Daha neler var neler bu bizim duyduklarimiz en basiti.Yeni doğmuş bebeğe şekerli su mu? Kafayı mi yemis bu insanlar
Ben onu bile demedim. Odamdan hic çıkmadım nerdeyse bi kere yap dedim bacaginin agridigini soyledi. Cocugu bana ver sen yap dedi. Bende cocuguda vermedim bi iste yap demedim. Kadın yedigi sofrayi toplamiyor ki iş mi yapacakti. Artık gelemez zaten. O gelirse ben evden çıkarımyüzsüz insanın hali başka oluyor maalesef. madem eşin kızmıyor sana ve seni haklı buluyor. kayınvalidene sadece hoşgeldin merhaba hoşçakal de o kadar. daha da muhattap olma. mümkün olduğunca iş ver ona. ütü yapsın bulaşık yıkasın. madem yardıma gelmiş. böylelikle onu da oyalamış olursun.
Komşularım geldiler. Diyo ki limon sıkalım dedimde sıktırmadı gelin diyor. Ordan bi teyze aferin kızım dedi. Benim kayınvalidem sıktı bile diyemedim benim kzım ağladı ben ağladım karşı koyamadım dedi. İyi yapmışın diyince sustu limon diyemedi bi dahaBen halen limon sıkma konusuna takılmiş durumdayım. Allah islah etsin seni ya..
Komşularım geldiler. Diyo ki limon sıkalım dedimde sıktırmadı gelin diyor. Ordan bi teyze aferin kızım dedi. Benim kayınvalidem sıktı bile diyemedim benim kzım ağladı ben ağladım karşı koyamadım dedi. İyi yapmışın diyince sustu limon diyemedi bi daha
Amin inşallahNormal degil ya Önce Allah sonra sen koru bebegini insallah ya ..
gelme evime istemiyorum seni de zor değildir bence.Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
O kadına bi kere iyilikle gittim daha önce farklı bi konudan. Daha da gitmem. Anlamaz çünkü. Şimdi çok şukur eşim gönderdi annesini.Yerden göğe haklısın ama bunn çözümü çirkeflik kavga vs. değil. yapma dedikçe inadından yapar. onun yerine anne gel birer çay içelim benim sana anlatacaklarım var ama sözümü kesme diye başla. anlat onun döneminden bu yana çocuk bakımı ile ilgili ne yeniliklerin ortaya çıktığını. bir çocuk küvezde kalınca bakımının farklı olduğunu. "seni torunundan uzak tutmak veya herşeyi ben bilirim diye ukalalık yapmak değil niyetim" diye başla konuya. biraz da yağla "sen benim sevdiğim adamı büyütmüşsün ben sana yanlış biliyorsun diyemem" şeklinde gir mevzuya. en beter kayınvalide bile bunu anlamak zrunda kalacaktır. sen şimdi yeni annesin huzur istiyorsun herşeyi ile kendin meşgul olmak istiyorsun hakkın elbet. ama yol yordam değiştirmeyi bir dene. sabır istiyor. laf anlatana kadar ömründen ömür gidecek evet. ama en azından 1 kere ızdırap çekeceksin. her gün her gün değil. bu konuşmanın üzerine hala anlamıyorsa eşine de bak ben oturdum anlattım ömrümün 5 saatini yedim. ama anlamayıp hala bunu yapıyor ya sen gönder ya ben göndereceğim ben dım rahatım bu saatten sonra günah benden gitti dersin. kimse de sana eşeğin kancık diyemez.
Soylediğimzi halde anlamıyor maalesefgelme evime istemiyorum seni de zor değildir bence.
Sutum var çok şükür :) ama ben eşime öyle dedim ki işin ciddiyetini daha da iyi anlasin diye:)) bebegim uyursa zaten bende kendimi yatakta buluyorum. Uyumasam da:)) onun o ellerini ayaklarini sevmemek mümkün mu:)kaynana gitmismi ayy cok sevindim.sen sade bebegine bak ilgilen..sutum azaliyo deme sutum olacak cocugumu uzun sure emzircem insallah diye dusun hep.ben oyle dusundum olduda..birde bebisini emzirirken avuclarinin icini op basini sacini hafif hafif oksa bununda faydasi var..beslenmene dikkat et.bebegin uyudikca sende uyu..ben onu yerim ya minik minik elleri vardir..Allahim huzurlu saglikli bi sekilde buyutmeyi nasib etsin...sevgiler...
Aman allahım aynı benim kaynanam bu kadarmı benzerlik olur limondan tut kakaya zıplatmaya kadar.Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
Canim sen cocugunu kaynana ya neden emanet ediyorsun ? Birak bakmasin benim kizim 3 aylik doğumum cok zor oldu 8 9 gun hastanede yattim.Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Hadi ya ben sadece benim ki boyle diyordum. Tek degilmis. Yazık günah cocuklara yaAman allahım aynı benim kaynanam bu kadarmı benzerlik olur limondan tut kakaya zıplatmaya kadar.
Bana kalsa eve almam zaten ki hic bak demedim. Kendi kendine geldi. Bende açıkça bebegime ben bakarım bana ev işlerine bakacak biri gerek dedim. Benim annem 15gun kaldı yanimda ilk hafta bebek kuvezdeydi. O yüzden bana bakti sadece bebek çıktıktan sonra da 1hafta daha kaldu bebek için ne yapmam gerek ogretti ve gitti. Arkasında bu geldi destek olmak yerine hergun biseyle canımı sıktı esimde rahatsız oluyodu. Söylemesine rağmen gitmedi en son eşin sen kalırsan math annesine gitcek. Annesine giderse oglumdan uzak kalirim o zaman seni silerim demiş öyle gitti çok şükürCanim sen cocugunu kaynana ya neden emanet ediyorsun ? Birak bakmasin benim kizim 3 aylik doğumum cok zor oldu 8 9 gun hastanede yattim.
Eve ciktim benim ailem geldi onlar izmirde yasiyor suan. Dogumuma geldiler. Ama kayinvalide kaldi.
Ilk gun geldi sutun yetmiyor bence.
Cocuk bak sari kaka yapiyor beslenemiyor ? Bol bol sekerli ye bol bol yagli ye. 10 gunluk cocuğa sekerli su verirken yakaladim gazi olmasin diyemiş. Yok 40 cikmadan esikten atlatma. Kundak yapmaya calisti gozleri sasi olmasin diye baglamaya calisti. Yok bu bebek hergun yikansin vs. Ve hatta o kadar ileri gidip sali gunu ve persembe gunu yikattirmadi neymis sali sallanir persembe perisan.
Resmen cinnet gecirdim esimi aradim. Ya annen ya ben seç yoksa simdi gidicem dedim. Sonrasi annesini aldi eve birakti. Yani senin ne yasadigini anlayabiliyorum. Musade sakin verme. Ben vermedim geldigi zamanda yabanci gibi oturup kalkar gider. Resmen cahillik başka sey değil. Annelere saygim sonsuz ama boyle bilmişlere ayar oluyorum.
En güzeli almamak bencede.Hadi ya ben sadece benim ki boyle diyordum. Tek degilmis. Yazık günah cocuklara ya
Bana kalsa eve almam zaten ki hic bak demedim. Kendi kendine geldi. Bende açıkça bebegime ben bakarım bana ev işlerine bakacak biri gerek dedim. Benim annem 15gun kaldı yanimda ilk hafta bebek kuvezdeydi. O yüzden bana bakti sadece bebek çıktıktan sonra da 1hafta daha kaldu bebek için ne yapmam gerek ogretti ve gitti. Arkasında bu geldi destek olmak yerine hergun biseyle canımı sıktı esimde rahatsız oluyodu. Söylemesine rağmen gitmedi en son eşin sen kalırsan math annesine gitcek. Annesine giderse oglumdan uzak kalirim o zaman seni silerim demiş öyle gitti çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?