Cok şükür cinnete gerek kalmadan gitti :)bu ne yaa şaka gibi. nasıl olsa lohusasın
bi cinnet her şeyi halleder!
Verir miyim hiç. Yanına yaklaştırmafım bile. Gitti çok şükür de kurtuldum.Lomonmuuuuudaha neler. Boyle sacma sapan seyler yapmasina izin vermeyin sakın. Oy kiyamam yaa bebege, o kaynana kendi gozune sıksın bakim dayaniyomu, el kadar bebege kiyiyo. Yahu zaten yeni doğan bebek kaka yapar durur yapmazsa sorun, üstelik puskurterek yapar.
Neyseee...
Sen yalnız bırakma, Allah bağışlasın sana evladini. Bu kaynanalardan nedir çekilen ya anlayamıyorum.
Eşim gerekeni dediği için ben karışmadım. Bugunde gitmese açıkca sen kal burda ben anneme gidiyorum dicektim.Susmayip cevabini vereceksin. Susarsan herkes tepene biner. Zaten duzgun iliskiniz yokmus niye kasiyorsunuzki.
Bu cocuk bizim ve karisma diyeceksin. Bu kadar.esin yapamiyorsa sen yapacaksin.
Eşim gönderdi çok şükür:) göndermese ben gitcektim annemin yanına.Bu ne ya güzel bi dille anne sen kendi evine git de anlamıyorsa da sert dille gönder gitsin
2.de annemi göndermicem. Şimdide ben vermiyorum oğlumu zaten. O da akşamalimonmuuu yuhhhh .....kocakarı hurafeli şey at koy kapının onune. sen annesin zaten senden ıyı kımse bakamaz.benm kayınvalıdemde benden kıskandı kendı bebegımı altını temıleyemıyodum ağladığındayatak odamıza gelıyodu kucagımdan alıyodu .tavrınmı koydum begım bana kaldı ıkıncıye kesınlıkle yanımda kımseyı ıstmıcem.sende oylşe soyle .
Eşim hep yanımdaydı. Gitmesini bi kaç kere söyledi. Baktı Olmuyor bende sütüm az kaldı kesilecek annen böyle yaptıkca diyincs daha da ciddi konuştu. Gelmicek şükr oda.amannn bazıları o kadar yüzsüz ki anlamıyorum agzına etsen ne oldu demeyeeck... pekı esın ne dıyor bu duruma ?
En son sözüne bayıldım. Koymadım zaten koymamda artık.Cocugu kör edicek asitli sey. Boyle bi sacmalik hayatimda gormedim. Ben ayni ortamda basbasa birakmam cocugumu oyle bi kadinla.k
Kendi agzina da b.k koysun o zaman. Yemeklerin tadini daha iyi alir.
Valla evinde yap rahat edersin. İlk 1hafta sana ve bebege yardım edilirse sonra herseyini sen yapıyorsun zaten.bızde de aynı sorunlar ben de hamıleyım dogumu memlekette yapacaktm sırf kaynana yuzunden vazgectım eltımın bebegıne yaptıklarını gordum cunku... yok cocugu dısarı cıkarken yuzune kara bırseyler surun yok emzıgı agzına alıp sonra bebege vermeler... cocugun altını temızlıcem dıye cocougu pişik etmeler... daha neler neler yok ters cevırmeyın soyle olur yok ınsan ıcıne cıkarmayın... yok soyle emzır yok soyle yap demeler sadece kaynana da degıl kayınbabada karısıyo... bunları gordukce gözüm korktu doguma da cagırmıcam gıtmıcem de... snın de allah yardımcın olsun canım
Valla evinde yap rahat edersin. İlk 1hafta sana ve bebege yardım edilirse sonra herseyini sen yapıyorsun zaten.
Eşim hep yanımdaydı. Gitmesini bi kaç kere söyledi. Baktı Olmuyor bende sütüm az kaldı kesilecek annen böyle yaptıkca diyincs daha da ciddi konuştu. Gelmicek şükr oda.
Bence eşinin karşısına alıp konuşması lazım çok net bir tavırla. Sınırlarını sen yeterince çizmeye çalışıyorsun ama seni saymıyor belli ki, oğlu kararlı durursa engellenebilir ancak. Ama müsamahasız olduğunu göstermesi gerek, böyle yapacaksa eve gelemeyeceğinin, kalamayacağının kesin bir dille anlatılması lazım.Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
Bunları görmeden yorum yapmıştım, çözmüşsünüz zaten, hadi geçmiş olsun tekrarı olmasınGeri adım mı. O kadına yapacağım son şey geri adım atmak. Evimde sırf o var diye oturma odasına gidemedim ya.
Eşim gönderdi canım çok şükür.
Eşim yanımdaydı zaten git diyordu gitmiyordu. Şimdi gönderdi. Daha benim yediğime içtiğime karışıyordu. Yok sıcak yeme bebeğin ağzı yanar yok soguk içme bebek üşür. Şekerli yeme ishal olur daha neler neler var.
15aylık evliyim daha 1kere aramadım. Aramamda zaten. Ben arasam neler yapar o kadın daha.
Beni daha çok strese sokup gitti 15günde şukur gitti ama.
Ellerini bağlayıp sıkacaksın limonu gözüne ki bebek gibi savunmasız olsun.
Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
ben zaten kaynanayla ugrasamam canım benım hayatımda gordugum en pıs bakımsız dagınık kadın varsa o da kaynanam cıddı cıddı soyluyorum... bana faydasından cok zararı olacak allahım bzlerı bu cadı kazanına düşmüş kaynanalardan korusun
Korktu korktu dun diyo ki ne sut yapar hemen gidip alayim sütun azaldiysa diyor..dedim en iyi süt yapan sey huzur:)) zaten fayda degilde zarari olacak kimse gelmesin cok daha iyi bence.ıyı barı hadı :) esın en azından senın tarafında... bıraz da sütüm gelmeyecek dmekle iyi yapmıssın kocann da gözü korksun yazık ya bebek bu ufacık :)
Amin insallahBunları görmeden yorum yapmıştım, çözmüşsünüz zaten, hadi geçmiş olsun tekrarı olmasın
Hep yanimdaydi zaten hic ayirmadim. Dün de gitti şükür artik kafam rahat. Ikincide annem olsun yanimda baskasini istemem,Yerinde olsam bebeğini ana kucağına koy gözünün önünde dursun hem göğsünde uyur senin kokunla hem onları yalnız bırakmazsın eşinde uygun bir dille gerek kalmadığını söylesin evli evine köylü köyüne... Ben şanslıyım lohusalığımda yalnızdım kafam rahattı...
Tesekkur ederim iyi dileklerin icin. Benim kayinvalide biraz yüzsüz şöyle ki öncesinde konusmuyorduk. Ogluyla barisinca geldi bi kac gün kalacam diye, ben o zaman hem calisiyorum. Hem hamileligimin 7.ayi,.esim annesine anne math hem calisip hemde bu haliyle sana hizmet edemez dedi gonderdi.doguma kadar gelmedi,. Dogumdan sonra da 2kere torun gorcem diye geldi. Torunu gördü gitti o zaman annem bizdeydi. Annemin gidisinden sonraki gunde gorcem diye geldi ama gitmedi. 2haftalık surecte esim 3kere anne gerek yok git demesine ragmen israrla kaldi. Dun esim sen gelirsen ben mathi annesine gondercem diyince gelemedi. Oglum dogali bugun tam 1ay oldu. Ilk haftasinda kuvezdeydi. Eve geldiginden bu yana herşeyini ben yapiyorumevveliyatla yavrunuzu hayirla buyutmenizi temenni ederim. anlayamadigim bir konu var, neden kayyum validenin sizde kalmasina zemin veriyorsunuz? zaten dogum izniniz vardir eger calisiyorsaniz, evde cocugunuza tek bakamiyor musunuz? bu kadar sinir harbi yasamaya deger mi? gelmeye kalktiginda tesekkur ederim "x hanim-y teyze- z anne, biz idare ediyoruz. ihtiyac duyarsam arar cagiririm" demek bu kadar mi zor?
Esimde ben rahatsizim diye rahatsizdi. Gonderdi cok sukur dun o da.Esin ne diyo bütün bunlara ?
Her seferinde bunu yapmani istemiyorum dedigim halde 2dakikalik bi bos buldugu anda yapiyordu. Oglumu birakip su icmeye bile gidemiyordum. Ama şükür dün gitti. Bu sabah ayri bi huzurla uyandim bende.Sen annesin tatlım bebeğinin iyliğini tabiki de düşünmen lazım olabildiğince kartlarını acık oynamalısın bence bebeğini koru çünkü senin koruma na ihtiyacı var yavrunun kayınvalide ni al karşına konuş eski yöntemleri unutmasını söyle kırkın çıkana kadar sabret bebişi yanlız bırakma müsade etme yani bazı şeylere kırkın çıkınca yolla gitsin eğer seninle yasamıyorsa cok ta yüz göz olmaya gerek yok
Limonlari yok ederek hallettim o sorunu canim cok şükürSallaması bişey değilde göz meselesi fena
Korktu korktu dun diyo ki ne sut yapar hemen gidip alayim sütun azaldiysa diyor..dedim en iyi süt yapan sey huzur:)) zaten fayda degilde zarari olacak kimse gelmesin cok daha iyi bence.
Amin canim insallah:) huzur ve azda olsa uyku herseyin ilaci lohusalikta:)) bu sabahta o huzurla uyandim cok şükür:)ıyı barı canım oly çözüldü :) cok sevındım senın adına :) yalnız dedıgın sey cok dogru logus kadının en cok ıhtıyacı olan sey huzur :) rabbım agız tadınızı bozmasın... darısı benım basıma
Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
Iyi görsün diyeymis, bende dedim sen kendine sık o limonu sen sikayet ediyordun gorememekten dedim:)Cok sinir bir durum, goze limon sikmak nedir!
Esim konuştu gonderdi canim, yoksa ben gitcektim annemeAyy allah yardımcın olsun. Sana sabır versin. Ama üzülme sen şimdi bu kadın ile mücadele edecek gücü bulamıyordum kendinde. Doğum seni hirpalamis. Şimdi eşimle konuş onu göndersin. Eğer gonderiyorsa al çocuğu git annemde kal 2 hafta. Hem dinlenirsin hem rahatlarsin. Olmazsa annen kız kardeşin vs varsa gelsin. O da olmazsa tuttuğunu koparan lafını esirgemeyen bi arkadaşın gelip sende 3-4 gün kalsın bence.
Ama senin bu kadınla işin iş. Senin kendini toplayıp aslan bir anne olup çocuğunun yanan yanaşanı yanaştı gün pişman etmen lazım.
Bunlar unutulmuyo oğlum doğduğunda sütüm yoktu(tabi hep stresten )3 gün şekerli su verdi kaynana mama yemesin diye,açtı ağlıyordu hala kulağimda sesi hala aklımda olanlar.2 yaşına girdi yine unutamadım
Merhaba hanimlar. Bu saatte aglayarak yaziyorum 29gunluk cicegi burnunda bi anneyim. Dogumdan sonra 2hafta annem kaldi yanimda 2haftadır da kayinvalidem var, kv ile zaten anlaşamıyoruz daha dogrusu konusmuyordum. Esimde konuşmuyordu ama 2ay önce baristilar. Bende gerek olmadığı surece hala konusmuyorum.Simdi de bana yardim etme düşüncesiyle gelmis, ama hala ona hizmet eden benim.
Konum oglumla ilgili davranislari. Ilk geldiginde gözüne limon damlatmak istedi neymis daha iyi gorurmus karşı ciktim. Gizlice yapmaya çalıştı oglumu elimden geldigi surece yanliz birakmadim. Ve evdeki tum limonlari yok ettim. Sonra başladı psikolajik olarak bu cocuk zaten zayif surekli kaka yapiyor. Bu cocuk gelismez diye. Zaten dogdugunda da kötüydü o yüzden kuvezde kaldi sorumlusu sensin diyip durdu. Sustum cevap vermedim. Yine basladi bu cocuk niye uyumuyor uyumayan cocuk gelismez diye. Yine sustum. Bu arada her buldugu firsatta ayaginda salliyordu. Sallama dedim hala devam ediyordu 3gundur yanimdayken bile kucagina vermiyordum. Sallamasin diye dun 2dakika mutfaga gittim geldim bi baktım ayaginda salliyor. Ustelik ne bi minder ne bi yastik hic bise yok cocugun altinda. Hemen aldim. Yapma dedikce yapiyorsun dedim. Herseyi sen biliyorsun ben 8cocuk buyuttum dedi. Bende sen 8tane buyutmusun birakta bunu ben buyuteyim dedim. En son aksam sallamayi birakmis. Cocugu almış bi eliyle gogsunden tutmus bi eliyle poposundan kucaginda zipattirmaya calisiyordu cocuk daha belini tutamıyor ben tam kizcaktim ki cocuk kendini geri attı zor yakaladim yavrumu. Oturdum ağladım aksam esime dedim dayanamiyorum artik gitsin dedim. Sabah diger ogluna gitti ogle sonu gelecekmiş yine oturdum ağlıyorum nasil katlanacam o kadina diye. Ne yapayim daha nasil davranayim daha ne kadar sert olabilirim kizlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?