Herşeyimi kaybettim

Kızlar evim yok, orda burda kalıyorum😢dün akrabamda duş aldım saçlarımdan kum aktı burnumdan heryerimden, şehir toparlanacak diyorlar ama en az 2 senesi var. Arabam vardı o kadar özenirdim ki kullanmazdım bile, canım bir şey çekerdi almazdım öyle birikim yapıp almıştım 😢 Şuan pert üzerinde binalar var, ev yok nereye kadar beni misafir edecekler 😢 tamam biliyorum hayattayım ama ölsem daha iyiydi, 5 parasız evsiz kalmak çok fena, ne yapacağım ben ?

2. El kıyafetleri giyiyorum 😢 hayatımda ilk defa hiç bir eşyam yok 😢 ne yapacağım ya
Canım üzülme ne olur
El birliği ile yeneceğiz
Herkesin basına gelebilirdi 🥲
Biliyorum üzülmemek elde değil ama hayatta isen ve sağlıklı isen bu bile yeter
Geçecek
Gerçekten geçecek
İnsan her şeyin üstesinden gelebilir.

Kızlar evim yok, orda burda kalıyorum😢dün akrabamda duş aldım saçlarımdan kum aktı burnumdan heryerimden, şehir toparlanacak diyorlar ama en az 2 senesi var. Arabam vardı o kadar özenirdim ki kullanmazdım bile, canım bir şey çekerdi almazdım öyle birikim yapıp almıştım 😢 Şuan pert üzerinde binalar var, ev yok nereye kadar beni misafir edecekler 😢 tamam biliyorum hayattayım ama ölsem daha iyiydi, 5 parasız evsiz kalmak çok fena, ne yapacağım ben ?

2. El kıyafetleri giyiyorum 😢 hayatımda ilk defa hiç bir eşyam yok 😢 ne yapacağım ya
Evet çok zor bı süreç ama ordan sağ ciktiysan Rabbimin bı bildiği vardır. Hepsi yapılır zamanla caniniza bisey olmamış. Zaman en iyi ilaç bu yaralarda sarilicak birlikte saricaz..

Bakın bizler paragöz mal derinde insanlar değiliz ama insan fakir kalınca kimse yüzüne bakmıyor, hor görülüyorsun, en fakir edebiyatı yapan bile zengine farklı fakire farklı davranıyor

bir mal edinmek de öyle kolay değil biliyorsunuz bir ev için 10 yıl bir araba için 5 yıl hayatınızdan gidiyor ömür bunlar hem de en güzel yaşlarınızda yaşamınızı kısıtlıyorsunuz bir ev bi araba için dedim Ya hayatımdan gitti ve gidicek

Tamam canımız sağ ama sokakta kaldık kiralar malum ev sahipleri şimdi kiraları artıracak beğenmiyorsan çık diyecekler böyle yaşamak da iyi değil

Yoksa deprem olmayan bi şehirde başımızı sokacak evimiz olsa deprem yerinde 10 dairemiz yıkılsa oooo malım gitti demem onlar da demez

İnsanın düşündüğü mal değil muhtaç kalmak ve o temel ihtiyaçları elde etmek için çekilen mahrum kalınan süreler
Allah her şeyin hayırlısını versin evim yok bu saatten sonrada asla almam ölüm bir nefes kadar yakınken 10 yıl sonrasının hesabini yapamam rabbim kimseye muhtaç etmesin o bana yeter ev almak içinde hayatimi yaşam kalitemi dusuremem olanda ayni yere gidiyor olmayan da canım sağolsunnn

Kızlar bu halde oluyor depremzedeler, ben çok gurur yaparım kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmezdim ama şimdi bakın birilerinin herşeyine muhtaç kaldım 😢 çok zor, zaten öleceğiz bir gün keşke böyle muhtaç olmadan ölseydim

Ailecek şehri terkettik kardeşlerimle dağıldık bugün başka başka yerlere, Suriyeliler gibi olduk ama şu var savaş çıksa ben savaşırdım başkalarında sığıntı olmak istemezdim şimdi öyle bir durum da yok çok şükür ama

herşey lüx kişisel alanım kalmadı, odam vardı, dün öyle zordu ki erkeklerle aynı odada uyudum horlayan vs 😢 tırnaklarım uzadı makas yok, yüzüme güneş kremi sürerdim normal kremim yok, koltuk altıma sprey sıkardım o yok. Kot pantolonum bile yok 😢 öyle mağdurum ki
Ben sizi anlıyorum.Konu krem,sprey,kot değil aslında.Kişisel,temel ihtiyaçlarınızı karşılayamamak.Ben de öyleyim.O felaketten sağ salim kurtuldunuz.Şanslısınız.Bu açıdan düşünün.Umarım en kısa zamanda kendinizi toparlarsınız.Çok geçmiş olsun.

Cok gecmış olsun, saglıklı olmanız mucıze, onun dısında hersey zamanla duzelır uzulmeyın yanınızdayız

Ayrıca bırseye ıhtıyacınız olursa cekınmeden bana yazabılırsınız elimden geldıgınce yardımcı olurum

Bakın bizler paragöz mal derinde insanlar değiliz ama insan fakir kalınca kimse yüzüne bakmıyor, hor görülüyorsun, en fakir edebiyatı yapan bile zengine farklı fakire farklı davranıyor

bir mal edinmek de öyle kolay değil biliyorsunuz bir ev için 10 yıl bir araba için 5 yıl hayatınızdan gidiyor ömür bunlar hem de en güzel yaşlarınızda yaşamınızı kısıtlıyorsunuz bir ev bi araba için dedim Ya hayatımdan gitti ve gidicek

Tamam canımız sağ ama sokakta kaldık kiralar malum ev sahipleri şimdi kiraları artıracak beğenmiyorsan çık diyecekler böyle yaşamak da iyi değil

Yoksa deprem olmayan bi şehirde başımızı sokacak evimiz olsa deprem yerinde 10 dairemiz yıkılsa oooo malım gitti demem onlar da demez

İnsanın düşündüğü mal değil muhtaç kalmak ve o temel ihtiyaçları elde etmek için çekilen mahrum kalınan süreler

Evle ilgili hak sahibi olacaksınız ödemeler maliyet farklı oluyor ödeme süresi farklı oluyor bir süre prefabrik yada konteyner sağlanacak önümüzdeki en az 6 ay /1 yil için ucretsiz ev sağlayan kuruluşlar var bunlarida araştırın sonuna kadar hakkınız
Size beğenmiyorsan çık diyen ev sahibini de rezil edin. Geçti o devir o 10 şehirde çoğu eve giriş yasaklanacak yıkılmamasi önemli değil ya tadilat yapılacak - hemen olmuyor yada yıkım kararı çıkacak..

Geçmiş olsun çok üzgünüm ne desek telafisi olmaz. Acaba yaptırılan sigortaların depreme karşı afete karşı kapsayıcılıkları neler araştırın

Varlığın içinde başka şekilde de kaybedebilirdiniz. Bizim kapımızın önünde kp'nin arabası bizde iken bir araç pert etti ve bulunamadı.

Bunu afet olmadan da yaşayabiliyor insan. Her şey insan için lakin en kolayı belki mal mülkü yerine koyabilmek. 92 saati geçmiş belki canlı biri o enkazın altında umudu kaybetmemişken siz de kesmeyin n'olur!

C Cev2020 hala hırsın bitmemiş ne kadar kötü birisin sen tüm kötü yorumlara beğeni atmışsın, ebu cehil senden insaflıdır

Mazlumun ahını alıyorsun

Çocuğunuz varsa kıyafet gönderirim canım. Hiç giyilmemiş etiketi üzerinde ❤️

Öncelikle cok geçmiş olsun cok sükür hayattasınız ..17 agustosu 12 kasımi ve son olarak bu kadar büyük olmasa da 23 kasım depremini yasamış biri olarak sizi cok iyi anlıyorum.17 agustosta ya da 12 kasimdı tam bilemiyorum agır hasar aldığı icin evimiz yıkıldı 3 yil prefabrikte yasadık cocuktum o zaman ilkokul 4 e kadar konteyner sınıflarda okudum sürekli ögretmen giderdi tayin isteyen isteyene okuma yazmayı 2.sınıfin sonunda söktüm hatta neler hissettiginizi cok iyi biliyorum.Sonra devlet deprem kredisi verdi rahmetli dedem o kredi ile bize ev yaptırdı eski evimizden güzel ahsap tavanlı deprem yonetmeligine uygun mis gibi ev eskisinden bile güzel..Kurban oldugum Rabbim kurtulmana vesile olduysa rızkını da muhakkak verir kendinizi toplayinca calısmiyorsanız bir işe girersiniz yavas yavas yaralarini sararsınız insallah.Devlet bu konuda hassas davraniyor merak etmeyin 23 kasim depreminde bizim televizyonumuz düstü parcalandı hasar tespit komisyonuna bildirdik ederi kadar ücret yatırdılar.Bir cok tanidigimin evine yıkım karari çıkti konteyner verdiler su an yeni evleri yapilana kadar konteynere yerlestirildiler.Size de bu imkanı saglayacaklardır.Tabii bu 10 ilde olan bir afet ne kadarina yetisebilirler bilmiyorum ama hic bir sey kalıcı degil umudunuzu yitirmeyin cok sükür iyisiniz hayattasınız saglıniz yerinde.Mutlaka ama mutlaka bir uzman destegi alin ben deprem sonrasi gece 4 olmadan uyuyamiyordum surekli gördüğüm ışık aklima geliyordu sallanti anini tekrar yasiyordum kaygı bozuklugu varmıs düşük dozlu bir antidepresan basladi doktor su an cok daha iyiyim.Yaranız daha taze zamanla kendinizi toplayacaksınız sizi cok ama cok iyi anlıyorum ❤

İnsanlara takıp inatla beğenmedim yağmuruna tutarak taciz etmen yetmiyor, bir de böyle bir günde psikolojisi bozuk bir depremzedeye kötü bir şey söylensin de inadına beğeneyim pususuna mı yatıyorsun? Ne patetik ne histerik ne takıntılı bir kişiliksin. C Cev2020

İnsanlara takıp inatla beğenmedim yağmuruna tutarak taciz etmen yetmiyor, bir de böyle bir günde psikolojisi bozuk bir depremzedeye kötü bir şey söylensin de inadına beğeneyim pususuna mı yatıyorsun? Ne patetik ne histerik ne takıntılı bir kişiliksin. C Cev2020
Ay varya ben su beğenmedim butonuna basanlara ayar oluyorum zaten fikir benim fikrim yani sana ne beğenmedim mis sen begen diye kendimi yırtıyordum zaten ayyh sinir oldum gece gece yememis icmemis eksilemiş herkesi

Ay varya ben su beğenmedim butonuna basanlara ayar oluyorum zaten fikir benim fikrim yani sana ne beğenmedim mis sen begen diye kendimi yırtıyordum zaten ayyh sinir oldum gece gece yememis icmemis eksilemiş herkesi

Kazen Kazen Mune Mune bir depremzede olarak sizden bir isteğim var bu üye düpedüz hastalıklı biri lütfen kimseye bir faydası yok zararı çok toplumun huzurunu bozmak için gelmiş buraya

daha önce size şikayet ettim taciz ediyor diye bana da ban vermiştiniz şimdi de burdan bana karşı yorum yapanları beğeniyor diğer üyelere seri eksi atıyor, nolursunuz gönderin herkesi taciz ediyor

üye bu C Cev2020

olumlu yorumlara bir sey demiyorum,hatta ben de begendim bir kaçını , ama üç sehrin %80 i enkaz olmuş, insanlar altında aç susuz soğukta, lafa bakar mısın evim gitti arabam gitti, kot pantolonum yok güneş kremim yok, biz kilometrelerce uzaktan depremle yatıp depremle kalkarken, saatler ilerledikçe üzülüp her çıkan canda sevinirken o hengameden sağ kurtulupta bu düşüncede olmak bana çok garip geldi , hic mi tv izlemiyorsun ya da sosyal medyaya bakmıyorsun, yakınlarını kaybedenlerin feryat figanlarını hiç mi görmüyorsun, can olsun sağlık olsun yeterki herşey yerine gelir.

deprem bitince hepimiz eve koşup telefon mont ayakkabı aldık ama
hatta utanıyorum söylemeye ama ben sigara da aldım
hatta ben de konu sahibi gibi sütyensiz çıkmıştım
ölen kurtuluyor da kalanın yaşamak için bunlara ihtiyacı oluyor
bir de öyle yaşayan çok şükür sağlıklıyız diyemiyor maalesef
gülmeye yemeye içmeye uyumaya bile utanıyor

Merhaba ben de deprem bölgelerinden birisiyim inanın çok fazla kötü şey duydum ki artık neye üzüleceğimi şaşırmış durumdayım. Hep daha kötüsü çıkıyor çünkü. Çok şükür ailem ben hayattayız evmiş arabaymış o kadar önemsizmiş ki kendimi dışarı atabildiğimde yurttaydım her şeyi arkamda bırakıp çıktım. Umrumda da değiller. Elbet toparlanıcaz bir şeyler yapılacak şuan hepimiz birilernin yanında idare etmeye çalışıyoruz bu geçici bir süreç lütfen bu kadar umutsuz olmayın. Her şey geçecek bugünden çok daha iyi olacak. Hayatta olduğunuz için ben çok sevindim siz de sevinin.
Canım benim çok geçmiş olsun

Back
X