- Konu Sahibi UgurluSelin
-
sağol teşekkür ederim fakat daha fazla sabredebilir miyim bilmiyorum.......benim onların oğullarını seviyor olmam,hep birlikte bana istedikleri gibi davranacakları ve istediklerini söyleyecekleri anlamına gelmez ama onlar öyle zannediyorlar....kafam çok karışık....son yaşadığımız olayı da anlatayım temelli :)bundan yaklaşık 2 hafta önce yine kvalidemlere gitmiştik....eşimin bir arkadaşının bebeği olmuştu..görümcem onu sordu...sonra kvalidem başladı bizim ne zaman olacakmış,niye olmuyormuş,kaç yaşına gelmişiz,10 sene sonra istersek hiç yapmayacakmışız(ona soracağız çünkü o öyle buyurdu) çemkirmeye başladı.....eşime baktım hiç sesi çıkmıyor.....çok kızdım fakat sakinliğimi koruyarak allah hayırlısı ne zamansa o zaman versin anne dedim.....kadın susmuyor.....birimize ebe birimize dede diyecekmiş.....ne derse der artık dedim....söylediklerim bu iki cümle....sonra kalktık bir süre daha oturup
,surat yaptı tabi.....
yolda eşime kızdım niye sesini çıkarmıyorsun diye....uzattım uzattım evde devam ettim....eşim zaten annesinin karıştığını kesinlikle kabul etmez...laf da söyletmez....sonra demesin mi annem bana dedi sana mı dedi..........ben de dedim evet haklısın o ikinizin bebeği olacak,bizim değil...onun için sana diyor...
neyse ertesi gün oldu....kvalide telefon açtı bana.....benim gene aklımdan kötülük geçmiyor....eeeeee sen beni dün çok üzdün,ben sabaha kadar uyuyamadım.....valla anne sen de beni çok kırdın diyebildim sadece.....hiç bana fırsat tanımıyor....işte sen bize karışma dedin,ne zaman olursa olur ne derse der dedin...ben herkese söylüyorum kimse alınmıyor sen çok alıngansın,bir daha karışmam (nolur karış yalvarırım)falan filan....
sonraaaa hızını alamamış olacak kiiiii benimle konuştuktan sonra bir de eşimi arayıp ağlayıvermişşşşşşş........eşim de beni aradı hemen annemle ne konuştun diye....olaylar büyüdü.....ve şuan çok kırgınım....beni eşime şikayet etmekten geri duramıyor hala...ve eşim de hemen gaza hazır....benim yatak odası konularıma kadar karışmasını hazmedemiyorum üstelik kpederin kaynımın falan yanında açıyor yada onlara gittiğimizde bizim ardımızdan gelen bir misafirin....herhalde nolur karış ben çok hoşlanıyorum diyecektim aradığı zaman....asıl bebeğimiz olduğunda napacağım bilmem....
daha fazla bu şekilde dayanır mıyım diye sorguluyorum....ben yapsam eşim neler der anası yapınca suç olmuyor....bizim ilişkimize bile karışıyor kadın kimse farkında değil....belki olmuyor....ne kadar ayıp....
Arkadaşlar benimde bir sorunum var 1 sene 3 ay evliyim ve hamileyim eşimi ve eşimin ailesini 6 senedir tanıyorum.Kaynanam çok niyetli insandır iyi şeyler yapıyım der ama beni zor duruma düşürür.Altlı üstlü otururuz.Çalışan bir bayanım kendi yemeğimi kendim yapım isterim müsade etmez.Zaten yoruluyon hamilesin der.Bi bakmışsın eve gelmişsin evde ne yemek ne bişey.Eşim sorar anne yemek yapmadın mı olanlar bitsin der keser öyle.Olan yemek ise 1 kase çorba, ana yemek varsa vardır yoksa yook :) Ne yapacağımı şaşırdım bide kayınvademin kaynanası var Allah yardımcımız olsun çekilmiyor acıyorum kadına bir yandan..Bazen ev işleri oluyor zaten ben kendi evimi kendim zor ediyorum bide kayınvademin evinimi yapıcam laf sokmalar oluyor heleki eşimin banannesinden.Şimdi tek korkum bir arazimiz var oraya ev yapıp bir oturmak istiyorlar.Ama ben istemiyorum ne kadar uzak o kadar iyi olacağını düşünüyorum ama eşime bunu dile getiremiyorum sadece söyleyeceğim şey bak uzak olcak işyerime gidip gelmem benim için zor hemde bebeğim daha küçük olcak.Bişey olmaz deyip kesiyor.Ne yapmam arkadaşlar.Bir evde olsak kayınvadem dediği dedik insandır bende öyleyimdir birbirimizi yeriz.2 Görümcem var hiç mi gelip kalmıycaklar baba evi olcak sonuçta.Büyük görümcen yüzümde ne kadar iyi olduğunu göstersede saman altında iş çevirenlerden birisi puff Allahım hayırlısını nasip et bize..
senden hamile halinle iş bekleyip de laf sokuyorlar ya pesss.....kabul etme bence de kendin bilirsin yine tabi...ama babanne,kvalide,kpder,görümceler de geldi mi tam curcuna...
Kişiden kişiye sorunlar değişmekle beraber hiç sorunsuz olanını görmedim. Ama bu değildir ki dünyan başına yıkılır, hayatın zindan olur. Eşin senle annesinin ayrı kefelere koyup ikinizi birbirine ezdirmeyecek bir karakterseyse çok sorun olmaz. Ufak tefek şeylere de katlanılır. Ama eşin annesine ses çıkaramayan biriyse sakın aynı apartmana falan gelin gitme.
İnsan nişanlıyken çok daha pembe bakıyor. Bakmalı da. Önyargılı olmamalı. Nasılsa KV kötü niyetliyse o pembe gözlükleri kırması birkaç ay bile sürmeyecek
Arkadaşlar benimde bir sorunum var 1 sene 3 ay evliyim ve hamileyim eşimi ve eşimin ailesini 6 senedir tanıyorum.Kaynanam çok niyetli insandır iyi şeyler yapıyım der ama beni zor duruma düşürür.Altlı üstlü otururuz.Çalışan bir bayanım kendi yemeğimi kendim yapım isterim müsade etmez.Zaten yoruluyon hamilesin der.Bi bakmışsın eve gelmişsin evde ne yemek ne bişey.Eşim sorar anne yemek yapmadın mı olanlar bitsin der keser öyle.Olan yemek ise 1 kase çorba, ana yemek varsa vardır yoksa yook :) Ne yapacağımı şaşırdım bide kayınvademin kaynanası var Allah yardımcımız olsun çekilmiyor acıyorum kadına bir yandan..Bazen ev işleri oluyor zaten ben kendi evimi kendim zor ediyorum bide kayınvademin evinimi yapıcam laf sokmalar oluyor heleki eşimin banannesinden.Şimdi tek korkum bir arazimiz var oraya ev yapıp bir oturmak istiyorlar.Ama ben istemiyorum ne kadar uzak o kadar iyi olacağını düşünüyorum ama eşime bunu dile getiremiyorum sadece söyleyeceğim şey bak uzak olcak işyerime gidip gelmem benim için zor hemde bebeğim daha küçük olcak.Bişey olmaz deyip kesiyor.Ne yapmam arkadaşlar.Bir evde olsak kayınvadem dediği dedik insandır bende öyleyimdir birbirimizi yeriz.2 Görümcem var hiç mi gelip kalmıycaklar baba evi olcak sonuçta.Büyük görümcen yüzümde ne kadar iyi olduğunu göstersede saman altında iş çevirenlerden birisi puff Allahım hayırlısını nasip et bize..
Allahım yardımcımız olsun kardeşim , ben daha yeni yetme sözlü olarak sana pek bi tavsiyede bulunamıyorum ama eminim diğer arkadaşlar tavsiyelerde bulunacaktır . Anca duamla yardımcı olabilirim .
ne kadar uzak okadar iyi
Merhaba ben de 2 aylık evliyim ve kayınvalidem bir alt katımda oturuyor yemeklerimizi beraber yiyoruz ama yemekten sonra çok fazla kalmadan evimize çıkıyoruz eşimle. Aileme 10 saat mesafedeyimdüğünden beri hiç görmedim ve tabi ki çok özledim yani durumlarımız çok da farklı değil. kendi yaşadıklarımı anlatayım sen pay biç:)
eşimin ailesiyle ciddi bir kültür farkımız var ve bu sebeple gerek söz gerek nişan sürecinde çok samimi olmamaya özen gösterdim. Eğer düğünden sonra iyi anlaşırsak bu mesafeyi kaldırmaya karar vermiştim ama kültür farkı kolay kolay aşılabilecek bişey olmadığından o mesafenin hep olması çok iyi oldu, tavsiye ederim
kv fazla titiz, fazla tezcanlı, çok fazla düşüncesiz ve çok fazla yorum yapan birisi. hemen örneklendireyim:
-Yemekten sonra çok vakit geçirmediğimizi söylemiştim zaten ama 1 saat sonrasında o yukarı çıkardıBir akşam yine eşimle tv izlerken kapı çaldı gelen tabiki kv
Peki ben ne yaptım : üzerime sabahlığımı giydim kapıyı araladım ve müsait olmadığımızı söyledim. Özür dileyip aşağı indi ve o gün bugündür telefon açmadan yukarı çıkmıyor, tabi telefona cevap almıyorsa da çıkmıyor
-Ben ctesi günleri yarım gün çalışıyorum haliyle eve gelince pazar günümü eşimle geçirmek istediğimden temizliğimi yapıyorum. Kv sürekli olarak çaya kahveye yada yemeğe çağırıyordu.
Peki ben ne yaptım : kv yi karşıma alıp çay sevmediğimi kahveyi sadece sabahları içtiğimi ve yemeği de normal insanlar gibi günde 3 öğün yediğimi anlattım. iş yerinde yemek yiyip 2 saat sonra da evde yiyemem sonuçta..
-Bigün işten eve geldim balkonumuzda çamaşır asılı olduğunu gördüm. Eşimin erken geldiğini düşündüm. Yukarı çıktım kimse yok, kv ye sordum kendisinin yıkadığını söyledi. Amacı çalıştığım için yardım etmekmiş(ki benim çamaşır odama yatak odamdan geçiliyor)
peki ben ne yaptım: kendi evimin kocamın ve işimin sorumluluğunu alamayacak olsam evlenmeyeceğimi, evlendikten sonra bunu anlarsam da eğitimimi hiçe sayıp işten ayrılabileceğimi, yatak odamın her zaman müsait olamayabileceğini ve özel çamaşırlarımın da kirli sepetinde olabileceğini, bunları görmesinin çok ayıp olduğunu söyledim.
-Bir hafta sonu kp ile misafirliğe gittiler ve beni arayıp mercimek çorbası yapmamı istedi. Yanında onca insan varken bana kendisinin nasıl yaptığını anlattı (altını çizmek istiyorum yaşım 27) ben de çok sinirlendim ama tamam diyerek kapattım.
peki ben ne yaptım: eve geldiklerinde çorba yoktu. neden yapmadığımı sordu. ben de onca insanın yanında bana çorba tarifi verdiğine göre demek ki bilmiyordum ve kötü olmasın diye yapmadım; mercimek çorbası dediğin nedir ki sen 10dk da yaparsın dedim.
Velhasıl evet kv ile yakın yaşamak zor. Kendi annelerimizle de dönem dönem sorunlar yaşamışızdır ama o ANNE ve söyledikleri rahatsız etmez. Kv ne söylerse batar çünkü sizi tanımaz, neyi sevip sevmediğinizi bilmez, anne gibi yüzün gülse de içinin kırık olduğunu anlayamaz. Senin canın yansa annenin yüreği dağlanır ama kv bu hassasiyeti göstermez.
Hani demişsin ki orda yanlız kalmıcam onun ailesi benim ailem olacak diye, öyle bişey yok: kocanın ailesi tüm hayatın boyunca kocanın ailesi olacak..
Ve aileni o kadar çok özleyeceksin ki eşinin ailesini bu sebeple suçlayabilirsin bile. eşinle veya ailesiyle problem yaşadığında ailenin yokluğunu daha çok hissedeceksin. Ama bu noktada aradaki dengeyi iyi tutmak lazım. Problem yaşıyor olmanın sebebi ailenden uzak olman değil ve uzaklığın sebebi de onlar değil.
Ben aramızdaki kültür, kuşak, düşünce................. farklarından dolayı eşimin ailesiyle çok fazla şey paylaşabilen biri değilim ve eşimle bir sorun yaşarsam burda kimsesiz kalacakmışım gibi hissediyorum.
Bunun dışında kv ile çok iyi anlaşan tanıdığım bikaç kişi var ki hepsi kvden uzak oturuyorlar.
Seni bıktırmış olumsuz konuşanlardan olduğum için üzgünüm, umarım sen yaşayıp gördükten sonra aksi olduğunu yazarsın ve ben de senin adına mutlu olurum:)
Unutmadan; hayırlı, uğurlu olur inşallah. Allah gönlüne göre versin:)
Benim bir teyzem var yıllardır kayın valide ve kayın pederle aynı apartmanda yaşıyorlar. Teyzem ilk gelindi ve 4 tane bekar kaynı vardı kaç sene boyunca birlikte yiyip içmişler, teyzem anlatırdı sahura kalkardım hemen üzerimi giyinirdim doğru aşağıya, Dolabımızda yaz aylarında sadece soğuk su olurdu, başka hiç bir şey yoktu diyordu. Eniştem maaşını aldığı zarfı açmadan babasının eline verirmiş, babası içinden sadece harçlığını verirmiş.
Yatmaktan yatmaya kendi evlerine çıkıyorlarmış. Bütün aile' nin çamaşırlarını yıka, kayınların ütüsünü yap, eve yemepğe tek tek gelirlermiş hepsine yemek hazırla derken teyzem bir gün sinir krizi geçirdi çünkü yapmasının üstüne kayın valide yapılanları görmüyor, yapılmamış olan ufacık şeyleri büyütüyordu. Sonra zaten eltiler de bir bir gelmeye başladı. Ve hiç kimse teyzem kadar bir yaşamadı kayınbaba ve anneyle.
Yani zor şeyler, en çok ta karşınızdaki insana bağlı bir durum.
annem bu yazıyı okusaydıMerhaba ben de 2 aylık evliyim ve kayınvalidem bir alt katımda oturuyor yemeklerimizi beraber yiyoruz ama yemekten sonra çok fazla kalmadan evimize çıkıyoruz eşimle. Aileme 10 saat mesafedeyimdüğünden beri hiç görmedim ve tabi ki çok özledim yani durumlarımız çok da farklı değil. kendi yaşadıklarımı anlatayım sen pay biç:)
eşimin ailesiyle ciddi bir kültür farkımız var ve bu sebeple gerek söz gerek nişan sürecinde çok samimi olmamaya özen gösterdim. Eğer düğünden sonra iyi anlaşırsak bu mesafeyi kaldırmaya karar vermiştim ama kültür farkı kolay kolay aşılabilecek bişey olmadığından o mesafenin hep olması çok iyi oldu, tavsiye ederim
kv fazla titiz, fazla tezcanlı, çok fazla düşüncesiz ve çok fazla yorum yapan birisi. hemen örneklendireyim:
-Yemekten sonra çok vakit geçirmediğimizi söylemiştim zaten ama 1 saat sonrasında o yukarı çıkardıBir akşam yine eşimle tv izlerken kapı çaldı gelen tabiki kv
Peki ben ne yaptım : üzerime sabahlığımı giydim kapıyı araladım ve müsait olmadığımızı söyledim. Özür dileyip aşağı indi ve o gün bugündür telefon açmadan yukarı çıkmıyor, tabi telefona cevap almıyorsa da çıkmıyor
-Ben ctesi günleri yarım gün çalışıyorum haliyle eve gelince pazar günümü eşimle geçirmek istediğimden temizliğimi yapıyorum. Kv sürekli olarak çaya kahveye yada yemeğe çağırıyordu.
Peki ben ne yaptım : kv yi karşıma alıp çay sevmediğimi kahveyi sadece sabahları içtiğimi ve yemeği de normal insanlar gibi günde 3 öğün yediğimi anlattım. iş yerinde yemek yiyip 2 saat sonra da evde yiyemem sonuçta..
-Bigün işten eve geldim balkonumuzda çamaşır asılı olduğunu gördüm. Eşimin erken geldiğini düşündüm. Yukarı çıktım kimse yok, kv ye sordum kendisinin yıkadığını söyledi. Amacı çalıştığım için yardım etmekmiş(ki benim çamaşır odama yatak odamdan geçiliyor)
peki ben ne yaptım: kendi evimin kocamın ve işimin sorumluluğunu alamayacak olsam evlenmeyeceğimi, evlendikten sonra bunu anlarsam da eğitimimi hiçe sayıp işten ayrılabileceğimi, yatak odamın her zaman müsait olamayabileceğini ve özel çamaşırlarımın da kirli sepetinde olabileceğini, bunları görmesinin çok ayıp olduğunu söyledim.
-Bir hafta sonu kp ile misafirliğe gittiler ve beni arayıp mercimek çorbası yapmamı istedi. Yanında onca insan varken bana kendisinin nasıl yaptığını anlattı (altını çizmek istiyorum yaşım 27) ben de çok sinirlendim ama tamam diyerek kapattım.
peki ben ne yaptım: eve geldiklerinde çorba yoktu. neden yapmadığımı sordu. ben de onca insanın yanında bana çorba tarifi verdiğine göre demek ki bilmiyordum ve kötü olmasın diye yapmadım; mercimek çorbası dediğin nedir ki sen 10dk da yaparsın dedim.
Velhasıl evet kv ile yakın yaşamak zor. Kendi annelerimizle de dönem dönem sorunlar yaşamışızdır ama o ANNE ve söyledikleri rahatsız etmez. Kv ne söylerse batar çünkü sizi tanımaz, neyi sevip sevmediğinizi bilmez, anne gibi yüzün gülse de içinin kırık olduğunu anlayamaz. Senin canın yansa annenin yüreği dağlanır ama kv bu hassasiyeti göstermez.
Hani demişsin ki orda yanlız kalmıcam onun ailesi benim ailem olacak diye, öyle bişey yok: kocanın ailesi tüm hayatın boyunca kocanın ailesi olacak..
Ve aileni o kadar çok özleyeceksin ki eşinin ailesini bu sebeple suçlayabilirsin bile. eşinle veya ailesiyle problem yaşadığında ailenin yokluğunu daha çok hissedeceksin. Ama bu noktada aradaki dengeyi iyi tutmak lazım. Problem yaşıyor olmanın sebebi ailenden uzak olman değil ve uzaklığın sebebi de onlar değil.
Ben aramızdaki kültür, kuşak, düşünce................. farklarından dolayı eşimin ailesiyle çok fazla şey paylaşabilen biri değilim ve eşimle bir sorun yaşarsam burda kimsesiz kalacakmışım gibi hissediyorum.
Bunun dışında kv ile çok iyi anlaşan tanıdığım bikaç kişi var ki hepsi kvden uzak oturuyorlar.
Seni bıktırmış olumsuz konuşanlardan olduğum için üzgünüm, umarım sen yaşayıp gördükten sonra aksi olduğunu yazarsın ve ben de senin adına mutlu olurum:)
Unutmadan; hayırlı, uğurlu olur inşallah. Allah gönlüne göre versin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?