Herkesin geleceğe dair olumsuz konuşmasından , nasihat etmesinden bıktım :(

bu tamamen eşinin kişiliğine ve ailesine bağlı.eşin ve ailesi anlayışlı insanlarsa baştan sınırını koyup çok sorun yaşamadan yaşayabilirsin ama ailesi herşeye karışan sürekli birarada olalım diye düşünen insanlarsa yada eşin aşırı anneciyse aynı binada asla sınır koyamazsın canımbunu da aynı çatı altına girmeden anlayamazsın bu nedenle en iyisi baştan risk almamak ve ayrı oturmak.sen aynı binada oturmaktan başka çaremiz yok diyorsun öyleyse şimdiden tatlı tatlı nişanlının aklına bazı şeyleri işle sürekli dibdibe yaşamak istemediğini bilsin ama bunu sert bir üslübla değil iyilikle konuş.umarım ailesine çok düşkün biri değildir ve seni anlar

Aynı apartmanda oturupda yaka silkenler bin pişman olanlar arasındayım
eşimle bende nişanlıyken anlaşmıştık haftanın 1 günü benim annemde 2 günü kv yemek yiyeceğimize geriye kalan 4 günün kendi evimizde olacağına dair. evimiz ayrı kapımız ayrı dedi sonra ne olduğunu size söyleyeyim mi balayından geldik hadi birbirimize alışalım dedik ilk 1 hafta beraber yedik ondan sonra yukarda da yicem desem hiç fark etmedi. eşimde daha iyi işte yorulmuyorsun hayatım vs dedi . sonra biz yukarda yiyeceğiz anne dediği zamanlar ise kv aslan gibi kükredi ne var yukarda burdaki de yemek masrafa ne gerek var vs. 3 aydan fazla evimde hiç yemek kaynamadı hiç izin vermedi çünkü kv. pazar öğlen gelirdi eeee karakartal35 ben yemek yaptım sen sakın yapma. en son eşimle çok büyük kavga edip içimdekileri ağlaya ağlaya anlattıktan sonra 2/3 gün kendi evimizde yemek yemeye başladık.
evime misafir geldi mi onu çağırmak zorundayım yoksa bir surat bir surat ona misafir geldi mi aşağı inmek zorundayım yoksa oğlunu dolduruyor.
sürekli senin evin benim evim yok der. ben çamaşır asarım o değiştirir astıklarımı. yemek yaparım benim oğlum bunu yemez ona bundan yap . daha bir sürü şey
evlenince erkek oğullar çok kıymetli oluyor. aynen erkeğin annesi de bir kıymetli oluyor anlatamam .
benim eşim bekarken eve gelmezdi nerdeyse zırt pırt aramazlardı hayatta evlendik satt 8olmuş evde kimse yok hemen nerdesiniz niye haber vermiyorsunuz. belki iyilik için bilemiyorum ama insan daralıyor.

sonuç olarak şu an çok mecbur kalmadıktan sonra kv ve görümce ile konuşmuyorum görüşmüyorum.
keşke ilk başta sınırlarımı çizseymişim belki o zaman bu kadar kötü olmayacaktı herşey.

ha iyi kv yok mu evet var ama binde bir o da inşallah size denk gelir. bana denk gelmedi çünkü.

1.5 senelik evliyim ... kayınvalidemi çok seviorum daha doğrusu eşimin tüm ailesini çok seviyorum çok iyi anlaşırız arkadas gbiyim kayınvalidemle gezer tozarz kahve içmeye gderz alışveriş yaparz vs vs ... ve ben tüm bunlara rağmen aynı binada oturmam ne olursa olsun yakın oturmaya karşıyım ... her iki ailede çok yakın mesafede olmamalı bnce... sana nasihat edenlerde emin ol iyiliğin için söylüolardır... imkanın varsa aynı binada oturma derim bende...

Ayrı oturma lüksümüz kesinlikle yok arkadaşlar . Madem öyle herkes sınırını koymadığı için pişman oluyor bende başta sınır koyarım hem eşime hem ailesine . ama ilk yapacağım şey onlara sevgiyle yaklaşmak olacak belki onlarda severler ve hiç sorun olmaz Allahımın izniyle .

ben evlenmeden oncede surekli soylerlerdi bak kayinvalidenle oturma anlasamazssin burnundan getirir falan rahat edemezsin ama ben hiç dinlemedim ustelik senin gibi birde sinir oldum ama gel gorki çooooooooook pismanim kayinvalidem iyi birisidir ustelik ama olmuyo be guzelim ayni evde olmuyo kotu niyetle bile olmasa herseyine karisiyolar daha bir surusey ALLAH ima sukur bizim hiç kavgamiz olmadi istesem olurdu ama hiç olmadi sabirliysan otur derim ama yok sabirli degilsen hiç bulasma

dediklerimizi yanlış anlıyorsunuz galiba biraz fevri bir cevap gördüm bizde sevgiyle yaklaştık aklımızda bir fesatlık bir kötülük yoktu ki.
sadece alttan aldıkça başıma gelenleri özetledim o kadar. ben sabır taşıyımdır kimseye kolay kolay patlamam ama kv dayanamadım.
sürekli birşeylere karışması bunaltıyordu çünkü.
inşallah hakkınızda hayırlısı olur.
yalnız ailesi ile aranızdaki dengeyi sizden çok eşiniz sağlamalı siz sağlamaya çalışırsanız kötü gelin olursunuz haberiniz olsun

Bende aynı binada oturuyorum, hatta banada evlenmeden önce, herkes sen yapamazsın felan dedi. Gözümü çok korkuttular. Fakat hiç korktuğum gibi olmadı canım ya. Kayınvalidemle Allaha çok şükür çok iyi anlaşıyoruz yeri geliyor bana br komşu, yeri geliyor bir anne gibi davranıyor sağolsun. Bunda benim payımda büyük elbet.

Aynı binada olmamıza rağmen, hiç çat kapı girip çıkmayız. olmadık saatlerde gelip gitmeyiz. Onun ev işlerine karışmam, yapmamda. Nadiren misafiri felan gelecekse yaparım. Oda bana karışmaz. İlk baştan böyle başladım, böylede gidiyor. Hatta ev almayı düşünüyoruz, aynı binadan 2 tane alalım, yine aynı binada oturalım diyorum bende ailemden uzaktayım. Burada tanıdığım tek insanlarda onlar..

Kısacası sen güzel davran, saygılı ol, inşallah karşılığını alırsın canım. Moralini bozma şimdiden, bende sen gibi çokk üzülmüştüm

selamlar
bende kayınvalidem ve eltimle aynı apartmanda oturuyorum ve kendi ailemde başka şehirde oturuyor.
yakın oturmanın avantajıda var dezavantajıda var.mesela eşinizle şöyle çok özel bir anınızdayken zırt diye kapı çalıyor.
rahatça evinize girebiliyorlar
bence bu hoş değil ki ben bu zırt diye kapı çalınması olayına acayip sinir oluyorum
avantajı var mesela ben çok kötü ateşli hastalık atlattım yerimden kalkamıyordum kayınvalidem baktı.misafirim geleceği zaman yetiştiremezsem yardım istiyorum.evde bişey olmadığında birbirimizden temin ediyoruz vs.
bu birazda size bağlı samimi olun fakat sınırda koyun ben mesela yatak odama girilmeyeceği hususunda acayip sınır koydum.ya iyi düşünün anne giibi gerçekten sevin birazda yönlendirirken eşinizi öne sürün
kimse dört dörtlük değil.iyi olur inşaallah.sadece şuna hazır olun hiç istemediğiniz anda kapınız çalacaktır
allah tamamına erdirsin inşaallah

Est . yanlış anlamıyorum , sadece kendime de sınır koymaya çalışıyorum direkt sert çıkışma , tatlı dilli ol , güzellikle yaklaş vs diyerek . Lütfen öyle düşünmeyin . saygı duyuyorum yaşadıklarınızı paylaşıp bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz .

Herkesin ilk yaptığı şey sevgiyle yaklaşmak olmuştur. Gelinin de kv'nin de eşin de. Özellikle evliliğin o ilk heyecanıyla. Diğer türlüsünü düşünemiyorum. Belki arada cadılık yaparak başlayanlar vardır bilemiyorum
Demişsin ki, kv'nin 4 kızı var halden anlar. Buna güvenme. Çünkü kız ayrı gelin ayrı, aradaki farkı zamanla göreceksin. Ayrıca nişanlın tek erkek çocukmuş ve anne babası yaşlıymış. İlla ki eşin onların maddi manevi her şeyiyle ilgilenecek demektir bu. Önceden hazırlıklı ol, sonra şaşırma. İki evin kapısı ayrı olur herkes hayatını ayrı yaşar gibi hayallere dalma. Sev, el üstünde tut ama mesafeyi de koru. Şimdiden mutluluklar dilerim.

bende çok etkilenirim öyle konuşmalardan
hatta belki kayınvalidem çok iyi biri ama önyargıyla ben onun bana yaptığı iyiliklerin altında bişeyler arıyorum
karşındaki kişiye bağlı bilmiyorum ailesini ne kadar tanıyorsun
şuda var ki k.v ne kadar iyi olursa olsun hep bişeyler gözümüze batar..(gelin içinde öyle)
ama şu hizmetçi gibi kullanır lafları falan eskidenmiş güzelim o yaa..
sen baştan mesafeni korursan kibarca hayır demeyi bilirsen sıkıntı yaşamazsın

Allahım daim etsin bu mutluluğunuzu huzurunuzu . banada nasip eder inşallah Rabbim . Çok teşekkür ederim : )

karakartal!
ya gerçekten klasik yaaa..
benm k.v de öyle yarım saatlik bir mesafe var evler arasında ama bana söyledkleri; "burda yemek pişiyo zaten yavrum gelin yiyin gidin,kızım çaya bile kalmayın hemen gidersiniz,sen yorulma,çalışıyorsun" en sevdiği yemekler yapıp çağırmalarvs. vs.
tamam güzel şeyler ama ben zaten yemek yapmayı bilmiyorum yavaştan yapıp alışmam gerek benim..

benim eş şimdilik anlayışlı bi adam,ben gitmeyelim desem gitmez.bazen gitmeyelim diyorum eşime..bazende gidiyorum
arada k.v ye çağırdığında gitmeyerek yeterince mesafemi korumuş oluyormuyum bilmiyorum
daha başka mesafeden kastınız nedir canım yaa..anladığım kadarıyla sen yaşamış görmüşssün yani

Son düzenleme:
Yoo hiçte eskiden falan değil. Burada bu dertten muzdarip pek çok kişinin derdini okuyoruz, çevremizden görüyoruz/duyuyoruz...

hımmm.. eskitmek lazım bu lafı o zamann..
kimsenin buna fırsat vermemesi dileğiyle

canım msj atamam diye düşünüp yazmadan deneme göndereyim demiştim..sonra 10 dak sonra msj atabilirsiniz diyor..
haklısın konu sahibinin yerini bende işgal etmek istemem..aa hatta ben o konuyu açayım en iyisi

Bu nasihatlarda bulunmaları çok normal,sizin iyiliğiniz için söyleniyor..
Aile apartmanına gelin gitmek;
KK da bir derdim var bölümünde,eşi ve eşinin ailesi bölümünde bolca konu acmak demek,
Eşlerin yanlız basına kendı evlerinde yemek yiyememesi demek,
Evlerine kim geldi kim gitti dedikoduları yapılması demek,
Çok iç içe yaşanıldığı için aile ilişkilerinin zamanla saygıyı yitirmiş olması demek,
Çocuk olunduğunda herşeye karısılması demek,
Kafa dinlemek istenildiğinde pat diye kapı çalınması demek,
(kayınvalıde ve kayınpeder yaslıysa)onların yemeklerının yapılması,temızlıklerının yapılması demek,
Evınızın sahiplenilmesi demek,sorumluluklarınızın artması demek,
Kısacası aynı apt gelin gitmek keşke basta kabul etmeseydım demektir.

Ben ayını apartmana ya da eve gelin gitmedım çünkü o bana nasıhat edenlerı dinledım ve benım mantığıma uzak bir durumdu.Aile apartmanındakı evi kıraya verdık,uzakta ev tuttuk çok mu çok iyi yaptık çok huzurluyum(eltim aynı apartmanda ve bana imrenerek bakardı),cıvıklaşmış bir ilişki ve kabile şeklinde yasamak cok huzur bozucu.
Daha nısanlanmadan herseyı dusun ılerde pişmanlıkların olsa da kendın sectın bu hayatı derler ve cok üzülürsün...

İnşallah sadece nasihatten ibaret kalır inşallah kötü olmaz hiç bişi Ama birde şu var ben ve bitanede kız kardeşim var . ben eşimin ailesini sahiplenmezsem onlara sırt çevirirsem vs vs benim annem babam yaşlandığında eşim yanımıza almaz ki o zaman . ben onun ailesine nasıl davranırsam o da benim aileme öyle davranır diye düşünüyorum . yanılıyor muyum ki . offf yaaa ne zormuş . keşke hep sevgili kalsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…