Herkes annesine anlatır ki..

Ya aslinda biraz soyle, mesela kumar alkol vs demissiniz. Allahim gostermesin basima boyle bir sey gelse ilk önce elimden geleni yaparim, tedavi vs ne gerekiyorsa. Baktim ki bir işe yaramiyor o zaman ailemi de araya sokup bir hal caresine bakmak isterim sanirim. Çünkü böyle agir yükler insani gittikçe yaslandirir.. Canimiza yazik sonucta..

Benim genç canımın tasimakta zorlandığını 61 yaşındaki annem nasıl taşısın.

Derdi bir değil ki kaç tane evladı var..

Ben yaşlanirim ona bir şey olmasın..

Anlatmazdım .

Üzülürler , dertlenirler diye değil ... eşimle bir başkasının müdahil olacağı , bize karışacağı , onu ya da beni haklı/haksız bulacağı bir durumda kalmak istemem.

Kol kırılır yen içinde kalırcıyım ben biraz .

Ha o kol kangrense zaten eşim artık eşim değildir .

Bu arada annem ben evlenmeden vefat etti . Babamla da çok yakın , arkadaş gibi bir ilişkimiz var .. ona da fikir dahi sormam . Biraz ketum biriyim sanırım.

Senin durumunu biliyorum canım. Zaten bu evliliği istemeyen ailen bunu fırsat bilir. Bu durumda anlatmamak en güzeli tabi..

Peki mesela şiddet, alkol, kumar, aldatma gibi sorunlar icin de mi özelimiz bu dersin?

İlk evliliğimde eşim sanal görüşmelere başladığında aileme bahsetmedim, yeminler edip bir daha yapmamaya ikna etmişti beni. Ama o yeminlere rağmen çok kötüler kötüsü bir evliliğim vardı ama aileme bahsetmedim çünkü çok üzülüyorlardı. Ama ne zaman iş çığrından çıktı, onların yanında da kötü davranmaya başladı ve aldatma devam etti oturdum her şeyi anlattım. Babamla konuşmak çok zordu özellikle ama bitmesi için ailemle konuşmam gerekiyordu.

Yani iş o denli ciddiyse zaten evlilik biter ve ben de aileme mecburen anlatırım.

Iyi akşamlar kızlar..

Evet bugün laf lafı açtı. Bir konu konuşuyorduk.

Ben herkes evliliğinin içini annesine mi anlatacak sanki dedim anneme. Aklı başında insan annem üzülmesin diye anlatmaz eğer boşanmayacaksa dedim.

Annem dedi ki " Herkes annesine anlatır tabi kızım. Ciddi bir şeyi nasıl saklasınlar. Sen anlatmiyor musun yoksa?"

İçim cız etti espriye vurup geçiştirdim..

Ailenize evliliginizdeki büyük sorunları mutlaka duyuruyor musunuz?

Yoksa üzülmesin diye sakladıklariniz oluyor mu merak ettim..
Ben asla anlatmam kiminle problemim varsa onla çözerim ne zaman ki başkası araya girse ben halliyken haksız oluyorum

Hane içinde olan başkasına anlatılmaz, kapı kapanır herkes kapı dışında kalır. Boşanma,siddet, aldatma gibi şeyler olmadığı sürece bir zahmet kimse bilmeyiversin hâne içinde olanları. Sonuçta yıllar sonra iki ayrı karakter aynı evi paylaşıyor ee doğal olarak da çatışma olabilir. Mühim olan konuyu çözmek ısıtıp ısıtıp surekli eş önüne sunmamak. En önemlisi de eşe dosta anlatmamak ! Kimsenin ağzına laf vermeye gerek yok bu ana baba bile olsa...

Anneye anlatırsın öbür gün sorun biter eşinle Mutlu olursun bu sefer annene Mutlu olduğuna inandırmaya çalış 1 2 3 derken Zaman'la annende eşini cephe alıp söylenmeye başlar oda şöyle böyle diye kavgalarında daha da sinirlenirsin olay büyür büyür. En iyisi anne babaya aileye birşey anlatmamak.en iyisi arkadaş 1 arkadaşın olacak herşeyimi anlatcan oh ne güzel:)

Hane içinde olan başkasına anlatılmaz, kapı kapanır herkes kapı dışında kalır. Boşanma,siddet, aldatma gibi şeyler olmadığı sürece bir zahmet kimse bilmeyiversin hâne içinde olanları. Sonuçta yıllar sonra iki ayrı karakter aynı evi paylaşıyor ee doğal olarak da çatışma olabilir. Mühim olan konuyu çözmek ısıtıp ısıtıp surekli eş önüne sunmamak. En önemlisi de eşe dosta anlatmamak ! Kimsenin ağzına laf vermeye gerek yok bu ana baba bile olsa...

Valla ben arkadaşlarıma da anlatmasam çatlarım. Birileriyle paylaşmam şart.. :(
Tabi en yakınlarıma anlatıyorum..

Ne güzel kimseye anlatmadan durabilmeniz..

Valla ben arkadaşlarıma da anlatmasam çatlarım. Birileriyle paylaşmam şart.. :KK43:
Tabi en yakınlarıma anlatıyorum..

Ne güzel kimseye anlatmadan durabilmeniz..
Kimseye güvenmem, bugün anlatırım yarın arkamdan duyarsam anlattığım kişi için iyi olmaz. ayrıca esimi kimseye anlatmaya gerek duymuyorum iyi ya da kötü. İyiliğini gören görüyor zaten kötü kısmı da bana kalsın :) Allaha şükür bu zamana kadar büyük bir kavganın içinde bulmadım kendimi. Benim kavgalar nişan zamanı oldu hesaplaştık bitti gitti :))) kimseye güvenme derim ben.

nomu ben de anlatmam çünkü bizim aile çok geniş 6 kız kardeş yenge hala falan derken ufacık birşey hemen dağılıyor. 2 yıl önce boşanma aşamasına geldik öncesinde hiçbir sorun yoktu noldu diye cingar çıkardılar sıfır anlayış yani:( sonraki 2 yıl boyunca mutsuz çökmüş beni görünce dayanamadılar ben 4 bin km uzaklıkta sorunlarla boğuşurken aynı gün rüyalarına girmişim hatta..ufak tefek biliyorlar ya da anlıyorlar halimden ama şimdi de eşime sinir olmuş vaziyette herkes..yani anlatmamak en iyisi hele ki senin durumun yukarda söylendiği gibi şans verdin bekle nomu..bir de etrafındaki insanlar, en yakınların hoşlaşmayınca eşinle senin işin de daha zorlaşır..zoooor gerçekten zor ama inşallah bu da geçer

Iyi akşamlar kızlar..

Ben herkes evliliğinin içini annesine mi anlatacak sanki dedim anneme. Aklı başında insan annem üzülmesin diye anlatmaz eğer boşanmayacaksa dedim.

Annem dedi ki " Herkes annesine anlatır tabi kızım. Ciddi bir şeyi nasıl saklasınlar. Sen anlatmiyor musun yoksa?"

Boşanmayacaksan anlatmayacaksın, eşler birbirini affeder ama aileler edemez

Iyi akşamlar kızlar..

Genelde hiç bahsetmem. Annem beni yanlış yönlendiriyor, dolduruşa getiriyor, mantıklı yaklaşmıyor beni savunma veya koruma havasına giriyor. Küçücük şeyleri büyütüp aile içi sorun haline getiriyor vs vs . Üstelik güvenmiyorum da, konu komşuya beni övmek amacıyla anlatabiliyor işte elifvav'ın şöyle dertleri var çok sabırlı benim kızım vs
Sonuç olarak anneme anlatmıyorum, 2 yıllık evlilik bana bunu öğretti.
Not: ben hakperest bir anne olacağım

En güzelini yapıyorsun..

Eşimden yana anlatacak birseyim yok şükür, kv ile olan problemlerimi bilir ve üzülür keşke bilmese uzulmeseydi..

Anlatmamak en iyisi.

Elinden de birşey gelmiyorsa sadece üzülür kadıncağız.

Cok asiri buyuk sorunlarimiz yok esimle ama tartistigimiz zamanlarda olmuyor degil.

Ne anneme ne arkadaslarima anlatirim.

Bir arkadasim bana anlatiyor sasiriyorum nasil anlatiyor diye.

Yarin birgun biz herseyi unuturuz guzel gunlere adim atariz ama baskasi unutmaz.

Birde birgun birsey soyler zoruma gider diye anlatmam.

Esimde anlatmaz. Anlatmasinida istemem zaten.

Genelde hiç bahsetmem. Annem beni yanlış yönlendiriyor, dolduruşa getiriyor, mantıklı yaklaşmıyor beni savunma veya koruma havasına giriyor. Küçücük şeyleri büyütüp aile içi sorun haline getiriyor vs vs . Üstelik güvenmiyorum da, konu komşuya beni övmek amacıyla anlatabiliyor işte elifvav'ın şöyle dertleri var çok sabırlı benim kızım vs
Sonuç olarak anneme anlatmıyorum, 2 yıllık evlilik bana bunu öğretti.
Not: ben hakperest bir anne olacağım

Kızım dertlere katlanıp yaşıyor diye övünülür mü yahu çok ilginç bir kadınmış anneniz :)

Cok asiri buyuk sorunlarimiz yok esimle ama tartistigimiz zamanlarda olmuyor degil.

Ne anneme ne arkadaslarima anlatirim.

Bir arkadasim bana anlatiyor sasiriyorum nasil anlatiyor diye.

Yarin birgun biz herseyi unuturuz guzel gunlere adim atariz ama baskasi unutmaz.

Birde birgun birsey soyler zoruma gider diye anlatmam.

Esimde anlatmaz. Anlatmasinida istemem zaten.

Aslında ben de bir kaç yakın arkadaşıma anlattıktan sonra biraz pismanlik yaşamadım değil..

Eşime her baktıklarında bunu hatirlayacaklar diye düşünüp üzüldüğüm oldu..

Ama iki tanesi olmasa heralde aklımı kaybetmiştim. Adeta psikoloğum oldular.

Bu sebeple anlatmama değdi sanırım..

Bir de ben mesafeli ilişkiler kuramiyorum. Böyle sırlarım ve sınırlarım varsa kendimi onunla gezme konusunda falan da sinirlayabilirim.

Samimiyetimi bu paylaşımlarım belirliyor açıkçası. Bilmem iyi mi kötü mü..

Evliliğimde ciddi sorunlarım yok.
Onun dışında ufak şeyleri de anlatmam.
Herkesin anlatmama nedeni gibi :
"Ben unutur, eşinle iyi olurum ama onlar unutmayabilir"

Annem annemdir, arkadaşım değil, her dert anne ile paylaşılmaz bu benim fikrim..

Back
X