- 2 Nisan 2012
- 7.893
- 4.823
- 248
- Konu Sahibi UgurluSelin
-
İnşallah sadece nasihatten ibaret kalır inşallah kötü olmaz hiç bişiAma birde şu var ben ve bitanede kız kardeşim var . ben eşimin ailesini sahiplenmezsem onlara sırt çevirirsem vs vs benim annem babam yaşlandığında eşim yanımıza almaz ki o zaman . ben onun ailesine nasıl davranırsam o da benim aileme öyle davranır diye düşünüyorum . yanılıyor muyum ki . offf yaaa ne zormuş . keşke hep sevgili kalsak
Merhaba , Kasımda sözlendim Rabbim izin verirse de ya aralık sonralarında ya da 15 tatilde nişanım olacak . Ben evlendiğimde kayınvalidemle aynı apartmanda oturucam . bunu duyanlar amannnnn öyle şey mi olurr herşeyine karışırr hiç rahat edemezsinnn hizmetçi gibi kullanılırsınnn vs vs hep aklıma kötü kötü şeyler sokuyorlar . evlendiğimde kendi ailem 11 saat uzağımda olacak , onun ailesi benim ailem olacak yalnız hissetmicem kendimi diye düşünürken böyle konuşmalar beni çok üzüyor ya . sizce de öyle mi ?
merhaba...yazmadan geçemedim.....çünkü ben de arkadaşların yazdığı sorunlarla uğraşıyorum...seni korkutmak değil,naçizane belki bir tavsiye olur diye düşündüm....
biz altlı üstlü değil,2 3 sokak aralı değil aynı şehirde yarım saate yakın mesafede farklı mahallelerde oturuyoruz kayınvalidemlerle....3 yıllık evliyim ve evlendiğimden beri böyle..ancakk herşeyimize karıştılar....benim çabalarımla biraz yoluna oturdu ilişkimiz tam olmasa da......mesela onlara gittiğimize geldiğimize laf söylerlerdi ,ki haftada 2 3 gün muhakkak giderdik ona rağmen ne arıyorsunuz ne soruyorsunuz,MİSAFİR GİBİ GELİP GİDİYORSUNUZ olurdu.....
sürekli onlara gidelim başka kimseyle görüşmeyelim......hatta gittğimizde kalalım orada......nerelere gittiğimize karışırlardı ,sürekli telefon ederlerdi birşeyleri bahane edip ama ilk soru beni de arasalar eşimi de arasalar nerdesiniz olurdu......bizim evin önü büyük bulvar ve bizim üst taraflarda oturan akrabaları var onlara gidip gelirken bizim ışıkları kontrol edip ilk görüşmemizde söylemeler.....yok ışığınız sönüktü nerdeydiniz,yok yanıyordu evdeydiniz,yok iki ışık yanıyordu misafir mi vardı......
benim de 1 tane görümcem var üstelik bekar.....pek çok konuda annesine yardımcı olabilecekken hepsi bütün işlerin benim üzerime zimmetli olduğunu düşünerek hizmet beklediklerini açık açık söylediler.....halılarını yıkadı kvalidem bana surat yaptı ki ben hayatımda halı yıkamış insan değilim....kızına söz geçiremez buarada iş yaptıramaz kesinlikle.....eşime şikayet etti yardım etmediğim için.....temizlik yapar eşimin yanında da kollarım bacaklarım inler durur ama ben bir kez olsun temizliğini yapmadım....misafir gelir çağırırlar durmadan.....
bize sormadan planlar yapılır....biz zaten haftanın 2 3 günü giderdik,yetmez müsaitmisiniz diye sormadan biz size geleceğiz deyip yarım saat sonra da zınk diye gelirlerdi.....benim evim dağınık olabilir,rahatsızlanmış olabilirim yemek mi yapacağım,ortalık mı toplayacağım.....bir de zaten fazlasıyla görüştüğümüz halde bize geldiklerinde uyuklayana kadar otururlardı....hani bir çay içelim gibi birşey yok bayağı uzun uzadıya oturmaya gelirlerdi......eşim de kalın diye ısrar ederdi ancak ben birkez bile demediğim için kalamadılar çok içleri gittiği halde...
bir de güne katılmış..sanki ben ondan beni de güne sokmasını istemişim gibi beni de katmış....istemiyorum dedikçe ucu dönülmez birşeymiş gibi adını yazdırdım ama demişti...amaç başka...beni gözetim altında tutacak......ve kabul etmemiştim....sonra gün sırası ona geldi...ve benim işgüzar görümcem tutup kendi yardım etmeyip eşimi aramış benim yardıma gitmemi söylemiş.....öfkeden delirdim.....servis yapamıyorsa neden katılıyor diye....eşim ne dese beğenirsin....ANNEM HİZMET Mİ EDECEK SOHBET Mİ........şaka gibi...1 defaya mahsus gittim....
aşure kaynatmış bundan 2 sene evvel.....bende hastanedeyim....ve eşim biliyor....yine görümce hanım eşime bir telefon....annem aşure kaynatacak yardıma gitsin....eşim de beni arıyor....eee annem aşure dağıtamıyormuş..yardıma gitsen....çıldırmış bir şekilde gittim işimi bırakıp....kvalidem de demesin mi ben dağıttım,yemeye gelsinler dedim ben ona....allahımmmm...ya ben apıra köpüre gittiğim için halimi görünce öyle dedi yada görümcemin uydurmasıydı bilmiyorum.......
bir dönem çalışmıyordum....benim evde oturup onlara gitmemem ve işlerini yapmamam battı.....onun tasası yetti eşime diyor ki BUNU DA KOY İŞE BOŞ BOŞ OTURACAĞINA ÇALIŞSIN........ve eşim tepki veremedi.....
görümcemin dükkanı vardı....anlamadığım bir iş olduğu halde oraya gidip yardım etmemi mi istemediler????amaç beni kontrol edecekler hep orada olacağım oradan çıkınca da mecbur evlerine gideceğiz beraber.....
bunlar bir kısmı üstelik....çok mücadele ettim...şimdi haftada 1 defa gidiyoruz...ama laf sokmadan duramıyor...ben de verebilirsem cevabımı veriyorum veremezsem suratımı asıp oturuyorum....onlar da 2 3 ayda bir falan gelirler....
kaldı ki sen düşün,bir de yakın olsaydım yada aynı apartmanda benim halim nice olurduu......bütün bunlar demek değil ki senin kvalidenler de böyle olacak....inşallah yapmazlar....ancak çevremdeki herkesin hali aynı....gelin alınca birşeyler oluyor....ona potansiyel hizmetçi muamelesi yapılıyor.....şimdiden mutluluklar....
Evlendikten sonraki konu başlığın: Ne büyük hata etmişim, haklıymışlar! olacak
Açıklama yapma gereği duymuyorum. Çünkü çoğu insan gibi bu hatayı yapacaksın, dinlemeyeceksin..
Bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşa dememişler..
Ben o kadar diyeyim de sen anla! aman haaa el kızı olduğunu unutma elden sana aile olmaz ben o kadar diyeyim!
yer işgal de mi oluyormuş burdaSohbet ediyoruz işte ne güzel .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?