Herkes ismimle dalga geçiyor...

Merhaba sevgili Hatice :)) ilk yorumum sana kısmet oldu artık!!

insanları isimleriyle yargılamak,dalga geçmek büyük küstahlıktır ve bağnazlıktır..Muhammed peygamberin eşinin adıdır Hatice..çok ta güzel isimdir,takma bunları...ismini değişmeyide sakın düşünme! emin ol ismin değişse bile dalga geçicek kalitedeki insanlar mutlaka dalga geçicek bir konu bulur.

ne var hatice isminde anlayamadım dalga geçilicek yoksa sen ismimle dalga geçiyolar derken tüm KK ile mi dalga geçiyorsun:1::1::1::1::1:

Son düzenleme:
Bir tanidigimiz doğacak bebeğinin adını cansın koyacagini söyledi aklıma kolonya markasi geldi direkt. Ay ne varsa eskilerde var senle dalga gecenlere de ki benim adim demode olmaya mahkum degil çok şükür.

Canım o dalga geçenler ne kadar zavallıymış ve cahilmis ki mubarek bir insanın adıyla dalga geçme cüretini gösteriyorlar . Bence o seviyesizlerden uzak dur sen ve şükret ki boyle güzel bi ismin var

nesı varmıs ısmının de dalga gecıyorlar..bence de guzel bır ısmın var takılma bence..

eski isimleri çok severim
kızım olursa Zeynep,Elif ya da Ayşe koymak istiyorum
Emine ve Hatice de gayet güzel isimler
gerçi Hatice erken doğan kız çocuğu demekmiş

Bende dandik bir isim koymuşlar adını sanmıştım.Kim dalga geçiyorsa önce kendilerine baksınlar.Hatice en güzel isimlerdendir.Bence adın gayette güzel kimsenin adınla dalga geçmesine izin verme canım,alaya alanlar ile arkadaşlığını tekrar gözden geçirmelisin.Sevgiler

Toplumumuz ne yazik ki cok fazla elestiren bir toplum.Cok acimasizca elestiride bulunup, karsimizdakinin nekadar kalbi kirilicagini dusunmeden, elestiri sinirlarini zorlariz hep.Bol cene yapan, hep kendi hakli olan, ici bos bir nesil yetisti.Maneviyat yok, varsa yoksa hava civa.Havali olsun diye verilen o isimlerin bir zaman sonra modasi geciyor.Nerde Mevlana adabi, nerde biz.Maneviyatimizda ki eksiklikler, kalbimizi karartip, sivri dilimize yansiyor.

Toplum olarak elestirel olmamiz, hicbiseyi begenmiyor olusumuz, ne yazik ki cocuklarimiza da sirayet ediyor.Bizim aynamiz olan cocuklarimiz, okullarda sonra engelli cocuga yada baska birine lakap takip, dalga geciyor.Cocuklarimiza iyi ornek olmak adina, onlara insanlari elestirmemeyi ogretmemiz lagzim.

Ama senin isminin modasi gecmez, cok guzel bir sahabenin; vefali esin adi.Gurur duy adinla, kisinin isminden ziyade, sahsiyeti ve asaleti onu havali karizmatik yapar.Adi sirin ama kendi sevimsiz misal, yigit adi ama odlegin teki.
Moda isimler herzaman kisiyi yansitmiyor ki.Iki isimliyim bende; esim bile klasik isim olan birinci ismimi kullanir, ikincisini sevmiyor.Mubarek bir isim der, bana otekini hic kullanmaz.

Sende isminle baris, seni seven isminide oyle sever ki dunyada tek sensin sanirsin.Kisi sevdigini oyle sahiplenir ki ismi gozune gelmez, cekici bile bulur ismini.Onemli olan o isme senin karakter olarak ne katabildigindir.

Son düzenleme:
ismin çok güzel....eğer bizim bebeğimiz kız olsaydı iki isim koyacaktık ismin biri de ya fatma yada hatice olacaktı....biri peygamberimizin kızı diğeri eşi....ben çok beğenirim....anlamsız abuk subuk sırf modern olsun diye konan isimlerden binlerceee kat daha güzel bence....otursunlar da kendi isimlerinin anlamı var mı yok mu onu düşünsünler:34:

İsmi muzaffer olan bir kız arkadaşım vardı. :) Bence Hatice gayet güzel bir isim.

Arkadaşım hangi bölgede yaşıyorsun? sanırım yaşın küçük.İsmini değiştirsen dahi yeni aldığın isimle de dalga geçerler bu tarz insanlar.. hatta daha fazla canını sıkarlar. Peygamber eşinin adını taşıyorsun ne büyük bir onur. Bunu anlamamışlarsa tek sözle bunu dile getirebilirsin,inan bu meseleyi hiç sorun yapmamalısın..

hatçe diyerek dalga gecıyorlar sanırım amaaan takılma ısmın gayet guzel köklü, valla benım adım modern de noluo benlede kucukken dalga gecerlerdı bazı yoreler benım adımı megersem şeyde kullanırlarmıs hanı anla pampişe derlermiş :1:
ne uzulurdum kucukken tabı sımdı ismimi çok sevıyorum

Back
X