Herşeyin yönetimi

Ya mesela kendi okul taksitinin zamanını hatırlatması lazım bana
Ama ben kendim bakıyorum, e diyelim unuttum noluyor biliyo musun öylece kalıyor
Bi keresinde askerlik tecilini unutmuş son gün deliler gibi oradan oraya koştuk yetiştiricez diye
Ben sordum neden bütün bunlarla ben ilgileniyorum diye
1. Sen bu işleri seviyosun
2. Birisi zaten yapıyoken neden ben el atayım ki? Dedi

Ben çok şikayetçi değilim ama isterdim gel bakalım bu ay gelir giderimiz neymiş hesaplayalım ya da bu haftasonu seninle x yere gideceğiz demesini
Bu ay kredi kartı ekstren kaç tl diyorum vardır bişeyler işte diyor.

Aynen bende hani cook cook sikayetci degilim ama ufak ufak el atsa benim icin iyi olurdu ya da biseyi halledemeyince esim yapar diyip bosversem mesela. Arada bir yani :)

benim sevgilim böyle. önce herşeyi benim planlamama çok bozuluyordum. şimdi dert etmiyorum. görmek istediğim gezmek istediğim yerleri söylüyorum ouyor bitiyor. erkekler bu konuda bizim kadar özenli değil sanırım, daha spontane yaşıyor. amaan ver görevi geç, aşkım doğumgünümde kolye yüzük bilezik hepsi beni mutlu eder ama sen seç de, şurayı burayı orayı görmek çok istiyorum ama sana bırakıyorum, sen sürprizi yap ben hepsinde mutlu olurum de, tvleri araştırır mısın internette yorum okur musun ben pek anlamam teknolojiden de. yani bilmiyorum ben öyle yapıyorum, ikimiz de mutluyuz

Benimki böyle böyle başladı, tatlı gelir baştan, aa her şeyi benim isteğim bırakıyor diye ama sonradan sinir bozucu oluyor baya. "Artık bi şeyi de sen düşün sen ayarla bi fikrin olsun be, yoruldum bi dinlendir önüme geç artık" diye bağırmalara doğru gidiyor bu yol.

Bilmezden gelerek yönetimi yarı yarıya devret başından. Benim konuda baya bi konuştuk da, ben bilmem, canım da şunu istiyor ama bilmem nasıl olacak deyip deyip yık adama. Ben anlamıyorum dedikçe o anlamak düzenlemek zorunda kalsın. Yoksa yineliyorum, bu yolun sonu sülalem raad diyen bi kocaya çıkıyor :KK70:

Ben geç kaldım bari sen erken müdahale et.

bizde de esim idare eder bazen fikir sorar bazen bazi seyleri hatirlatirim

dört yillik evliyim, ilk uc yil haybeden borc odemekle gecti, adam ev idaresinin e sini bilmiyordu maalesef. uzerime alsam ben sinir oluyodum

öyle böyle derken 100 binden fazla paramiz carcur oldu bos yere cok borc odedik ama artik evi cekip cevirir, fatura kira kredi karti market bilmem ne hep halleder

ama mesela mutfaga cok harcadiysak disarda yemeyelim, disardan soylemeyelim ben corba salata yapiym gibi seylerle yardimci olmaya calisiyorum, bu ay degil sonraki ay aliriz diyorum. cocugun ihtiyaclarini programliyorum ona gore aliyoruz

kocanin iki kaşığı varsa birini kircan demisler ya o kadar cok bos yere para odedi ki kendi rahatliginda hesapsizligindan, simdi cok uyi idare ediyo:KK49:

haydi kizlar kasik kirmaya

Benimki böyle böyle başladı, tatlı gelir baştan, aa her şeyi benim isteğim bırakıyor diye ama sonradan sinir bozucu oluyor baya. "Artık bi şeyi de sen düşün sen ayarla bi fikrin olsun be, yoruldum bi dinlendir önüme geç artık" diye bağırmalara doğru gidiyor bu yol.

Bilmezden gelerek yönetimi yarı yarıya devret başından. Benim konuda baya bi konuştuk da, ben bilmem, canım da şunu istiyor ama bilmem nasıl olacak deyip deyip yık adama. Ben anlamıyorum dedikçe o anlamak düzenlemek zorunda kalsın. Yoksa yineliyorum, bu yolun sonu sülalem raad diyen bi kocaya çıkıyor :KK70:

Ben geç kaldım bari sen erken müdahale et.

Hep boyleydi ki zaten max seviyede daha ne kadar rahat olacak bilmiyorum. :D oylee cook bunalmadim yapiyorum sikinti degil o ayarlamadan cikmam moduna girmiyorum ben. Yarisini da o yapsin bile demiyorum. Tek istedigim bazen yapsin. Ama oyle anlamiyorum sen yap demeyle yapmiyor malesef. Biliyor cunku yapacagim, yapmazsam kalacak o kesin.
Sanayiye, servise bile birlikte gitmeler... :D

Fatura işine hiç karışmam. Ne kadar gelmiş diye arada sorarım. Yatirmayi geciktirmisse mesaj gelir hatırlatırım nadiren. Alışveriş listesi hazırlarım ; acil alınacaklar , bitmek üzere olanlar diye asarım dolaba , hiç karışmam gerisine.

Para hesabımız ortak. Isteyen istediği kadar kullanır. Sadece yüksek meblaglarda birbirimize haber veririz.

Gezme işinde de bu hafta sana tabiyiz derim , ya da bu hafta burayı gezelim evde olalım v.s diye karar veririz.

Bilemiyorum, para idaresinin tek bir kişide olması , evin tüm yükünün kadında olması doğru değil.
Bir süre sonra kadın bundan yorulur.

Erkeğin eline kazandığı paradan harçlık vermek ise bana fazlasıyla ters. Öyle bir erkekle idare edemezdim sanırım.

Fatura işine hiç karışmam. Ne kadar gelmiş diye arada sorarım. Yatirmayi geciktirmisse mesaj gelir hatırlatırım nadiren. Alışveriş listesi hazırlarım ; acil alınacaklar , bitmek üzere olanlar diye asarım dolaba , hiç karışmam gerisine.

Para hesabımız ortak. Isteyen istediği kadar kullanır. Sadece yüksek meblaglarda birbirimize haber veririz.

Gezme işinde de bu hafta sana tabiyiz derim , ya da bu hafta burayı gezelim evde olalım v.s diye karar veririz.

Bilemiyorum, para idaresinin tek bir kişide olması , evin tüm yükünün kadında olması doğru değil.
Bir süre sonra kadın bundan yorulur.

Erkeğin eline kazandığı paradan harçlık vermek ise bana fazlasıyla ters. Öyle bir erkekle idare edemezdim sanırım.

Harclik sistemini ben de sevmem ama zorla olmuyor işte. Sanki yıllarca bu şeyleri üstünden atmak için beklemiş.
Pek değişmeyecek gibi görünüyor artik. Beni aşırı etkilemiyor bu durum illa yarisini veya tamamini yapsin demiyorum arada el atsa yeterdi ama yapmaz. :)

Yorulmak degil taş tasımiyorum sonucta, faturayi da odemeyiversin tamam da baska konularda unutugum bisey olunca el atsin mesela nebiliyim. Bikac kere de o nereye gidecegimizi ayarlasa güzel olurdu sanki gibime geliyor.

Bazen panik bir insan oluyorum mesela bazi seyler hallolmayinca ve cok canim sikiliyor cunku ben halledemezsem esim halleder diyemiyorum. :)
Aslinda herseyi ben ustume almadim kendi atti.

Yorulmayi mecazen soyledim.
Sonucta hicbirimiz tas tasimiyoruz ama cok severek bile yapsak bazen sorumluluklarimizdan sikilabiliyoruz.

Yani kalkip simdi bu adamdan inanilmaz suprizler, her hafta sonuna rio karnavali tadinda hareketlilik bekleyemezsiniz ancak bu hafta sende diyerek ufak ufak kitleyebilirsiniz cunku rutine binmis.

Kolayliklar.

Yorulmayi mecazen soyledim.
Sonucta hicbirimiz tas tasimiyoruz ama cok severek bile yapsak bazen sorumluluklarimizdan sikilabiliyoruz.

Yani kalkip simdi bu adamdan inanilmaz suprizler, her hafta sonuna rio karnavali tadinda hareketlilik bekleyemezsiniz ancak bu hafta sende diyerek ufak ufak kitleyebilirsiniz cunku rutine binmis.

Kolayliklar.

Herkes her haftasonunu inanilmaz suprizler ve rio karnavali tadında gecirmiyordur muhtelemen plani kocasi yapti diye.
D.gunumu, yildonumumuzu kendisi düşünür, her hafta suprize gerek yok. Zaten derdim supriz olmasi degil. Plani ben de yapsam geziyoruz ve birlikte eglenebiliyoruz sonucta. Sadece bazen "Şurasini dusunuyorum gidellim mi?" Desin tamam dersem herseyi halletsin bitsin gitsin diyorum gezme konusunda. O da arada bir yapsa yeter cok bisey beklemiyorum. Ama napalim duzelcek gibi de degil anca dertlesiyiruz burada.

Bu mu yani yorumlarca böbürlendiğin evlilik?
Sana kızıyorum, fırsat buldum vurayım demiyorum
Seni seviyorum
Seni önemsiyorum
Bana baş sağlığı dileyen sayılı üyedensin
Belki her üye gibi
Yorumlarla çelişen konu açınca dikkat çekti

Bu mu yani yorumlarca böbürlendiğin evlilik?
Sana kızıyorum, fırsat buldum vurayım demiyorum
Seni seviyorum
Seni önemsiyorum
Bana baş sağlığı dileyen sayılı üyedensin
Belki her üye gibi
Yorumlarla çelişen konu açınca dikkat çekti

Boburlendiysem eger kocamda var olan birseye böbürlenmisimdir. :KK70: ama kocam butun planlari yapar, bana hicbiseycikler birakmaz yazip bu konuyu acmadim. :))) Benim de esimin beni ovdugu yanlarim vardir ama ben mukemmel degilim sinir oldugu ozelliklerim de var.

Boburlendiysem eger kocamda var olan birseye böbürlenmisimdir. :KK70: ama kocam butun planlari yapar, bana hicbiseycikler birakmaz yazip bu konuyu acmadim. :))) Benim de esimin beni ovdugu yanlarim vardir ama ben mukemmel degilim sinir oldugu ozelliklerim de var.
Onu diyorum zaten
Ya kocan
Ya evliliğin
Her konuda yazdın ya muhteşem uyumunuzu
Senin de çatlakların varmış
Yaşdaşım:)

Onu diyorum zaten
Ya kocan
Ya evliliğin
Her konuda yazdın ya muhteşem uyumunuzu
Senin de çatlakların varmış
Yaşdaşım:)

Muhteşem kocam diye de bisey yazmadim. :D Ama evet uyumluyuz genel anlamda. Konuşacak şeylerimiz, ortak hobilerimiz ve ilgi alanlarimiz var.
Ama bu ortak olmayan noktalarimiz olmadigi anlamina gelmiyor. Eşim hep der ki; Birsey fazla mukemmelse o sey gercek degildir. :D

Benim de iş yerinde bir arkadaşım var.. Gelecekte sizin eşiniz gibi olacagı kesin :KK48:
Memuruz.. Çogu genç arkadaş bütçesine, durumuna göre birikim yapar.. Aramızda konuşur, fikir alır destekleriz :) :) Bu arkadaşımız ise kira+faturalar= gıda+giyim alışverişi ile ayın 15ini ucu ucuna görür:olamaz:

Hayattan beklentisi ise benim gibi çalışan birini bulayım o halleder.. Vereyim maaş kartımı birikimse birikim yatırımsa yatırım.. Bende onu sever rim, çocuğumuz olursa onunla oynarım diyor :rapci::rapci::rapci:

Yapabileceğiniz şey yapılacakları yazıp B u ay hesap kitap sende dedikten sonra kafayı dinlemeniz.. Kısa vadede böyle aralar vererek onu mali anlamda yönetmeniz gerekiyor.. Çünkü içinden gelmediği için ne yapsanız zor gibi duruyor...

Bende evde iş yapmayı sevmiyorum eşim ise çok düzenli, titizdir.. Maalesef çoğu zaman o organize ediyor ben gene lde temizlikten kaçmaya çalışıyorum vb. . Bir gün mutfağı tertemiz yaptıysam ( en az 10 kere söyler) o aksam kutlama yaparız :KK53::KK53::KK53:

Benim de iş yerinde bir arkadaşım var.. Gelecekte sizin eşiniz gibi olacagı kesin :KK48:
Memuruz.. Çogu genç arkadaş bütçesine, durumuna göre birikim yapar.. Aramızda konuşur, fikir alır destekleriz :) :) Bu arkadaşımız ise kira+faturalar= gıda+giyim alışverişi ile ayın 15ini ucu ucuna görür:olamaz:

Hayattan beklentisi ise benim gibi çalışan birini bulayım o halleder.. Vereyim maaş kartımı birikimse birikim yatırımsa yatırım.. Bende onu sever rim, çocuğumuz olursa onunla oynarım diyor :rapci::rapci::rapci:

Yapabileceğiniz şey yapılacakları yazıp B u ay hesap kitap sende dedikten sonra kafayı dinlemeniz.. Kısa vadede böyle aralar vererek onu mali anlamda yönetmeniz gerekiyor.. Çünkü içinden gelmediği için ne yapsanız zor gibi duruyor...

Bende evde iş yapmayı sevmiyorum eşim ise çok düzenli, titizdir.. Maalesef çoğu zaman o organize ediyor ben gene lde temizlikten kaçmaya çalışıyorum vb. . Bir gün mutfağı tertemiz yaptıysam ( en az 10 kere söyler) o aksam kutlama yaparız :KK53::KK53::KK53:

Bizimki duzelmez. Konusulmadik bir konu degil. Acik acik parayla ilgili hersey sende ben karismam diyor. Batirsam da karismazmiş. Tabi ki batirmayacagimi biliyor, arada umursasin diye aşan harcamalar ve abuk sabuk seyler yapiyordum ses cikartmiyor cunku bilerek yaptigimi tahmin ediyor. Bizi batirmayacagimi biliyor :KK70: . -.- Saglam batirsam görürdü gününü ama yapamiyorum. :)))

Aynı Babam aslında çok güzel bir şey size güveni tam. Eskiden ben okula giderken sabah benimle beraber harçlık sırasına girerdi.Annem çok kızardı çoçukk bile parasının hesabını biliyor sen bilmiyorsun diye.Apartmandan çıkmadan kendi parasından ekstra bana verirdi sen öğrencisin yanında dursun diye baba gerek yok aynı parayı alıyoruz dediğimde olsun olsun der giderdi.Arkasından bakar kalırdım bu yaşıma geldim o kadar okudum ettim hiç babamdan para istediğimi bilmem hep anne. Tatil gezme olaylarında ben bilmem siz neresi isterseniz der. Ayrıca çok iyi bir şirkette üst düzey yönetici. Bilmemezlikten değil işte yeterince sorumluluk var evde olsun istemiyor. Hala kaç yaşına geldi hesap kitap yapmaz bilmez hep der Anneme sen ayarla benim oyum belli Annem alıştı hatta çok memnun.

Aynı Babam aslında çok güzel bir şey size güveni tam. Eskiden ben okula giderken sabah benimle beraber harçlık sırasına girerdi.Annem çok kızardı çoçukk bile parasının hesabını biliyor sen bilmiyorsun diye.Apartmandan çıkmadan kendi parasından ekstra bana verirdi sen öğrencisin yanında dursun diye baba gerek yok aynı parayı alıyoruz dediğimde olsun olsun der giderdi.Arkasından bakar kalırdım bu yaşıma geldim o kadar okudum ettim hiç babamdan para istediğimi bilmem hep anne. Tatil gezme olaylarında ben bilmem siz neresi isterseniz der. Ayrıca çok iyi bir şirkette üst düzey yönetici. Bilmemezlikten değil işte yeterince sorumluluk var evde olsun istemiyor. Hala kaç yaşına geldi hesap kitap yapmaz bilmez hep der Anneme sen ayarla benim oyum belli Annem alıştı hatta çok memnun.

Bakin ben bu açıdan bakmamıştım. Eşimin de iş yerinde fazlasıyla sorumlulugu var ustelik eve de iş getiriyor bazen. Ufak tefekte olsa bir de evi düşünmek istemiyor olabilir ki ben zaten yarisini yapsin bile demiyorum arada bir azicik el atsindi ama O nun gibi bir iş hayatim olmadigi icin pek bu yonden dusunememisim hakli aslinda. Sagolun.

Back
X