- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
- Konu Sahibi benneyanginlargordum
-
- #5.801
Tamam cıcegım once regl olmam lazım ıns olurum yakın zamandaBeni de haberdar et lütfen.
Olursun inşallah.Tamam cıcegım once regl olmam lazım ıns olurum yakın zamanda
Teşekkür ederim kuzumHenuz o asamada degilsen kullanman gerekmez ama ailede madem var kontrollu hareket edersin 6 ayda bir genel olarak hormonlarna baktrirsn
Yumurta rezervini korumak için doğum kontrol hapı kullanabilirsin. Kullandığın sürece yumurtlamıyorsun. Ben 11 yaşındaydım ilk reglimi olduğumda, o yüzden rezervim az olabilirmiş mesela. Erken başladı diye. Hapla 5. yılımMenopoza yakın bır kaç ayda bir olmaya başlıyorsun bildiğim kadar sonra iğneside varmış ilaç olarak onu vuruluyormuşsun acaba benim de böyle bir şey başıma gelirse o aşamaya gelince mi ilaç kullanmam lazım yoksa o aşamaya gelmeden 30 lu yaşların ortasında mı
Şu an hastaneye gitmem erken dimi çünkü benım annem stres üzüntü çok yaşadı o da etkilemiş olabilirAmh bakılsın. Ama zaman verilemez.
Sende suan herhangi bir sorun var mı yavrumŞu an hastaneye gitmem erken dimi çünkü benım annem stres üzüntü çok yaşadı o da etkilemiş olabilir
Bunu bilmiyordum aslında evlendiğimde gidip yumurta rezervime baktırmam şazım 3 sene çocuk düşünmüyorum ama o ara 32 falan olucam ikinciyi düşünürsem arasında yıne bır kaç sene şart yumurtalıklarıma baktırayım ben dediğinde mantıklı araştırayımYumurta rezervini korumak için doğum kontrol hapı kullanabilirsin. Kullandığın sürece yumurtlamıyorsun. Ben 11 yaşındaydım ilk reglimi olduğumda, o yüzden rezervim az olabilirmiş mesela. Erken başladı diye. Hapla 5. yılımçocuk isteyeceğin zaman dışında menopoza kadar kullan dedi doktorum. Belki yumurtlamadığın için menopozu da geciktirebilir şimdi kullanırsan. Bir araştırmanı, doktora danışmanı öneririm.
Ani ölüm gibi şok ve üzücü olaylardada adetten kesilme cok oluyor anneninki dış faktore girer genetik degil o zamanŞu an hastaneye gitmem erken dimi çünkü benım annem stres üzüntü çok yaşadı o da etkilemiş olabilir
Şu an yok kuzum düzenli 8. sınıfta olmuştum diye hatırlıyorum 7 de olabilir zaten aynı şeye denk geliyor 8 yaşında başladım okulaSende suan herhangi bir sorun var mı yavrum
Engelli kardeşim olduğu için sürekli stresli o etkilemişte olabilirAni ölüm gibi şok ve üzücü olaylardada adetten kesilme cok oluyor anneninki dış faktore girer genetik degil o zaman
Sakın böyle planlar yapma inan hic oyle olmuyorBunu bilmiyordum aslında evlendiğimde gidip yumurta rezervime baktırmam şazım 3 sene çocuk düşünmüyorum ama o ara 32 falan olucam ikinciyi düşünürsem arasında yıne bır kaç sene şart yumurtalıklarıma baktırayım ben dediğinde mantıklı araştırayım
Erken değil. Elbette benim annem de yaşamıştır. Ama çok genetik bi olay. Ben de 91liyim. Şimdiden rezervin azlığı belli. Bence kesinlikle baktırın. Ben bebek istemeden önce bilgim olsaydı daha önce çalışmalara başlardım.Şu an hastaneye gitmem erken dimi çünkü benım annem stres üzüntü çok yaşadı o da etkilemiş olabilir
Pko mu var?Yıllardır düzensiz, en düzenli hali bile anormal olan bir döngüm olduğu için “1 gün geciktim, 3 gün geciktim” diyenlere öyle fesatlanıyorum ki“3 gün de gecikme mi ya, ben 3 ay olmadım” diyorum içimden
Ben tırsıyorum ya. Polikistik over var. 19 yaşındayken doktor “sol yumurtalığın neredeyse çalışmaz halde, çocuk sahibi olmak istiyorsan 25’ten önce yapman lazım, sonrası çok zor” dedi. Detaylı hiçbir tahlil yaptırmadım. 30’dan önce çocuk sahibi olmaya dair bir şey düşünemem bile.Bunu bilmiyordum aslında evlendiğimde gidip yumurta rezervime baktırmam şazım 3 sene çocuk düşünmüyorum ama o ara 32 falan olucam ikinciyi düşünürsem arasında yıne bır kaç sene şart yumurtalıklarıma baktırayım ben dediğinde mantıklı araştırayım
Reglin 2 ya da 3.günü git kan ver hormon için. Vajinal muayeneni de ol. Bebek istemen şart değil ama kontrolünde olsun.Ben tırsıyorum ya. Polikistik over var. 19 yaşındayken doktor “sol yumurtalığın neredeyse çalışmaz halde, çocuk sahibi olmak istiyorsan 25’ten önce yapman lazım, sonrası çok zor” dedi. Detaylı hiçbir tahlil yaptırmadım. 30’dan önce çocuk sahibi olmaya dair bir şey düşünemem bile.
Bekarken baktırabiliyor muyuz bu tarz şeylere detaylıca acaba
Yaa şöyle ben hemen evlenip pat diye hamıle kalmak ıstemıyorum hanı başbaşa olayım bir de biliyorsun atandığında 4 sene doğu da olucam tek başıma yetişemem korkarım aklım kalır biliyorsun durumlarıSakın böyle planlar yapma inan hic oyle olmuyormerve dimi 32 de ilk cocuk sonra 3 4 yil sonrada pat diye 2. Cocuk bende planyan biri olarak bunu deneymledim hala deneymliyorum
O yüzden çok bekleyemedim. 15 aylık evliyken hamile kaldımYaa şöyle ben hemen evlenip pat diye hamıle kalmak ıstemıyorum hanı başbaşa olayım bir de biliyorsun atandığında 4 sene doğu da olucam tek başıma yetişemem korkarım aklım kalır biliyorsun durumları
Bu konularda sıfır bilgiliyim çünkü evlilik çocuk işlerine uzaktımBen tırsıyorum ya. Polikistik over var. 19 yaşındayken doktor “sol yumurtalığın neredeyse çalışmaz halde, çocuk sahibi olmak istiyorsan 25’ten önce yapman lazım, sonrası çok zor” dedi. Detaylı hiçbir tahlil yaptırmadım. 30’dan önce çocuk sahibi olmaya dair bir şey düşünemem bile.
Bekarken baktırabiliyor muyuz bu tarz şeylere detaylıca acaba
Reglin 2 ya da 3.günü git kan ver hormon için. Vajinal muayeneni de ol. Bebek istemen şart değil ama kontrolünde olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?