Herkes ismimle dalga geçiyor...

Ben Öpül diye isim duydum, senin isminin neyi varmış?
Benim ablamın ismi de Hatice, çokta severim.
Mesela benim ismimde çok nadir kullanılan bir isimdir.
Hatta çoğu kişi garipser ama anlamını bildiğim için hiçte takmam kimseyi.
Senin isminin de çok yüce bir anlamı var.
Nesinden utanıyorsun?

Ben bayılıyorum senin ismine:16:

değişik isim koyucak diye binbir şekle giriyor insanlar. öpül nedir ya? hiç mi çocuğun geleceğini düşünmediler? intihar sebebi:50:

Kız bir tanıdığımızdı , çok utanırdı isminden dolayı.
Annesi babası baya saçmalamış.
İsim kıtlığı mı var yahu? :50:

Ben bayılıyorum senin ismine:16:

Ablacımmm.. Çok teşekkür ederimm..:16:
Bende seviyorum ismimi..:21:
Ama senin ismin de bence erkek ismi değil.
Yinede milletin anlamsız bakışlarını görmek büyük zevk değil mii :1:

Son düzenleme:
ALLAH ALLAH neden dalga geçiyorlar acaba ?
Ben hiç isimle dalga geçildiğini görmedim.
Hani bazı garip isimler olur mesela Satılmış vs.:26:
Onlarda duydum ama haticenin nesi var?
Mis gibi güzel isim işte.
Hz Hatice annemizin adını taşıyorsun..
O güzeller güzeli peygamber efendimizin ilk eşinin göz nuru olan hanımının ismini taşıyorsun.
Aksine adım hatice diye kendinle gurur duymalısın. Takmamalısın.:20:
Gururla söylüyorum benim Annemin adıda Hatice..:49:
Hiç takılma canım.
ALLAH başka dert vermesin..:ssz:

ben de ismin döndü yeter ..falan sandım
abartmışsın gerçekten
ayrıca insanlara sana nasıl davranacaklarını SEN OGRETİRSİN unutma
öyle özgüvenle söyle ki adını sorduklarında alay edemesinler
sen utana sıkıla söylüyor onlara davetiye çıkarıyorsundur.
hem göreceksin insanlar sıkıldı bu manasız yeni isimlerden
eski isimlere geri dönecek herkes

Allah Allah, hic duymadim Hatice ismiyle dalga gecildigini...
Ben de Oksan, Yosma gibi birsey sandim, var oyle isimler. Opul de iyiymis. :27:
Evet, eski bir isim, dogru. Ama isminde utanilacak birsey yok, rahat ol.

Ayrıca şunu da söyllemeden edemeyeceğim öyle sözde bişey değil gerçek yani:benim adım adım Meryem ve benimkiyle de alay edilirdi Meyrem derlerdi köylü derlerdi -yem falan filan ben de hep havalı(!) isimlerden birine sahip olmak isterdim falan ama bil bakalım bu alay edenler benim ismimi değiştirme haayallerim falan kaç yaşlarında gerçekleşiyor 6-7 yaşlar canım yani çocukken...
çocuklar alay ederdi umarım anlatmak istediğimi doğru anlatabilmişimdir

Allah Allah, hic duymadim Hatice ismiyle dalga gecildigini...
Ben de Oksan, Yosma gibi birsey sandim, var oyle isimler. Opul de iyiymis. :27:
Evet, eski bir isim, dogru. Ama isminde utanilacak birsey yok, rahat ol.

Yosma güzelmiş bak :27::27:

Isim nedir ki gülün ismi gül olmasa yine güzel kokmaz mı? Ismine anlam ve kıymet kazandıracak sensin tatlım,ayrıca çok güzel bir isim zaten :) sevgiler.

Konu basligini okuyunca bende 'yosma, yeter' gibi ismin var sandim :)))

Sanirim yasin kucuk, bir kac sene sonra isminin aslinda ne kadar guzel ve anlamli oldugunu anlarsin..

Hatice, fatma, zeynep, ayse, meryem gibi isimler asla eskimez ve her zamana uyar...

Ayrica bu isimlerin biri rahmetli annemin, biri kizimin, biri yakin bir arkadasimin, biri de benim ismim :))

'Modern' isimlerden ziyade bu tur isimleri daha guzel buluyorum...

Son düzenleme:
Yıllar önce ilkokul arkadaşlarımdan birinin adıydı Yosma yıllar sonra duydum ki adını değiştirmiş bencede gayet iyi yapmış ama senin ismin öyle güzel ki, benim kuzenimin ismi ve bu ismi çok severim. Benim kızımın ismi Metiye ve çevremizde kimsede yok, bazen soruyorlar bu ismi nereden buldun diye ama ben cevabını veriyorum, hem rahmetli annemin ismi hemde anlamı güzel diyorum ki bazen kızıma soruyorum isminden memnunmusun diye, kızım çok memnunum anne hiç kimsede yok diyor.

Canım çocuk aklı veya cahillikle bazen isimlerle dalga geçiliyor ama senin isminde bir şey yok ki..

hani ismin güldudak ya da sanki modernmiş gibi parla, pırla falan olsa bir nebze anlayacağım da... bence kendini boş yere üzüyorsun. hiç takıntı yapma.

belki sana köylü ya da eski isimler gibi geliyor olabilir, ama bence asıl o isimlerin bir ruhu var. en sosyetikler bile çocuklarına ayşe ismini koyuyor, buyur burdan yak:)))

Hahaha guldudak :)
Ama evet basligi okudugumda Hakki fln sandim ne bileym. Ne varmis isminde bence gayet guzel :)

bir zamanlar baya moda olmuştu torunun adını dedenin babannenin adının sonuna "can, naz, nur, su.. vs" ekleyerek koyarlardı
bir akrabamızın adı "nimet" kadın torununa "nimetsu" ismini koydurmuştu baya gülmüştük o zamanlar ...
sırf farklı olsun diye saçma isimler çoğunlukta...
hatice ismini çok severim dalga geçilecek bir tarafı yok yaşın küçük sanırım o yüzden söylenenlere üzülmüşsün

aman boşver takma sen milleti.herkes kafayı sıyırmış takılacak yer arıyo.embesiller sanki sen mi istedin o ismi ...bende çok kompleksliyim her konuda ama benim hastalığımdan kaynaklanıyo mükemmelliyetçiyim ondan ötürü.takılma boşver

Bak ünlülerin bebeklerinin ismine ömer, ali, idris, zeynep falan var ismin ne olsaydı mesela şeyime diye isim var.
İsminle dalga geçenlerde ilerde çocuklarına modern isim koysunlar o zaman.
Benim adımlada dalga geçerler bende eşlik ederim dalgalarına kimse kınayamaz bende espiri yapınca ama aslında ismimi çok severiimmm :16:
Sadece milletin ağzına laf vermemek lazım :)

.

Son düzenleme:
Canimmm ben ne yapayim ya beniim adim cilem =( hep alay ettiler adimla ama bu bizim sucumuz degilki adimizi secemiyoruz

sansimiza ne cikarsa artik:) ailelerin insafina bakiyor bu isim isleri..

gerci benim birgun kiz cocugm olursa ismni emine vermek istiyorum yillardir bu boyle, insallah oda bana kizmaz ileride:)

Herkes ismimle dalga geçiyor aslında eskiden ismimi severdim ama eğitim hayatım boyunca ismimle dalga geçtikleri için ismimden soğudum ismimi değiştireceğim
nasıl dalga geçtiklerini anlatamam aslında banada anlamsız geliyor ams demekki ismi ceren pelin vs olanlar seviliyor

biriyle tanışırken ismimi söylemekten utanıyorum

ismim HATİCE... :'(

gerçekten ben hatice ismini çok severim......
bence senin çok güzel bi ismin var.....
hemde büyük bi insanın ismi, kötü bir isim olsaydı o kişinin ismi "hatice" olmazdı asla.....
sen o hadsiz arkadaşlarına bakma......
ayrıca memnun oldum tanıştığıma haitcecim:):34::16:

Back
X