Herkes çift, ben neden tekim diyenler...

Haklısın kendince elektracım ama, korunurken cocuk olup olmayacağını bılmıyosun
Onca sene korunup bıraktıgında olmuyor Bı gidiyorsun Doktora sorun var.
Ee yasta ılerlemıs oluyor. Oyuzden cocuk konusunu cok askıya almamanı onerırım.
Hanı sorun varsa korundugun seneleri tedavıne harcarsın.
İnsallah ıstedıgın an olur beben, orası ayrı.

Benzer seyleri yaşadım akademide yükselcem falan derken erteledim korktum ayni anda yapabilenlere şaşrdım ama şimdi hangisi daha mantklıymıs bilemiyorum kariyer kısmi tamam oldu ama bebek kısmı olamadı...yoruluyosun artık ben keşkelerdeyim belki sen keşke demezsin

Bu konularda sıfır bilgiliyim çünkü evlilik çocuk işlerine uzaktım
Ben de çocuğa uzağım. Yeni mezunum düzenim, gelirim yok. Daha kendimi gerçekleştiremedim, çocuğa bir yararım olmaz. Yarın öbür gün gitsem, bu yıl hamile kalmazsan bir daha ömür boyu kalamazsın deseler yine yapmam. 2016’da bir kimyasal gebelik geçirdim zaten korunduğumuz halde. O anın psikolojisiyle vs de mantıksal yaklaştım hep duruma.

Şu an baktırsam çekinirim daha adım atmadık bu sene teklif nişan olucak 29 da evli olurum o ara bu tarz şeylere başlasam geç olur mu çok utanırım ben yumurtalıklarıma gıdıp baktırıcam demeye aslında normal de işte ben bıraz bu konularda çekınıyorum hastane işi oldu mu babam ben götüreyim kafasında kötü bir şey mi oldu kızıma diye gögüs kitlemde bile götürdü kadın doktor yoktu kuzım erkek doktor varmış girmek istiyorsan gir dedi utanırım diye garıbım

Ama şu da var. Hapı bıraktığında yumurta kaliteni düzenleyen bi sürü hormon var bunlar doğal salgılanmasında olmadığından hap kullanmaya devam ederken yaşın ilerleyecek o hormonlar bozulabilir. Bir de o hap yumurtaları donduruyor gibi bir şey de değil. Yumurtan kullanılamaz oluyor. Ama yumurtalıklarında saklanıyor zamanı gelince kullanılacak şekilde beklemiyor. Aynı şeyin mesela yumurta geliştirici ve yumurtlama sağlayıcı ilaçlarda da mevcut. (Klomen+ovitrelle)6 ay olabiliyosun bu tedaviyi fazlası olamaz mesela. Özetle ne kadar kendi haline bırakırsan o kadar sağlıklı olur yumurtalıklar. Çok uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımını bence farklı doktorlara da danışmalı.

29 çok mu geç yumurta rezervine baktırmak ıcın o yaşta evlenıcem

Naçizane tavsiyelerim. Harekete geçmesen de planın olur bir kenarda.

Haklısın kuzum evlendiğim zaman direk gıdıp muayene vs olayım ona göre plan yapayım

Evet ama belirt amh istiyorum diye. Bebek planın yoksa ona bakmayabilirler. Biz aşılama için hormon verdiğimizde öğrendik öncesi hem bilmiyorduk hem de aklımıza dahi gelmedi. Gencim belli olmaz sandım.

Evet tabi yumurtalar kaliteli güzel şekilde beklemiyor maalesef. 7-8 doktora gittim iki şehirde. Bir tanesi en çok aklıma yatan oldu onunla devam ettim. O da emekli oldu şimdi, tekrar birini bulmam lazım . Pkosun etkileri hapsız baş edemeyeceğim kadar fazla. Korunma ve pkos ağır basıyor hap kullanmamda. 4 yıl kullanıp bir bıraktım aynen hap kullanmadan önceki gibi devam etti, 50-60 günde bir regl, pürüzsüz cildim sivilce doldu. Hapın bağımlısı oldum bunları yaşatmadığı için

Yani baktrsan iyi olabilir en azndan ilacla müdahale edilir sende evlendgnde ona göre planını yapmış olursun
Ben bunu düşüneyim kuzum teşekkür ederim çünkü evlilik benek cidden uzaktı hazır değildim hiç düşüncesi bile geçmiyordu ama ben ne kadar erken o kadar ıyı gözükmem en kötü seneye rezervıme baktırayım

Çok yorum yapamıyorum pko yok bende. Ama hormon içeren her hapa gıcığım artık

Evet ama belirt amh istiyorum diye. Bebek planın yoksa ona bakmayabilirler. Biz aşılama için hormon verdiğimizde öğrendik öncesi hem bilmiyorduk hem de aklımıza dahi gelmedi. Gencim belli olmaz sandım.
Ah o emekli olan doktorumdan isteseydim bakardı o. Kan grubu testi istemiştim araya sıkıştırmıştı mesela.

Nişanlıyım, planlamamızı ona göre yapacağız derim en kötü

Yok yapttırmadık. Şimdi umuttepe tüp bebek merkezi var ya oraya rapor için evrak hazırlıyoruz. Rapor çıkıyomuş aşılama ya da tüp diye onlar karar veriyormuş.
Anladım canım asılama ıcın yazınca ne zaman yaptırdın dıycektım
Haber verirsin sende bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…