Herşeyin Altında Ezilip Kalacağım Sonunda :(

İyi bir avukat bul kendine bu tarz islerde avukat genelde sanane kadar lazim der.? Atiyorum ikibin tl .ver vekaletini gerisi benim der ve deli para alirlar.bunu yapanlar var.
İs resmiye dokuldumu ssk siz isci calistirmak,resmi tatil gunlerinde calismak haftalik calisma saatinden fazla calistirmak ,yemek paydosu vermemek kidem tazminati ihbar tazminati yillik izin bedeli bunlarin birde taaa ilk gunden itibaren gecikmis fazileri hepsi birlasince al sana bomba olur...yani bu isler boyle yuruyor .sonucolarak bir suru hakkin var

ama ben part time calısyordum. yani bu saydıklarınızın yemek paydosu yıllık izin vs olayı gibi bir durum yoktu.
avukatlık işlere girmeye cesaret edemem. olay iyice büyür bu sefer ve ben bunlarla ugrasmak istemiyorum.

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN(AMIN),UMUDUNU KAYBETME ALLAH BIR KAPIYI KAPATIR BIR KAPIYI ACAR INSALLAH MAGDUR OLMASSIN
cok uzuldumm konuyu okuyunca sana destek olacak kimse yok tek basina hayatla mucadele ediyorsun cok zor olmali biz seni senin kadar anlayamayiz tabiki yasayan bilir ama gecim derdi gercekten zor ya of cok uzuldum

Onlar seni hic sigorta yapmamislarki part calistigini ispatlasinlar.avukata verdinmi konu senden cikiyor onlar kendileri hallediyor.

Bunlari yaziyorum ama git yap demek degil.sadece senin bilmediklerine ben bildigim kadarini paylasiyorum .tabiki karari sen vereceksin.ama yalniz biri olarak bulundugun ortamda yasadigin yerde Allah korusun zarar gorme ihtimalinde olabilir.
Allah yar ve yardimcin olsun..

400TL Maaşla ev gecındırdıgım gunler oldu. Sende bır gun feraha erersın İnşallah...Haklarını aramalısın..Seni işten cıkarmaları durumunda sana tazmınat odemek zorunda olduklarının farkındalar..Talep ettıgın anda ödeme yapmazlarsa Sikayetcı olursun.. Allah yardımcın olsun..

gerçekten cok üzüldüm yani ben cogu konuya boyle yazıyorum
ama
bende calısıyorum ınan bın turlu ıvır zıvır ıslerını ben cekıyorum hıc pozısyonum degıl ama yasım kucuk ortaması 40 yasında buranın yada 38
caycıyı ısten cıkardılar bıl bakalım kım yaptı
agzımı acacak olsam kapının onune koyarlar bılıyorum
kı koyulsamda halı hazırda babamın ıs yerı var
ama ben buradan aldıgımız maası babamın ıs yerınden alamam evlenmek uzereyım..
bır bebegım olunca tazmınatımla dogum paramla alıp kendı ısımın basına gecmek ıstıyorum
neyse
halıne cok uzulduım Allah yardımcın olsun
mudurunle konus hatta kendını acındır benım burdan aldıgım paraya ıhtıyacım var falan fılan acık acık anlat
tazmınatsız cıkaramazlar senı herhalde 1.5 sene olmus
ssk vardır ınsallah

eğer onlar seni gözden çıkarmışsa sende kendi önlemlerini al.hem gidip şikayet et gizlice hem de kendine yeni bir iş bulmaya çalış.

durumunuza gerçekten üzüldüm, benim ailemde sorumsuz ve onlar yüzünden şu an gerçekten zor durumdayım. bu kadar zaman uğraşmışsınız inşallah çabanızın karşılığınızı ileride mutlu olarak alırsınız. anneniz babanız tamamda ablanız belki size yardımcı olabilir. belki de olmaz bilemiyorum. benim ablam benden nefret ediyor mesela. ölsem sevinir o kadar eminim ki.

müdürünüzle konuşun derim. ona yaptınız işten memnun olup olmadığını sorun. memnunum diyecektir. dünkü davranışınız için özür dileyin. o mağazada yaşadıklarınızı anlatın. aileniz yardımcı olmadığı için çok zor yaşadığınızı anlatın. biliyormuş gerçi ama acındırın kendinizi. bende sevmiyorum bu şekilde duygusal konuşmaları ama insan bazen yapmak zorunda kalıyor. siz işinizi sevdiğinizi çalışmak istediğinizi söyleyin. buna rağmen çıkarırsa ve size çıkış parası vermezse arkadaşların da dediği gibi şikayet edin derim.

birde iş görüşmesi yapmışsınız ya diğer firmayla arayın ne oldu diyin. bu yalnış bir davranış değildir. eleman alıp almadıklarını sorun. belki alım işini ertelemişlerdir. benim başıma gelmişti.

birde öğrenim kredisi alabilirsiniz. bu seneki başvurular geçti ama bir dahaki sene için alabilirsiniz. ayrıca bu kadar zorluğa rağmen yanlış bir iş yapmayıp hala sabır gösterdiğiniz için tebrik ederim.

gönülden tebrık ederım sızı oncelıkle bu kadar zorlular ıcınde hala ayaktasınız.ama ben sızın yerınızde olsam ya annemın yanına gıderdım yada babamın.yaparken dusunecektınız sımdıde bakmak zorundasınız ben sızın evladınızım derdım gıderdım kapılarına.he benı evemı almıyorlar karakolda bulurdum kendımı.nasıl bır anne baba cocuguna aramaz ılgılenmez ben anlamıyorum bunları.benım babam 5 dk gec kalsam nerdesın bıseymı oldu dıye camlarda bıze bakar.ne sorumsuz aıleler var gercekten cok kızdım aılenıze.

işyerınden buyuk ıhtımal cıkartılacaksınız ama keske sıgortanız olsaydı en azından haklarınız olurdu.ama artık sıgortasız calıstırmak kurumlardan ceza alıyorlar hemde yuklu mıktarda sadece yoklamaya tabı tutulsun.hatta bıldıgım kadardıyla kurum ıhbar eden kısıyede para odulu bıle verıyor.artık bır ıs bakmaktan baska carenız gozukmuyor.iş bulana kadar marketlerde calıssanız fastfood satılan yerlerde servıs elemanı olarak falan calıssanız yorulursunuz ama ıyı para verıyorlar ordada.

Bence de,önce müdürünüzle sakince tatlı dille konuşun,iş yerindeki durumunuz nedir –ilandan bahsetmeden –sorun!yalnız kalan bir kadın diye arsızlık yapacak adamlar değilse durumunu açıkça söyleyip işe ihtiyacın olduğunu,destek olmalarını rica edebilirsin,sende bu memleketin bir vatandaşısın.olmadı sanırım valilik kaymakamlık gibi yerler den yardım iste(bunu ben hiç denemedim ama duydum) .iş kur var…bankalar,sigorta şti.leri üniversite mezunlarına açık ve iyi yerler deneyin.birde işle işçilikle ilgili “iscihaklari.com”dan danışın ilgileniyorlar sağ olsunlar.kaderimizde mazlum ve yalnız olmak var.ben de işe ve iş yerindekilere gıcık kapıyorum ama dayanmak gerekli.sağlıkla kalın!

bence mutlaka hakkını aramalısın. eğer çıkarılacağını soylerlerse sana dava açacağını söyle. SSK ya şikayet et. Dava aç diyeceğim ama avukat parasını geçtim dava masrafını şu an ödeyecek durumda değilsin sanırım. Baro ya başvurabilirsin. Zaten bu davaların süresi var baya. Bence hakkını ara gözlerini korkut. Bir arkadaşım bir avukat arkadaşımızla anlaşmıştı sağolsun hiç para almadı kazanınca alırım dedi 1 yıl hiç para almadan girdi duruşmalara o şirket kıza 2000 tl tazminat vermeye korkarken şimdi mesai ücretleiryle birlikte avukat msr birlikte 13.000 e mahkum oldular. Oh olsun. Sende bırakma yanlarına

arkadaslar yorum yazdıgınız için tesekkur ederim ama kesinlikle o insanlara gidip özür dilemeyi, kendimi acındırmayı düşünmüyorum. çünkü az bile söyledim o gün. işe girdiğim zamandan bu yana durumumu zaten biliyorlar ve bilmelerine ragmen boyle yapıyorlar, hatta birazda bu yuzden bana böyle davranıyorlar. bu karakterde insanlar yani. adam gecmiş bir zamanda işten "ayrılan" bir çalısanın yerine birini alırken yeni gelen adaya öyle konustu ki ağzım acık kalmıstı. yol gösterdik gitti yaa, kestim biletini vs vs tarzında şimdi net hatırlayamıyorum. yani öyle insan gibi karsınıza alıp konusabileceğiniz sizi anlayabilecek insanlar değiller. yüzünüze karsı cok guzel konusurlar. ordan ayrılınca iş ceviriler böyle arkanızdan.

kendimi acındırdıktan sonra orda calısmaya devam edemem zaten. bana bakıs açıları tamamen değişecek bu sefer. tükürdüğünü yallattık diye tef çalarlar heralde. karakter olarak bunu yapabilecek biri de değilim. asırı gururlu biriyim. bazen sevmiyorum bu huyumu ama ben böyleyim.

Allahın izniyle bir şekilde kendi mesleğimle ilgili olmasa da gecici iş bulabilrim belki ama benim asıl sıkıntım bu kadar cabalamama ragmen neden hersey üstüme üstüme geliyor, neden bu kadar bunalıyorum neden bunları yasıyorum buna çok üzülüyorum

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun. Ben sana eğer işten çıkarılırsan kanuni haklarından sözetmek istiyorum yardımcı olmak açısından. 1,5 yıldır bu işyerinde çalışıyormuşsun, 1,5 yıldır sigortalı olduğunu varsayarak yazıyorum. Öncelikle seni işten çıkamak istiyorlarsa sana 6 hafta önceden haber vermeleri gerekiyor ve bu 6 hafta içinde de sana günlük 2 saat iş arama izni vermek zorundalar, bu günlük 2 saati ister hergün, istersen toplu olarak kullanmak zorundasın. Eğer sana 6 hafta önceden haber vermeyip çıkarırlarsa da, 6 haftalık maaşını ihbar tazminatı olarak vermek zorundalar. Ayrıca 1,5 yıllık kıdem tazminatını (brüt ücretin üzerinden) ödemek zorundalar. Bu haklarını ve eğer içerde kullanmadığın yıllık iznin var ise onun da parasını sakın bırakma. Bunların ödenmesinde taksit, vade kabul etme, zaten kanunen peşin ödemek zorundalar. Eğer ödemeyeceklerini söylerlerse dava açacağını söyle ve ödemezlerse aç, kanun işçinin yanında her zaman. ve en önemlisi haklarını tamamen almadan asla ama asla hiçbirşey imzalama. Bunların dışında işten çıkarıldığında hemen işsizlik maaşı için başvur, ayrıca çıkış işlemin yapılmadan işyerinin muhasebesine işssizlik maaşına başvuracağını mutlaka söyle, bazı işyerleri çıkış sebebine istifa falan yazabiliyor, o zaman işsizlik maaşı alamazsın. Tabi işsizlik maaşı alabilmen için 120 günü kesintisiz olmak üzere, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile prim ödemiş olup da kendi istek ve kusurları dışında işsiz kalman gerekiyor, umarım sigorta primmlerin bu şartı karşılıyordur. İşsizlik maaşının ne kadar olacağı ile ilgili de kabaca bir bilgi vereyim;

İşsizlik maaşını hesaplamada herkese aynı para ödenmez. Yani her işsize aynı maaş ödenemez. Ne kadar maaş alacağınız işten ayrılmadan önceki maaşınız ile alakalıdır. sigorta hizmet dökümünüzde görünen aldığınız net ücret son 4 ay
900 + 900 + 900 + 900 = 3600 Tl son 4 ay toplam aldığınız para varsayalım.

şimdi bu son 4 ay yatırılan para günlük ne kadara geliyor bunu bulun 3600 / (30 gün * 4 ay) = 30 lira günlük aldığınız para.
Bu paranın % 40′ın üzerinden işsizlik maaşı alacaksınız
30 * 0,40 = 12 lira
eğer son 3 yılda 600 gün priminiz varsa 180 gün (6 ay); 900 gününüz varsa 240 gün, 1080 gün ve fazlası ise 300 gün işsizlik maaşı alacaksınız. Ben ilkini yazıyorum
12 TL * 180 gün = 2160 TL toplamda para alacaksınız. Peki aylık ne kadar alacaksınız 2160′ı toplam ayınıza bölün (biz 6 ay (180 günü yaptık)
2160 / 6 ay= 360 lira aylık işsizlik maaşınız, 6 ay bu tutarı alacaksınız.

Bu tutarlar seni hiç olmazsa bir süre idare eder, umarım en kısa zamanda da güzel bir iş bulursun...

açıklamaların için cok tesekkur ederim canım ama sigortasızdım malesef

frizyacığım vakit kaybetmeden işkura başvur inşallah hemen bir iş bulursun. bu arada hangi bölümü bitirdin.

Allah razı olsun. umudum da olmasa bişeylere karsı ne yaparım bilemiyorum. kız basına böyle seylerle ugrasmak ve arkanda kimsenin olmadıgını bilmek evet cok zor. Sürekli endişeyle yaşamak, gelecek ay ne olacak diye beklemek çok yorucu. Ya bana bişey olursa ya basıma bişey gelirse hasta olursam mesela yada bir kaza gecirip kısa bir zaman çalısamayacak durumda bile kalsam ihtiyaclarımı nasıl karsılarım, bana kim bakar diye düşünür dururum.

Allahım kimseyi yalnızlıkla sınamasın, tutunacak dalsız bırakmasın

yüksek lisans oldugu için öğrenim kredisi çıkmıyor bana. geri ödemeli burs cıkıyor. zaten 4 sene lisanstan geri ödenecek kredim var o da 2012 aralıkta baslayacak. daha o dururken birde üstüne ekleyemem. mevcut olanı bile nasıl oderim bilemiyorum

Son düzenleme:
frizyacığım vakit kaybetmeden işkura başvur inşallah hemen bir iş bulursun. bu arada hangi bölümü bitirdin.

işkurda da var kaydım ama bulundugum yer biraz sanayi ağırlıklı biryer. iş kur malesef sürekli sanayi içerisindeki iş yerlerinde sekreterya türü iş buluyor sağolsunlar.
ama sanayide olmuyor. iş begenmiyor diye dusunmeyin gercekten olmuyor. daha once kısa bir zaman calıstım cunku ve kesinlikle kendimi guvende hissetmedim.

AMIN canimmm
sevgilin varmis galiba diger konunda okudumda o sana destek olmaz mi :26:

AMIN canimmm
sevgilin varmis galiba diger konunda okudumda o sana destek olmaz mi :26:

evet var 5.5 senedir devam eden biri ilişkim ama isteyemem böyle birsey ondan. zaten birçk seyime yetişiyor ama annem babamın bile umrunda değilken o bana hiç bakmak zorunda değil
elimde bir o var iyi olan onuda kendi sıkıntılarımla bunaltmak istemiyorum.
zaten yeterince mahcup oluyorum ailem yuzunden ona karşı

Son düzenleme:
açıklamaların için cok tesekkur ederim canım ama sigortasızdım malesef

Ama canım "maaşımı yatırmadılar" veya "bugün yatıracağını söyledi" falan yazmışsın, yani ben bundan maaşının bankaya yatırıldığı sonucunu çıkardım? Yanılıyor muyum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…