Herşeyi bırakıp gidip mutlu olan var mı hiç aranızda??

Nasıl bi şeye başvurdunuz eğitim mi iş mi ve nasıl alıştınız ya çok güç olmadı mı yabancı ülke sonu güzel olmuş ama o süreç nasıldı

eğitim
zor oldu tabii ki olmaz mı
çok ağladım :KK70:
ama şimdi düşününce çok güzel hatırlıyorum
çok farklı bir deneyim çünkü.
gitmek istediğiniz üniversitenin sitesine girin, mutlaka vardır başvuru koşulları, adım adım neler yapılması gerektiği
koşulları karşılayabiliyorsanız ve belgeleri de topladınız mı gerisi karşı tarafa kalıyor
bir de dil önemli tabi
şu an başka bir ülke düşünüyorum ben, yine hazırlanıyorum, daha doymadım :KK53:

Nasıl alıştınız arkadaş bulma vs gibi konulara ben iş için gideceğim bi yerlere sanırım ve en çok kimsesiz olmak korkutuyor sizin eşiniz varmış tabi ama insan bazen arkadaş da arıyor.çalıştınız mı gittiğiniz yerde
Mesleğimle alakalı çalılmadım canım.
Geldiğim ilk yıl bir otelde personel müdürü olarak çalıştım ama pek sarmadı insanlarla uğraşmaktan epey bunalmışım demek ki dedim ve işi bıraktım bir daha da çalışmadım.
Mesleğim Grafikerlik olduğu için kendime evin bir köşesin de homeofis tarzı bir yer yaptım İstanbuldan vs netten iş olunca yapıyorum o kadar.
Arkadaş konusuna gelince çok sokulgan konuşkan bir yapım olduğu için 7 den 70 e herkesle anlaşırım bu sebepten ilk 1 yılda neredeyse herkesi tanıdım onlarda beni benimsedi.
Fakat öyle sıkı fıkı arkadaş olduğum kimse yok. Her ne kadar konuşkan olsam da çok samimi arkadaşlıkları sevmiyorum önceden de öyleydim.Daha önce İst olmuştu aramayınca sormayınca yada kafama göre bir yere gittiğim de yapılan kaprisler beni çok sıkıyor.Siyam ikizi gibi her yere beraber gitmek bana göre değil yani.Az insan çok huzur diyorum her zaman.
Evet eşimin varlığı onun arkadaşlığı bana yetti ve yetiyorda.Heryere eşimle gidiyorum onunla bişeyler yapmak paylaşmak bana yetiyor.
Eşimin sigara alkol arkadaşlarla takılma gibi alışkanlıkları yok keza benim de bu sebepten ne yaparsak eşimle beraber yaparız.
Eşim ve ben gezmeyi tatil yapmayı seviyoruz evlendiğimizden beri arabamızla Türkiye'de gezmedik yer bırakmadık.
Öyle planlı programlıda gitmeyiz hadi gidiyoruz deriz çantaları hazırlar çıkarız evden :D
İşte böyle canım. ..
Nerde olduğunun önemi yok kimle olduğun önemli.
Eşimle tanımadan önce 4 yıllık yurtdışı hayatım oldu yanlız gittim mesleğimle alakalı ama öyle sıkıldım ki anlatamam 4 yıl zor dayandım ve bir sabah kalktım pılımı pırtımı toplayıp Türkiye ye döndüm.
Şimdi eşim var dese ki dağın tepesinde yaşayacağız gözümü kırpmadan giderim ;)

Ben gittim. Toplu param yoktu, arkadasimda kaldim 1 ay maasimi alinca eve ciktim (esyali eve), sonra kardesimi aldim yanima. Nasil yapiliyor kismi gercekten saglam irade gerektiriyor. Tek basina kalmayi, ailenin seni silmesini goze almalisin. Ben 3 sene ailemle gorusmedim mesela. Daha dogrusu onlar benle gorusmedi. Millete kalsa esarete devam etmem gerekirdi. Zorlaniyorsun tabi, cok dusunmeyeceksin boyle durumlarda, kafamda kurmayacaksin surekli onune bakacaksin. Benim meslegim var yalniz bunu da unutmadan yazayim.
Dipnot: Ben tamamen ailemi terkettim hemde baska sehre yerlestim. Yani sifir destekle yaptim.Simdi aramiz iyi :d

Bende yapicam ailemden ayri yasarak ama benim ki biraz farkli etrafimdaki insanlardan dolayi ayrica kucuk bir sehirde oturmam 'dan dolayi bir kacis benimki ama size tavsiyem gideceginiz yerde daha mutlu olacaksaniz hic durmayin derim ben...

Ne kadar kötü olursa olsun aile evi gbisi yok baba evi bambaska ben 16 yasındaydım bu duyguları yasadgmda evi bırakıp gttgmde tabi küs gtmedm okul için gttm uzun yıllar da ugramadm kendm calştm didindm ama bde bana sor nelerden vazgectm nasıl yasadım neler cektim kendmi o kadar yıprattm ki.... herseyde tek basıma ayakta durmak zorunda kaldım güçlü olmak zorundaydm bu beni oyle yıprattı ki anlatamam.. hep aile sevgisi eksk olarak kaldım evlym ve yne aynı seyleri yasyorum...

kimsesiz gibi düşünmeyin kendinizi. valla gayet yetiyor insan kendisine. ilk başlarda ki geçiş sürecini de sağlam ve dik durarak atlatmanız lazım. herkes bunu yapabilir, gözünüzde bu kadar büyütüp idealize ederseniz, ilk tökezlemelerde motivasyonunuz bozulur. bu süreci normal kabul edip yola çıkarsanız daha dayanıklı olursunuz. yolunuz açık ve aydınlık olsun :).

Ben gittim. Toplu param yoktu, arkadasimda kaldim 1 ay maasimi alinca eve ciktim (esyali eve), sonra kardesimi aldim yanima. Nasil yapiliyor kismi gercekten saglam irade gerektiriyor. Tek basina kalmayi, ailenin seni silmesini goze almalisin. Ben 3 sene ailemle gorusmedim mesela. Daha dogrusu onlar benle gorusmedi. Millete kalsa esarete devam etmem gerekirdi. Zorlaniyorsun tabi, cok dusunmeyeceksin boyle durumlarda, kafamda kurmayacaksin surekli onune bakacaksin. Benim meslegim var yalniz bunu da unutmadan yazayim.
Dipnot: Ben tamamen ailemi terkettim hemde baska sehre yerlestim. Yani sifir destekle yaptim.Simdi aramiz iyi :d

Bende yapicam ailemden ayri yasarak ama benim ki biraz farkli etrafimdaki insanlardan dolayi ayrica kucuk bir sehirde oturmam 'dan dolayi bir kacis benimki ama size tavsiyem gideceginiz yerde daha mutlu olacaksaniz hic durmayin derim ben...
Ne kadar güzel kendine güvenen ayakta durmaya çalışan kimsenin karşısında ezilmeyi göze almayan insanların varlığı beni mutlu etti gerçekten.Demek insan isteyince herşeyi yapabiliyor

Hayatınızdan yada hayatinizdaki insanlardan bunaldiginiz icin kacmak istiyorsaniz ne yazikki o kafa da sizinle geldiği surece kurtulamayacaksiniz sıkıntılarınızdan ve dusuncelerinizden; ama farkli bir hayat kurayim ayaklarimin üstünde durayim gibi bir dusunceniz varsa cok zorlansaniz da olur hatta hayatinizin en guzel hareketini yapmis olursunuz.

Hayatınızdan yada hayatinizdaki insanlardan bunaldiginiz icin kacmak istiyorsaniz ne yazikki o kafa da sizinle geldiği surece kurtulamayacaksiniz sıkıntılarınızdan ve dusuncelerinizden; ama farkli bir hayat kurayim ayaklarimin üstünde durayim gibi bir dusunceniz varsa cok zorlansaniz da olur hatta hayatinizin en guzel hareketini yapmis olursunuz.
Benim düşüncem ikincisi çünkü ailemden hayır yok hem kafamın rahatlaması hemde ayaklarımın üzerinde durmam herşeyi değiştirecek.Umarım başarabilirim bunu

Benim düşüncem ikincisi çünkü ailemden hayır yok hem kafamın rahatlaması hemde ayaklarımın üzerinde durmam herşeyi değiştirecek.Umarım başarabilirim bunu
Istedikten sonra yaparsın tek ihtiyacin olan biraz cesaret ve biraz çılgınlık;) boylece karsina cikan her zorlugu aşabilirsin ama duygusalligi bir kenara atman gerekecek bir sure, mantık on planda olmalı ve adim atmadan önce gerekirse 5 kere düşünmen lazım. Umarim başarırsın Hoppa

Istedikten sonra yaparsın tek ihtiyacin olan biraz cesaret ve biraz çılgınlık:KK66: boylece karsina cikan her zorlugu aşabilirsin ama duygusalligi bir kenara atman gerekecek bir sure, mantık on planda olmalı ve adim atmadan önce gerekirse 5 kere düşünmen lazım. Umarim başarırsın Hoppa
Orası öyle.Aile içinde aldatma,borç,huzursuzluk,saygısızlık,sevgisizlik o kadar fazla ki dayanamıyorum başka bir ilde çalışsamda çünkü o çalıştığım ilede geldikleri için bütün akrabalar orda sonuçta.Ben ordan da kurtulmak bilmediğim tanımadığım bir ilde yeni hayata başlamak istiyorum.İsteyen başarır galiba ;)

evet var ben yaptim ailemi birakip bi cantayla hic bilmedigim bi sehre gidip yeni bi hayat kurdum kendime. cok zorlanirsin ama hersy kiymetli olur kendi sinavini verirsin. kendinden odun vermezsen guclenirsin. oyle bi birikimim filanda yoktu benim. hersey sana bagli pisman olmazsin ama cok yorulursn :KK52:

evet var ben yaptim ailemi birakip bi cantayla hic bilmedigim bi sehre gidip yeni bi hayat kurdum kendime. cok zorlanirsin ama hersy kiymetli olur kendi sinavini verirsin. kendinden odun vermezsen guclenirsin. oyle bi birikimim filanda yoktu benim. hersey sana bagli pisman olmazsin ama cok yorulursn :KK52:
Peki şu an ailenizle aranız nasıl?baştaki zorluğu hangi anlamda yaşadınız?

Peki şu an ailenizle aranız nasıl?baştaki zorluğu hangi anlamda yaşadınız?
8 ay hic konusmadik sonra unutuluyo hersey. ama zor dedigim gibi sana yakismayani baskasi ailen duydugunda utanicagin hic biseyi yapmamalisin. evden ciktim ozgurum degil hala ailene karsi sorumlu oldugunu unutmamalisin. Allah iyi insanlarla karsilastirsin :)

Ben her şeyi bıraktım nikahtan döndüm, sonra memleketime döndüm çalıştığım yeri değiştirdim iyi ki yapmışım hayatımın aşkını buldum ve hamileyim.

Ben.

İş nedeniyle pek çok kez şehir değiştirdim.

Çantami alıp kimseyi tanımadığım şehirlere gidip, orda hayat kurup, çevre edinip bir kaç yıl yaşadım.

Ama işim hep garanti olduğu ve aldığım paraya degdigi için kafam rahatti.
Ailemle de aram iyiydi. Sürekli yanlarina gittim..

Gittiğin her yere kendini gotureceksin.
Kendi kafani ruhunu
Mutlu insan her yerde mutlu olur

Maceralar iyidir :)

Ben her şeyi bıraktım nikahtan döndüm, sonra memleketime döndüm çalıştığım yeri değiştirdim iyi ki yapmışım hayatımın aşkını buldum ve hamileyim.

Ben.

İş nedeniyle pek çok kez şehir değiştirdim.

Çantami alıp kimseyi tanımadığım şehirlere gidip, orda hayat kurup, çevre edinip bir kaç yıl yaşadım.

Ama işim hep garanti olduğu ve aldığım paraya degdigi için kafam rahatti.
Ailemle de aram iyiydi. Sürekli yanlarina gittim..

Gittiğin her yere kendini gotureceksin.
Kendi kafani ruhunu
Mutlu insan her yerde mutlu olur

Maceralar iyidir :)

Ben uzaya gidip tek başıma yaşamak istiyorum bazen ve beni kimsenin anlamadığını düşünüyorum yalnız değilsin
Ne güzel herkesin bir hikayesi var.lou salome,keşke benimde işim garanti olsa da çekip gitsem ;)

Back
X