• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeyin Altında Ezilip Kalacağım Sonunda :(

Ama canım "maaşımı yatırmadılar" veya "bugün yatıracağını söyledi" falan yazmışsın, yani ben bundan maaşının bankaya yatırıldığı sonucunu çıkardım? Yanılıyor muyum?

evet dogru anlamıssın ama son birkaç aydır yatırılıyor bankaya. tabiki elli kere ne zaman yatırılacak dedikten sonra lütfederek o da
daha oncesinde elden veriyorlardı

Bunu şundan sordum, eğer bankaya yatırıyorsa maaşını ve sigortasızsan vay o işverenin haline o zaman. Bankaya yatırılan maaşını kanıt gösterip, seni sigortasız çalıştırdığına dair şikayet edebilirsin. Bence bunu bir avukata danış, işyerine böyle bir durumda fena ceza keserler. Hem de sen de tazminat haklarını fazlasıyla alırsın.

evet var 5.5 senedir devam eden biri ilişkim ama isteyemem böyle birsey ondan. zaten birçk seyime yetişiyor ama annem babamın bile umrunda değilken o bana hiç bakmak zorunda değil :(
elimde bir o var iyi olan onuda kendi sıkıntılarımla bunaltmak istemiyorum.
zaten yeterince mahcup oluyorum ailem yuzunden ona karşı :(

5 bucuk senedir devam ediyormus iliskiniz demekki ciddi dusunuyorsunuz neden bunalsinki senin sorunlarinla zor gunlerinde yaninda olmayacaksa ne zaman olacak bugun sana yarin ona evlenirken bile demiyormuyuz iyi gunde kotu gunde diye yani cok zor durumda olursan yani sevgilininde imkani varsa cekinme diye dusunuyorum tabi bunu karsi tarafin dusunmesi lazim senin ne durumda oldugunu biliyordur HAKKINDA HAYIRLISI CANIM:nazar:

Canım benim okuyunca inan çok kötü oldum rabbim yardım edecektir sana emin ol. Benim de ailem aynen senin bahsettiğin gibidir bu yüzden hiçbirzaman kendime güveni bırak özgüvenim olmadı. Para yok okutamayız dediler göndermediler. Bende dışarıdan bitirmeye çalıştım. Hem çalışıp hem ödemelerimi yapmaya çalıştım öyleki işe giderken ayağıma giymeye ne bir pantolon ne eteğim vardı hadi tişört falan idare etsem de ki oda yoktu. Çalışmaya başlayınca da benden sürekli para vermiyorsun bu evde yemek yemeğe hakkın var mı diyorlardı çoğu zaman. Öyle ki şu an onları affedemiyorum birçok şeyde. Benimde son sekiz dokuz aydır kulağımda problem var dört doktora gittim stresten dediler, çaresi de yokmuş. İlerleyen yaşlarda hepsi çıkıyor işte.Bebeğim olmuyor şimdi (öyle çok dövüyorlardı ki babam dövmesinin haricinde sözle baskı yapıyordu)
Benim konum çok uzar.

Ek iş bulma imkanın varsa bulmaya çalış ne bileyim bir hamburgerci bile olabilir, zor durumdayken ilaç olur sana. İşten çıkarılsanda en azından bir yerden para gelecek diye düşünürsün.
İşverenine belli etmeden çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayette bulun (hatta başka bir telefondan gerekirse) sigortasız işçi çalıştırıyorlar diye. Bir saat bile çalışsan sana ssk yapmak zorunda. Hiç bir şey ispat edemem diye düşünme sonuçta maaşını bankadan yatırıyorlar sa edersin.

Senin ihtiyacının olduğunu bildikleri sürece böyle yapmaya devam eder işverenler. Hep yaptıkları şey çünkü. Benim patronum bana küfürlü konuşarak işten kovmuştu sonra ben çıkarken de gözleri doldu, onları anlamak çok zor.

Patronunla habersizmiş gibi konuş istersen eleman alımını bilmiyormuşçasına, belki elemanı senin yetiştireceğini düşünüp bekletme gibi bir durumları mı var acaba. Yaşamak için paraya ihtiyacın olduğunu söyle. işin içine para girince senden benden çok ağlarlar onlar, o yüzden onların anladığı dilden konuş (denize düşen yılana sarılır)

Hay allah inan bu zorluk içerisinde çabaların nasıl takdire şayan anlatamam

Canım benim okuyunca inan çok kötü oldum rabbim yardım edecektir sana emin ol. Benim de ailem aynen senin bahsettiğin gibidir bu yüzden hiçbirzaman kendime güveni bırak özgüvenim olmadı. Para yok okutamayız dediler göndermediler. Bende dışarıdan bitirmeye çalıştım. Hem çalışıp hem ödemelerimi yapmaya çalıştım öyleki işe giderken ayağıma giymeye ne bir pantolon ne eteğim vardı hadi tişört falan idare etsem de ki oda yoktu. Çalışmaya başlayınca da benden sürekli para vermiyorsun bu evde yemek yemeğe hakkın var mı diyorlardı çoğu zaman. Öyle ki şu an onları affedemiyorum birçok şeyde. Benimde son sekiz dokuz aydır kulağımda problem var dört doktora gittim stresten dediler, çaresi de yokmuş. İlerleyen yaşlarda hepsi çıkıyor işte.Bebeğim olmuyor şimdi (öyle çok dövüyorlardı ki babam dövmesinin haricinde sözle baskı yapıyordu)
Benim konum çok uzar.

Ek iş bulma imkanın varsa bulmaya çalış ne bileyim bir hamburgerci bile olabilir, zor durumdayken ilaç olur sana. İşten çıkarılsanda en azından bir yerden para gelecek diye düşünürsün.
İşverenine belli etmeden çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayette bulun (hatta başka bir telefondan gerekirse) sigortasız işçi çalıştırıyorlar diye. Bir saat bile çalışsan sana ssk yapmak zorunda. Hiç bir şey ispat edemem diye düşünme sonuçta maaşını bankadan yatırıyorlar sa edersin.

Senin ihtiyacının olduğunu bildikleri sürece böyle yapmaya devam eder işverenler. Hep yaptıkları şey çünkü. Benim patronum bana küfürlü konuşarak işten kovmuştu sonra ben çıkarken de gözleri doldu, onları anlamak çok zor.

Patronunla habersizmiş gibi konuş istersen eleman alımını bilmiyormuşçasına, belki elemanı senin yetiştireceğini düşünüp bekletme gibi bir durumları mı var acaba. Yaşamak için paraya ihtiyacın olduğunu söyle. işin içine para girince senden benden çok ağlarlar onlar, o yüzden onların anladığı dilden konuş (denize düşen yılana sarılır)

Hay allah inan bu zorluk içerisinde çabaların nasıl takdire şayan anlatamam

yanıtın için tesekkur ederim. seninde ailen fenaymıs. benim anne babam dövmezlerdi asla bir tokat bile yemedim ama babam çok demiştir hazır ekmek yiyorsun diye :( basıma kakardı herseyi
biraz bu meselelerden dolayı uzaklastım onlardanbaska bir sehe geldim çünkü orada kalsaydım sonum tımarhane olurdu.
gece gec saatlere kadar ağlayıp sabah o gözlerle işe giderdim düşün halimi. hangi çalısan hergün suratı on karış birini çalıstırmak ister.

patronuma gelince onunlada konustum. önce ilandan bahsetmeden benile ilgili bir sıkıntınız var mı bilmek isterim dedim. yoo hayır kesinlikle yok hayırdır hocam dedi.
ilandan bahsettim. yo yo hayır yok oyle bişey dedi inkar etti. birlikte açtık bahsi gecen ilana baktık. aa işte hocam ben eski ilanlardan kopyala yapıstır yapmıstım hiç de dikkat etmemişim tüh tüh tüh dedi. gözümün önünde değiştirdi ilanı. ama kesinlikle inanmıyorum ve güvenmiyorum. elimdeki işi bırakır giderim diye korktugu için böyle davranmıs olabileceğiniz düşünüyorum.

iş bakmaya devam ediyorum bir yandan da. eger daha hayırlı bir iş bulabilirsem derhal arkama bile bakmadan gitmek istiyorum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin..

5 bucuk senedir devam ediyormus iliskiniz demekki ciddi dusunuyorsunuz neden bunalsinki senin sorunlarinla zor gunlerinde yaninda olmayacaksa ne zaman olacak bugun sana yarin ona evlenirken bile demiyormuyuz iyi gunde kotu gunde diye yani cok zor durumda olursan yani sevgilininde imkani varsa cekinme diye dusunuyorum tabi bunu karsi tarafin dusunmesi lazim senin ne durumda oldugunu biliyordur HAKKINDA HAYIRLISI CANIM:nazar:

ben yapı itibari ile biraz fazla gururlu biriyim sanırım :( evet var sevgilimin imkanı ben söylemeden kendisi teklif ediyor zaten ama yapamıyorum dilim varmıyor işte :(
ben kendini acındırmayı becerebilen biri değilim. işten tamamen cıkarılsam mesela,bir daha ne zaman iş bulurum belli değil. aylık evimin gideri 500 lira civarında. bana ayda en az 500 lira ayırmasını bekleyemem, isteyemem :(

iş yerindeki mesele şimdilik askıya alındı gibi ama "gibi" sadece. kesinlikle güvenmiyorum işverenime.yarın yine aynı seyleri yasamayacagımı bilemiyorum.
iş ilanlarına bakmaya devam ediyorum.

Tüm yazdığınızı ve yroumları okudum, yazılabilecekler yazılmış.

Peki erkek arkadaşınızla bu konuyu konuşsanız, yardım almak değilde istişare konusunda. Belki karşılıklı çözüm bulursunuz.

Allah kolaylık versin, bu günler hep böyle kalmayacak, güzel ve rahat günleriniz gelecek inşaallah..
Yeter ki az daha dayanın.Demesi kolay ama bunca zorluğu atlatan sizin bunu başaacağınıza inanıyorum.

Tüm yazdığınızı ve yroumları okudum, yazılabilecekler yazılmış.

Peki erkek arkadaşınızla bu konuyu konuşsanız, yardım almak değilde istişare konusunda. Belki karşılıklı çözüm bulursunuz.

Allah kolaylık versin, bu günler hep böyle kalmayacak, güzel ve rahat günleriniz gelecek inşaallah..
Yeter ki az daha dayanın.Demesi kolay ama bunca zorluğu atlatan sizin bunu başaacağınıza inanıyorum.

konustuk bunları hep. onun çözümü ben karşılarım ne gerekiyorsa oldu. saçmaladıgımı düşünebilirsiniz ama bunun düşüncesi bile beni inanılmaz rahatsız etti.abarttıgımı da dusunebilirsiniz ama böyle bir durumda kendimi erkek arkadasımın metresiymiş gibi hissederim diye dusunüyorum :( biliyorum metres kelimesinin anlamı daha farklı,cinsel anlamda bir sey yok aramızda ama bu düşünceye engel olamıyorum :((((((

ailemden oyle bir kopuş yasadım ki bu erkek arkadasım bile olsa ilerde kocam olacak bir insan dahi olsa kimseye muhtac kalmak istemiyorum :(

İyi dilekleriniz için çok tesekkur ederim. Bu kadar sıkıntıya hep bir gün hepsi bitecek,geriye dönüp baktıgımda bu gunlerimi ne günler atlattım Allahım sana şükürler olsun diye anıcam inşallah diye dayanbiliyorum.

Son düzenleme:
Back
X