Hesabı o ödüyor diye...

ortak odeyın kendı payınızı koyun ortaya gerısıne karısmayın bırebır muhabbetlerde yanı ıkı kısı ıken bır gun sız bır gun arkadasınız odeyebılır ama cogul muhabbetlerde ya bu sekılde olur yada ortak odenır kımse kımsenı hesabını karsılamak zorunda degıl-parası yoksada evınde otursun ben cok rahatsız olurum bu durumdan..

İnsan dost arıyor, hem de cok. Fakat dışarı cıkacagınız zaman eşinizle çıkın. Birlikte yiyin için, buna acımaz insan.

Arkadaşlarınızı ise evinize davet edin, cuma akşamlarında biz evimize arkadaslarımızı cagırırız, yeriz, içeriz, cok keyifli geçer. Bakın hem böyle arkadasınıza sinir olmanız geçer. Sonucta evde olmak daha keyifli... Çay, çerez, meyve, tatlı, ne istiyorsa, önüne dizersiniz. Belki zamanla yaptıgını anlar.

Üç kişilik bir aileyseler uç ayrı menü söylemeleri gayet normal ve bunun yaninda salata ve tatli istiyorlarsa buda normal.Çok merak ettim bunlarin disinda baska bir sey istiyorlar mi?

önceden mi biliyorlar sizin hesabı ödeyeceğinizi?
biz çok yakın arkadaşlarımızla çıktığımızda,erkekler ödemeye gidiyor ve bölerek ödeniyor para.3 aile gittik misal,kim ne yedi bakmadan 3 e bölünür.bence mantıklısı budur.
bu kadar çok yediklerinde kendilerine ödetin hesabı siz de o zaman.

Arkadaş olmazsa olmaz bir gereksinim değil bence. Arkadassiz yapamayan bir cift, cift olamamistir bence. Biz uzun yolculuklara, tatile, aksam cafeye vs eşimle gideriz yanimizda illa birini aramayiz yalniz degiliz biz ikimiziz ve birbirimize yetiyoruz cok sukur. Arkadas dedigimiz insanlar hayatimizin cok minik bir bolumu kapsiyorlar olmasalarda olur yani. Hele keyfimizi kaciriyorsa bir arkadaş, niye onunla takilalim ki?[/QUOTE]

aynen bende böyle düşünüyorum bire bir. ama böyle olunca asosyal olmakla suçlanıyoruz.
eşim ve ailem dışında kimseye ihtiyaç duymuyorum, hatta benimle arkadaşlık etmek isteyenlere karşılık verirken zorlanıyorum çünkü gerçekten ihtiyaç duymuyorum çevremde fazla insana. çoğunlukla da yoruluyorum ve bıkıyorum insanlardan ama bunu yanlış anlıyorlar gibime geliyor.

arkadaşınız,sizinle olmaktan pek mutlu olmuyor,anlaşılan.belki eşi zorluyordur,sizi çağırmak için,.eşi,çocuğu ve kendisi dolaşmak istiyordur.size surat assa ,anlamayacağınız düşünerek,böyle bir taktik uyguluyordur.

dışarıdan bakınca,böyle gözüküyor,malesef.

demek ki çok duyarsızlar. ben mesela bilsem ki hesabı karşı taraf ödeyecek yiyebileceğim en ucuz şeyi söylerim, ona bile çekinirim. bence o arkadaşlarınızla bir daha çıkmayın dışarı. kendinizi kullandırtmayın. eşinizin 20 yıllık arkadaşı olması bişeyi değiştirmez. illa görüşecekseniz eve akşam oturmasına davet edersiniz.

Aç gözlülüğün böylesi işte. İki lokma fazla yiyeceğim diye böyle rezil ediyor kendisini. Alman usulü en güzeli arkadaşım.

Hepsini okuyamadım ama çocuğa ayrı yemek normal

Oğlum 5,5 yaşında 2 yaşından beri ayrı söyleriz az porsiyonda olsa da ayrı

Ne isterse de onu yer

Toplu gidildi ise de biz üç kişiyim biz ödeyelim deriz mesela ya da genelde eşim öder hatta hesabı istemeden çoğu zaman önce hallederiz zira biz çocuk var diye kaliteli yerde yemek yiyoruz diye insanlar neden fazla ödesin ki

Çözüm ödemeyin hesabı o kadar çok sonuçta birlikte gidince araba fiyatı hesaba katılmaz ki

Eşimin Ünv arkadaşları var İstanbul'da, eşleriyle arada gelirler ve biz asla hesap ödetmeyiz ki eşim ısrar etmesin diye kalkmadan gider öder. Biz de arada gidince onlar öder. Ama onların ödeyeceğini bildiğim için en uygununu seçmeye özen gösteririm. Mesela kahve içesim var, fiyat 6 tl, çay 2 tl, çay içerim, kahvaltı seçeneği çoksa en uygununu alırım.

Adamın parası vardır, yoktur, olsa bile ne gerek var ki?

Bence düşüncesiz birisi asla ama asla iyi bir arkadaş olamaz, insanı insan yapan düşüncedir, menfaatçi birisi er ya da geç bir yerden patlar, görüşün görüşmeyin demiyorum ama azaltın sıklığı ve dışarı çıkmayın uzun süre, belki anlar. Her ay bunlara yedirdiğiniz parayla taksitle araba sahibi olursunuz hatta...

Ya bizim arabamız yok onlarla gidiyoruz diye esimde hesabı oduyor altta kalmamak için oda bunu seziyor tabi

Ayy bana fenalık gelir. Milletin görgüsüzlüğünün faturasını ödeyeceğime, kredi çekip araba alırım onu öderim o ne ya...

Eşim de öyle diyor o yemeği boğazına dizerimde bana yakışmaz söylerim söylerim ya kanka benim cüzdan evde kalmış derim mecbur odeyecek hemde yemeğin başında yaparım yiyemezde diyor )
Madem bu kadar gıcıksınız buluşmayın olur biter

Görgusuz kadın demekki. Her aile kendininkini ödesin bence. Öyle bir ortam olmuyorsa da yemege değil de çay ocağına falan götürün bari.
İşte zaten en son eşim kahve ismarlayim size dedi katalogda ne kadar pasta varsa sipariş etti o günden sonra benim sartel attı

bizde de var bu modelden bir tane baktım olmuyor dışarda buluşmuyoruz.evde buluşuyoz evdede bi çay bir kek insan olana çok bileee :)))) enayi olmayınnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…