Herşeyimizi kaybettik

bile bile lades olmuş.
geçmiş olsun öncelikle.

türkiyeye gelmeyin diye hep yazıyoruz burada. sonra diyolar ki neden. işte bu sebepten..

çocuk parası alıyor musunuz?
eşin bir işe girsin sen bir işe gir. maaşlı işe yani.
sonra eşyalı bir eve kiraya çıkabilirsiniz.
ya da 2. el eşya alırsınız.

arkadaşınızın kaza yapmasına da inanmadım

Her inişin bir çıkışı vardır sabret demesi kolay biliyorum ama gecicek inşallah

Herşey geçer düzelir yoluna girer inş.üzülünce herşey düzeliyomu.yakın zamanda bi iş bulmanız gerek her yere başvurun bence.

Kul sıkışmadıkça Hızır yetişmezmiş, Allah yardımcınız olsun. Dilerim en kısa zamanda hayatınız düzene girer çocuklarınızın şansına.

Arkadaşımda hiç bişi yok ehliyet kemeri falan takılıymış ama ehliyeti yokmuş bunu bizde bilmiyorduk ehliyetsiz oldugunu Hırvatistan da olmuş kaza ve oranın polisleri gerçekten kötü davranıyorlar

Varlıkta yoklukta insanlar için Rabbim sevdiği kullarını sınava tabi tutar buda senin sınavın ve siz sabrederek bu sınavı geçiceksiniz boşluğa düştüğün Zaman şunu düşün Allah'ın en sevdiğikleri kimler Peygamber'ler düşün onların Allah'la arasında perde yok ve günah defterleri hiç olmamış mübarekler ne zorluklar çekmişlerdir bir arajtırın sonra bu feleket yada ne olarak isimlendiriyorsanız işte o şerre hamdolsun diyerek dua edin geçici bir sıkıntı içindesiniz kaybettikleriniz sağlığınız olduğu müddetçe tekrar daha fazlasını kazanacaksınız sabır kardeşim sadece bu süreçte sabredin

ah ah keşke en başta yazsaydınız buraya. hiç yurtdışından buraya aile destek olur diye gelinir mi. akraba yolu ... demişler. neyse ki tekrar dönüşsünüz herşey güzel olur inşallah

Böylesi bir olay ne duydum ne gördüm hayatım boyunca. Rahat mi battı nasil boyle riskler aldiniz ne gerek vardi neyse olmuş bi kere. Sıfırdan baslicaksiniz artik. Bi kere yapmışsınız gene yaparsiniz. Evinize ne oldu onu da mi sattiniz.

Esinizide anlamak mumkun degil. Kurulu duzen bozulupta gelinecek bir ulke degil burasi. Her konuda bi kaos var. Neyseki doussunuz 1 kere is kurmayi basardiniz yine basarirsiniz. Umarim yakin zamanda herseyi yoluna koyarsiniz

Hangi ülkedesin canım...ben de yurtdışındayım,burda işsizsen sana eşine ve çocuklara sosyal yardım verirler...ev yardımı verirler...
Ayrıca niye büyük oğlunu kreşe vermedin küçük doğmadan...burda kreşler çok güzel...
Türkiyede ev ve iş bulmadan gitmemeliydiniz ama olan olmuş...eşin de artık fabrikalarda ya da mesai saatleri güzel olan bir iş bulsun,restorantçılık zor

Hiç mi birikmisiniz yoktu? Dukkaniniiz nasıl devretmeden geldiniz? Ordaki Eviniz ne oldu?
Arkadaşınız nasıl kaza yapıyor?
Cevabını vermediğiniz bir sürü soru var..

çok düşüncesizce hareket etmişsiniz umarım hayatınızın kalanında daha planlı programlı olursunuz.

olan olmuş, Hırvatistanda kaza olduğuna göre sanırım avusturya, belçika filan gibi bir ülkesiniz. Sosyal yardımlarla idare eder tekrar düzen kurarsınız.Şükredin burada insanların o şansı da yok.

Allah sağlık sıhhat versin. üzülmeyin.

Paran olunca éş,dost,akraba çok olur hazıra dağ dayanmaz hepimizin rüyası temelli dönmek ama kolay değil izine gittiğimiz gibi ddeğil ,tanidıklarda giden oldu iflas eden de oldu ayak uğduranda,burda manoton hayat saatsiz birşey olmuyor zorda kaldın sozial yardım alabilirsiniz ,devletten inşallah ,haklarınizi öĺdürmemişınizdir, Rabbim yardımcınız olsun ,genede cesaret edip denemışıniz gençsiniz inşallah kısa zamanda eşin Iş bulur

Hiç mi birikmisiniz yoktu? Dukkaniniiz nasıl devretmeden geldiniz? Ordaki Eviniz ne oldu?
Arkadaşınız nasıl kaza yapıyor?
Cevabını vermediğiniz bir sürü soru var..

Eşime kendi ailesi çok baskı yapıyordu devamlı onu bi iş için çağırıyorlardı bazı tatsızlıklar olmuştu biz fransadayken benim ailemde gelin türkiyeye burada yeni bi hayat kurarsınız dedi benim ailemin de türkiyede büyük restaurant cafe işletiyordu çok iyi kazandıklarını her yaz görüyorduk eşimde çok güvendi ben dönmek istemesemde o ısrarla dönelim diyordu sonra gittik ikinci bebeğimiz doğar doğmaz restaurant çok büyük oldugu için müşterisi çıkmadı halbuki malzeme parasına satıyorduk sonra bütün birikimlerimizi topladık bir ayda benim ailem onu yapalım şunu yapalım şunu alalım derken paramız bitmek üzereydi onlarla kalıyorduk evleri büyüktü kendimizi toplayınca eve çıkarız diyorduk sonra biz cebimizdekileri verdikçe geri alamıyorduk herkez işte bizde kalıyordunuz biz bakıyoruz size gibi laflar olmaya başladı bu sefer eşim pişman oldu geldiğine geri dönelim dedi cebimizde çok az bilet paramızla bizi 2 ay geçindircek para vardı aldık geri geldik uçakla iki çocuk olunca yanımızada iki bavul alabildik arkadaşımızda bizden sonra dönüş yapmıştı ama araba süresi 6 ay oldugu için arabayı fransaya geri getircekti dedi ben kalan bütün eşyalarınızı getiririm türkiyeye dönmeden öncede ehliyetini aldırmış oda eşiyle iki gün önce yola çıktı araba boş oldugu için bizim kışlık yazlık ayakkabı vs bütün eşyalarımızı aldı getirmek için bu sabah telefon çaldı kaza yaptığını söyledi ehliyetsiz oldugu için polisler arabaya eşyalara herşeyi alıp götürmüşler oda şimdi orada kaza cezasını ödeyip ülke dışı yapıcak allaha şükür kendisinde bir şey yok zaten son kalanda eşyalarımız vardı kalan evimiz fransada yoktu güzel bir résidence ta oturuyorduk ama çocuklarımıza bakan kimse yoktu halbuki çok uslu çocuklar ama eşimin ailesi bile bakmıyordu eşim çok sessiz ve sakin biri oldugu için olsun Allaha havele et derdi bende öyle yapardım zaten eşiminde türkiyeye dönmek istemesi ailesine kırıldıgı içindi birazda evimizin içindeki eşyalarıda satabildiğimizi satmiştık satamadığımızı ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştık arkadaşım nasıl kaza yaptıgına gelince uykusu varmış zaten oda durmamış durması lazımken gözümü açtığımda takla atıyordum dedi bize böyle işte

Himmm tamam simdi taşlar oturdu. Yazik olmus size. Olsun elele verir her seyi bastan yaparsiniz insallah. Ama unutmayin size sizden baska dost yok.
Insallah önünüze daha iyi kapilar cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…