Herkes bu kadar mutlu mu? Yoksa bana mı öyle geliyor?

pembebulut111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2020
31
60
3
41
Sosyal medya olayları çok can sıkıcı gerçekten. Herkes çok mutlu, huzurlu. Herkes çok güzel. Bir tanıdığım sevgilisinden ayrıldı, bir kaç ay sonra yeni biriyle tanıştı, evlendi ve ikizleri olmuş. Nasıl mutlu fotoğraflar paylaşıyor anlatamam. Ben ise eski sevgilimden ayrıldığımda 2 yıl depresyondan çıkamamıştım. Hayır ben mi herşeyi çok derin yaşıyorum anlamadım.

Duygularınızı derin yaşıyor olabilirsiniz çok düşünüp kendinize çekiyor olabilirsiniz. Ayrıca sosyal ağ da gördüğünüz her şey de gerçek değil. Çok takılmayın gerçekten mutlu olan da var bence sayısı az ama bu durumu sosyal ağda o şekilde olmayıp yansıtan daha çok.

Sosyal medya olayları çok can sıkıcı gerçekten. Herkes çok mutlu, huzurlu. Herkes çok güzel. Bir tanıdığım sevgilisinden ayrıldı, bir kaç ay sonra yeni biriyle tanıştı, evlendi ve ikizleri olmuş. Nasıl mutlu fotoğraflar paylaşıyor anlatamam. Ben ise eski sevgilimden ayrıldığımda 2 yıl depresyondan çıkamamıştım. Hayır ben mi herşeyi çok derin yaşıyorum anlamadım.
Boş verin onu bunu kendinizle ilgilenin ben mutlu olacağım deyin ve bunun için çabalayın her şeyin daha güzel olduğunu göreceksiniz

Eski sevgili için 2 sene bence de çok ama sizin yapınız öyle ola bilir, herkeste öyle olacak diye bir şey yok. Sosyal medyaya geldiğinde benim bir tanıdığım boşanma aşamasındaydı öyle fotolar paylaşıyordu ki ondan mutlusu yok. Belki de insanlar bu şekilde kendilerini gerçekten daha iyi hiss ediyorlar. Siz her gördüğünüze inanmayın sadece 🥰

ben etrafımda kım mutlu kım degıl hıc bakmıyorum ?
nerden anlıyorsunuz kımın mutlu kımın mutsuz oldugunu ?
ınstagramda dıyorsunuz resım cekılırken gulumsersınız bırseyler paylasırken gulersınız bu gayet normal bırsey ınsanlar mutsuzkende gulumseyebılır
mutsuz da olsak hayat devam edıyor gunluk rutınlerını yapıyor veya kafaları bozuk oldugundan kafa dagıtmaya calısıyorlar sızde herkes mutluluk sarhosu sanıyorsunuz

kımse alınmasın gucenmesın herkes mutlu bır ben mı mutsuzum dıyen kısıler saglıklı dusunemıyor herkes yasadıgını bılır sonucta, onların yuzu asık olsa bırsey paylasmasalar hah ıyı bu da mutsuzmus deyıp mutlu mu olacaksınız oyle olunca ıcınız rahat mı edecek ?

hem ıyı yapmıs sans vermekle bı ınsana takılı kalmak saglıklı degıl

Gerçekten mutlu da olabilirler belki mutsuz da.
Sosyal medya buz dağının görünen kısmıdır.
Bu kadar etkileniyorsanız kullanmayın.
Sosyal medyada şuan mutlu olmak trend. Face ve msn zamanında olan arabesklik şuan eziklik olarak algılanıyor. Ayrıca sıkıcı kategorisinde.
Her şeyin çok hızlı tüketildiği, bir tıkla silinenin yerine yenisinin geldiği bir ortam. Kimse kimsenin mutsuzluğunu seyretmek istemiyor.
Arz talep olayı yani. Bu kadar önemsemeyin.

ben etrafımda kım mutlu kım degıl hıc bakmıyorum ?
nerden anlıyorsunuz kımın mutlu kımın mutsuz oldugunu ?
ınstagramda dıyorsunuz resım cekılırken gulumsersınız bırseyler paylasırken gulersınız bu gayet normal bırsey ınsanlar mutsuzkende gulumseyebılır
mutsuz da olsak hayat devam edıyor gunluk rutınlerını yapıyor veya kafaları bozuk oldugundan kafa dagıtmaya calısıyorlar sızde herkes mutluluk sarhosu sanıyorsunuz

kımse alınmasın gucenmesın herkes mutlu bır ben mı mutsuzum dıyen kısıler saglıklı dusunemıyor herkes yasadıgını bılır sonucta, onların yuzu asık olsa bırsey paylasmasalar hah ıyı bu da mutsuzmus deyıp mutlu mu olacaksınız oyle olunca ıcınız rahat mı edecek ?

hem ıyı yapmıs sans vermekle bı ınsana takılı kalmak saglıklı degıl
Fotoğraflarda güzel çıkayım diye gülümsüyorum sadece 🤷‍♀️ Bu benim genel fotoğraf pozum mesela. modum düşük de olsa fotoğraf güzel çıkmalı :KK70: :KK70:

iki çift koronasız günlerde haftasonu tatiline gitmiştik ,
ne oldugunu şuan net hatırlamadıgım bir nedenle kadın kocasıyla tartışmaaya başladı
ama öyle böyle değil biz önde onlar arka koltukta oturuyor , ben ufk ufak yapmayın falan diye sakinleştirmeye çalışıyorum ,
neyse otele ulaştık sosyal medyaya bir girdim kadın hem kavga etmiş hem foto çekilmiş ,
ama ne poz sanki aşkın doruklarındalar , yok artık dedim yaaa , bütün modumuzu düşürdüler ama foto çekilmekten geri kalmamışlar ,

şu günlerde ne kadar dengesiz olduklarını daha iyi anladık sebepsiz küstüler meselaa ,:kahve:

kimsenin mutluyuz pozlarına inanma etrafına negatif enerji yayma :KK68::-)

Herkesin yasadigi iliski ve etkilendigi sure farklı oluyor. Belki de o çok kötü bir iliski yasamıştır, ayrıldıktan sonra kolay unutmuş başka birine şans vermiştir. Belki onun yapısı farklıdır. Iliskisi bittiginde kolay atlatıyordur.

Sosyal medya herkesin mutlulugunu ölçmek için dogru bir araç degil diye dusunuyorum. Cevremizde kimse sosyal medyada cok mutsuzum diye paylasim yapmaz. Hep kendisi icin ozel olan ve mutlu oldugu anları fotograflar. Ki zaten mutlu bir hayatın olması demek devamlı gülmek eglenmek hayattan zevk olmak degildir. Cok mutlu insanlarin da uzuldugu, mutsuz oldugu, kotu hissettigi anlar, zamanlar vardır. Sadece kendilerini toparlayıp hayata devam edebiliyorlardır. Onemli olan bunu basarabilmekte.

Mutlu olmayi basarmak bir meziyet. Sartlara cok bagli degil.
Sahip oldugun sartlara gore kendinin en iyisini olmak bence mutluluga yeter.
Fazlasi kiskancliga girer.

Mutluyum. Eylul ayinda henuz 30 yasini bile doldurmamis esimi kaybettim ama yine de mutluyum. Benim bir ihmalim, kabahatim yoktu. Buna üzülüyorum ama saplanip kalmiyorum, sahip oldugum diger seyler icin mutluyum. Ekimde ogluma dogumgunu yaptim, pesinden kalktim yurtdisina gittim 2 ay gezdim.
Hayatimizda kotu seyler her daim var. Biz elimizden gelenin en iyisine odaklanalim.

Travmatik bir terkedilme yaşamıştım. Bir hafta kendime depresyon süresi verdim sonra da kendimi tatillere randevulara vurdum. Ara ara aklıma gelip ağlaya ağlaya zamanla atlattım. Sosyal medyada da elbette mutlu anlarımi paylaştım. Storylerime dramatik ask sarkilari atmadim çünkü onları dinlemeyi bıraktım. Çok geçmeden sevgili edindim. İşyerimde sorunlar yaşadığım günlerde teselli olsun diye dostlarımla görüştüm onları da fotoğrafladım. Aslında sosyal medyada benim için hayat, mutsuz anılarım içinde hayata tutunma anılarımı barındıran bir ortamdi. Ama orası bana dediğiniz gibi hisleri verdiği için detoksa karar verdim takip ettiğim tüm kişileri listemden çıkardım sadece faydalı sayfaları bıraktım. Tüm fotoğraflarımi sildim ve sadece toplumsal faydaya hizmet eden şeyler paylaşıyorum. Bence siz de detoksa gecin

Kimse o sosyal medya da göründüğü kadar mutlu değil.
Herkes maskesini takıp mutlu oluyor.
Geçen bizde eşimle fotoğraf atalım dedik.
Fotoğrafı çekindik ama evin arka planı dağınık, biz yorgunluktan gebermişiz, mutfakta dağ gibi bulaşık.
Tabi insanlar sadece mutlu kısmını görüyor.
Arkasını nerden bilsinler :D

Sosyal medyadaki mutluluğu bilmem de 2 yıl depresyon çok uzun.
Çıkın artık

Aslında sadece insanlara dair görülmesini istedikleri kadarını görüyoruz sosyal medyada.
Fotograftaki mutlu çift beş dakika sonra kavgaya tutuşabilir ve bizim ruhumuz duymaz.

Back
X