Herkesin derdi benim karnım

esrunum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
645
476
103
Merhaba arkadaslar 60 kilo ile hamile kaldım şuan 75 e.doğru gidiyorum
Sorun şu ki hamileliğimin başından beri herkez yok karnın çok büyük yok falandı senle hamile.bu kadar karnı yok ama onunda burnu büyümüş kiskis gülme kimisi ay ekmeği çok mu yiyorsun der alakası yok kimisi sen de şeker var şeker yüklemesi yaptırdım bu arada çok iyi çıktı ilk başlarda kırmadan açıklama getirmeye çalıştım kimisine ay olarak büyük bile söylüyordum ki hani soru sormasin diye kimisi karnıma dokunur ay tekmeliyor mu bakayım ya elleme stres oluyorum kimisi şimdi iken böyle ise hamileliğin son iki ayı nasil olursun zaten gebeliğin vermiş olduğu stres hormonların tavanı malum bilirsiniz artık çevremdekilere kırmaya başladım sanane ne ilgilendiriyor çok şükür bebeğim sağlıklı benimle diyorum 4 yaşına girmiş bir kız evladım var biraz yaramaz malum ay bu halde ikisine nasıl bakacaksın ki ben lohusaligimi bile tek başına atlatmış kadınım (eşimin desteği tabiki oldu) şu an bel ağrısı var eşim sağolsun bilasiklari dizer yerleştirir masayı kurar çamaşır atar asar vs en büyük yardımcım eşim çok şükür fakat şu insanların artık hadlerini bı türlü bilmiyorlar sonra ben laf söyleyince surat sallandiriyorlar
Bu arada ilk kızıma yeni doğum yapmışım daha 2 hafta olmuş doğum yapalı halamla dünür u geldi kadın bana demez mi hiç doğurmamış gibisin göbeğin olduğu gibi duruyor bebek emziriyordum şok oldum halam la konuştum sakın bir daha çağırma kovacakdim evden az daha
Böyle işte kızlar okuduğunuz için sağolun içimi dökmek istedim

Ahhh cnm hiç sıkma canını ağzı olan konuşuyor ben de ilk hamileligimde böyle şeyleri çok taktım boşuna bebegımı de kendimi de strese soktum şu an kimseyi takmıyorum gülüp geçiyorum..
Sen de öyle yapmaya çalış biliyorum bazen takmamak elde olmuyor ama
Çok şükür iyi giden bir gebeliğin sağlıklı evladın ve sana destek olan Br esin var gerisi boş inan ki..
Sen cevap verince onlar istediklerini alıyorlar o yüzden hiç muhatap olma ne derlerse gül geç ciddiye alma
Bana da geçen bir akraba Aaa göbeğin çok çıkmış ne yedin o kadar dedi
Sanirim hamileyim o yüzden olabilir mi dedim sonra kahkaha atıp bıraktım onun suratının düşmesi beni çok tatmin etti

İnsanlar her şeyi der. Onları susturmak yerine siz kulaklarınızı kapatın :)
Her insanın vucut tipi bir değil, haliyle herkesle de aynı olacak değil karnınız. Mesela benim 6 aydan sonra büyüyor ve son günlerde ikiz karnı gibi diyenler cok oldu.
Hepimizin ortak sorunu bu elalem aslında. Sütün az, cocuk doymuyor vs vs...
Caninizi sıkan insnalarla görüşmeyin..

Tatli canini sıktigina deger mi?
Hamilelik bir kadinin yasayabilecegi en degerli anlardan biri bence. Hele ki bebegin hareketlendigi son haftalar. Hayatimizda kac kere yasayabilecegiz bu zamanlari. Keyfini cikar cok kizarsan da kir dok hamile kafasi dersin :)
Takma demeyecegim cunku insan hic takmayacagi seylere hamile ve lohusayken takiyor. Sadece strese girme, üzülme.

Göbeğini bilmem nasık ama yazdığından hiç birşey anlamadım bi nokta bi paragraf olaydı keşke.

Maalesef herkes bir şey söylüyor, bende hala çalışıyorum yeter artık gitmiyor musun yakın da burada doğurcaksın diyorlar sinirlensem de gülüp geçiyorum. Ama doğum sonrası sütün yetmiyor çocuk aç yok karnın kalmış kilon gitmemiş derlerse kovarım evden

Ben de 10 kilo aldım şu an 76yım. Eşimin arkadaşı aynı zamanda benim de arkadaşım beni her gördüğünde "top gibi olmuşsun" vs. Diyor ki yok öyle birşey, arkadan hamile olduğum bile anlaşılmıyor. "En azından ben 'gibi'yim sende gibisi fazla hihih" diyorum kahkaha atarak. dogurunca manken gibi olcam kendime söz verdim boşver canım konuşsunlar anca, sen de cevabini ver geç. Isterlerse küssünler

Ayy lohusa kafasiyla evden kovma duygusu insanin beynine ilik ilik akiyor resmen :). Neyse ki ben yapmadan gecirdim darisi size :)

İnsanların bana söyledikleri geldi aklıma. Ağızlarına vurasım geldi. Ver lafı geç. Ay sinir bastı durduk yere.

Hepimiz yasadik canim o halleri. Ben memnunum dedigin zaman ikinci bir yorumu yapamiyorlar. Uzme kendini cok sukur baska bir hastalik sebebiyle kilo almiyorsun icinde can tasidigin icin aliyorsun o kilolari. Hamile kalmadan onceki kilon da gayet fit yani. Salla gitsin.

Doğurunca da bebeğiniz için "ay çok minik,hiç kilo almamış,sütün yaramıyor mu,mama ver,bakamamışsın vs "bir dolu şey söylecekler.
Dolayısıyla kafanızı takıp üzüldüğünüze değmez.
Milletçe meraklıyız fikrimizi dan dun söylemeye. Bana soran olmadı diye düşünüp susmak yerine hemde.

Amaaan derde bak benim de gebeliklerim devam etseydi de herkes kadınlığıma değil de karnıma laf söyleseydi..Dert etmeyin bunları gülün geçin.. Allah bebeğe size sağlık versin gerisi boş..

İnsanların ağzı çok geniş, boş boş konuşmayı da pek seviyorlar. Geçenlerde çalıştığım yerdeki kadınlardan biri 'hocam maşallah zayıflamışsınız' dedi, son halimden beri 10 kg fark vardı anca, doğumdan sonra hiç kilo vermemiştim yani. Ben de ya evet biraz göbek kaldı ama memnunum falan yaptım, az bir şey basenim oldu, hoşuma da gidiyor yani. Onu söyleyince bana 'basenleriniz küçülmüş ama doğumdan önce baya büyüktü' dedi. Neresi büyükmüş onu anlamadım, 36 bedendim o zaman da. Neyse demek istediğim, anlatma amacım öyle bir konuştu ki sanırsın 40 bedendi doğurmadan önce, yani o öyle görüyormuş. Yani millet abartmayı sever, kaç kilo olduğunda milleti değil seni ilgilendirir, sen mutluysan gerisi önemli değil. Kalp kırmaktan da çekinme, onlar hamile kadına laf etmeye çekinmiyor da sen hak ettiklerini söylemeye mi çekinecekmişsin?? Surat asarlarsa da assınlar, gül geç, hatta laf sok ne oldu bozuldun mu de, hadsizler.

İlk doğumu yaptım. İnecek sanıyordum . Çıktım göbek aynı duruyor.
Bu göbekse bebek nerde? Bu bebekse bu göbek ne ? Demiştim
Aman 3 doğum yaptım. Aldım, verdim .
Çocuklar 4 yaşında e yine aldım yine vermeye çalışıyorum. Kimene fazlalıklarımdan .

size kulp bulacaklarına kendilerine baksınlar sanki herkes doğurunca manken gibi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…