- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Herşey geçer düzelir yoluna girer inş.üzülünce herşey düzeliyomu.yakın zamanda bi iş bulmanız gerek her yere başvurun bence.Çok güzel mükemmel bir hayatımız vardı yurtdışında yaşıyorduk büyük restaurantımız vardı evimiz çok güzeldi birtane oğlum var ikinciye hamileydim taki eşim türkiyeye yerleşelim deyene kadar
Restaurantımızı satamadan kapattık çünki eşimde bıkmıştı artık doğum yapınca oglum yeni doğmuş kardeşine bakıyorsu ağlıyordu ikiside zaman ayıramıyorduk yoruluyorduk işçide alamıyorduk ddogrusu bulamıyorduk çalışanlarda hep bi yanlış yapıyordu sonra ev eşyalarımızın bi kısmını sattık bi kısmını verdik neyimiz kaldıysa yükledik arabamıza Türkiye ye gittik orada ilk bir ay ailemiz çok iyi karşiladı ama sonrasında herşey patladı hiç kimse be bize yardım ediyordu nede fikir sunuyordu herkez cebimizdeki parayı almaya çalişiyordu 6 ay dayanabildik çünki paramızda bitmişti elimizdeki son kalan para ile tekrar yurt dışına eşimin ailesinin yanına dönmeye karar verdik elimize sığabildiği kadar eşya alıp uçakla geldik şimdi eşimin ailesi ile oturuyoruz en kötüsüde bugün gelen haber arkadaşımız yanımıza geliyordu işleri vardı bizim kalan bütün eşyamızı arabasına koydu geliyordu birde haber aldıkki kaza yapmış eşyaların hepsine polisler el koymuş ve bugünde şuan ne kıyafetimiz ne ayakkabimiz aklınıza gelicek herşeyimizi kaybettik eşimin annesinin babasının evinde ki burada kalmamızada razı değiller iş arıyoruz bulamıyoruz yok cebimizdekileri herşeyi herşeyimizi kaybettik iki bebeğimizle dua etmekten başka bi çare bulamıyoruz bekliyoruz ve ben hiç iyi değilim hele bugün herşeyimizi kaybettik diye duyunca iyice bittim tükendim nasıl kendimizi toplarız ne yaparız bilmiyorum Rabbim yardımcımız olsun
Şimdiden beni dinlediğiniz için fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim sağolunAllah yardımcın olsun. Derdi veren Allah dermanıda verir. Cana bişey olmasın gerisi gelir. Sabredin..
allah razı olsun sağolunAllah yardimciniz olsun.. size hayirli kapilar acsin en kisa zamanda inşallah.
Çok sağolun güzel dilekleriniz için amin inşallahAllah yardimciniz olsun.. size hayirli kapilar acsin en kisa zamanda inşallah.
Arkadaşımda hiç bişi yok ehliyet kemeri falan takılıymış ama ehliyeti yokmuş bunu bizde bilmiyorduk ehliyetsiz oldugunu Hırvatistan da olmuş kaza ve oranın polisleri gerçekten kötü davranıyorlararkadaşınız suça mı karışmış da el koymuşlar? polisler illa ki geri vereceklerdir. ayrıca umarım arkadaşınızın durumu iyidir, hiç bahsetmemişsiniz.
ayrıca bundan sonra biraz mantıklı adımlar atmanız lazım. biraz kendi bacağınıza sıkmışsınız sanki.
Varlıkta yoklukta insanlar için Rabbim sevdiği kullarını sınava tabi tutar buda senin sınavın ve siz sabrederek bu sınavı geçiceksiniz boşluğa düştüğün Zaman şunu düşün Allah'ın en sevdiğikleri kimler Peygamber'ler düşün onların Allah'la arasında perde yok ve günah defterleri hiç olmamış mübarekler ne zorluklar çekmişlerdir bir arajtırın sonra bu feleket yada ne olarak isimlendiriyorsanız işte o şerre hamdolsun diyerek dua edin geçici bir sıkıntı içindesiniz kaybettikleriniz sağlığınız olduğu müddetçe tekrar daha fazlasını kazanacaksınız sabır kardeşim sadece bu süreçte sabredinÇok güzel mükemmel bir hayatımız vardı yurtdışında yaşıyorduk büyük restaurantımız vardı evimiz çok güzeldi birtane oğlum var ikinciye hamileydim taki eşim türkiyeye yerleşelim deyene kadar
Restaurantımızı satamadan kapattık çünki eşimde bıkmıştı artık doğum yapınca oglum yeni doğmuş kardeşine bakıyorsu ağlıyordu ikiside zaman ayıramıyorduk yoruluyorduk işçide alamıyorduk ddogrusu bulamıyorduk çalışanlarda hep bi yanlış yapıyordu sonra ev eşyalarımızın bi kısmını sattık bi kısmını verdik neyimiz kaldıysa yükledik arabamıza Türkiye ye gittik orada ilk bir ay ailemiz çok iyi karşiladı ama sonrasında herşey patladı hiç kimse be bize yardım ediyordu nede fikir sunuyordu herkez cebimizdeki parayı almaya çalişiyordu 6 ay dayanabildik çünki paramızda bitmişti elimizdeki son kalan para ile tekrar yurt dışına eşimin ailesinin yanına dönmeye karar verdik elimize sığabildiği kadar eşya alıp uçakla geldik şimdi eşimin ailesi ile oturuyoruz en kötüsüde bugün gelen haber arkadaşımız yanımıza geliyordu işleri vardı bizim kalan bütün eşyamızı arabasına koydu geliyordu birde haber aldıkki kaza yapmış eşyaların hepsine polisler el koymuş ve bugünde şuan ne kıyafetimiz ne ayakkabimiz aklınıza gelicek herşeyimizi kaybettik eşimin annesinin babasının evinde ki burada kalmamızada razı değiller iş arıyoruz bulamıyoruz yok cebimizdekileri herşeyi herşeyimizi kaybettik iki bebeğimizle dua etmekten başka bi çare bulamıyoruz bekliyoruz ve ben hiç iyi değilim hele bugün herşeyimizi kaybettik diye duyunca iyice bittim tükendim nasıl kendimizi toplarız ne yaparız bilmiyorum Rabbim yardımcımız olsun
Şimdiden beni dinlediğiniz için fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim
Hiç mi birikmisiniz yoktu? Dukkaniniiz nasıl devretmeden geldiniz? Ordaki Eviniz ne oldu?
Arkadaşınız nasıl kaza yapıyor?
Cevabını vermediğiniz bir sürü soru var..
Eşime kendi ailesi çok baskı yapıyordu devamlı onu bi iş için çağırıyorlardı bazı tatsızlıklar olmuştu biz fransadayken benim ailemde gelin türkiyeye burada yeni bi hayat kurarsınız dedi benim ailemin de türkiyede büyük restaurant cafe işletiyordu çok iyi kazandıklarını her yaz görüyorduk eşimde çok güvendi ben dönmek istemesemde o ısrarla dönelim diyordu sonra gittik ikinci bebeğimiz doğar doğmaz restaurant çok büyük oldugu için müşterisi çıkmadı halbuki malzeme parasına satıyorduk sonra bütün birikimlerimizi topladık bir ayda benim ailem onu yapalım şunu yapalım şunu alalım derken paramız bitmek üzereydi onlarla kalıyorduk evleri büyüktü kendimizi toplayınca eve çıkarız diyorduk sonra biz cebimizdekileri verdikçe geri alamıyorduk herkez işte bizde kalıyordunuz biz bakıyoruz size gibi laflar olmaya başladı bu sefer eşim pişman oldu geldiğine geri dönelim dedi cebimizde çok az bilet paramızla bizi 2 ay geçindircek para vardı aldık geri geldik uçakla iki çocuk olunca yanımızada iki bavul alabildik arkadaşımızda bizden sonra dönüş yapmıştı ama araba süresi 6 ay oldugu için arabayı fransaya geri getircekti dedi ben kalan bütün eşyalarınızı getiririm türkiyeye dönmeden öncede ehliyetini aldırmış oda eşiyle iki gün önce yola çıktı araba boş oldugu için bizim kışlık yazlık ayakkabı vs bütün eşyalarımızı aldı getirmek için bu sabah telefon çaldı kaza yaptığını söyledi ehliyetsiz oldugu için polisler arabaya eşyalara herşeyi alıp götürmüşler oda şimdi orada kaza cezasını ödeyip ülke dışı yapıcak allaha şükür kendisinde bir şey yok zaten son kalanda eşyalarımız vardı kalan evimiz fransada yoktu güzel bir résidence ta oturuyorduk ama çocuklarımıza bakan kimse yoktu halbuki çok uslu çocuklar ama eşimin ailesi bile bakmıyordu eşim çok sessiz ve sakin biri oldugu için olsun Allaha havele et derdi bende öyle yapardım zaten eşiminde türkiyeye dönmek istemesi ailesine kırıldıgı içindi birazda evimizin içindeki eşyalarıda satabildiğimizi satmiştık satamadığımızı ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştık arkadaşım nasıl kaza yaptıgına gelince uykusu varmış zaten oda durmamış durması lazımken gözümü açtığımda takla atıyordum dedi bize böyle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?