- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
- Konu Sahibi benneyanginlargordum
-
- #5.821
Yaa şöyle ben hemen evlenip pat diye hamıle kalmak ıstemıyorum hanı başbaşa olayım bir de biliyorsun atandığında 4 sene doğu da olucam tek başıma yetişemem korkarım aklım kalır biliyorsun durumları
Benzer seyleri yaşadım akademide yükselcem falan derken erteledim korktum ayni anda yapabilenlere şaşrdım ama şimdi hangisi daha mantklıymıs bilemiyorum kariyer kısmi tamam oldu ama bebek kısmı olamadı...yoruluyosun artık ben keşkelerdeyim belki sen keşke demezsinYaa şöyle ben hemen evlenip pat diye hamıle kalmak ıstemıyorum hanı başbaşa olayım bir de biliyorsun atandığında 4 sene doğu da olucam tek başıma yetişemem korkarım aklım kalır biliyorsun durumları
Ben de çocuğa uzağım. Yeni mezunum düzenim, gelirim yok. Daha kendimi gerçekleştiremedim, çocuğa bir yararım olmaz. Yarın öbür gün gitsem, bu yıl hamile kalmazsan bir daha ömür boyu kalamazsın deseler yine yapmam. 2016’da bir kimyasal gebelik geçirdim zaten korunduğumuz halde. O anın psikolojisiyle vs de mantıksal yaklaştım hep duruma.Bu konularda sıfır bilgiliyim çünkü evlilik çocuk işlerine uzaktım
Şu an baktırsam çekinirim daha adım atmadık bu sene teklif nişan olucak 29 da evli olurum o ara bu tarz şeylere başlasam geç olur mu çok utanırım ben yumurtalıklarıma gıdıp baktırıcam demeyeErken değil. Elbette benim annem de yaşamıştır. Ama çok genetik bi olay. Ben de 91liyim. Şimdiden rezervin azlığı belli. Bence kesinlikle baktırın. Ben bebek istemeden önce bilgim olsaydı daha önce çalışmalara başlardım.3 yıllık evliyim. 1.5 yıldır uğraşıyorum. Tüpe hazırlanıyorum.
Ama şu da var. Hapı bıraktığında yumurta kaliteni düzenleyen bi sürü hormon var bunlar doğal salgılanmasında olmadığından hap kullanmaya devam ederken yaşın ilerleyecek o hormonlar bozulabilir. Bir de o hap yumurtaları donduruyor gibi bir şey de değil. Yumurtan kullanılamaz oluyor. Ama yumurtalıklarında saklanıyor zamanı gelince kullanılacak şekilde beklemiyor. Aynı şeyin mesela yumurta geliştirici ve yumurtlama sağlayıcı ilaçlarda da mevcut. (Klomen+ovitrelle)6 ay olabiliyosun bu tedaviyi fazlası olamaz mesela. Özetle ne kadar kendi haline bırakırsan o kadar sağlıklı olur yumurtalıklar. Çok uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımını bence farklı doktorlara da danışmalı.Yumurta rezervini korumak için doğum kontrol hapı kullanabilirsin. Kullandığın sürece yumurtlamıyorsun. Ben 11 yaşındaydım ilk reglimi olduğumda, o yüzden rezervim az olabilirmiş mesela. Erken başladı diye. Hapla 5. yılımçocuk isteyeceğin zaman dışında menopoza kadar kullan dedi doktorum. Belki yumurtlamadığın için menopozu da geciktirebilir şimdi kullanırsan. Bir araştırmanı, doktora danışmanı öneririm.
29 çok mu geç yumurta rezervine baktırmak ıcın o yaşta evlenıcemBenzer seyleri yaşadım akademide yükselcem falan derken erteledim korktum ayni anda yapabilenlere şaşrdım ama şimdi hangisi daha mantklıymıs bilemiyorum kariyer kısmi tamam oldu ama bebek kısmı olamadı...yoruluyosun artık ben keşkelerdeyim belki sen keşke demezsin
Naçizane tavsiyelerim. Harekete geçmesen de planın olur bir kenarda.Şu an baktırsam çekinirim daha adım atmadık bu sene teklif nişan olucak 29 da evli olurum o ara bu tarz şeylere başlasam geç olur mu çok utanırım ben yumurtalıklarıma gıdıp baktırıcam demeyeaslında normal de işte ben bıraz bu konularda çekınıyorum hastane işi oldu mu babam ben götüreyim kafasında kötü bir şey mi oldu kızıma diye gögüs kitlemde bile götürdü kadın doktor yoktu kuzım erkek doktor varmış girmek istiyorsan gir dedi utanırım diye garıbım
Haklısın kuzum evlendiğim zaman direk gıdıp muayene vs olayım ona göre plan yapayımHaklısın kendince elektracım ama, korunurken cocuk olup olmayacağını bılmıyosun
Onca sene korunup bıraktıgında olmuyor Bı gidiyorsun Doktora sorun var.
Ee yasta ılerlemıs oluyor. Oyuzden cocuk konusunu cok askıya almamanı onerırım.
Hanı sorun varsa korundugun seneleri tedavıne harcarsın.
İnsallah ıstedıgın an olur beben, orası ayrı.
Yani baktrsan iyi olabilir en azndan ilacla müdahale edilir sende evlendgnde ona göre planını yapmış olursun29 çok mu geç yumurta rezervine baktırmak ıcın o yaşta evlenıcem
Aynen oyle. Sonra yas ilerliyor stres artıyor korundun dıye kendine kızıyorsun.Haklısın kuzum evlendiğim zaman direk gıdıp muayene vs olayım ona göre plan yapayım
KatılıyorumYani baktrsan iyi olabilir en azndan ilacla müdahale edilir sende evlendgnde ona göre planını yapmış olursun
Evet ama belirt amh istiyorum diye. Bebek planın yoksa ona bakmayabilirler. Biz aşılama için hormon verdiğimizde öğrendik öncesi hem bilmiyorduk hem de aklımıza dahi gelmedi. Gencim belli olmaz sandım.Smear 6 ayda bir veriyordum 19’umdan beri. Virüs yüzünden kaldı tabi. Şimdi gidemiyorum hastaneye. Şehirdeki hastane sayısını da yeni düşürmüşlerdi. Bir de neresi pandemi neresi normal bilgi bulamadım. Antalya’ya dönünce her şeyime baktırmak istiyorum. Böbrek mide vs sıkıntılarım var. Gitmişken kadın doğuma da giderim artık, babamın tanıdıkları var dolusuyla. Orada istersem özele ya da tıp fakültesi hastanesine gitme şansım da var. Tıpta baya iyi ilgileniyorlardı.
Doktorum iki üç kez dedi reglinin şu günü gel diye ama hiç gidemedim, onda mı belli oluyor rezerv vs?
Evet tabi yumurtalar kaliteli güzel şekilde beklemiyor maalesef. 7-8 doktora gittim iki şehirde. Bir tanesi en çok aklıma yatan oldu onunla devam ettim. O da emekli oldu şimdi, tekrar birini bulmam lazımAma şu da var. Hapı bıraktığında yumurta kaliteni düzenleyen bi sürü hormon var bunlar doğal salgılanmasında olmadığından hap kullanmaya devam ederken yaşın ilerleyecek o hormonlar bozulabilir. Bir de o hap yumurtaları donduruyor gibi bir şey de değil. Yumurtan kullanılamaz oluyor. Ama yumurtalıklarında saklanıyor zamanı gelince kullanılacak şekilde beklemiyor. Aynı şeyin mesela yumurta geliştirici ve yumurtlama sağlayıcı ilaçlarda da mevcut. (Klomen+ovitrelle)6 ay olabiliyosun bu tedaviyi fazlası olamaz mesela. Özetle ne kadar kendi haline bırakırsan o kadar sağlıklı olur yumurtalıklar. Çok uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımını bence farklı doktorlara da danışmalı.
Merve asılama yaptırdın mı hiç,Evet ama belirt amh istiyorum diye. Bebek planın yoksa ona bakmayabilirler. Biz aşılama için hormon verdiğimizde öğrendik öncesi hem bilmiyorduk hem de aklımıza dahi gelmedi. Gencim belli olmaz sandım.
Ben bunu düşüneyim kuzum teşekkür ederim çünkü evlilik benek cidden uzaktı hazır değildim hiç düşüncesi bile geçmiyordu ama ben ne kadar erken o kadar ıyı gözükmem en kötü seneye rezervıme baktırayımYani baktrsan iyi olabilir en azndan ilacla müdahale edilir sende evlendgnde ona göre planını yapmış olursun
Çok yorum yapamıyorum pko yok bende. Ama hormon içeren her hapa gıcığım artıkEvet tabi yumurtalar kaliteli güzel şekilde beklemiyor maalesef. 7-8 doktora gittim iki şehirde. Bir tanesi en çok aklıma yatan oldu onunla devam ettim. O da enekli oldu şimdi, tekrar birini bulmam lazım. Pkosun etkileri hapsız baş edemeyeceğim kadar fazla. Korunma ve pkos ağır basıyor hap kullanmamda. 4 yıl kullanıp bir bıraktım aynen hap kullanmadan önceki gibi devam etti, 50-60 günde bir regl, pürüzsüz cildim sivilce doldu. Hapın bağımlısı oldum bunları yaşatmadığı için
Ah o emekli olan doktorumdan isteseydim bakardı o. Kan grubu testi istemiştim araya sıkıştırmıştı mesela.Evet ama belirt amh istiyorum diye. Bebek planın yoksa ona bakmayabilirler. Biz aşılama için hormon verdiğimizde öğrendik öncesi hem bilmiyorduk hem de aklımıza dahi gelmedi. Gencim belli olmaz sandım.
Yok yapttırmadık. Şimdi umuttepe tüp bebek merkezi var ya oraya rapor için evrak hazırlıyoruz. Rapor çıkıyomuş aşılama ya da tüp diye onlar karar veriyormuş.Merve asılama yaptırdın mı hiç,
Anladım canım asılama ıcın yazınca ne zaman yaptırdın dıycektımYok yapttırmadık. Şimdi umuttepe tüp bebek merkezi var ya oraya rapor için evrak hazırlıyoruz. Rapor çıkıyomuş aşılama ya da tüp diye onlar karar veriyormuş.
Ay baksınlar sanki babalarının hayrına mı bakıyolar.Ah o emekli olan doktorumdan isteseydim bakardı o. Kan grubu testi istemiştim araya sıkıştırmıştı mesela.
Nişanlıyım, planlamamızı ona göre yapacağız derim en kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?