• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeyimi kaybettim

Öncelikle mesajın ilk kısmına katılıyorum,insalah gold da senin gibi yıllar sonra bunu sıfırdan nerelere geldim diye anacak güzel bir hayat yaşar.
Ama şu kısma katılmıyorum

Ben de afet bölgesinde bir ilçe merkezindeyim, şu an 4. Güne geleceğiz bulunduğum yerde ne elektirik var, ne su var. Tuvalet bile yoktu genç yaşlı, kadın erkek ağaçsız yerde taş duvar aradik hacet gidermeye,Allah razı olsun bilmemne derneği bir tuvalet iki çamasir makinası yolladı. Her an sıra olsa da en azindan 3. Gün bir Tuvalet var. Koca ilçede başka girilecek tuvalet yok çünkü susuzluktan öyle pis hâlde ki asla kullanılamıyor. Ölüleri yıkamaya bile su yok ve bugün 4. Gün
Depremin 35. Saatinde falan ilk icme suyu dağıtımı geldi, onu da sağolsun Bursa'dan bir su firması getirdi.
Dün bir galon su geldi arabayla,onu bir abi kendi getirmiş yardım için.
İlk tır 3. Güne girerken geldi, ama Tırlar hep bilmemne derneği, bilmemne vakfı,bilmemne kulübü.
Gördüğüm her şey insanlarin yardımıyla olan şeyler. Her gün 2 öğün çorba ve pilav çıkıyor ama üstünde bir kuruluş adı görmüyorum,sanırım onu da halktan briileri yapıyor.
Depreme hazırlık sıfır, her şey tonla prosedurle dolu. Arama kurtarmaya başlamak için çok gecikildi . Hastanede tentürdiyot bile olmadığı için pansuman yapilamiyor insanları şehre yolluyor (birebir tanık olduğum bir depremzede söyledi)
kimse şehre gidemez çünkü asla benzin bulunamiyor. Jenaratorlere benzini bile araya adam sokup aldi bizim ekip.
İlk iki gün halka çadır dağıtıldığını ben görmedim.
Yardımseverlerin tırları görene kadar insanlar resmi kıyafetli herkese ekmek diye yalvarıyordu :KK43:
Yani o kadar kötü ve unutulmus halde ki, güçlü devlet falan goremiyorum ben.
Zaten aynı yerdeki binaların besi sapasağlam,ucu çatlak ikisi yıkılmış. E o zaman demek ki bina değil bunu yapan, yapımına imza atan,denetlemeyen öldürmüş:KK43:
Bu arada özelden bulunduğum ilçenin adını yazabilirim, abarttigim ya da görmeden anlattığım bir kısım yok.
Keşke çok farklı olsaydı ama malesef durum bu :KK43:
Afet öncesi bina güvenliği sıfır, afet sonrası planı sıfır :KK43:
Allah tüm depremzedelere yardım etsin
Yangın da olduğu gibi yine devlet değil halk yardıma koştu Allah sizin yardımcınız olsun sabır diliyorum

Tv de gördüğümüz sadece yüzde 0.01 ahh birde orda olup biten o çaresizlik kaç insan ölüme terk edildi

2023 de devlet halkını koruyamadı malesef değişen hiç bir şey yok

Ben mağduriyetimi yazıyorum enkaz altında olsam zaten yazamazdım ama bu hayat da hiç kolay değil siz hiç mülteci gibi yaşadınız mı sanki avakodo istiyorum

3 kişiye acıyın diyor Allah biri varlıktan yokluğa düşene

Neden diyor bi araştırın yaşamayan bilemez ölsem kurtulsam da oturduğu yerden yorum yapanların saçma sapan sözlerini okumamış olsam

Siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz
😪

Çok haklısın çok

Şu an psikolojin berbat asla kendine yüklenme ağla bağır isyan et

Hakkındır

Kolay değil.
Allah yardımcın olsun .
Evet bende bunu düşünürüm hep.
Hayatta kalanlar ne yapacak?
Gerçekten çok zor .
Rabbim yar ve yardımcın olsun

1 yıl içinde ev yapılıp verilecek bana çok ütopik geliyor
Binlerce ev yıkıldı şehirler dümdüz oldu daha İzmir’de bile evler yapılmadı ki
99 depreminde insanlar 3 4 yıl konteyner evlerde yaşamıştı bilmiyorum inş hızlıca yapalım ama bana ütopik geliyor

çok geçmiş olsun şimdi ne desem fayda değil. yaşayan anlar. ah vah edenler, keyif ve merhamet bağışlayanlar oluyor burada. ona ben bile tahammül edemedim, seni hiç düşünemiyorum.

polyannacılık yapmayacağım ama yaşıyorsun ve maç 90 dakika. böyle düşününce son nefesine kadar insan hayata geri dönüş yapacak umudu bulabiliyor.

her şey geri gelecek. isyanında siteminde sonuna kadar haklısın. sadece bitecek. onu demek istedim.

Mal derdinde biri olmadığımı eski konularımı okuyan bilir ben çok zengin sevgilimi bile bıraktım sırf yanına yakıştıramadığım için kendimi mal derdinde olsam devam eder zengin kocam olurdu

Muhtaç kaldım herşeye ev yok artık orda burda kalacağım arabam yok artık yol gitmeye başkalarına muhtacım

Hala mal derdinde olduğumu düşünenler başkalarının kaynaklarından geçinenler kişi kendinden bilir işi

Benim gibi hiç kimseye muhtaç yaşamamış birine empati yapmanız zor ben babamdan bile para almadan okudum

O yüzden kendinizde bulunan özellikleri bana yansıtmayın rica ediyorum

Muhtaç olmaktan çok korkan birinin muhtaç olması temel ihtiyaçlarının kimseye minnet etmeyen birinin muhtaç olması asıl beni üzen

Mal derdinde biri olmadığımı eski konularımı okuyan bilir ben çok zengin sevgilimi bile bıraktım sırf yanına yakıştıramadığım için kendimi mal derdinde olsam devam eder zengin kocam olurdu

Muhtaç kaldım herşeye ev yok artık orda burda kalacağım arabam yok artık yol gitmeye başkalarına muhtacım

Hala mal derdinde olduğumu düşünenler başkalarının kaynaklarından geçinenler kişi kendinden bilir işi

Benim gibi hiç kimseye muhtaç yaşamamış birine empati yapmanız zor ben babamdan bile para almadan okudum

Muhtaç olmaktan çok korkan birinin muhtaç olması temel ihtiyaçlarının kimseye minnet etmeyen birinin muhtaç olması asıl beni üzen
Çok haklisiniz insan zenginken fakir düşmek nedir az da olsa bilirim.

Arkadaşım geçmiş olsun. Kaybettiğin her şeyi yerine fazlasıyla koyarsın umarım. Şu an hissettiğin şey çok insani, insanız anlıyorum. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorsun. Araban, eşyaların, çorabın dahi gitti. Bunların hepsi yerine koyulur. Bir uzuv kaybın olsaydı, bir yakının vefat etseydi… yerine koyulamayacak kayıplar bunlar. Kendini bu şekilde teskin et. Allah yardımcın olsun.

çok çok haklısınız...hissettikleriniz çok normal, bir anda dünyanız başınıza yıkıldı. acınızı sonuna kadar yaşayın. biz burda izlerken okurken neler hissediyoruz duygularım alt üst oldu günlerdir anksiyetem tuttu, sizi hayal dahi edemiyorum. zaman geçtikçe hayatta kaldığınıza şükredeceksiniz, yaşadıklarınız unutulmayacak ama hafifleyecek. çok geçmiş olsun.

Kızlar evim yok, orda burda kalıyorum😢dün akrabamda duş aldım saçlarımdan kum aktı burnumdan heryerimden, şehir toparlanacak diyorlar ama en az 2 senesi var. Arabam vardı o kadar özenirdim ki kullanmazdım bile, canım bir şey çekerdi almazdım öyle birikim yapıp almıştım 😢 Şuan pert üzerinde binalar var, ev yok nereye kadar beni misafir edecekler 😢 tamam biliyorum hayattayım ama ölsem daha iyiydi, 5 parasız evsiz kalmak çok fena, ne yapacağım ben ?

2. El kıyafetleri giyiyorum 😢 hayatımda ilk defa hiç bir eşyam yok 😢 ne yapacağım ya
Allah yardımcın olsun inan ki hersey bir şekilde ilerliyor evet izleri kalıyor ama hayat ne olursa devam ediyor. 99 depreminde enkazdan cıktım. Hiçbirseyimiz kalmadı babam işçiydi bir toros almıstık yılların birkimi yarısı da döviz borcu olarak. Hersey gitti. Borcuda ödedik üstüne.
Simdi evliym evladım var evim var. Hayat devam ediyor mecbur biryerden başlamak zorundasın rabbim imtihan etti kendini hatırlattı. İnsanlık kendini hatırlattı. Ben de 99 dan sonra hiç hırs kalmadı evet dünyalık yapıyorum muhtac olmamak için evlaıma bırakmak için ugrasıyorum ama olmazsa da yapacak birşey yok olumlu dunyadayız. Allah yardımcın olsun ihtiyacın olursa ben buradayım msjn yeterli

inanın herşey illaki yerine gelicektir. keşke ölseydim diye bir cümleyi lütfen kullanmayın :( yaşanılan durum zor evet. Fakat herseyden önemlisi hala nefes alabiliyosunuz. herşeye yeniden başlamak için bir nefes yetiyor. şuan karamasar olmanızda çok normal anlıyorum. Ev,araba,kıyafet herşey zamanla yavaş yavaş yerine gelicektir. Siz ve oradaki insanların nefes alıyor olması evden,arabadan,esyadan çok çok daha değerli.... İnanın acınız paylaşıyoruz ben ve çevrem hatta buradaki arkadaşlar kimi görsem; üzgün bir yüz ifadesi, yardım edenler, tv başında ağlayanlar, ölüm haberi almayalım diye dua ederek tvye bakıyoruz inanın.. Bu halk,bu toplum her zaman biz bizeyiz. Hersey hallolur biraz zaman sadece,inancınızı yüksek tutun. Dualarımız sizinle...

Muhyiddin Abdal ne güzel söylemiş ; İnsan, insan derler idi İnsan nedir şimdi bildim Can can deyu söylerlerdi Ben can nedir şimdi bildim. Kendisinde buldu bulan Bulmadı taşrada kalan Canların kalbinde olan İnanç nedir şimdi bildim. Bir kılı kırk yardıkları Birin köprü kurdukları Erenler gösterdikleri Erkân nedir şimdi bildim. O canları bildik,bileceğiz hep buradayız bunu bilin.

Enkazdan kolu kesilip kurtulan ailesini yitirmiş bir kız çocuğunu gördüm gece ağlamaktan uyuyamadım Allah'ım keşke sadece evini esyalarini kaybetseymis çok çok üzüldüm 😢 😢

Eklentiler

• 6D8A2407-48E0-41A9-9BC4-59839D0B6CC4.webp
    6D8A2407-48E0-41A9-9BC4-59839D0B6CC4.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 120

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar. Bizler senin hislerini anlayamayız ama düşüncelerin çok doğal. saniyeler içinde evsiz barksız kalmış olmak kolay değil. Ama şu düştüğün durum senin suçun değil bunu kabul et. Belki bir süre daha zorluk çekeceksin ama geçecek ne darlık ne varlık baki değil. Çok şükür sağ salim çıkmışsın yine yaparsın daha iyilerini alırsınız inşallah. Rabbim bundan büyük acılar göstermesin ülkemize.

Öncelikle geçmiş olsun. Sizinle empati yapabiliyorum, durumunuzu iki farklı şekilde çeşitli zamanlarda yaşadım. Hiçbirşeyim kalmadı, tüm birikimim sadece maddiyattan bahsetmiyorum elimden gitti. Sıfırdan başladım, hala belki de sıfırdayım. Ama keşke ölseydim demedim. Marifet değil belki ama çok çok büyük acılar yaşanıyor ve siz birinci elden şahit oluyorsunuz bunlara. Mesajlarınızda kendinize dediğiniz için rahatlıkla söyleyebiliyorum, amacım kalbinizi kırmak değil. Çok gururlu olmak, düşmüş görünmekten bu kadar utanmak da iyi birşey değil.insan insana muhtaç her daim. Şimdilik bu felaketi yaşamayanlar size o yardımları acıdıkları için değil, düze çıkmanız için yapıyor. deprem felaketi bu ülkenin gerçeği, malesef sıra diğerlerine geliyor. O yüzden bu kadar enaniyet içinde olmak da iyi birşey değildir, belki törpülemeniz için bunu yaşıyorsunuzdur. İnanın kaybettikleriniz yerine gelir, çok büyük evleriniz olur, büyük banyolarınız süslü koltuklarınız... Kaybedilen can yerine gelmez. Koca koca aileler nüfustan silindi. Bu nasıl zor birşey, günlerdir uyuyamıyoruz, enkazda kaç gündür bekleyen insanlar var emin olun onlar bile ölmek değil bir damla nefes için can atıyor. Biraz sakinlik, biraz tevekkül için çabalayın. Emin olun herşey düzelicek. Tekrar geçmiş olsun sağlık olsun.

Saolun canlar hepinizin mesajlarını okuyorum saolun inanın teselli ettiğiniz için çok teşekkür ederim, hele özel mesaj atanlar Allah sizden razı olsun sizi her türlü felaketten korusun Rabbim 🤲🏻

Çok ama çok üzgünüm... Keşke sizi ve deprem bölgesindeki diğer insanlarımızı rahat ettirebilecek, mutlu edebilecek bir çözümüm olsaydı...

Tek diyebileceğim, bu da geçecek... Kolay kolay değil, yana yıkıla geçecek ama geçecek... İnanın tüm ülkenin kalbi sizinle atıyor. İyi olmanız için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Merhaba.

Cok sukur nefes aliyorsunuz. 17 Agustos’da ailece pijamalarimizla disari ciktik. 0’dan tirnaklarimizla kaziyarak hem universiteyi okuduk ben ve kardeslerim, hem calistik, hem kazandik. Kaybedilen seylerin yerine cifter cifter koyduk.

O zaman simdiki gibi guclu bir devlet de yoktu. 2. Gun temiz su ve yiyecek imkani oldu. Simdi bir yandan devletimiz, diger yandan bizler size sonuna kadar yardimci olmak icin haziriz.

Yasadiginiz durum cok agir. Japon bilim adamlari dunyada esinin benzerinin olmadigini soyluyor ki zaten bizler de gerek yetkililer, gerek STK calismalarindan ve cabalarindan goruyoruz.

Dunya kaynaklari tukeniyor diye zaten 2. El akimi basladi. Giydiklerinizi kiz kardeslerinizden hediye olarak gorun.
Unutmayin Allah yeniden baslayanlarin yardimcisidir. Nacizane bir tavsiye vermek isterim. Lutfen aglayin ve icinizdekileri akitin. Sizinle birlikte tasimayin goz yaslarinizi.

Her neye ihtiyaciniz varsa burada bir kiz kardesiniz oldugunu unutmayin. Bir mesajiniza bakar. 🌸
Japon bilim insanlarının dünyada eşi benzeri olmadığına dair açıklamalarını bizimle de paylaşabilirseniz sevinirim. Çünkü 9.1’i görüp tek bir binaları yıkılmayan bilim insanlarının böyle bir yorum yapacaklarına inanmıyorum. Kimseyi övüp durmayın, bu depremin bu kadar yıkıma yol açması bile başlı başına utunmaları gereken bir durum bu kadar! Dünyada eşi benzeri olmayan şey şayet binlerce binanın yıkılmasıysa orada haklısınız.

Back
X