Herşeyimi kaybettim

Arkadaşlar bir depremzedeye yazdığınızı unutmayın, derdini sorunlarını küçümsememeyin. Onun psikolojisini hiçbirimizin anlamasına imkan yok. Akşam eve geldiğimizde duş almadan rahat edemiyoruz, günlerdir kişisel hijyenini sağlamayan insanların psikolojisini biraz düşünün. Konu sahibinden bağımsız, insanlar duş alamıyor, doğru düzgün tuvalet ihtiyacını karşılayamıyor, toplanma alanlarında binlerce kişiyle bir aradalar, günlerdir iç çamaşırlarını değiştiremiyorlar. Deodorant şampuan krem isteği neden bu kadar inanılmaz geliyor. Enkaz altındakinin de, enkazdan çıkanın da, evi yıkılanın da, evi yıkılmayıp korkudan evine giremeyenin de hepsinin derdi kendisine büyük şu an. İstesek şu an hepimizin sıcak bi duş alma şansı sıcak bi kap yemek yeme şansı temiz bi tuvalete girme şansı var ama bu ufak şeylerin hepsi depremzedeler için lüks şu anda, hiçbir özel alanları hiçbir eşyaları yok yanlarında. Lütfen biraz anlayışlı yorum yapın.
Merhaba,
Ben yukarıda hızlıca derdiniz deodorant olsun tarzı yorum yaptım ama kötü niyetle söylemedim. Kesinlikle anlayamam. Empati yapamam. Başa gelmeyen anlayamaz. Konu sahibinin yaşadığı da çok zor. Sadece iyi ki hayattasınız. Daha zorları da olabilirdi demek istedim. Aslında insanlar nasıl ne diyeceklerini de bilemeyebiliyorlar. Ben bilememişim en azından mesajınızı görünce. Amacım küçümsemek değildi ama öyle oldu. Psikolojik ilkyardım da bilmeyince saçmalamışım. @Gold Kırdıysam özür dilerim

Merhaba,
Ben yukarıda hızlıca derdiniz deodorant olsun tarzı yorum yaptım ama kötü niyetle söylemedim. Kesinlikle anlayamam. Empati yapamam. Başa gelmeyen anlayamaz. Konu sahibinin yaşadığı da çok zor. Sadece iyi ki hayattasınız. Daha zorları da olabilirdi demek istedim. Aslında insanlar nasıl ne diyeceklerini de bilemeyebiliyorlar. Ben bilememişim en azından mesajınızı görünce. Amacım küçümsemek değildi ama öyle oldu. Psikolojik ilkyardım da bilmeyince saçmalamışım. @Gold Kırdıysam özür dilerim
Bence şu an herkes herkesi yanlış anlayacak psikolojide. ülkece moralimiz bozuk. Teselli vermek istiyoruz ama belki de seçtiğimiz cümleler, kelimeler yanlış oluyor, Belki de karşı taraf yanlış anlıyor. Herkes zor günlerden geçiyor, herkesin sinirleri gergin.

ordaki krem krem değil aslında
o bir simge artık sana
ölünce sonuç belli bu korkunç dünyadan kurtulup gidiyosun
ama dımdızlak kalınca ne olacağın ,yapacağın belli değil artık
hiç bir şeyin yok,bir kremin bile
her şeyden önce umudun yok
yarını bilemiyosun
evet zamanla oturacak bi şeyler ama o an düşünemiyorsun
gold henüz şokta
bence anlayamadı bile ne olduğunu hala
bir güvencesi var ki pek çok insandan ziyade ,memur
hayatını devam ettirebilecek imkanı olacak
ya olmayanlar ya yarım kalacak olanlar
her şekilde herkese zor
binlerce km ötedeki bizlere bile

Merhaba,

Estafurullah kusura bakmayın sizde insan kötü duruma düşünce nereden nereye diyor, inanın çok zor, Allah kimseye yaşatmasın 🤲🏻

Allah verdi Allah aldı yapacak bir şey yok ağlasam zırlasam da geriye Suan dönmeyecek

Kendim ölsem iyi olurdu ama iyiki enkazda ilk derece ailemden biri yoktu yoksa başında bekleyecektim Ya da bi sakatlığı hastalığı olan ailem olsa ben olsa zaten bu psikoloji de sağlam bedenimi bile taşımak zor bir de hastasını taşımak zor olurdu hastane olmadan hemde

Şükür edeceğim bakalım travma yaşıyorum bana dua edin lütfen canlarım Allah kimseye yaşatmasın bir daha

Çok zor günler haklısınız memursunuz sanırım hiç değilse işinizin garanti olmasını + olarak görün bu noktada güvenceniz maaşınız. Mümkün olan bütün yardım yerlerine adınızı yazdırı bugünler zor geçer ama geçer bir şekilde sağlık problemi olmaması da 2. + sizin için. Bunlar sıradan şeyler ama bir çok kişiden öndesiniz arabanız içinde sigortaya başvuracaksınz zaten ...başarabilirsiniz.

ordaki krem krem değil aslında
o bir simge artık sana
ölünce sonuç belli bu korkunç dünyadan kurtulup gidiyosun
ama dımdızlak kalınca ne olacağın ,yapacağın belli değil artık
hiç bir şeyin yok,bir kremin bile
her şeyden önce umudun yok
yarını bilemiyosun
evet zamanla oturacak bi şeyler ama o an düşünemiyorsun
gold henüz şokta
bence anlayamadı bile ne olduğunu hala
bir güvencesi var ki pek çok insandan ziyade ,memur
hayatını devam ettirebilecek imkanı olacak
ya olmayanlar ya yarım kalacak olanlar
her şekilde herkese zor
binlerce km ötedeki bizlere bile

Onu demek istedim ama tabi empati kurmak zor onları da anlıyorum düşünün üzerimde sütyen bile yoktu ( geceleri takmayız ya apar topar çıktım ) ayakkabım yoktu terlikle kar da

Şimdi 2. El kilot sütyen 2. El kıyafetler Yani fakir bile değilim

Banyoyu yaptım 2. Gün önce saçlarımdan, gözlerimden yüzümden kumlar aktı sonra 2. El kıyafetleri rica ettim bende kalabilir mi diye 😢

Muhtacın da muhtacı oldum çok zor varlıktan yokluğa düşmek

Haberlere ağlıyorum enkaz altında kalan yakınları olanlara acıları cokkk cokkk zor depremzede olsan da depremzedelere ağlıyorsun

Geceleri biri beni uyandırınca korkuyorum deprem oldu da ona mı uyandırıyorlar diye uyandırmasalar da sabah uyanınca ağlama krizleri tutuyor

Ama sığıntı şekilde yaşamak da hiç yaşamayan ben için çok gurur kırıcı nereye kadar kalacağım ki?

Kaldığım evdekilere diyorum ki maşallah diyorum haset etmiyorum ama ne güzel keşke benim de evim yerinde kalsaydı ne şanslılar evleri var banyo imkanları kıyafet imkanları var diyorum

Büyük bir imtihandan geçiyoruz Allah aldığını hayırlısıyla yeniden verir inşallah

Dua edin bizlere canlar

böyle bir felaketten kurtulupta keşke ölseydim diyecek, canı, yakınları kurtulduğu halde malı için üzülecek, bana konu hiç gerçekçi gelmedi, bir de deprem bölgesinin göbeğinde olup koşa koşa gelip kk da konu açabilecek, konu fake,

İnanmamak sizin tercihiniz burası bir derdim var kısmı ben de aktif üyeyim Suan telefondan başka beni teselli edecek biri yok

Ayrıca herkes konu açıyor boşanan da koşa koşa konu açıyor

Gölge etmeseniz bari ben dün ki üye değilim ki eskiden de memurluğundan durumlarından bahsetmiştim

böyle bir felaketten kurtulupta keşke ölseydim diyecek, canı, yakınları kurtulduğu halde malı için üzülecek, bana konu hiç gerçekçi gelmedi, bir de deprem bölgesinin göbeğinde olup koşa koşa gelip kk da konu açabilecek, konu fake,
Peki ya fake değilse, o zaman iftira attığına değecek mi? Hem de böyle günler yaşıyorken.

Diyelim ki fake. Aynı şeyi yaşayan belki daha kötüsünü iyisini yaşayan onbinlerce insan var. Biri bile şu konuya denk gelse yorumları okusa kendine teselli bulsa kar değil mi?

Kızlar evim yok, orda burda kalıyorum😢dün akrabamda duş aldım saçlarımdan kum aktı burnumdan heryerimden, şehir toparlanacak diyorlar ama en az 2 senesi var. Arabam vardı o kadar özenirdim ki kullanmazdım bile, canım bir şey çekerdi almazdım öyle birikim yapıp almıştım 😢 Şuan pert üzerinde binalar var, ev yok nereye kadar beni misafir edecekler 😢 tamam biliyorum hayattayım ama ölsem daha iyiydi, 5 parasız evsiz kalmak çok fena, ne yapacağım ben ?

2. El kıyafetleri giyiyorum 😢 hayatımda ilk defa hiç bir eşyam yok 😢 ne yapacağım ya
Çok geçmiş olsun yaşadığınız şey kolay değil şu saatten sonra dünya malının ne kadar boş olduğunu en iyi sizin anlamış olmanız gerekir ölümün kıyısından donmus biri olarak yapmayın bunu canınız sağolsun sizler sagsalimm kurtuldugunuz icin ne kadar şanslı olduğunuzun farkina varın ve yaradana şükredin mal gelirde giden canlar gelmez tekrar geçmiş olsun

Peki ya fake değilse, o zaman iftira attığına değecek mi? Hem de böyle günler yaşıyorken.

Diyelim ki fake. Aynı şeyi yaşayan belki daha kötüsünü iyisini yaşayan onbinlerce insan var. Biri bile şu konuya denk gelse yorumları okusa kendine teselli bulsa kar değil mi?

Keşke fake olsa kızlar 😣

hatta kazen e beni aratsın dalga geçiyorsam cezasını alayım ciddiyim

Evet belki girmemem lazım ama ne yapabilirim baya burda zaman geçiyordum konu açıyordum şuan elimde telefon instaya bakıyorum wp durumlarına bakıyorum bir de buraya belki de bundan başka hiç bir konforum kalmadığı için

Öznur Çalık 1 seneye düzelteceğiz şehirleri ama şimdi konteynır kentler kuracağını söylemiş inşallah iyi olur herşey

Onu demek istedim ama tabi empati kurmak zor onları da anlıyorum düşünün üzerimde sütyen bile yoktu ( geceleri takmayız ya apar topar çıktım ) ayakkabım yoktu terlikle kar da

Şimdi 2. El kilot sütyen 2. El kıyafetler Yani fakir bile değilim

Banyoyu yaptım 2. Gün önce saçlarımdan, gözlerimden yüzümden kumlar aktı sonra 2. El kıyafetleri rica ettim bende kalabilir mi diye 😢

Muhtacın da muhtacı oldum çok zor varlıktan yokluğa düşmek

Haberlere ağlıyorum enkaz altında kalan yakınları olanlara acıları cokkk cokkk zor depremzede olsan da depremzedelere ağlıyorsun

Geceleri biri beni uyandırınca korkuyorum deprem oldu da ona mı uyandırıyorlar diye uyandırmasalar da sabah uyanınca ağlama krizleri tutuyor

Ama sığıntı şekilde yaşamak da hiç yaşamayan ben için çok gurur kırıcı nereye kadar kalacağım ki?

Kaldığım evdekilere diyorum ki maşallah diyorum haset etmiyorum ama ne güzel keşke benim de evim yerinde kalsaydı ne şanslılar evleri var banyo imkanları kıyafet imkanları var diyorum

Büyük bir imtihandan geçiyoruz Allah aldığını hayırlısıyla yeniden verir inşallah

Dua edin bizlere canlar

Birazda etrafinizdakilerin dusunmesi gerek size bunların soyletilmemesi gerek ama çok çok yeni gün gün yaralar sarılacak
Marketlerde Bile hersey var bir takım çamaşır çok zor değil ki
Aileniz ne durumda uzak mısınız gorusebiliyormusuniz

Kuzum can sağ olsun yine alırsın yine yaparsın inşallah.deprem çok çok kötüydü.ailemden kayıp yok ama evleri yıkıldı ablamların 2. Depremde çok şükür ki evde degillerdi.hamd edecek çok şeyimiz var inan.bende şuna da başkasının evindeyim ama ne zamana kadar elbet bi düzene girecek herşey.guclu tut kendini canım benim

Maaşlar ayın 11 ine çekilmiş ama cekebilecekmisiniz kimliğiniz varmi?

Çok geçmiş olsun yaşadığınız şey kolay değil şu saatten sonra dünya malının ne kadar boş olduğunu en iyi sizin anlamış olmanız gerekir ölümün kıyısından donmus biri olarak benimde bir çok yakınlarım sizinle ayni durumda dün konuştuğum da canımız kurtuldu diye sevinmek yerine evim arabam ziynet eşyalarım hepsi gitti diye ağlıyorlar corunun çocuğunun kutulduguna degil malini kaybettiğine ağlıyorlar yapmayın bunu canınız sağolsun sizler sagsalimm kurtuldugunuz icin ne kadar şanslı olduğunuzun farkina varın ve yaradana şükredin mal gelirde giden canlar gelmez tekrar geçmiş olsun

Bakın bizler paragöz mal derinde insanlar değiliz ama insan fakir kalınca kimse yüzüne bakmıyor, hor görülüyorsun, en fakir edebiyatı yapan bile zengine farklı fakire farklı davranıyor

bir mal edinmek de öyle kolay değil biliyorsunuz bir ev için 10 yıl bir araba için 5 yıl hayatınızdan gidiyor ömür bunlar hem de en güzel yaşlarınızda yaşamınızı kısıtlıyorsunuz bir ev bi araba için dedim Ya hayatımdan gitti ve gidicek

Tamam canımız sağ ama sokakta kaldık kiralar malum ev sahipleri şimdi kiraları artıracak beğenmiyorsan çık diyecekler böyle yaşamak da iyi değil

Yoksa deprem olmayan bi şehirde başımızı sokacak evimiz olsa deprem yerinde 10 dairemiz yıkılsa oooo malım gitti demem onlar da demez

İnsanın düşündüğü mal değil muhtaç kalmak ve o temel ihtiyaçları elde etmek için çekilen mahrum kalınan süreler

Keşke fake olsa kızlar 😣

hatta kazen e beni aratsın dalga geçiyorsam cezasını alayım ciddiyim

Evet belki girmemem lazım ama ne yapabilirim baya burda zaman geçiyordum konu açıyordum şuan elimde telefon instaya bakıyorum wp durumlarına bakıyorum bir de buraya belki de bundan başka hiç bir konforum kalmadığı için

Öznur Çalık 1 seneye düzelteceğiz şehirleri ama şimdi konteynır kentler kuracağını söylemiş inşallah iyi olur herşey
Biz size canı gönülden inanıyoruz. Lütfen kötü yorumlar okuyup üzmeyin kendinizi. Dualarımız sizinle. İnşallah kısa zamanda her şey düzelir 😢

olumlu yorumlara bir sey demiyorum,hatta ben de begendim bir kaçını , ama üç sehrin %80 i enkaz olmuş, insanlar altında aç susuz soğukta, lafa bakar mısın evim gitti arabam gitti, kot pantolonum yok güneş kremim yok, biz kilometrelerce uzaktan depremle yatıp depremle kalkarken, saatler ilerledikçe üzülüp her çıkan canda sevinirken o hengameden sağ kurtulupta bu düşüncede olmak bana çok garip geldi , hic mi tv izlemiyorsun ya da sosyal medyaya bakmıyorsun, yakınlarını kaybedenlerin feryat figanlarını hiç mi görmüyorsun, can olsun sağlık olsun yeterki herşey yerine gelir.

Back
X