- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.581
- 298
- Konu Sahibi DertlerDerya8701
-
Ayetlerin bazen derin ve farkli anlamlari da vardir.
Bazilari da burdaki kaderden cennet cehenneme gitmeyi anliyor ve bu insanin kendi cabasina baglidir diyorlar.
Cok enteresan ve guzel bir sozmus ama o elmada hep bulunmuyor meselanasip dediğin elma misali yersen nasibindir yemezsen değil..
Ben de yorumuma bakarak kara kara dusunuyordumBaşaklar gerçekten şanslı
Ben bugune kadar her seyi tirnaklarimla kaziyarak elde ettim o yuzden nasip kismet vs hic inanmam. Cabalarsin, calisirsin ve olur. Eger olmuyorsa yeteri kadar cabalamamissin demektir. Nasip kismet inanci bana biraz tembellik, kolaya kacmak olarak geliyor; ustelik sans eseri elde ettiginiz bir isi aaa nasip oldu vs diye dusunuyorsaniz, hakeden bir suru cabalayan insanin da hakkini yemis oluyorsunuz bence
Allah im hayirlisi degilse nasip etme diyorum artikBiz çabalarız Allah da nasip eder. Gayret olmadan olmuyor. Ama çok istersek de Allah veriyor. İşim ve eşim için çok dua ettim. En hayırlı yere atanayım dedim Aşlah kabul etti ama eşim için çok sevdiğimden hayırlı değilse bile evleneyim, onunla evleneyim diye aylarca dua ettim ve hayatımın hatası oldu. Her ikisi için de gayret gösterdim Ama. Nasiple olduğunu düşünmüyorum. Nasibime neden bu adamı yazmış diye sorgulamam gerekir o zaman. Kendim ettim kendim buldum diyorum ve artık hep Allah ım hayırlıysa ver diyorum hep
Acı tecrübelerle öğrenmek istemezdim ama çoğu zaman ettiğimizi buluyoruz. Keşke ne olursa olsun bu adamla evleneyim demek yerine hayırlı ise olsun deseydim. Çünkü ne zaman hayırlısı desem hep güzel şeyler yaşadımAllah im hayirlisi degilse nasip etme diyorum artik
Ne guzel yazmissiniz
Ayet her zaman açık ve nettir aslında bizim beynimiz bazen anlamıyor..nasıl diyim. Sığ düşünüyor olabiliriz
Ben bugune kadar her seyi tirnaklarimla kaziyarak elde ettim o yuzden nasip kismet vs hic inanmam. Cabalarsin, calisirsin ve olur. Eger olmuyorsa yeteri kadar cabalamamissin demektir. Nasip kismet inanci bana biraz tembellik, kolaya kacmak olarak geliyor; ustelik sans eseri elde ettiginiz bir isi aaa nasip oldu vs diye dusunuyorsaniz, hakeden bir suru cabalayan insanin da hakkini yemis oluyorsunuz bence
Bebek meselesine daha tibbi yaklasiyorum. Tibbi bir sikinti varsa zor oluyor, yoksa kolay. Yani buna sans kismet nasip demek yanlis. Evlilik konusu da sevgiyle alakali, gercekten seviyorsa evlenir bu kadarBu da guzel bir bakis acisi her anlamin ayri guzel mesaji var aslinda.
Bazi isyerleri torpil olmadan eleman almiyor mesela oyle bir yere ne kadar iyi olsaniz giremezsiniz.
Is konusu degil de ornegin evlilik gibi konularda bir kiz iliskilerinde bariz hatalar yapmamasina ragmen sorun yasiyor erkek arkadaslari sorun cikartiyorsa baska bir kiz ilk sevgilisinden memnunsa iyilerse evleniyorlar ve mutlu oluyorlar diyelim simdi ilk kiz hak etmemis mi oluyor ya da kolay bebek sahibi olanla tedaviyle ve zamanla hamile olanlar oluyor iste burada hak edip etmemek degil nasibi dusunuyor insan..
Torpil konusuna katiliyorum ama fazlasiyla torpilim olmasina ragmen bugune kadar hicbir yerde kullanmadim; kendim basarmayi tercih ediyorumBu da guzel bir bakis acisi her anlamin ayri guzel mesaji var aslinda.
Bazi isyerleri torpil olmadan eleman almiyor mesela oyle bir yere ne kadar iyi olsaniz giremezsiniz.
Is konusu degil de ornegin evlilik gibi konularda bir kiz iliskilerinde bariz hatalar yapmamasina ragmen sorun yasiyor erkek arkadaslari sorun cikartiyorsa baska bir kiz ilk sevgilisinden memnunsa iyilerse evleniyorlar ve mutlu oluyorlar diyelim simdi ilk kiz hak etmemis mi oluyor ya da kolay bebek sahibi olanla tedaviyle ve zamanla hamile olanlar oluyor iste burada hak edip etmemek degil nasibi dusunuyor insan..
Mesela ben 1 hafta icinde istemeye gelen goruculeri kesin bir dille hayir diyip yollayip ayni hafta icinde esimle tanışıp soz taktım. Kiii sanki esimi yillardir taniyormusum misali sesi kulagima , yüzü gözüme asinaydi nedenseGercekten hersey nasip kismet midir? Yani is, es hayatimizda ki hersey bizim nasibimizde varsa gelir mi? Var mi yasadiginiz ornekler? Mesela hic olmaz dediginiz bir is oldu mu? Ya da hep yalniz kalacagim dediginiz bir anda karsiniza birisi cikti mi? Paylasir misiniz hikayelerinizi?
Bebek meselesine daha tibbi yaklasiyorum. Tibbi bir sikinti varsa zor oluyor, yoksa kolay. Yani buna sans kismet nasip demek yanlis. Evlilik konusu da sevgiyle alakali, gercekten seviyorsa evlenir bu kadar
Torpil konusuna katiliyorum ama fazlasiyla torpilim olmasina ragmen bugune kadar hicbir yerde kullanmadim; kendim basarmayi tercih ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?