Herşeyi benden bekleme ?

Bu takıntılarla yapacak olan adamı bile bişeyler yapmaktan soğutursunuz. Erkekler gazla çalışır. Ben senin kadar iyi süpüremiyorum sevgilim, ya sen bu yemeği ne kadar güzel yapıyorsun hayatım, camları ben silemem ki bebeğim kolum yetişmez

Cinsiyet eşitliği en temel cizgimdir. Sırf bu yüzden hesap bile odetmem, bir o bir ben... Tatile gittiysek benim kismimi karşılatmam. Çünkü kimse benim sponsorum değil...aynı şekilde kimse ben kadınım diye bana çeşitli iltimaslar göstermek zorunda değil ve o erkek diye bazı şeylerin ondan beklenmesi saçma.
Eşitlikse sonuna kadar...ben payıma düşeni fazlasıyla yapıyorum, tabii ki hayatımdaki insan da fazlasıyla yapacak.
Ev işi yaparken yardım etmek mi???
Ne münasebet,kim bana yardım edecek? O ev ikimizinse yardım diye bir şey söz konusu olamaz. Herkesin iş bölümü bellidir,herkes elinden geleni yapacak.
Bu sevgililik hayatimda hep böyle oldu, cizgimden asla vazgecmeyecegim için evliligimde de böyle olacağına eminim.
Benim annem ev kadını,babamsa emek gerektiren yorucu bir işte çalışmasına rağmen elinden gelen tüm sorumluluğu ustlenmis çocuk bakımı dahil. Hala 60 yaşında, bugün bile pazar kahvaltısını gectigimiz 30 senede olduğu gibi kendi hazırladı, bizleri uyandırdı.
Ben ömrümce böyle gördüm ve cinsiyet eşitliğine inaniyorum. Bazı kadınlar sizin adam gibi kendini senden üstün gördüğünü her fırsatta laflariyla belli eden insanları başlarına koca diye alıyorlar, sonra 'ay o iş öyle olmuyor aynı eve girince' diye ağlıyorlar. Bacım,önce yoldaki işaretleri takip et,analiz et. Yaşam tarzına, istediğin adama uyuyorsa al hayatına evlen.
Uymuyorsa da evlenme:) Bu kadar basit

Sil temizleden kastım kendim biraz takıntılı biriyim kendi evimde yaptığım birseyi bile beğenmiyorum bazen o yüzden dedim.
Takıntıliyim diye tüm işi üzerinize alırsiniz bu gidişle.
Sonra sevgilinize en ufak şey ağır gelir.

Baştan herşeyi yaparım, ederim senden de ufak şeyler beklerim düşüncesiyle yaklaşmayın.

Ben ev işleri için gücümün ve vaktimin az bir kısmını kullanıyorum ki çalışmıyorum kaç yıldır esimde garibim o kadar yapabildiğimi düşünür, kendisi de yapar, pandemi öncesi de yardım da alıyordum temizlik için.
Canınızin kıymetini bilin litfen.

Ev işleri evlenmeden önce bir şekilde yapılır derdim sorun yapmıyordum. Evlendim gerçekten benim için zor olduğunu gördüm eşimle ilk zamanlar hep bu konuda tartıştık. Şu an daha ıyiyiz. Beksrken elini sürmediği işleri evliyken yapıyor. Ben de çalışıyorum enerjim olmuyor. Mecbur yardım etmesini bekliyorum ufak tefek işler değil ne yapılacaksa o. Ev işleri bitmiyor her gün yapmak gerekiyor.
Süpürme silme
Lavabo banyo yıkama
Toz alma
Bulaşıkları toplama ocağı silme
Bul mak boşaltma
Yemek hazırlığı
Yemek yapma
Eve alışveriş yapma
Fatura ödeme
Nevresim değiştirme
Çamaşır yıkama serme katlama ütü
Buzdolabı ici düzenleme
Mutfak dolap içi düzenleme
Ayakkabılık silme vs( bizimki üstü açık toz oluyor)
Vs vs vs bunlar böyle devam eder.
Bitmiyor kaldiki ben aşırı titiz bir insan degilim ona rağmen bir yerler kirleniyor temizlemek gerekiyor. Calisiyiorsan tek başına çok zor. Ya yardımcı kadın alacaksın ya eşinle halledeceksin.

Ya yanlış anlama bu yorumu senin için yapmıyorum ama bu zihniyetteki çopu etkek eve hizmetçi alacağına kadın alıp onunla evleniyor. Temizliği bulaşığı yemeği hazır olsun diye evleniyorlar. Sonrada senşn yıkayıp ütüledipin gömlekle seni aldatacak şuırsuzluğa erişip hayatını mahvediyorlar.

Evlilik zor bir kurum .Erkekler hem çocuk doguralım hem çocuklarla tam ılgılenelım hem evımız tertemız olsun hem sıfır beden olalım hemde calısıp eve destek olalım.Ne guzrl ya annelerı guzel mi ?Çogu boyle bu erkeklerın.Ama bu slgı degısmelı artık .

büyük şeyleri zaten isteyecek aaa x git şunu sil burayi temizle diye birşey değil lütfen yanlış anlaşılmasın . Ufak tefek şeyler.
senin kafa yapının da ondan çok farkı yok ki ... büyük şeyler dediğin şeyleri neden sen yapmalısın ? silecek de temizleyecek de, herşeyi yapacak evlenecek totosu varsa. Sen bu adamla evlenirsin bu kafayla, bir de özür dilersin üstüne.

Öncelikle ev içi iş paylaşımını yardım olarak nitelendirmekten vazgeçin bence. Cemil Meriç'in dediği gibi, çağımızda bütün savaşımız kelimelerle. Yardım demek, size ait olan bir işin ucundan tutulması demek. Oysa ev işi size ait değil, ortak işiniz.

Siz nasıl çalışıyor ve ev ekonomisine katılıyorsanız (ki katılmalısınız bana göre) eşiniz de ev işleri ile ilgili kendi payına düşeni yapmalı.

Böyle biri değişir mi, açıkçası emin değilim.

Sizin kendi düşünceniz yanlış baştan bir kere. ne demek ev işlerinde küçük yardımlar almak... o zaman o işin sizin olduğunu kabul ediyorsunuz o da lütfedip küçük yardımlar yapıyor. Boule olunca ne kadar fedakar bir eşim diye de düşünür böylesi. Aynen siz de iki küçük yardım yaptı diye mükemmel eşim var dersiniz. Ben çok yardımcıdır diyen kadınların böyle olduğunu düşünmeye başladım. Hayır efendim ev işi sizin değil yardım değil ortak olacak gerekince büyük yerleri de silecek falan. Ben böyle diyen biriyle merdivenden yukarı çıkmam degol evlenip aynı eVe cikayim. Bence kendi değerinizi bilmiyorsunuz

Neden buyuk isleri isteyemeceksiniz? Ev isleri kadina zimmetli degildir, ortak sorumluluktur. Onun yaptigi temizlik icinize sinmiyorsa temizlik sizin, yemek yapmak onun sorumlulugu olsun.

güven bna , arkanı dön ve kaç... bir müddet sonra bunları geç , senin işin ne? ye dönecek olay ve hergün nefret ediceksin

İşin içine girince insanların fikirleri değişebiliyor, eşim evlenene kadar bir bardak suyu kendisi almış değil ama ilk yıl hem evde hem işte nasıl yorulduğumu gördü ve kıyamadı, şimdi birlikte yapıyoruz herşeyi. Dün temizlik yaptık mesela, dip köşe her yere girdi, bir tek yemek pişiremiyor ama sofrayı kurar, kaldırır, çayı demler vs... Bu tamamen insanların birbirine saygısı ve merhameti ile ilgili, birden olmadı herşey yavaş yavaş alıştı ve öğrendi. Ben bu konuları kafamda çok büyütmedim hiç, ev işi benim için atla deve bir olay değil ama sizler gençsiniz ileride çocuk olduğunda daha da ağırlaşır yük, güzellikle alıştırmak lazım

Alıştırmakla alakLı değil aslında, kişinin içinden gelecek. Annesinden babasından gördüğüyle de alakalı... benim kayınvalidem titizlik temizlik hastasınolduğu için bardak bile elletmemiş desem yeridir. Şimdi eşime söylüyorum abes anormal geliyor, hemen hemen hergün tartışıyoruz bu durumdan dolayı..

Evlenmeden once dusuncesini soylemis. Yol yakinken iyi dusun tart. Cunku evlendikten sonra vicdana gelmeyecek

Sizde benden maddi olarak birşey bekleme,her ay şu kadar kişisel masrafım olur onuda sen karşılarsın evlenince çalışmam evimin işini gücünü yaparım deseydiniz. Bakalım ne diyecek. Hadi adam çalışır siz ev hanımı olursunuz,bir şekilde yaparsınız o başka birşey ,yorgun gelir bir kap sıcak yemek koyarsınız önüne ama ikinizde çalışırken o paşa gibi,keyif yapacaksa , bekar kalırım daha iyi.

Duzelir diye umut edip evlenirsen yanilirsin. Hayat musterek diyen biriyle evlendim ben. Evlenince hic de musterek olmadi. Tum kadinlarimiz gibi yuk hep benim sirtimda idi. Yine de begenmezler, ne yapiyorsun ki derler. Camasiri makine yikiyor, bulasigi da derler...

Genelde erkekler her şeyi yaparım deyip evlenince yapmazlar benim eşim de tam tersi oldu.
Hayatta elimi bir şeye sürmem diyen insan şimdi banyo filan yıkıyor ben bir şey demeden. Elimden elektrik süpürgesini alıp o devam ediyor.
Benim şansım eşimin senelerce yalnız yaşamış olmasıydı. Haliyle kendi işini kendisi görmeye alışkındı öğrenmişti.
şimdi bazı ev işlerini ben ona soruyorum yardım alıyorum.
Ben çalışmıyorum şuanlık. Evin işini yapmak bana zor gelmiyor o yüzden.

ben eşimin biraz da beni kızdırmak için dediğinin farkindaydım ama sevgiliniz bu konuda kesinse siz de çalışacaksanız ve ben öyle bir evliliği yürütemem diyorsanız ona göre yolunuzu çizeceksiniz.

Hem çalışıp hem ev işlerine yetişme şansın zaten yok.. Hayır yani olsa bile sadece senin evin mi olacak orası?? Ufak tefek yardım diye üstüne basa basa söylemişsiniz.. Sanırım tepki alacağınızı düşündünüz.. Ama ufak tefek değil evin sorumluluğuna tamamen ortak olmalı.. Tabi ki kadınlar olarak daha yönlendirici iş bilen ve ince düşünen taraf bizleriz ama herşeyi tek başımıza yapmamalıyız.. Hem çalışıp hem de adama hizmetçilik yapmak için mi evleniyoruz?? Çalışmayacak olsanız yine yardımcı olmalı çünkü bazı yerlerde erkek gücüyle kadın gücü bir değil.. Çalışmıyor olsanız akşam yemeklerini genel temizlik falan yapardınız tamam da evin büyük temizliği dip köşe kaldır sil süpür camlar falan gibi işleri yine eşle yapılmalı.. Daha sevgiliyken size böyle konuşması da ayrı enteresan.. Mesela ben hamilelik dolayısıyla işe ara verdim şu ara evdeyim akşam yemeklerimizi yapıyorum çamaşır gibi evi toplamak gibi işleri yapmaya çalışıyorum ama bazen hiç yapmadığımda oluyor..evi ince silip süpürme işini yine haftasonu eşimle yapıyoruz.. Çalışırken yemek dahil hepsini birlikte yapıyorduk.. Çünkü o çalışırken ben yatmıyordum ortak hayat yaşıyorsak birbirimizin hayatını paylaşıp kolaylaştırmalıyız zora sokup hizmetçiliğe soyunmaya gerek yok.. Asla taviz vermeyin..

Kolayı var o zaman haftanın bir günü yardımcı alırım onun bedelini ödersin senin yerini doldurur dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…