• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeyi kafaya takmak

benim gibi olan yokmu

var ben
bende herseyı kafama takıyorum bırde herseyde kotu bı sonuc arıyorum.karamsarım ama sorun su kı bır o kadar da eglencelı bırıyım.ıkı kısılık arasına sıkısmak benı cok yordu.1 yıl once tedavıye basladım.teshis depresıf anksıyete bozuklugu cıktı.1 yıl boyunca dozu duzenlı artırdı.şimdi gun asırı al dedı ama ısler eskısıne dondu yıne hergun almaya basladım.
Allah kolaylık versın zor hastalık

Son düzenleme:
Acaba bendemi defresif anksiyeyim... kendi kendime konusmaya basladım sanki karsımda biri varmıs gibi.... kendime geldigimde ne yapıyorum ben diyorummm sacmalıyorum yine diyorummm.... bazende böyle kendi kendine konusmak iyi geliyooo..... var bende bi tuhaflık ama hadi bakalım...

bende herseyı cok kafama takıyorum asırı sekılde hemde gece kalkıp dusundugum bıle oluyor yanı o derece.
aynı zamanda yapılacak bır ısım varsa onceden baslıyorum dusunmeye kolay bı ıs bıle olsa dusunuyorum sıkıntı yapıyorum kendıme bos yere
aslında guleryuzlu sakacı neselı bırıyım ama bazen bırının tek bır sozu yetıyor benı degıstırmeye neden oyle dedı dıye gunlerce dusunup duruyorum aynı zamanda mıgrenımde var dusunmekten basıma agrılar gırıyor hıc gecmeyecekmıs gıbı ...

birde hiç bir iş yapasım gelmiyo yapsamda zoraki işte...hiç bişeye merak duymuyorum artık puff...

Kizlar bende sizdenim,ve evet bende de is yapma hevesi yok,ama temiz olsun etrafim istiyorum,baskasinin evini temizu görünce coooook istiyorum is yapmayi ama iste istek oluyor fakat is yapmaya gelince cok pasif oluyorum,bir günde mesela en fazla 1 saat is yapabiliyorum:43:

boncuk işlesenıze tshırtlere yada ortulere krılent fln elısı seyler dıkıs yada bı dıl kursu vs gercekten cok rahatlatıyor rutın işler tavsıye ederım.
bı de anı yasamaya bakın derım gelecegı dusunmekde ınsanın cok ayarını bozan brsey .gecmıs gecmıs , gelecek de gelınce gorucek , bugune adapte olup mumkun oldugunca dolu yasamaya bakın ruhen degıl bedenen yorulun ınanın dusunucek halınız kalmıyor :) bı de evden cıkmaya calısın kapandıkca kapanıyor ınsanevde sonra gelsın kısır döngü,

evet canim bu tür hobiler edinmek cok iyi!!!

zamaninda ben klinikteyken terapi arasinda en cok bu boncuk düzmek benmi saninlestirip aklimi bosaltiyordu ve sadece ona konsantre oluyordum!

ayyyyyy ya yine baslamaliyim buna evde yapmaya.....ve evet inan anini yasmali bunuda o zamanlar terapilerimde ögrendim.

ve spor cok iyi ve disari cikmak gezmek.

ama iste gelde bunu pratige cevir:50:

Ben hepinizden daha takıntılıyımdır kesin.
Ben 5 sene önce söylenen sözlere bile halen takarım, aradan yıllar geçse de olmadık yerde aklıma gelir kendi kendimi yer bitiririm.

Ama sonunda kendi kendime dedim ki o gereksiz insanın beni üzmeye ne hakkı var. Onun dediği lafa neden takılayım ki. İstediğini desin istediğini yapsın. O öyle deyince öyle mi olacak. Ben yine kendi bildiğimi yaparım geçer dedim. Ama hep bu şekil düşünemiyorum.

En çok eşimin tarafını kafama takardım. Baktım onlar diyor ben üzülüyorum onlar yapıyor ben üzülüyorum. Onlara deyince de şaka yaptık deyip sıyrılıyorlar. Bende artık onların taktiğini kullanıyorum. Diyeceğimi diyor yapacağımı yapıyorum bir şey olunca da aaa şaka yaptım diyorum. Hep karşımdaki mi şaka yapacak. Ama karşımdaki kırılmasın derken ben kırılıyorum. Arkadaşım dedi ki dünyada senin için başka kimse önemli değildir. Bırak o üzülsün bırak o kırılsın. Seni kırdıkları için onlar üzülüyor mu dedi. Cidden de işe yarıyor. Kendinizi önemser iseniz cidden sorun kalmıyor. İnsanlara çok değer vermemek gerekiyor. Verilen değeri anlamayan insanlar var.

Canim seni tebrik ederim cok iyi yapiyorsun,artik cok yavas yavas bende öyle yapmaya calisiyorum!!!!

diyorum ki amannnnn ayse ne dedi bana ne,o terbiyesizce konusuyo ben niye utanip üzüleyim ona karsilik verdiysem,fatma beni aramiyorsa aaamaaaaaan bana ne ben niye onu düsünüp ariyayim.....ama iste bu düsünce yavas yavas olusmaya basliyor cok sükür...

Kizlar bende sizdenim,ve evet bende de is yapma hevesi yok,ama temiz olsun etrafim istiyorum,baskasinin evini temizu görünce coooook istiyorum is yapmayi ama iste istek oluyor fakat is yapmaya gelince cok pasif oluyorum,bir günde mesela en fazla 1 saat is yapabiliyorum:43:

evet canim bu tür hobiler edinmek cok iyi!!!

zamaninda ben klinikteyken terapi arasinda en cok bu boncuk düzmek benmi saninlestirip aklimi bosaltiyordu ve sadece ona konsantre oluyordum!

ayyyyyy ya yine baslamaliyim buna evde yapmaya.....ve evet inan anini yasmali bunuda o zamanlar terapilerimde ögrendim.

ve spor cok iyi ve disari cikmak gezmek.

ama iste gelde bunu pratige cevir:50:

Canim seni tebrik ederim cok iyi yapiyorsun,artik cok yavas yavas bende öyle yapmaya calisiyorum!!!!

diyorum ki amannnnn ayse ne dedi bana ne,o terbiyesizce konusuyo ben niye utanip üzüleyim ona karsilik verdiysem,fatma beni aramiyorsa aaamaaaaaan bana ne ben niye onu düsünüp ariyayim.....ama iste bu düsünce yavas yavas olusmaya basliyor cok sükür...

Ya zaten böyle yapmazsak hayat çekilmez oluyor. Düşünsene başkasının dedikleri, yaptıkları, ettikleri yüzünden bakıyoruz hayat geçip gitmiş. Peki diyenler edenler napıyor lafı gediğine koyup hopppp kenara çekiliyor. Neden böyle insanlar yüzünden hayatımızı çekilmez hale getirelim ki. Bırakalım diyen desin, eden etsin. O diyenlerin lafıyla mı bir takım çıkmazlara gireceğiz. Biri aaa Ayşe çok pasaklı dedi diye Ayşe pasaklı mı olacak. Belki Ayşe pasaklı olmayı seviyor.

En basiti geçen gün kayınvaldeme 2 gün sonra Bursaya gidecem gezmeye dedim. Bana ben bişey demiyorum artık, isteyen istediğini yapsın dedi. bende zaten sana sadece söyledim. Ben kaç yaşında insanım. İstediğim yere gider istediğim yere gitmem dedim. Kimseyede kendime karıştırmam dedim. Eskiden olsa bunu söyleyemezdim. Ama artık karşımdaki insanlar öyle bir hale getirdiler ki beni, bazen saygısızlaşmama sebep oluyorlar.

ben hasta olduktan sonra felsefem değişti. bana birşey olup ben üzüleceğime karşımdaki üzülsün oldu. Benim bir kızım var. Onun için mutlu ve sağlıklı olmam gerek. Ben neden şu kısacık hayatta kendimi yiyip bitireyim.

Ya zaten böyle yapmazsak hayat çekilmez oluyor. Düşünsene başkasının dedikleri, yaptıkları, ettikleri yüzünden bakıyoruz hayat geçip gitmiş. Peki diyenler edenler napıyor lafı gediğine koyup hopppp kenara çekiliyor. Neden böyle insanlar yüzünden hayatımızı çekilmez hale getirelim ki. Bırakalım diyen desin, eden etsin. O diyenlerin lafıyla mı bir takım çıkmazlara gireceğiz. Biri aaa Ayşe çok pasaklı dedi diye Ayşe pasaklı mı olacak. Belki Ayşe pasaklı olmayı seviyor.

En basiti geçen gün kayınvaldeme 2 gün sonra Bursaya gidecem gezmeye dedim. Bana ben bişey demiyorum artık, isteyen istediğini yapsın dedi. bende zaten sana sadece söyledim. Ben kaç yaşında insanım. İstediğim yere gider istediğim yere gitmem dedim. Kimseyede kendime karıştırmam dedim. Eskiden olsa bunu söyleyemezdim. Ama artık karşımdaki insanlar öyle bir hale getirdiler ki beni, bazen saygısızlaşmama sebep oluyorlar.

ben hasta olduktan sonra felsefem değişti. bana birşey olup ben üzüleceğime karşımdaki üzülsün oldu. Benim bir kızım var. Onun için mutlu ve sağlıklı olmam gerek. Ben neden şu kısacık hayatta kendimi yiyip bitireyim.

Evet canim insanlara fazla yüz verirsek,sen benim hayatimi etkileyebilirsin sinyali verirsek,der haaaa tamam ben bunu diyebilirim bunu yapabilirim!

bu iki iki dört eder!

evet canim Allah bagislasin,ilk basta kizin icin yasa sonra kendin icin ve hele ki yavrun hayatinda var ya, insanlari hele hele takma!

amaaaaaaan ya sanki ayseye pasakli diyenler biliyorlar mi ki aysenin derdi var mi yok mu,nedir neyin nesidir!

konusmak kolaydir,mühim olan sebepleri anlamak,hic kimse inan ki hayatta ne zaman ne yasiyacagini bilemez,Allah korusun bugün hayatimiz normal giderken yarim cok kötü durumda olabiliriz.

bana kuzenim yillar önce demist ki icimde kalip beni yiyecegine söylim,karsidakini yesin!

insanlar bizi kirabiliyorlarsa bizler niye bu güzel canimiza eziyet edelim ki onlarin yüzünden??

derler ya tatlisina göre serbet vermek,öyle yapmaliyiz aynen!

insanlar gereginden fazla deger vermemeliyiz!

yahu iyilik yapiyorsun karsindaki ama onu hiiiiiiiic görmüyor,ve bir kere yok olmaz deyince vay anam senden kötüsümü var bu dünyada?????hayir yok bencil insanlar göre!!!!

yaaaaa bak aklima bisey geldi anlatayim

zamaninda baska bir kuzenimin evine gitmistim kücük cocugu var ve dedi hemen evi temizliyim disari cikalim,ok dedim yardim edeyim sana,dedi ok.

anam yerleri süpürgeylen aliyorum,geldi dedi ya bak böyle böyle alsana,biraz cabuk ol pratik ol:47:

yahu sanki mecburum yapmaya:47:

birak yapayim 5 dakikada yapacagima 7 dakikada yapayim yani ne olmus ki,sonucta maksadim sadece temiz yapmak,iyi niyetten,evimde nasil temiz yapiyorsam sendede temiz yapiyorum,ne güzel iste.

hem her insan ayni olmak zorunda mi yaaaa:19:

sen iki dakikada yap ben 7 dakikada yapsam ne olmus beee,ayip birsey mi yapiyorum sanki.

ayyy bisey dememistim áma tabi bozuldum:50:

İnsanın içinde biten bir şey aslında bu.Önceden ben de sizin gibiydim.Biri bir şey desin bana hemen alınırdım ,tüm gün bunu düşünürdüm.Sonra bir gün oturdum düşündüm.Neden insanların bana dediklerine üzüleyim?Ben kendimi biliyorum,benim sevdiklerim beni biliyorlar gerisi hiç mi hiç önemli değil.Bu benim yaşamım ve kendi yaşadıklarımı,hissettiklerimi,yapmak istediklerimi millet ne der?Nasıl konuşur? diye ertelememem lazım hareketlerimi başkasına göre belirleyemem dedim ve başardım.Şimdi bana ne derlerse desinler,ister arkamdan konuşup dedikodumu yapsınlar,iftira atsınlar ya da dalga geçsinler.Ben bu dünyaya bir kere geldim.Bunu da başkaları ne der diye kendimi kısıtlayarak yaşamak istemiyorum :) En dogrusu bunların farkına varıp uygulamak.Ben yaptım siz de yaparsınız yeter ki gerçekten isteyin ve kararlı olun :)

bendede var o arkadaşlar en ufak şeyleri bile büyütmeye başladım acaba öylemi acaba böylemi diye iyi bişey olmadığını bliiyorum ama elimde değil mutlu olmak ve mutlu etmek istiyorum inşallah başaracağım...

Bende bir yila yakindir kafaya takiyorum

Soylenen kirici bir sozu yada hareketi unutamiyorum

Ustelik alinganin teki oldum

Beynimde hep bir ses hatirlatiyor yargiliyor

Uykum duzenlidir uyaninca dahi kaldigimyerden devam ediyor

Ustelik ben yogun calisan biriyim

Ne zaman bostayim mesela yemek hazirliyorum basliyor sesler

Bu durumla nasilbasederim

Atlataniniz varmi

Kimseylede paylasmadim

Beni de çoğu şeyler düşündürür. Üzer.

Aman boşver! deyip geçemiyoruz, İnsanları kırarım, incitirim diye hassas davranıyoruz.

Karşımızdan aynı hassasiyeti göremeyincede üzülüyor, niye acaba böyle yaptı ki diye üzülür dururuz.

Yıkık gönül Allahın baktığı varlıktır

Gönül yıkmak en büyük günah, yapmak ise en büyük sevap.
Hakiki Müslüman gönül yıkmaz!
Yunus Emre derki; Bir kez gönül yıktınsa kıldığın namaz, namaz değil!

Hasılı kelam; Vay ki Kalp kırmayı bir güç sananların haline...

Beni de çoğu şeyler düşündürür. Üzer.

Aman boşver! deyip geçemiyoruz, İnsanları kırarım, incitirim diye hassas davranıyoruz.

Karşımızdan aynı hassasiyeti göremeyincede üzülüyor, niye acaba böyle yaptı ki diye üzülür dururuz.

Yıkık gönül Allahın baktığı varlıktır

Gönül yıkmak en büyük günah, yapmak ise en büyük sevap.
Hakiki Müslüman gönül yıkmaz!
Yunus Emre derki; Bir kez gönül yıktınsa kıldığın namaz, namaz değil!

Hasılı kelam; Vay ki Kalp kırmayı bir güç sananların haline...

Ne guzel yazmissin arkadasim sagolasin

Belkide ben kimseyi kirmamaya calisirim herkesin gonlunu alirim

Karsidanda bekliyorum olmayinca beynimden atamiyorum

Ama anlamadigim bu yaklasikbir yildir var onceden yoktu belki 1 hafta takiyorum bir arkadasimin ters davranisina sozune

Degil kafama takmak aklima dahi gelmezdi olumsuz yasananlar

Yas ilerdeikce hasasmi oluyor insan otuz yas beni boylemi etkiledi nedir

Psikologa dahi gitmeyi dusunuorum ama yapamiyorum hep boyle degildimki ben

Kendime kiziyorum eski halinedon toparla diye

Napicam bilmiyorum kendime uzuluyorum

psikolojlarda 2 ilaç verip gönderirler... en iyisi insanlara he hı diyeceksin fazla içlerine girmeyeceksin... o sana ne anlatırsa anlatsın, sen ona asla hiçbirşey anlatmıcaksın.. yoksa hemen canını yakmaya çalısıyolar.. yada hoslarına gidiyo mutsuzlugun.. onun için hep gülümsemek lazım.. :))

ya günlük tutmak yada buraya girip yedi kat yabancıya derdini anlatmak en iyi çözüm bence... tarafsızca kim oldugunu bilmeden yanlışını dogrunu gösteriyolar..... önceden bana günlük tutmak saçmalık,acizlik zayıflık gibi gelirdi.. ama 1 senedir tutmaya basladım demekki ben hiç bu kadar zayıf ve yalnız olmamışım diyorum...

ya günlük tutmak yada buraya girip yedi kat yabancıya derdini anlatmak en iyi çözüm bence... tarafsızca kim oldugunu bilmeden yanlışını dogrunu gösteriyolar..... önceden bana günlük tutmak saçmalık,acizlik zayıflık gibi gelirdi.. ama 1 senedir tutmaya basladım demekki ben hiç bu kadar zayıf ve yalnız olmamışım diyorum...

Ne samimi yazmissin :)

Paylasim azaldikca dostluk arkadaslikda azaliyor yalnizlik artiyor

Sana katiliyorum senin mutsuzlugundan beslenen arkadaslar olabiliyor

Belkide cok icine almamali birazm set koymali insanlara

Bilemiyorum ki bir yildir boyleyim ara ara

Kotu olayi atamiyorum ic seslerim bitmiyor bazen

Napmaliyim

bir yerde hata yapiyorum ama ne

Fikre ihtiyacim var

kelin ilacı olsa kendine sürer canım.:)) ne desem bilemiyorum, ama kendini oyalamaya çalış yemek yap pizza yap eglenceli oluyo.. eger çalısıyosan işin daha kolay işine odaklan... unutma seni senden baskası kurtarmaz..

Son cumlene bayildim arkadasim

Evet beni benden baskasi kurtaramaz

Suan kendimi iyilestirmeye calisiyorum

Tabi basaramazsam psikologa gidecegim

Kesin cunku beynimi yoruyorum dusunerek

Allah yardimcimiz olsun

amin canım cümlemize yardımcı olsun....

Son düzenleme:
Back
X