işte benim hatam tamda bu.Kadina cevabini her defasinda ver. Ama ona sinirlenip sakin kayinvalideye bilenme. Oyle davran ki hayir bikahve oyle degil desinler.
Hata yapmışsın politik olacaksın o kadını sen davranışların ile dışlayacaksın. Al kv anne dışarı kahve içmeye gidelim de mesela yani o kadına fırsat verme sınırlarını bilsinişte benim hatam tamda bu.
dün kvmin yüzüne bile bakmadım
sırf bu komşu yüzünden.
bizim bu komşu maddi manevi her konuda kvme ve ailesine yardımcı olduğu için.Sen burda komşu kadına kızıyorsun ama asıl suçlu senin kv den.
Kv burda iyi polis kötü polisi oynuyor.
Bütün söylemek istediklerini, yapmak istediklerini oğluyla kötü olmamak için kendisi yapmıyor komsusuna yaptirtiyor.
Aman diyeyim sen bu kv ile sakin samimi olma.
Bir arkadaşımında kv si gelinine bi konu sormak istiyor ama soramıyor, ablasını çağırdı. Ablasını konuşturdu.
Nişanlın ne diyor bu duruma peki?
İnanma bunlar sabah aksam ikisi plan peşindedir.bizim bu komşu maddi manevi her konuda kvme ve ailesine yardımcı olduğu için.
onlara göre hep çok iyi bu komşu.
bu komşunun en büyük hayali benim kvme yaranmak
bunun için herşeyi ama herşeyi yapıyor.
bozamaz artıkİnanma bunlar sabah aksam ikisi plan peşindedir.
Gelinlik olayina esin ne diyor.
Valla benim kv yok, ölmüş. Kp zaten hiç birşeyler umru değil, halasını 7 kere gördüm. 3. görüşümde herşeyi bana soracaksınız dedi. Muhattap olup cevap vermedim. Düşün sen bak çocuklarına asla yapamayacağı tavırları, konuşmaları yapıp kendini bi yere yerleştirmeye çalıştı.
Annemle bi gün gittik kp rimin anlatmadığı hiç bi kirli çamaşırı kalmadı, kp ikinci eşinin anlatmadığı kirli çamaşırları kalmadı. Allahtan ben annemede uymadım annemde tabi bu durum karşısında açtı o güzel ağzını.
Dedim ne o taraf ne bu taraf maddi olarak bisey yapmayacaksınız. Neyin tehditi hani muhtac oluruzda edersin.
Yanlız bizim aileler arası kültürel farkda cok fazla.
Dikkat et olan işi bozmaya kalmasınlar.
Sen dikkat et gene, bi konu açan vardı. Nikahlanmıştı ama o kadar problem vardı ki ayrılmayı düşünüyordu.bozamaz artık
biz nikahlandık zaten..
Düğünüme sayılı günler kaldı. Stresten 4 kilo verdim. Aile problemleri beni yedi bitirdi.Özellikle o kadın. Kvmin arkadaşı. Gerçekten o kadar nefret ediyorum ki o kadından.
Kvmden çok herşeye karışıyor. Bana akrabasının bindallısını ayarlamaları, görümcemin gelinliğini giymem için kvme teklif sunması (benim yanımda değil mufakta konuşurlarken duyuyorum) bana takacakları seti maddi yetersizlikten dolayı kuyumcudan set kiralayalım demesi..Hele çeyiz günümü rezil etmesi..
Çeyiz günümde sandığa adettendir kız tarafından birisi oturur benimde kardeşim oturdu. Müstakbel eşim, durumu bildiği için bu komşuya belirli bir miktar para vermiş (200-300 tl) Bu arada çeyiz almaya kv gelmedi onlarda kv gitmezmiş. Bu komşu kardeşimi sandıkta görünce sana düşmez oturmak dedi!! ona ne oluyorsa..
kardeşim oturmayacak kim oturacak.. kalktı kıza 50 tl verdi. Ailemin yanında kardeşimi küçük durumuna düşürdü. Kadından nefret ettim.
Sonra bayram geliyor dimi. Kv bana bayramlık alınacağını söyledi bu kadında yanındaydı. Hemen başladı ne gerek var geçen bayram aldığınızı giysin geçen günkü kıyafetini giysin. Ben elbisesinde ve parasında değilim. bu kadının herşeye maydonoz olmasını benim dahil olduğum konularda bu kadar söz sahibi olmasından rahatsız oluyorum.Kadını görünce şeytan görmüşe dönüyorum.
Kvmle de arama soğukluk girdi. Çünkü benim kv çok dolduruşa geliyor kendi kızı dolduruyor bu komşu dolduruyor.. farkındayım. sonra o da kendi oğlunu bana karşı dolduruyor.
Dün akşam eşimle buluşacaktık. Tartıştık farklı bir sebepten yolda. Bi iki dk evinin önüne gittik bu kadınla kv kapıdaydı. Doğru düzgün konuşmadım. Yüzüne bakmadım gerçekten çok sinirliyim çünkü katlanamıyorum.
Kvme de ayıp oldu dün.
Söyleyin ben ne yapmalıyım..
Bence once kv den ile konus durumu izah et guzel ama kararli bir dille. Benim kayinvalidem sizsiniz. Siz arda olduggnuz icin sesimi çıkartmıyorum ama lutfen ya siz ikaz edin yada bir daha ki sefere ben tepkimi koyacağım diye.
Baktin kadin hala devam ediyor. Hic tereddut bile etme pat diye soyle lafini.
En uyuz olduğum kadin tipleri. Benim kv nin akrabalarinda da vardi oyleleri. Valla o an terbiyemi bozmadan pat diye soyluyorum azima geleni. Arkamdan isterse def calsin hic umurumda degiller
O kadın yokken kv ve eşinizle güzelce tatli dille konuşun.
Tek tek açıklayın sizi bana karşı dolduruyor ben böyle olmak istemiyorum sıcak bi ilişkimiz olsun istiyorum ama bu kadın böyle aramizdayken kusura bakmayın ben de mesafemi koyacağım deyin.
Ben sizin gelininizim o da komsunuz herkes yerini bilsin deyin.
Tamam fikir verebilir ama bana dayatma yapamaz en özel gunlerimde deyin.
Evet belki sizin butcenizi düşünüyor iyi niyetli ama bunu beni ve ailemi kırarak yapıyor deyin.
Bakalım ne yapacaklar?
Ben Edirneliyim. Bizim buralarında Kvsi fena olur. Nişanlım Konyalı kvnin ne bana ne diğer gelinine karıştığı yok. Batı'da okuma yazma oranı yüksek olduğu için Kvlerde gayet bilmiş ve kokoş oluyor.Sen dikkat et gene, bi konu açan vardı. Nikahlanmıştı ama o kadar problem vardı ki ayrılmayı düşünüyordu.
Doğu kültürü olan her yerde aynı sorun ya batıya git kimse kimse ile ugrasmaz. Edirneden assa atlamak lazım.
Edirneden aşşa kendini atacaksın dedim yani sınırdan aşşa, Edirne iyi demedim. Benim eşim Trakyalı ben böyle bi fenalık görmedim. Kv yok Rahmetli olmuş ama halalar kardeşler maaşallah. Birde görümcemin kv si dahi daha evlenmeden bana kp mi benim bakmam gerektiğini söyledi.Ben Edirneliyim. Bizim buralarında Kvsi fena olur. Nişanlım Konyalı kvnin ne bana ne diğer gelinine karıştığı yok. Batı'da okuma yazma oranı yüksek olduğu için Kvlerde gayet bilmiş ve kokoş oluyor.
Ben yanlış anladım o zaman. Yurtdışı en iyisi sanırım dediğiniz gibi.Edirneden aşşa kendini atacaksın dedim yani sınırdan aşşa, Edirne iyi demedim. Benim eşim Trakyalı ben böyle bi fenalık görmedim. Kv yok Rahmetli olmuş ama halalar kardeşler maaşallah. Birde görümcemin kv si dahi daha evlenmeden bana kp mi benim bakmam gerektiğini söyledi.
Ki aileler arası kültür farklı bizde cok cok cok fazla.
Su an hic biriyle görüşmüyorum.
Çünkü onlarla uğraşmak sağlığın elden gitmesi demek.
Yurt dışında hic bir ailede bu tarz durumlar bulamazsınız.
Mesela evlenen bi cifte çocuk düşünüyor musun die asla sorulmaz.
Bizde öyle mi ilk soru çocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?