• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes ismimle dalga geçiyor...

sizde türünün son örneği benim deyin.siz takıldıkca insanlar üzerinize gelecektir zaten
neden takılma fırsatı veriyosunuz arkadaşlarınıza

haticenin neyiyle dalga geçmişler aceba? millet açsında k.yla dalga geçsin

peygamberimizin ilk eşininde adıda haticeydi bence çok anlamlı ve çok güzel isim

Arkadaslarim dalga gecmezler adimi bilen benim tanimadigim kisiler boyle diyorlar kendi aralarinda

İsmin çok güzel benim de göbek adım o. Çok severim :) dalga geçenlere, tüm Müslümanların annesinin adını taşımaktan gurur duyarım demelisin!

Bu da birşey mi sen izin verirsen en normal (artık nasıl oluyorsa bunun normali) isimle bile alay ederler. İsim değil farklı farklı konularda alay ederler mutlaka birşeyler bulur bunu yapan insanlar. Hani az-çok isminin dalga geçilecek bir yönü olsa (kırıcı olmamak için örnek vermek istemem) o zaman anlarım da Hatice' nin nesi var yahu?Bence bunu sana yapan insanlarr kusura bakılmasın ama ahmak insanlar kafası çalışmayan espri anlayışı kıt olan insanCIKlar. Ve sen böyle basit insanlarla arkadaşlık yapmayı geç onlar yüzünden isim değiştreceksin(!) olur şey değil. Kendin için yapsan yine neyse. Git o zaman Sibelsu:27: falan koy memnun et onları !!
Senin isminle alay eden kişilerin eğlencelik o kadar yönü vardır ki;çok zoruna gittiyse emin ol seni böyle buraya konu açacak kadar dertli yapararsın onları da !!

Hatice çok güzel ve anlamlı bir isimdir.Benim en iyi arkadaşlarımdan birinin adı Hatice ben ona Hatçemm derim.
Ama dalga geçilecek bir isim olarak hiç düşünmedim.
Boşver sen onları .
Bu arada benim adım da Ceren ve diyorum ki ismin çok güzel :31:

Ne kadar güzel bir ismin var ve farkında değilsin.
Ben öleyim o zaman benim ismim erkek ismi ama seviyorum yine de.
Tanışma anlarında karşımda ki insanların şaşkın bakışlarını görmek hoşuma gidiyor.:34:
Bence senin isminle dalga geçenler kendi totolarına gülsünler.:ssz:

Herkes ismimle dalga geçiyor aslında eskiden ismimi severdim ama eğitim hayatım boyunca ismimle dalga geçtikleri için ismimden soğudum ismimi değiştireceğim
nasıl dalga geçtiklerini anlatamam aslında banada anlamsız geliyor ams demekki ismi ceren pelin vs olanlar seviliyor

biriyle tanışırken ismimi söylemekten utanıyorum

ismim HATİCE... :'(

onların annelerinin adı Cansu, Kumsal, bilmemne Naz mıymış da Hatice gibi güzel bir isimle dalga geçiyorlar..
böyle yapanlardan uzak durmanı tavsiye ederim. çünkü isminle dalga geçtiklerine göre ya gerizekalılar ya da ezik. kendilerinde modern takılıyor hanzolar :ssz:

Dalga geçilcek bişey göremedim ben ama :26: Kim dalga geçiyosa sende onlarla geç hemen sana koyulan sıfattan vazgeçmek yerine:20: Bana öyle geliyoki sen ismini beğenmiyosun bunu bahane ediyosun:51:

Ne güzel bir ismin var. .
Keşke benim de adım Hatice olsa. .

allah alla hatice isminin dalga gecilecek neyi var mis gibi isim...

nerede dalga geciyorlar okulda falanmı?

Avutmak icin soylemiyorum ama cidden guzel bi isim ne varmis isminde ya bu isimle ne kadar dalga gecilebilir ki abartmissin bence ne isimler var dalga gecilen.. Sen cekinerek degilde ozguvenle ismini soyle ve gulumse o zaman onlarda dalga gecme cesaretini bulamazlar .. Mesela su ara bakimsiz paspal demode kizlara kezban diyolar ismi kezban olanlar napsin halbuki ben cok guzel ve bakimli bi kezban taniyorum onu begenenlerde cok ve adi kezban diye soguyan olmadi kizdan bosuna takma

Acaba yaş kaç ?

Sen de onlar bunu yapınca utanıp sıkıldıkça onlar daha bir havaya giriyorlardır. dik dur. bu hayattaki tek eğlenceleri insanları küçümsemek olan eziklere karşı dik dur ve hadlerini bildir:47:

Ozelllikle okulda dalga geciyorlar " o isim hala kaldi mi " diyen bile duydum

ilk defa duydum hatice ismiyle dalga geçildiğini

Canım çocuk aklı veya cahillikle bazen isimlerle dalga geçiliyor ama senin isminde bir şey yok ki..

hani ismin güldudak ya da sanki modernmiş gibi parla, pırla falan olsa bir nebze anlayacağım da... bence kendini boş yere üzüyorsun. hiç takıntı yapma.

belki sana köylü ya da eski isimler gibi geliyor olabilir, ama bence asıl o isimlerin bir ruhu var. en sosyetikler bile çocuklarına ayşe ismini koyuyor, buyur burdan yak:)))

Cok tesekkurler icimi rahatlattiniz ismimi degistirmektn vazgectim

ben de sandım ki adın hamdiye şabaniye falan:1::1: hatice ismi hiç de dalga geçilecek bir isim değil. üstelik manevi anlamı da güçlü, peygamber efendimizin ilk eşinin adı. o dalga geçenler kendilerine baksınlar önce. cahiller.

bence de sen ismini sevmiyorsun. yani arkadaşlarının ismin hakkında söylediği her şeyi alay konusu olarak algılamış olabilirsin. eğer ismini sevmiyorsan değiştirebilirsin tabi, T.C kanunlarının her vatandaşa bir kez tanıdığı en doğal hak bu. sadece mahkemeye bakar. ama ben ismimi seviyorum buna rağmen arkadaşlarımın lafına sözüne katlanamayacağım diyorsan bu biraz yersiz olur. ismini sevsen, zaten kimsenin dediğine takılmazsın ... :)

Ozelllikle okulda dalga geciyorlar " o isim hala kaldi mi " diyen bile duydum
ah canım benim ne kadar cahil insanlarla muhattap oluyorsun ya... bir kere senin adın geleneksel ve klasik hiçbir zaman anlamı kaybolmayacak isimlerden adı togutay gibi andik kundik isimleri olanlar yapıyordur bunu or bakalım isimlerinin anlamı neymiş adı pelin ceren olan için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama pelin ceren ceylin dilay.....gibi isimler ne anlama geliyormuş yaa.....yok efendim bir iisim varmış buharlaşıp gökyüzüne tam çıkamadan yeryüzüne çıkan su anlamına geliyormuş....sen bıu tarz insanlarla muhattap olma güzelim adını söylerken de böle üzerine basa basa gür sesle söyle
mal insanlar.....bak nasıl sinirlendim akşam akşam

Cok tesekkurler icimi rahatlattiniz ismimi degistirmektn vazgectim

Canim kac yasindasin ? Ismini oyle hemen isteyince degistirmiyorlar bunun icin dava filan aciyorsun ve gecerli bir sebebin olmaliymis haberin var mi ?
Ne isimler var sukret... ayrica degistirsende bu yasina kadar herkes seni hatice olarak biliyor yeni ismini ancak yeni tanistigin insanlar bilecekti yani sen ismini degistirince yeni isminle cagrilacaginimi saniyorsun :34: ismin kötü ve dalga gecilecek bir isim degil icin rahat olsun...

Bütün sülalemin ayaklanmasına rağmen oğlumun adını "Ferit" koydum, kötü mü yaptım hayır. Çünkü çok güzel bir anlamı var ve oğluma da çok yakıştı. Tarık Akan gibi de boylu poslu yiğit bir delikanlı olacak inşallah. Hatice çok beğendiğim kız isimlerinden biridir. Hatta Aysel ve Zeliha da öyle. Bu isimleri modernleştireceğiz diye b*kunu çıkarttılar. Klasik isimler güzeldir. Ölmezler.

ne kadar güzel bi isim hatice manevi anlamı ayrı bi güğzel peygamberimizin eşi Hz Hatice dalga geçen ezikler bundan habersizdir

Canım hiç üzülme hatta isminle gurur duy.mübarek bir hanım olan peygamberimizin gözbebeğinin ismini taşıyosun.her anne babanın çocuguna güzel ve anlamlı isim verme mecburiyeti vardır.ne mutlu sana ve anne-babana alınlarınız ak.onlarında adından utanacağı ana babalarının pişman olacaği gün gelecektir.işin kötü tarafı bu dünyada olmayacağı zaman olması.ayrıca bu insanların dini isimleri küçümsemelerine çok bozuluyorum.hacı,kamil hatta bu aralar beni derinden üzen mahmut ismi.sen kimsin peygamberimizin isimlerinden birine dil uzatiyosun.bu gün beş yaşındakiler bile hacı diyo birbirlerine.ya kamil ismi güzel bi mertebe değil mi? insan-ı kamil mertebesi.kezban evinin hanımefendisi böyle güzel isimleri insanlardan soğutuyorsun.ben bu konuda doluyum biraz.benim adım arzu keşke hatice olsaydi.ya da ikinci ismim gururla taşirdım. :) bu arada telefondan yazıyorum.kelime ve imla hatam varsa affola...

Herkes ismimle dalga geçiyor aslında eskiden ismimi severdim ama eğitim hayatım boyunca ismimle dalga geçtikleri için ismimden soğudum ismimi değiştireceğim
nasıl dalga geçtiklerini anlatamam aslında banada anlamsız geliyor ams demekki ismi ceren pelin vs olanlar seviliyor

Ah be haticecim, ismi kezban olanlar napsınlar :)

ne güzel bi isim hatice dalga geçilip komik bulunan neymiş ki?

bende çok anormal bi isim sandım.

ayrıca bazı modern diye konulan isimler bence çok daha garip.

Ben eski isimlere bayılıyorum. Ne öyle toprak, kumsal, ada bilmem ne tamam güzeller ama ne bileyim hiç benlik değil
Mesela kızım olursa ismini Allah nasip ederse, Ayşe koymak isterim.
Çok mu sosyetik bir yerde yaşıyorsun kimmiş o gülenler?
Onların isimleri neymiş?

bırak o dalga geçenleri bencil ve egoistler çünkü neticede dalga geçerlerken kalp kırdıklarını göremiyorlar ve günah ta işliyorlar. ayrıca isimle dalga geçen arkadaştan hayır gelmez yanındaki ve civarındaki insanlar sana öncelikle her anlamda saygı duymalı eğer duymuyorlarsa uzaklaş onlardan ayrıca canım benim ismin gayet güzel ben genç biriyim ama eski isimleri daha çok seviyorum köklü oluyorlar. ve kim Hatice tanıyorsam hepsi çok titiz temiz ve başarılı kadınlar hiç üzülme o ismi sana ailen vermiş. onlar beğensin yeter

hatice ismiyle dalga geçildiğinide ilk defa duydum ayşe hatice bunlar güzel ve manası olan özel isimler.

ben eski isimleri daha çok seviyorum mesela zehra zeynep vs.

Ben eski isimlere bayılıyorum. Ne öyle toprak, kumsal, ada bilmem ne tamam güzeller ama ne bileyim hiç benlik değil
Mesela kızım olursa ismini Allah nasip ederse, Ayşe koymak isterim.
Çok mu sosyetik bir yerde yaşıyorsun kimmiş o gülenler?
Onların isimleri neymiş?

Ben de hep oğlum olursa "Yusuf" koymak istemişimdir. Kızı da Nisa ismi hoşuma gidiyor ama söylemesi zor biraz :-) narin ve ağır eski isimlere bayılıyorum :16:

bilinmeyen veya duyulmayan bir isim değil ki
herkesın akrabalarında muhakkak vardır bu isimden.
ben dalga geçilecek abes bir isim olarak görmedim
ne isimler var:ssz:

Ben Öpül diye isim duydum, senin isminin neyi varmış?
Benim ablamın ismi de Hatice, çokta severim.
Mesela benim ismimde çok nadir kullanılan bir isimdir.
Hatta çoğu kişi garipser ama anlamını bildiğim için hiçte takmam kimseyi.
Senin isminin de çok yüce bir anlamı var.
Nesinden utanıyorsun?

Ben Öpül diye isim duydum, senin isminin neyi varmış?
Benim ablamın ismi de Hatice, çokta severim.
Mesela benim ismimde çok nadir kullanılan bir isimdir.
Hatta çoğu kişi garipser ama anlamını bildiğim için hiçte takmam kimseyi.
Senin isminin de çok yüce bir anlamı var.
Nesinden utanıyorsun?
değişik isim koyucak diye binbir şekle giriyor insanlar. öpül nedir ya? hiç mi çocuğun geleceğini düşünmediler? intihar sebebi:50:

Back
X