- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
Haklısınız mantık olarak doğru dediğiniz fakat her aile toruna birseyler yapmak ister imkanı yoksa kızı oğlu olarak birsey alıp onların mahcubiyetini engelleyebiliriz bazende bu tarz eşler için yapılabilir napsın şimdi konu sahibi boşansınmı ailemin takısı yok pilavı çok dedi diye
İyi de tatlım bu konudaki iki aile zaten birbirine yakın sınıflardan, duyan da kendi ailesi apartman tapusu takmış da diğeri boş gelmiş zanneder, alt tarafı biri tam takmış biri yarım takmış, bunun bile lafını etmiş öküz...Bu arada benim cimri kayınvalidem bile doğumda bana bilezik çocuğa tam takmıştı yine de eşim annesi ezilmesin diye yanına bı bilezik daha eklemişti, buna rağmen annemler kalkıp birşey söylese başta ben sustururdum onları eşim üzülmesin diyeBu konu bence evlenecek kadınlara örnek olsun. Konu sahibi sizi tenzih ederek söylüyorum, asla siz öylesiniz diye değil. Ailelerin maddi durumlarının aşağı yukarı benzer olması gerektiğine inanıyorum, mesela kızın ailesinin ekonomisi belli ise zengin birini bulup rahat edeceğim düşüncesi çok yanlış bence. Annenize de aşırı üzüldüm . Gönlü çok kırılmıştır.
Sonradan görme insandan uzak duracaksın.Gerçekten okumakla adam olunmaz. Görgü ahlak terbiye çok farklı birsey. Benim boşanma aşamasında olduğum insan evlenmeden ev alırken ailem destek olacak şunu yapacak bunu yapacak vs vs dedi. Ben de ben kimseden birşey istemem ne seninkiler ne benimkilerde dedim.sonra kimse laf edemesin. Neyse anası da kayinpederin eve ne alırsa eltine de aynısını alır yani size hep destek olur dedi. Bunların birusu çay ve fındıklıgi vardı. Neyse gel zaman git zaman evlendik. Doğru duzgun destekleri olmadı. Sorun değil ikimizde calisiyorduk ve vermek zorunda degullerdi ama benden para ve iş isteyince işler değişti. Ben gitmedim para da vermedim. Bizimde köy evimiz var kendilerinin de bize gelirdik yemek beğenmezdi, evi beğenmezdi ve bu annemi çok uzerdi.ama ben hep bahane bulurdum anneme kendi ailesine de öyle vs vs diye. Karşı tarafın evi çok özür dileyerek soyliyrum bizim evimize göre gecekondu bile değil. Yaptıkları yemekler hep kuyruk yağı kullanılarak yapılan şeyler. Bigun anası bize geldi zeytinyağlı ikram ettim dedi ki bunun içinde ne var, dedim klasik zeytinyagli. Sonra çok afedersiniz sanki tabağında b.k varmış gibi çatalın sapıyla tabagundan oğlunun tabağına attı onları. Neymiş sarmanin içinde fasulye olacakmis, mısır yarması olacakmis vs vs. Neyse uzattım. Kimseyi aşağılamak değil derdim ama gerçekten de eş seçerken dengini bakacaksın. Abim demişti bu aile bize denk değil ama işte insan bazen gerizekalı olabiliyor.
Şuan boşanma aşamasındayız ailemi yerin dibinde soktu ve onun ailesi değil benim ailem yardıma muhtaç mis, annem nezdinde aileye ben bakiyormusum iması olustrdu. Kendilerinin çayligi fındıklıgi olmasına rağmen çayı da fındığı da parayla yada arkadaşlar getiriyordu hediye.
Bunu derken de asla maddiyat olarak düşünmeyin lütfen eğitim, görgü karakter olarak. Çünkü bende köyde yaşayan büyüyen bir ailenin kızıyım, bizimde köydeki eviniz saray değil. Yani karakter kişilik, görmüş gecirmislik önemli
Aynen öyle. Ama işte diyorlar ya evlenmeden önce görmedin mi inanın goremiyorsunuz. Kendilerini çok iyi pazarliyorlar, ailelerini de... Kapı komşunu taniyamiyorsun elin adamını nasil taniyacaksin.Sonradan görme insandan uzak duracaksın.
Kimi de kendi yetersizligini kapamak için karşı tarafa laf atıyor.
Ben önceden tanıma olayına inanmıyorum.Aynen öyle. Ama işte diyorlar ya evlenmeden önce görmedin mi inanın goremiyorsunuz. Kendilerini çok iyi pazarliyorlar, ailelerini de... Kapı komşunu taniyamiyorsun elin adamını nasil taniyacaksin.
Kesinlikle... Benim düğünde kayınvalide beni kaldırıp karşılıklı oynamıştık herkes şaşırmıştı ne kadar seviyor gelinini diye. İlk zamanlar da öyleydi. Gidip geliyordum, temizlik vs yapiyordum. Ne zamanki çalıştığımı ortaya koymadım, izinlerimi köyde geçirmedim, annene gidemezsin dedi dinlemedim işler degisti...ne yalan soylim asla saygısızlık yapmadım, laf etmedim ama kendimi geri çektim. Neyse yaa Rabbim o kadar büyük ki herşeyin en iyisini veriyor hakkımızdaBen önceden tanıma olayına inanmıyorum.
Aynı evde kalmadigin sürece mümkün değil.
Ben dışarda cafede buluşup iki çay icmeyle ne tanicam.
Birine sorsan bile kimse kötü demez
Hem onu gec millete göre içki kumar yoksa iyi adam.
Bunlar evlilikte anlaşmaya yetmez.
Hele eş ailesi işin içine girilmeden asla tanınmaz.
Aynen amaçları hem çalışan kadın almak hem para yedirmekKesinlikle... Benim düğünde kayınvalide beni kaldırıp karşılıklı oynamıştık herkes şaşırmıştı ne kadar seviyor gelinini diye. İlk zamanlar da öyleydi. Gidip geliyordum, temizlik vs yapiyordum. Ne zamanki çalıştığımı ortaya koymadım, izinlerimi köyde geçirmedim, annene gidemezsin dedi dinlemedim işler degisti...ne yalan soylim asla saygısızlık yapmadım, laf etmedim ama kendimi geri çektim. Neyse yaa Rabbim o kadar büyük ki herşeyin en iyisini veriyor hakkımızda
Rabbim bizim yapamadığımızi yapar, hakkımızı alırAynen amaçları hem çalışan kadın almak hem para yedirmek
Terbiyesizler.
Allah yardımcımız olsunGerçekten okumakla adam olunmaz. Görgü ahlak terbiye çok farklı birsey. Benim boşanma aşamasında olduğum insan evlenmeden ev alırken ailem destek olacak şunu yapacak bunu yapacak vs vs dedi. Ben de ben kimseden birşey istemem ne seninkiler ne benimkilerde dedim.sonra kimse laf edemesin. Neyse anası da kayinpederin eve ne alırsa eltine de aynısını alır yani size hep destek olur dedi. Bunların birusu çay ve fındıklıgi vardı. Neyse gel zaman git zaman evlendik. Doğru duzgun destekleri olmadı. Sorun değil ikimizde calisiyorduk ve vermek zorunda degullerdi ama benden para ve iş isteyince işler değişti. Ben gitmedim para da vermedim. Bizimde köy evimiz var kendilerinin de bize gelirdik yemek beğenmezdi, evi beğenmezdi ve bu annemi çok uzerdi.ama ben hep bahane bulurdum anneme kendi ailesine de öyle vs vs diye. Karşı tarafın evi çok özür dileyerek soyliyrum bizim evimize göre gecekondu bile değil. Yaptıkları yemekler hep kuyruk yağı kullanılarak yapılan şeyler. Bigun anası bize geldi zeytinyağlı ikram ettim dedi ki bunun içinde ne var, dedim klasik zeytinyagli. Sonra çok afedersiniz sanki tabağında b.k varmış gibi çatalın sapıyla tabagundan oğlunun tabağına attı onları. Neymiş sarmanin içinde fasulye olacakmis, mısır yarması olacakmis vs vs. Neyse uzattım. Kimseyi aşağılamak değil derdim ama gerçekten de eş seçerken dengini bakacaksın. Abim demişti bu aile bize denk değil ama işte insan bazen gerizekalı olabiliyor.
Şuan boşanma aşamasındayız ailemi yerin dibinde soktu ve onun ailesi değil benim ailem yardıma muhtaç mis, annem nezdinde aileye ben bakiyormusum iması olustrdu. Kendilerinin çayligi fındıklıgi olmasına rağmen çayı da fındığı da parayla yada arkadaşlar getiriyordu hediye.
Bunu derken de asla maddiyat olarak düşünmeyin lütfen eğitim, görgü karakter olarak. Çünkü bende köyde yaşayan büyüyen bir ailenin kızıyım, bizimde köydeki eviniz saray değil. Yani karakter kişilik, görmüş gecirmislik önemli
Amiiiiiiin Allah razı olsun. Cümlemizden inşallahAllah yardımcımız olsun
Portakal yataginda ördekSiz kendi evinizde yemeğin yanına pilav yapmıyormusunuz kihayır yani ne yiyor bu adam evinizde.
Önce onunla konuşun çözmeye calisin.bir anda boşanmaya karar verip.bosanmayinistemeyin eğer sorunlar çözülmüyor da tüm cabaniza rağmen o zaman boşanma yoluna girin. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Memnuniyetsiz bir insanı memnun etmek çok zor resmen hayat enerjinin sömürüyor.Halbukin biz kadınlar mutlu olmak için evleniyoruz. Ama en ufak birşeyi bile buyuttukve büyüten bı insanla yaşamak çok zor.Benim eşim neden çok mola veriyoruz bı turlu varamiycaz gitcegimiz yere diye söyleniyordu mesela nikah kiydik farklı ile annem babam bizi birakirken.mola verilmek de şu kaç saatlik yol ve ayak uyusuyo resmen babam yemek ismarlayim köfte ekmek yiyelim diye bı yere durmusken bana bunun lafını etti.Oyle kötü olmustumki babamin yaptığı kestin bile kıymetinin bilinmesine.Halbuki o aç acina yolculuk etmeyelim ne iyide yaptık güzel mola verdik insanlar yorulmasin çayda içsin yurusunde diye bakmıştı.Ama dedim ya kıymet bilmeyene ne yaparsan yap. Keyifli olabilecek hiseyi bile zehir ederler.Merhaba hanımlar. Anlatacak kimsem yok. Size yazıyorum. Yorum yazanlara teşekkür ederim şimdiden. Sorunum eşim ve bitmek bilmeyen tripleri. Suratsızlığını, aşağılamalarını artık çekemiyorum. Şöyle anlatayım. Eşimin ailesinin durumu çok iyi. Benim aileminki iyi değil. Doğum yaptım ailesi tam altın taktı benim ailem takamadı bir şey. Çünkü ellerinde yok. Takmadıkları için bunun tribini yaptı. Daha doğrusu her şeyin lafını yapar. Annemlere gittik. Onlar da bir kaç gün yemeğin yanına pilav yaptı. Çıktık. Sizde de hep pilav pişiyor dedi. Annem gelirken ekmek alın dedi diye suratı beş karış oldu. Yani bunlar örnek sadece. Artık eşimi çekemiyorum. Gözüm görmek istiyor. Ben de eşim de çalışıyoruz. Boşanmak istiyorum ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Aşırı derecede saçma anlattığımın farkındayım. Kusura bakmayın.
Sizde onunnailesi için ona laf edin de görsün bakaklim ne demek oluyomus. Misafir gittiği eve ekmek almaya erincek burnu buyukluk sinir oluyorum yaMerhaba hanımlar. Anlatacak kimsem yok. Size yazıyorum. Yorum yazanlara teşekkür ederim şimdiden. Sorunum eşim ve bitmek bilmeyen tripleri. Suratsızlığını, aşağılamalarını artık çekemiyorum. Şöyle anlatayım. Eşimin ailesinin durumu çok iyi. Benim aileminki iyi değil. Doğum yaptım ailesi tam altın taktı benim ailem takamadı bir şey. Çünkü ellerinde yok. Takmadıkları için bunun tribini yaptı. Daha doğrusu her şeyin lafını yapar. Annemlere gittik. Onlar da bir kaç gün yemeğin yanına pilav yaptı. Çıktık. Sizde de hep pilav pişiyor dedi. Annem gelirken ekmek alın dedi diye suratı beş karış oldu. Yani bunlar örnek sadece. Artık eşimi çekemiyorum. Gözüm görmek istiyor. Ben de eşim de çalışıyoruz. Boşanmak istiyorum ama nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Aşırı derecede saçma anlattığımın farkındayım. Kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?