- 15 Ekim 2016
- 6.878
- 12.402
- 248
Yangın da olduğu gibi yine devlet değil halk yardıma koştu Allah sizin yardımcınız olsun sabır diliyorumÖncelikle mesajın ilk kısmına katılıyorum,insalah gold da senin gibi yıllar sonra bunu sıfırdan nerelere geldim diye anacak güzel bir hayat yaşar.
Ama şu kısma katılmıyorum
Ben de afet bölgesinde bir ilçe merkezindeyim, şu an 4. Güne geleceğiz bulunduğum yerde ne elektirik var, ne su var. Tuvalet bile yoktu genç yaşlı, kadın erkek ağaçsız yerde taş duvar aradik hacet gidermeye,Allah razı olsun bilmemne derneği bir tuvalet iki çamasir makinası yolladı. Her an sıra olsa da en azindan 3. Gün bir Tuvalet var. Koca ilçede başka girilecek tuvalet yok çünkü susuzluktan öyle pis hâlde ki asla kullanılamıyor. Ölüleri yıkamaya bile su yok ve bugün 4. Gün
Depremin 35. Saatinde falan ilk icme suyu dağıtımı geldi, onu da sağolsun Bursa'dan bir su firması getirdi.
Dün bir galon su geldi arabayla,onu bir abi kendi getirmiş yardım için.
İlk tır 3. Güne girerken geldi, ama Tırlar hep bilmemne derneği, bilmemne vakfı,bilmemne kulübü.
Gördüğüm her şey insanlarin yardımıyla olan şeyler. Her gün 2 öğün çorba ve pilav çıkıyor ama üstünde bir kuruluş adı görmüyorum,sanırım onu da halktan briileri yapıyor.
Depreme hazırlık sıfır, her şey tonla prosedurle dolu. Arama kurtarmaya başlamak için çok gecikildi . Hastanede tentürdiyot bile olmadığı için pansuman yapilamiyor insanları şehre yolluyor (birebir tanık olduğum bir depremzede söyledi)
kimse şehre gidemez çünkü asla benzin bulunamiyor. Jenaratorlere benzini bile araya adam sokup aldi bizim ekip.
İlk iki gün halka çadır dağıtıldığını ben görmedim.
Yardımseverlerin tırları görene kadar insanlar resmi kıyafetli herkese ekmek diye yalvarıyordu
Yani o kadar kötü ve unutulmus halde ki, güçlü devlet falan goremiyorum ben.
Zaten aynı yerdeki binaların besi sapasağlam,ucu çatlak ikisi yıkılmış. E o zaman demek ki bina değil bunu yapan, yapımına imza atan,denetlemeyen öldürmüş
Bu arada özelden bulunduğum ilçenin adını yazabilirim, abarttigim ya da görmeden anlattığım bir kısım yok.
Keşke çok farklı olsaydı ama malesef durum bu
Afet öncesi bina güvenliği sıfır, afet sonrası planı sıfır
Allah tüm depremzedelere yardım etsin
Tv de gördüğümüz sadece yüzde 0.01 ahh birde orda olup biten o çaresizlik kaç insan ölüme terk edildi
2023 de devlet halkını koruyamadı malesef değişen hiç bir şey yok