Canım benim ne denir ki davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş neler yaşadığını senin kadar iyi bilemem anlayamam ama üzüldüm sıkıntıda olmana ailenin destek olmamasına hayatın seni mücadeleye zorlamasına üzüldüm ama şükür ki sağlığın yerinde elin ayağın sağlam çalışabiliyosun ne güzel zor durumdayken de rabbine sığınıyosun. beterin beteri var derler ya canım çok doğru çok fazla dert etme kendine kafana takıp sağlığından olma bide. İş konusunu gelince tatlı bi dille sor bakalım ilanı gördüğünü söyle çıkarma gibi bi niyetleri varsa sana önceden haber vermeleri gerektiğini hatırlat. Gerçi ilanı gördüm deyince sende iş arıyodun demekki diye düşüncekler çünkü işlerine gelen bu olucak. konuşmasanda ne değişir aslında böyle bi karar aldılarsa yapacak bişey yok konuşacaksanda içinde kalmasın çıkarken söylersin sözlerini. Sana tazminat ödemeyeceklermi ? yani sigortan yok muydu canım ???
bian kendimi senin yerine koyup düşünerek okudum..yasadıkların gerçekten çook zormus canım rabbim hep yanında olsun..
tek basına hayata tutunmaya calısıyosun ama sabrını hıc yıtırme..bu zor gunlerın mukafatını elbet birgün alıcaksın eminim buna..
bence patronunla konusmalısın..ben olsam konusurdum canım geçici olarak sıradan bir işe girebilrisin sırf idare etmek adına yaza kadar yeni iş bulursun yine mesleğnle ilgili
orasıda doğru ilanı gördüğüme göre bende iş arıyormusum gibi dşünülebilir. anlatamazsınki devamlı ilanlara baktıgını. ama gördüm işte bir kere. zaten kimseyle tartısacak gücüm kalmadı. yarın sakin kafayla böyle bir ilan gördüğümü, bunun benim işten cıkarılmam demek mi oldugunu, eğer öyleyse neden benimle konusulmadıgını konusmak istiyorum. diyecekleri cevap belli gerci. ilanı farkettiğime göre inkar edecek halleri yok. yarın anlasılır niyetleri neymiş. ama işte bu işten cıkınca ne yapıcam çok bunaltıyor beni. sağlık var cok sukur. ama beden sağlıgı. ruh sağlıgım nerelere gidiyor bilmiyorum.
Canım senin sigortan var mıydı?
orasıda doğru ilanı gördüğüme göre bende iş arıyormusum gibi dşünülebilir. anlatamazsınki devamlı ilanlara baktıgını. ama gördüm işte bir kere. zaten kimseyle tartısacak gücüm kalmadı. yarın sakin kafayla böyle bir ilan gördüğümü, bunun benim işten cıkarılmam demek mi oldugunu, eğer öyleyse neden benimle konusulmadıgını konusmak istiyorum. diyecekleri cevap belli gerci. ilanı farkettiğime göre inkar edecek halleri yok. yarın anlasılır niyetleri neymiş. ama işte bu işten cıkınca ne yapıcam çok bunaltıyor beni. sağlık var cok sukur. ama beden sağlıgı. ruh sağlıgım nerelere gidiyor bilmiyorum.
Canım senin sigortan var mıydı?
hayır yoktu sigortam.part time-proje bazlı çalısıyor görünüyorum cunku. gerci kurumda tam zamanlı calısanların bile yok sigortası.
O kadar kolay değil bir çalışanı pat diye kapıya koymak.. Bizlerin hakkını koruyan kanunlar var. İş Kanuna bir göz atarsan, haklarını öğrenmiş olursun.
Sana yarın sabah kapıyı gösterseler bile, eline 3 tam maaş vermek zorundalar.
2 maaş ihbar tazminatı ve 1 maaş kıdem tazminatı.
1,5 senedir çalıştığın için 1 maaş kıdem hak ediyorsun.
İhbar vermek istemeyen işveren, sana en az 8 hafta evvelden "ben seni işten çıkaracağım, bilgin olsun" diye yazılı bildirim yapmak zorunda.
3 maaş 3 ay demek senin için. O arada da bir iş bulursun inşallah, ümidini kesme. Gün doğmadan neler doğar, bir kapı kapanırsa bin kapı açılır.
Aslında emin de değilsin, seninki sadece şüphe. İstersen sabah sakince bir konuş müdürünle. İlan işinin aslını bir öğren bakalım.
illada ilanı kendim için bakarken gördüm deme sende..arkadaşım için bakıyorduk,gördüm dersin..
tabi ki senin yerine mi? yoksa 2.bir eleman mı ?arandığını soracaksın.. bence hakkın bunu öğrenmek
ben aynen bu biçimde sorardım..bileyim ki bende kendime iş bakayım dersin..
hayır yoktu sigortam.part time-proje bazlı çalısıyor görünüyorum cunku. gerci kurumda tam zamanlı calısanların bile yok sigortası.
Canım ben daha önce sigortasız çalıştığım yerden ayrıldığımda şikayette bulundum sigortasız işçi çalıştırıyorlar diye zaten bu yüzden ayrılmıştım işten ama orda olan arkadaşlarım anlattı artık işverenler ne dolap çeviriyor anlamıyorm ama müfettişler gelmiş yine paçayı sıyırmışlar. Ama yinede seni çıkartacaksa iş mahkemesine vereceğini söyle öyle boynunu eğip çıkma bence 1,5 yıl emek vermişsin sonuçta
Canım ben daha önce sigortasız çalıştığım yerden ayrıldığımda şikayette bulundum sigortasız işçi çalıştırıyorlar diye zaten bu yüzden ayrılmıştım işten ama orda olan arkadaşlarım anlattı artık işverenler ne dolap çeviriyor anlamıyorm ama müfettişler gelmiş yine paçayı sıyırmışlar. Ama yinede seni çıkartacaksa iş mahkemesine vereceğini söyle öyle boynunu eğip çıkma bence 1,5 yıl emek vermişsin sonuçta
sigortasız çalıstırıldıgı zaman bir kanıtın olması gerekiyormus orda calıstıgına dair. çok net kanırım var çarsaf çarsaf. işe girdiğim 1.5 yıl öncesinden bu yana internet tabanlı bir sistemde kaydım tutuluyor. kanıtlayabilirim yani 1.5 senedir orda oldugumu. yani umarım kanıt olarak sayılır bu. ama dediğin gibi iş verenler allem ediyor kallem ediyor yine sıyırıyor işin içinden.
yarınki konusmanın seyrine göre eger benimle beraber 2.bir kişi olması için değilde (2.bir kişiye kesinlikle ihtiyac yok bu arada) benim yerime birini almak için verdilerse o ilanı sırf beni ortada bırakmaya calıstıkları ve arkamdan iş cevirdikleri için şikayet edicem gerekli kuruma. tazminat falan alabilecegimi hiç sanmıyorum ama en azından haklarında sorusturma bile actırabilirsem o bile yeter beni cektirdiklerine.
Ayakta durma cabani tebrik ediyorum.benimde senin yas grubun ve uzerinde elemanlarim var bende elemanim.bunda on sene once cok dik bir insandim ,simdi ayiya dayi demem gerektigini ogrendim.Allah cekemeyecegin dert vermesin.
Sigortan varsa isten cikartmalari durumunda tazminatlarin ve devletin issizlik maasi destegi var.
Sigortan yoksa ki haksizlik git sikayet et kimse babanin oglu degil babanin ogluda olsa ,part time bile calisiyor olsan sigorta yapmak zorundalar.
Seni onlarin cikartmasini bekle,ama belki ilani yedekte eleman tutmak veya sana gidersen git eleman cok haddini bil mesaji vermek icin koymus olabilirler. 1,5 yil olmus bu gun cik deseler ihbar tazminatini kidem tazminatini vermek zorundalar.
Seninde calisan olarak haklarin var.
Hatta yillik izin kullanmadiysan onunda ucretini odemek zorundalar.
Bunlar benim bildiklerim yasadiklarim.umarim sana bir cikmistir..
ayakta durmaya cabalıyorum işte ama iten çelme takan çok malesef. heleki bayansanız, heleki yalnız bir bayansanız çok çok daha zor.
siz ne kadar yalnız olmadıgınız anlatmasanız belli etmemeye de çalıssanız uzun süreli çalısma ortamında bir zaman sonra illaki farkediliyor ve bu hep kötuye kullanılıyor.
kötüyle kötü olmak istemiyorum ama içinde bulunduğum şartlar beni buna zorluyor.
sanırım bu söyledikleriniz sigortalı çalısanlar için(((
Sigortasiz calistigini gosterecek bir suru evrak vardir.imza attigin evraklar delildir,musteriler yapilan gorusmeler delildir.her zaman mahkemeler ve sgk isciden yanadir unutma.
Benim haftanin bir gunu calisan elemanlarim bile sigortali yok oyle partmis sigorta olmazmis..allah korusun ya basina fiziksel bir kaza gelse hastane bakim paralarini odeyeceklermi..
Devlet emin ol ki bu konudacok koruyucu
olabilir arkadasım için bakarken gördük falan diyebilirim ama asıl derdim bu değilmutlaka konusucam yarın zaten
sanki bişey oldu hayatımda birşeyi yanlıs yaptım ve arkası kesilmek bilmedi bir türlü. domino taşı gibi yıkılıyorum sürekli. çok yalnız kaldım sanırım.
İnanamıyorum, sigortasız mı çalışıyordun canım??
HAkikaten part time mı çalıştın, yoksa öyle mi gösterildin peki?
Seni pat diye kapıya koyarlarsa, sen de onları şikayet et, etmelisin de zaten.
isabet olmuş bak, sende kendine iş bakıyormuşsun dedirtmemek için ark.dersin..
eğer seni çıkartıyoruz falan derlerse de, şikayet ediceğini de belirt canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?