Herşeyin yönetimi

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.583
146.457
798
Selamlar. :)
Aslında şimdi bu olay bu kadar büyük bir dert değil. Anlatacaklarımı yapmakta büyük bir zorluk yaşamıyorum ama azcık ucundan tutsa mı diyorum acaba?

Bu konuyu açtım çünkü son dakika tatil rezervasyonunu yine ben ayarladım.
Adam öyle evde oturayım, çıkmayayım kafasında değil gezmeyi sever. Haftasonu devamlı "Nereye gidelim, ne yapalım, çıkmayacak mıyız?" Diye konuşur ama nereye gidelim? Derim. Bilmez. :) Sadece tatil mevzu değil, şehir içinde de aynı. Anca birisi bir mekan vs tavsiye ederse o zaman der gidip görelim mi diye ama kendisi asla araştırmaz ve nereye gideceğimiz hakkında, hatta ne yiyeceğimiz hakkında asla fikri olmaz.

Aynı şekilde evin bütçesiyle hiç ilgilenmez. Umurunda değil. Paralar, kartlar herşey sende sen bilirsin diyor. Dolayısıyla ne alacaksa sürekli bana soruyor alalım mı diye. Bütçenin elimde olmasını, bana danışarak birşeyler almasını seviyorum ama yatırım, birikim konusunda da hiç fikir yürütmez şunu şöyle yapalım demez.
Aslında bunları yapamayan biri değil. Kaç yaşında adam ben yokken yapıyordu sonuçta, ben yokken geziyordu sonuçta ama benimle evlenince herşeyden bir el ayak çekti.
Yine ben yapayım zor şeyler değil ama ucundan kıyısından dahil olsa mı diyorum, bazen en azından????

Bunu çözmek için bikaç haftasonu plan yapmadım en son. Nereye gidecez diyince evde oturucaz dedim. Oturduk. :))) plan yapmadı.

Alışverişe çıkarttım ve bütçeyi düşünecek mi diye biraz zorlayayım dedim baya güzel yüklü alışveriş yaptım. Sonra eve gelince dedim ki " Neden birşey demiyorsun. " Cevap: Para sende istediğini yap ben anlamam. Yani batsakta çıksakta umurunda değil hiç bir şekilde. Bu rahatlık nereden geliyor acaba...

Evin alışverişini faturasını da düşünmez bu arada onlar da bende. Aklınıza gelebilecek hiçbirşeyi düşünmüyor adam. Bir tek doğum günü ve yıldönümümüzü aklında tutuyor sağolsun.

bizdede ayni durum. kendisi otomatik tüm faturalari öder- sonra benden harclik alir. gerisi bende. sormaz-bilmez. bence iyi böyle- ben takmiyorum

Aynen harclik istiyor. 4 yillik evliyim ben de takmiyorum ki zaten tamamen herseyi o yapsin demiyorum da bazi bazi seylerle birazcik ilgilenemez mi ya

Baktığında ideal erkek belki hiçbirşeye karışmıyor ama biz kadın milletini bu kadarida boğar iste:)valla bu yastan sonra değişmez gibi seninkide.Sen en iyisi onu böyle kabul et planları kendin yapmaya devam et

nazar değmesin tü tü tü,

erkekler mi diyeyim bazı kişiler mi diyeyim bilemiyorum, böyleler.
sorumluluk vermezsen hiç üzerlerine alınmazlar.
eşim öyle, oğlum da öyle olma yolunda, bilemiyorum,
yapabileceğin tek şey bana kalırsa bu iş sende deyip bir işi tamamen ona yıkmak.

Ben yaparim zaten seviyorum zaten ama azcik dahil olsa yani birazzzcikkk

Eşiniz gibiyim eşim sayesinde,çünkü hayatımızı çok kolaylaştırıyor eşim. Yapmasa mecbur yaparım sadece büyük konularda gercek bi isteğim varsa söylerim mesela,ev alalım dedim kredi oranı ev vs herşeyi o halletti,yapan birisi var diye tamamen rahatlıktan..

O iş sende diyip ona yikinca o is olmuyor iste. :))) butun kagit kurek islerininde ben hallediyorum.

Yük degilde biraz ilgilense biseyle? Meslea pantolon, gomlek ihtiyaci olur ve alisverise cikalim demez. Ben farkedip soylerim. Kendi ustunu basinida dusunsun yani
patolon ve gömlekleri giyilemeyecek kadar eskiyor mu? yani o kadar çok pantolonum var ki mesela asla ihtiyacım yok. yenisi ancak keyif için alınır. eşiniz de böyle düşünüyor olabilir yani.

Ben de saldım biraz ama ben salinca hicbisey hallolmuyor. Firsat vermedigimden olan bir rahatlik degil bu yani.

İnşallah benim eşte böyle olur maaşı elime verir çünkü o biraz har vurup harman savurur en azından idare birimizin elinde olur :)

patolon ve gömlekleri giyilemeyecek kadar eskiyor mu? yani o kadar çok pantolonum var ki mesela asla ihtiyacım yok. yenisi ancak keyif için alınır. eşiniz de böyle düşünüyor olabilir yani.

Yipranana kadar da beklenmez ki :))) işe gidiyor sonucta o kiyafetlerle biraz dikkat etmeli diye dusunuyorum.

Çalışan bir kadın bütün parayı kocasının eline vermemeli, aynı şekilde erkekte.
Harçlık almak nedir yahu ne saçma bir şey.

Hesap ortak olur,iki kart olur , harcanacak olanlar ve faturalar ayrılır gerisi iki kişinin ortak harçlığı olur ikiye böler.

Her sorumluluk kadında olursa olmaz ki, hele erkekler sorumluluk almazsa hiç olmaz.

Bizde de durum bu :)
Her ay ödeme planına bakar ama sadece bakar :)
Maaşını benim hesaba atar, gerisini sormaz , bazen dikkatini çeksin diye bir şeyleri unutuyorum hatırlatıyor hemen demek ki boş bakmıyor diyorum ama takibini yapmıyor, şikayetçi de değilim.

Ben biseyi unutursam o iş kalir işte. Ben biseyi halletmezsem o hallolmaz. Ufak ufak dahil olsa iyi olur. Yoksa ben de seviyorum.

Ben de saldım biraz ama ben salinca hicbisey hallolmuyor. Firsat vermedigimden olan bir rahatlik degil bu yani.
Saldığınızı anlaması zaman alabilir,doğru zamanı beklediğinizi düşünebilir,örneğin ben bayram sonrası bi tatil planı yapalım dedim,tamamdır dedi mevzu onda oldugu için neden bu hafta değil vs diye kaygılanmam o muhtemelen uygun bi zaman aralığını bekliyor diye düşünürüm ben,saldığını anlamam ancak kış gelirse olabilir herhalde. Ya da direk talep etmesini beklerim bu tatili sen ayarla diye.

Aynen harclik istiyor. 4 yillik evliyim ben de takmiyorum ki zaten tamamen herseyi o yapsin demiyorum da bazi bazi seylerle birazcik ilgilenemez mi ya

asla ilgilenmiyor. benim nisanlim 36 yasinda ve 18 yasindan beri kendi evinde yasamis bir adam. aslinda herseyi benden iyi bilir ama gelgelelim rahat. tatil konusundada---sectigim hoteli bile bilmiyor. ay sonunda TRye ucucaz- nerde tatil yapicagimizi bilmiyor- sormuyorum. ben altim biletleri-daha sormadi. artik ucakdan inince anlar.

İnternet fenomeni var bilir misiniz bilmem instagram adresi zey_zor adlı bir kullanıcı.

Kadının röportajını okumuştum. Bir cevabında şunu belirtiyor “herşeyi ben hallederim, uçak biletini, otelini, cafesini araştırıp hallediyorum eşim hiç karışmaz, elini sürmez” demiş. Konunuzu okuyunca direkt aklımda belirdi çiftler.

Aslında gerçekten güzel birşey. Belirli bir süreden sıkabilir de, az erkeğin birşeyler yapması gerek.
Babamda annemi alır ne eksik, ne alınacak, nereye gidilecek, ne yapılacak, faturası bilmem nesi annem sayesinde halleder.
Geçen bizi şaşırttı ben odamdayım, annem mutfakta odaya pat dalıp “visenyaaa hadi hazırlan gezekkkk” diyor “nereye baba” dedim. Ne dese beğenirsiniz?
“Arabayla tur atak”

Yani inanır mısınız “Arabayla tur atalım” demesi bile şükür dedirtti en azından aklına birşey gelmiş ki söyledi. Annemde diyor ki “biz bi’ şükür namazı kılalım inşallah ilerleyen zamanlarda da kendi halleder birşeyleri”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…