Hersey surekli kotu olacak hissi

Dusunemiyorum 1 olayda dusunsem uzun vade de olmuyor ne yapcagimi bilmiyorum hayatimi cok etkliyor artik
ailenizde falan boyle bir insan mi vardi?
benim yedi sülalem boyle mesela nerdeyse bilinc altima islemis artik, kötu gun parasi,kefen parasi, mesela ikinci cocugu bile yaparken planlarinin icinde ya ilk cocuga bisey olurda ilik milik lazim olursa, biz olursek yalnizmi kalsin vs vs diye sebeplerden yaparlar cogu zaman,
bir teyzem var bildigin trilyoner kadin ustunde duzgun bir ayakkabi duzgun bir pantolon gormedim daha 80 yasinda nerdeyse, hala basima bir is gelirse geride param olsun diye bekletiyor paralari, daha ne is gelsin basina 80 yasina gelmissin bir tatil yuzu gormemissin diyorum anlatamiyorum, etrafimda ki insanlar boyleyken maalesef iclerinden siyrilip hep olumlu dusunebilmek lüks oluyor

Kendi kendinize yazık etmeyin. Uğraşacak meşgaleler bulun.
Sizin mantığınızla o zaman yaşamanın da bi gereği yok ki nasılsa öleceğiz?
Hayatta zevk alacağınız şeyler bulup onlara odaklanın
Nasılsa atama olmayacak deyip ders çalışmamak biraz da kolaya kaçmak oluyor aslında. Mühim olan elinizden gelen çabayı gösterip çalışmak sonrası da biraz kader kısmet işleri zaten ama o kısma gelene kadar üzerinize düşeni yapmak vicdani yönden rahat hissetmeniz için önemli
Temkinli olmakla evhamlı olmak farklı şeyler, siz boş yere evham yaparak gününüzü kaçırıyorsunuz biraz tat almaya çalışın yaşamdan çünkü ikinci bi şansımız yok, ne kada vaktimiz kaldığını da Allah biliyor sadece.
İnsanlar ne zorluklar atlatıyor, yine de hep bir umut taşıyorlar yaşamak için, buna mecburuz yoksa ne anlamı var hayatta olmanın
Bunu kendi kendinize aşabilirsiniz, hobiler edinebilir kendinizi seçtiğiniz bir alanda geliştirmek için uğraşır sosyal ilişkiler kurarsanız faydası olabilir diye düşünüyorum
S Sonbaharimhep

ailenizde falan boyle bir insan mi vardi?
benim yedi sülalem boyle mesela nerdeyse bilinc altima islemis artik, kötu gun parasi,kefen parasi, mesela ikinci cocugu bile yaparken planlarinin icinde ya ilk cocuga bisey olurda ilik milik lazim olursa, biz olursek yalnizmi kalsin vs vs diye sebeplerden yaparlar cogu zaman,
bir teyzem var bildigin trilyoner kadin ustunde duzgun bir ayakkabi duzgun bir pantolon gormedim daha 80 yasinda nerdeyse, hala basima bir is gelirse geride param olsun diye bekletiyor paralari, daha ne is gelsin basina 80 yasina gelmissin bir tatil yuzu gormemissin diyorum anlatamiyorum, etrafimda ki insanlar boyleyken maalesef iclerinden siyrilip hep olumlu dusunebilmek lüks oluyor
Ailemde yok canim bir de paradan örnek verdim aklima suan o geldigi icin anlatmak istedigim surekli ama surekli kotu senaryolar mesela atanmak icin calismamam nasilsa atama olmayacak atama olsamda,orda kaza gecirip ölcem.allah korusun kizim var 23 aylik hasta olursa kotu hastalik v.s v.s

Kendi kendinize yazık etmeyin. Uğraşacak meşgaleler bulun.
Sizin mantığınızla o zaman yaşamanın da bi gereği yok ki nasılsa öleceğiz?
Hayatta zevk alacağınız şeyler bulup onlara odaklanın
Nasılsa atama olmayacak deyip ders çalışmamak biraz da kolaya kaçmak oluyor aslında. Mühim olan elinizden gelen çabayı gösterip çalışmak sonrası da biraz kader kısmet işleri zaten ama o kısma gelene kadar üzerinize düşeni yapmak vicdani yönden rahat hissetmeniz için önemli
Temkinli olmakla evhamlı olmak farklı şeyler, siz boş yere evham yaparak gününüzü kaçırıyorsunuz biraz tat almaya çalışın yaşamdan çünkü ikinci bi şansımız yok, ne kada vaktimiz kaldığını da Allah biliyor sadece.
İnsanlar ne zorluklar atlatıyor, yine de hep bir umut taşıyorlar yaşamak için, buna mecburuz yoksa ne anlamı var hayatta olmanın
Bunu kendi kendinize aşabilirsiniz, hobiler edinebilir kendinizi seçtiğiniz bir alanda geliştirmek için uğraşır sosyal ilişkiler kurarsanız faydası olabilir diye düşünüyorum
S Sonbaharimhep
Inanin bahane icin degil zihnim surekli boyle artik caba sarfettirmiyor bana.hersey bitmis niye yapim ki gibi geliyor haklisiniz ugraslar bulmam lazim fakat oyle kolay kolay beni birakmiyor bu dusunceler

Tam başlikta ki gibi hersey surekli kotu olacak hissi yasiyorum yillardir.mesela alisveris yapmak istemiyorum yillardir kendime isteyerek begenerek bisey almadim.netten bakiyorum mesela almim ülkenin durumu ekonomisi zaten kötü savas cikarsa para ya ihtiyacimiz olur almim diyorum.( birikim falanda yaptigim yok yanlis anlasilmasin ivira zivira gidiyor para ) ogretmenim atanmak icin hic caba sarfetmiyorum icimden nasilsa atamalar olmayacak artik ülke kotuye gidiyir diyorum.ya da atansamda orda kesin basima kotu seyler gelecek diye dusunuyorum.hic olumlu dusunemiyorum.instagrama ornegin yillar var ki resim atamiyorum nazar degecek basima kotu seyler gelecek hissindeyim surekli .olumlu olmaya cabaliyorum ama olmuyor zihnim surekli bahane uyduriyor kotu dusunuyorum yine.kotu dusundukcede surekli cagiriyor gibi basima kotu seyler geliyor 😢 var mi benim gibi olan kendimi duzeltmeye pozitif dusunmeye cok ihtiyacim var fakat yillardir boyleyim.boyle oluncada herseyden mutsuz oluyorsun ve belayi sanki cagiriyorsun gibi oluyor.bir dönem hersey kotu gitti ve duzelmedi hayatimda ama geceli yillar oldu o gunlerin fakat o gunlerin etkisiyle artik iyi dusunemez oldum .Kendime kiyafet dahil hic bisey alamiyorum hic kendime bakmiyorum 3 yila yakindir .duzelmeye ihtiyacim vat benim durumumda olanlar var mi nasil atlattiniz.
Merhaba.. öncelikle sizi çok iyi anladığımı belirtmek istiyorum yaklaşık 6 yıldan fazla bu durumları yaşadım sürekli hayatımda birşeylerin kötü gitceğini düşünüyordum sürekli vesveseler yaratıyordum kendime örneğin bir anda ailemin kaza geçirdiğini hayal ediyordum ve korku krizleri geçiriyordum sürekli sevdiğim insanlara kötü şeyler olcak diye düşüncelere kapılıyordum bi ara o kadar salmıştım ki kendimi hep kötü şeylerinn olcağını düşünüp ‘aman ne olursa olsun zaten hayatım bitti ‘ diyordum o kadar yıpranfırmştı ki bu konular beni intihar bile etmek istemiştim.. daha sonra kendimi biraz farklı konulara vermeye çalıştım çok gezdim çok çalıştım ama malesef bu psikolojiyi atlatamadım😕 daha sonra bir yazıya denk geldim ve bir doktora danışmak istedim... Doktorum bana bir abla gibi yaklaştı söyledipi herşeye dikkatlice uydum verdiği ilacı kullandım ve psikolojimi bu şekilde düzelttim sürekli dualrla atlatmaya çalıştım ama doktorumun vesilesiyle bi şekilde bu durumların bitti... kesinlikle bir doktora danışın kendi hayatımızı bizim kolaylaştırmamız lazım❤️❤️ Dilerim güzel günleriniz olur 🌸

Ailemde yok canim bir de paradan örnek verdim aklima suan o geldigi icin anlatmak istedigim surekli ama surekli kotu senaryolar mesela atanmak icin calismamam nasilsa atama olmayacak atama olsamda,orda kaza gecirip ölcem.allah korusun kizim var 23 aylik hasta olursa kotu hastalik v.s v.s
sizinki çok uç noktalara gitmiş, iyi şeylerde gelebilir başınıza bilemeyiz ki, surekli kotu seylere odaklanarak yasayamayiz.
atanacaksiniz belki nereden biliyorsunuz?
kaza gecirip olmek icin atanmaniza gerekte yok sonucta hersey bizim icin, ecel geldiyse her şey bahane adamin biri yolda yururken basina agac yapragi dusmuste beyin kanamasindan ölmüş derler bizde.

Tam başlikta ki gibi hersey surekli kotu olacak hissi yasiyorum yillardir.mesela alisveris yapmak istemiyorum yillardir kendime isteyerek begenerek bisey almadim.netten bakiyorum mesela almim ülkenin durumu ekonomisi zaten kötü savas cikarsa para ya ihtiyacimiz olur almim diyorum.( birikim falanda yaptigim yok yanlis anlasilmasin ivira zivira gidiyor para ) ogretmenim atanmak icin hic caba sarfetmiyorum icimden nasilsa atamalar olmayacak artik ülke kotuye gidiyir diyorum.ya da atansamda orda kesin basima kotu seyler gelecek diye dusunuyorum.hic olumlu dusunemiyorum.instagrama ornegin yillar var ki resim atamiyorum nazar degecek basima kotu seyler gelecek hissindeyim surekli .olumlu olmaya cabaliyorum ama olmuyor zihnim surekli bahane uyduriyor kotu dusunuyorum yine.kotu dusundukcede surekli cagiriyor gibi basima kotu seyler geliyor 😢 var mi benim gibi olan kendimi duzeltmeye pozitif dusunmeye cok ihtiyacim var fakat yillardir boyleyim.boyle oluncada herseyden mutsuz oluyorsun ve belayi sanki cagiriyorsun gibi oluyor.bir dönem hersey kotu gitti ve duzelmedi hayatimda ama geceli yillar oldu o gunlerin fakat o gunlerin etkisiyle artik iyi dusunemez oldum .Kendime kiyafet dahil hic bisey alamiyorum hic kendime bakmiyorum 3 yila yakindir .duzelmeye ihtiyacim vat benim durumumda olanlar var mi nasil atlattiniz.
Kafaya takmama sanatı, Pes Etme Mucizeler yolda, çekim yasasının temeli olumlu düşünme adli kitapları önerebilirim gerçekten bakış açınızı hayata karşı değiştirebilecek kitaplar ben bu üç kitaptan çok etkilenmiştim çünkü. YouTube'dan da pozitif olumlu düşünme olumlama yapma gibi başlıklar altında birçok videolar var bunları özellikle psikologlar söyleşi şeklinde konuşmalar gerçekleştiriyor Boş zamanınızda veya aklımızı olumsuz bir şey geldiğinde bunları açıp izleyebilirsiniz en basit örneği uyandığınızda Şükrü edebilirsiniz nefes aldığımız için yediğimiz yemek için sağlığınız için şükretmek bile hayat olumlu bakmamızı sağlıyor ve hayatı kendinize Zindan etmemeniz gerektiğini daima kendinize hatırlatın Bu Dünyaya bir kere geliyorsunuz ve en güzel şekilde yaşamanız gerektiğini ve Dünyada sizden daha önemli değerli birisin olmadığında daima kendinize hatırlatmanızı öneriyorum. Bir de son olarak önerebileceğim kendinize bir defter alın ve her gün mutlu olduğunuz veya şükrettiğimiz şeyleri madde madde yazın ama her güne farklı bir sebep yazın dünün sebebini bugün için yazmayın mesela sizi olumsuz yönde etkileyen olumsuz düşünmenize sebep olan konuları da yazın sonra neden olumsuz düşündüğünüzü bunları nasıl düzeltebileceginizi neler yapabileceğinizi oturup düşünebilirsiniz. Bence bu durumu Kendi kendinizi açabileceğiniz de inanıyorum çünkü ben de bir dönem sizin gibiydim bu söylediğim şeyleri yaparsanız Belki düzelir siniz bir nebze de olsa :KK54:

sizinki çok uç noktalara gitmiş, iyi şeylerde gelebilir başınıza bilemeyiz ki, surekli kotu seylere odaklanarak yasayamayiz.
atanacaksiniz belki nereden biliyorsunuz?
kaza gecirip olmek icin atanmaniza gerekte yok sonucta hersey bizim icin, ecel geldiyse her şey bahane adamin biri yolda yururken basina agac yapragi dusmuste beyin kanamasindan ölmüş derler bizde.
Haklisiniz cok uc boyutta diyorum ya gunluk hayatimi cok etkiliyor artik

Kafaya takmama sanatı, Pes Etme Mucizeler yolda, çekim yasasının temeli olumlu düşünme adli kitapları önerebilirim gerçekten bakış açınızı hayata karşı değiştirebilecek kitaplar ben bu üç kitaptan çok etkilenmiştim Çünkü YouTube'dan da pozitif olumlu düşünme olumlama yapma gibi başlıklar altında birçok videolar bunları özellikli psikologlar söyleşi şeklinde konuşmalar gerçekleştiriyor Boş zamanınızda veya aklımızı olumsuz bir şey geldiğinde bunları açıp izleyebilirsiniz en basit örneği uyandığınızda Şükrü edebilirsiniz nefes aldığımız için yediğimiz yemek için sağlığınız için şükretmek bile hayat olumlu bakmamızı sağlıyor ve hayatı kendinize Zindan etmemeniz gerektiğini daima kendinize hatırlatın Bu Dünyaya bir kere geliyorsunuz ve en güzel şekilde yaşamanız gerektiğini ve Dünyada sizden daha önemli değerli birisin olmadığında daima kendinize hatırlatandır öneriyorum bir de son olarak önerebileceğim kendinize bir defter alın ve her gün mutlu olduğunuz veya şükrettiğimiz şeyleri madde madde yazın ama her güne farklı bir sebep yazın dünün sebebini bugün için yazmayın mesela sizi olumsuz yönde etkileyen olumsuz düşünmenize sebep olan konuları da yazın sonra neden olumsuz düşündüğünüzü bunları nasıl düzeltebilecek Deniz'i neler yapabileceğinizi oturup düşünebilirsiniz Bence bu durumu Kendi kendinizi açabileceğiniz de inanıyorum çünkü ben de bir dönem sizin gibiydim bu söylediğim şeyleri yaparsanız Belki düzelir siniz bir nebze de olsa :KK54:
Saolun denicem

Inanin bahane icin degil zihnim surekli boyle artik caba sarfettirmiyor bana.hersey bitmis niye yapim ki gibi geliyor haklisiniz ugraslar bulmam lazim fakat oyle kolay kolay beni birakmiyor bu dusunceler
Sonuçta bu düşünceleri zihninize kendiniz soktunuz, bir günde çıkarmak olmaz belki ama en azından bu yönde çabalamanız gerekir. Demek istediğim karamsarlığa düştüğümüz zamanlarda daha da dibe çökmek yerine bir çıkış yolu aramak zorundayız. Yani her an başımıza elbette kötü şeyler gelebilir ama bu kaygının dozunu ayarlayamazsak o kötü şeyler başımıza gelmiş gibi yaşamış oluruz boşu boşuna.
Mesela devamlı deprem olacak mi hissiyle tedirgin günler geçirmek defalarca deprem olmuş da paniklemişsiniz hissi kadar yorar insanı halbuki deprem olmadı ve bu esnada da günler öylece geçti panikleyerek boşu boşuna. Örneğim açıklayıcı oldu mu bilmiyorum 😊
Bence zihninizi meşgul etmeli yavaş yavaş da olsa duygularınızı kontrol etmeye başlamalısınız.

Sonuçta bu düşünceleri zihninize kendiniz soktunuz, bir günde çıkarmak olmaz belki ama en azından bu yönde çabalamanız gerekir. Demek istediğim karamsarlığa düştüğümüz zamanlarda daha da dibe çökmek yerine bir çıkış yolu aramak zorundayız. Yani her an başımıza elbette kötü şeyler gelebilir ama bu kaygının dozunu ayarlayamazsak o kötü şeyler başımıza gelmiş gibi yaşamış oluruz boşu boşuna.
Mesela devamlı deprem olacak mi hissiyle tedirgin günler geçirmek defalarca deprem olmuş da paniklemişsiniz hissi kadar yorar insanı halbuki deprem olmadı ve bu esnada da günler öylece geçti panikleyerek boşu boşuna. Örneğim açıklayıcı oldu mu bilmiyorum 😊
Bence zihninizi meşgul etmeli yavaş yavaş da olsa duygularınızı kontrol etmeye başlamalısınız.
Anladim saolun demek istediginizi

bende de anksiyete var fakat bunlardan çok başka belirtilerdi. o yüzden oraya girmeyeceğim. ama bunu yenmek için öncelikle çaba sarf etmeniz gerekiyor. insan kendi başına ve ya kızının oğlunun eşinin annenin başına bir şey gelecek korkusuyla yaşayamaz. tabi ki düşünürsün ama bunları törpülemek gerekli. siz düşünseniz de düşünmeseniz de bir şeyler yaşayacaksanız yaşayacaksınız. örneğin çok basit örnek vereceğim dün gayet normal bir şekilde meyvesuyu almaya markete giderken evimizin arkasında yapılan inşaatın demirlerine takılarak düştüm, şu an dizimi bükemiyorum ve baya açık yara oluştu zor yürüyorum. giderken arabaya binip bir yere gitmeyi düşünüyordum öncesi markete uğrayayım dedim belki arabayla başıma daha kötü bir şey gelecekti ama böyle atlattım. çok basit bir ameliyata girdim, binde bir karşılaşılacak şeylerle karşılaşıp ciğerlerim su topladı. ee, benim demek ki bunları yaşayacağım varmış ki yaşamışım ama şu an hayattayım. eğer bunlar adına korkarak hareket etsem hayatı kendime zindan ederdim, ya da niye benim başıma geldi diye oturur tüm sene ağlardım. şu an bebek tedavisi görüyorum, ne güzel küçük kızınız varmış. eğer başaramıyorsanız bir ilaç tedavisi görün derim, bu şekilde düşünerek hem kendinizi hem çevrenizi mutsuz edersiniz. bu hayata yaşamaya geldik, ölüm de hastalıkta kaza da Allahın emri. elinizde olmayan şeyler icin canınızı sıkmayın. maddi durumunuz varsa harcayın, kızınıza kendinize en güzellerini alın.

Burada ki ana tema anlatmak istedigim surekli kotu dusunmem bu kadar cumleden bunu nasil cikardiniz anlasilmasi zor
Çünkü bazılarının tek derdi sanal tanınmadığı bir ortamda da olsa geyik yapıp kendi gibi düşünenlerden kahkaha kalpler kapıp mutsuz olan ruhunu güya başkalarını ezikleyerek tatmin etmek. Bi nevi ruhsal mastürbasyon. Senle ilgisi yok rahat ol😉
İmkanın varsa psikolojik destek almanı tavsiye ederim

Bence spor salonuna başlamalısın mental olarak çok iyi gelecektir. Kötü şeyler düşündüğün zaman arkasına herkesin birşey ile sınandığını hatırlat. Kendi başına düzeltemeyeceğin şeyler için takılı kalmamalısın. Allah ın bir bildiği var diye düşün. Bu ruh halinden kurtulamazsan çocuğun içinde kötü etkisi olur. Şuan sana muhtaç biri. Mutlu çoçuklar=mutlu anneler unutma

Anksiyete teshisi koymadi doktor .farkli bi doktora gidecem ins cunku o kadar hayatimi etkileyen seyler oldu ki hafif depresyon olduguna inanmiyorum.gelecekle ilgili kaygi ve kotu dusunme anksiyete mi oluyo
Sizi önceki konunuzdan hatırladım orda da farklı şikayetlerinizden bahsetmiştiniz. Burda bahsettikleriniz Anksiyete ama eski konunuza da bakarsak sorununuz sadece anksiyete değil. Sizin iyi bir psikiyatri doktoruna ve ilaç tedavisine intiyacınız var bence, psikologla olacagını sanmıyorum. Geçmiş olsun

Sizi önceki konunuzdan hatırladım orda da farklı şikayetlerinizden bahsetmiştiniz. Burda bahsettikleriniz Anksiyete ama eski konunuza da bakarsak sorununuz sadece anksiyete değil. Sizin iyi bir psikiyatri doktoruna ve ilaç tedavisine intiyacınız var bence, psikologla olacagını sanmıyorum. Geçmiş olsun
Evet saolun

Back
X