Hesap Sorunsalı

DalBudak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
204
0
46
Isparta
Arkadaşlar ilişkilerde hesabı kim öder sizce, nasıl olmalıdır ?
Ben kızlı erkekli ilişkilerde iyi değilim. Bilemedim açıkçası
Erkek mi ödemeli, herkes kendisininkini mi ödemeli ?
Hani bigün biyerde arkadaşımla yemek yersem ne yapmalıyım bir akıl verin ? .

Eğer iki tarafta öğrenciyse çalışmıyorsa, hesabı erkek öder mantığı yanlış diye düşünüyorum.
Bence ortaklaşa değil o da komik oluyor ama bazı buluşmalarda erkek bazı buluşmalarda kız ödemeli
Ama ilişki olgunsa bir kaç yıllık geçmişi varsa ve erkek parasını kazanıyorsa erkek ödemeli..

Teşekkür ederim canım yorumun için, şimdi vermek istesem hem onuru kırılır hem incitirim gibi hissediyorum.
Bu konuyu hehangi bi arkadaşımla bile konuşamam ki ben.
Ortaklaşa komik oluyor evet, düşünsene hesap gelmiş kim ne yedi inceleyip para dökmek felan çok çirkin.

ilişkide hesabı daha çok erkek öder ya da ödemeli. ama ara sıra kadın da ödemeli.yüzdeye vurursak % 70 erkek %30 kadın ödemeli,hep erkek hep erkek,ayıptır bence :))

Son düzenleme:
ilişkide hesabı daha çok erkek öder ya da ödemeli. ama ara sıra kadın da ödemeli.yüzdeye vurursak % 70 erkek %30 kadın ödemeli,hep erkek hep erkek,ayıptır bence :))
Bilemiyorum ki anneme sorulsa erkek ödemeli diyor. Ama o da ayıp olur gibi geliyo bana.
Napacağımı şaştım.
Bu para meseleleri çok hassas . :/

Kadın her zaman hesabı ödemeyi teklif etmeli. Erkek bunu çok zorda olmadıkça kabul etmemeli.

Ama her durumda olması gereken bence şu, mesela yemek yendi, o hesabı erkek ödemeli kadın da kahve/tatlı yemeye götürüp oradaki hesabı ödemeli. Şartlar eşit olmasa da jest şart.

Hep erkeğin hesap ödemesini bekleyen kadınları çok itici buluyorum, ne o öyle yiyici gibi. Burada kast ettiğim şey sevgililik dönemi, yapan kadınları görünce de iki kahve ısmarlayamayacaksan otur zaten evinde diye söyleniyorum kendi kendime.

Kim davet ediyorsa o öder ßenim ßildigim.
Ama su ana kadar ßende davet etsem,hic hesap odemedim,odetmediler:)

Yeri gelince ödemelisin.Hep erkeğe ödetmek ayıp,tuhaf.Adam herzaman benim yediğimi ödemek zorunda mı ki? Teklifini mutlaka yap,zaten çoğu erkek sana ödetmeyecektir.Üstüste ödetmiyorsa da sen de ona kahve veya tatlı ısmarla.

mutlaka erkek ödemeli .kadında belki bir hediye alır ne bilim yani ufak şeyler ama erkek çalışıyorsa mutlaka ödemeli .ama günümüzde hep kadınlar ödüyor arkadaşlarımdan biliyorm .eski ilşkimde bende öderdim ama şimdiki ödetmiyor allahtan .
örenciyse ama iki tarafta öder tabi o başka konu .ama diğer şekilde her türlü erkek öder.

Mutlaka/Kesinlikle/Yüzdeyüz erkek ödemeli diye bir kavram olamaz, olmamalı, samimiyetin derecesine göre ödenmeli. Eşimle sevgiliyken bana hesap ödetmedi, sürekli kavga cıktı bu yüzden, ama ben bi şekilde altta kalmamak için, pasta aldım, tatlı aldım vs vs.

bir o ödese bir ben öderdim. kendisi ' kindarın da en beğendiğim özelliklerinden biri bu ' derdi. benimki de biraz garip miydi neydi anlamadım :44:

illa erkek ödemeli diye birsey yok tabiki ama arada sırada kadınında elini cebine atması gerekir. en azından teklif edilmeli diye düsünüyorum. ögrenciyse tabiki ortaklasa yada ödesmeli ödenmeli :)​

bencede kimi zaman erkek kimi zaman kadın ödemelii.çoğunlukla erkek ödemeli ama niye bilmiyorum şimdiye kadar hep böyleydi artık kalıplaştı diye herhalde.ben erkek arkadaşımla çıktığımda onun ödediği zamanlar çoğunlukta ama bende tek tük ödedim.kabul etmediği zamanlar dondurma, tatlı filan alıyodum bende.her buluşmada erkek ödicekse yediğimiz içtiğimiz herşeyi ooo.
yinede bence kadınlarında bi teklif etmesi lazım.

iki taraf da ödemeli.başka konulara gelince hayat müşterek,hesap ödemeye gelince erkek ödesin.ne hoş
eşimle çıktığımız dönemlerde haftada 3-4 gün dışarda görüşürdük.her seferinde yemek yer,ardından bir yerlerde oturur çay,kahve içerdik.sonra o beni arabasıyla ev bırakır,45-50 km yol yapardı.yani bir sefer dışarda buluşmamız nerden baksanız 100 lira.haftada 4 gün,400 lira.ohaaaa
hangi birini ona ödetebilirdim?ikimiz de çalışıyorduk,bu durumda maaşını bana harcaması gerekiyor tamamen.bir o öderse bir ben öderdim,o benzin alırsa ben yemek ısmarlardım vs vs...kimsenin sırtından geçinmeye gerek yok.

canım eger ılıskı henuz cok yenıyse tabıkı erkek oder .
sen soyle ustun koru odeyecekmıs gıbı havaya gır .
cuzdanı fılan cıkar
ama oldu da senın odemene ızın verıyorsa eger,
o adamdan uzak dur derım .daha ılıskının basların da sana
hesap odeten adamı sonraları dusunemıyorum bıle .
nazık olmadıgı kaba bırı oldugu bellı olur .
fakat ılıskı soyle aylara dayalıysa eger uzun vadelı ıse ,
her ıkı taraf da odeyebılır .kım de para varsa o oder .
ama kız arkadasınla mumkunse herkes kendı
hesabını odesın valla .kız mılletıne yuz vermeye gelmıyor .
elını cebıne atarsan eger devamı da gelır valla .
yasadıgım ıcın bılıyorum .

Son düzenleme:

Yazdiginiz herseye harfiyen katiliyorum. Erkek odemeli diyell dusunenlere anlam veremiyorum onunda aldigi belli bir miktar var her seferinde size harcamak zorunda degil madem elinizi cebinize atmak istrmiyorsunuz yemeyin o xaman bisey esiniz olmadiktan sonra utanirim bi kere ya ben hep o odese

Bizde hep sevgilim öder ve bana hiç ödetmez.
Ama ne olur işte, ben ona arada hediye alırım ya da ihtiyaçları olur.
Şampuanı ve duş jeli bitmiş geçen gün mesela, evine giderken ben aldım.

Bence kadın her seferinde teklif etmeli, erkek ödetmiyorsa tatlı, hediye vs. gibi şeylerle açık kapatılabilir.

Ha benim erkek arkadaşım ne kadar teklif edersem edeyim ödetmiyor o ayrı mesele. Sen öğrencisin ben çalışıyorum, sen de çalışmaya başlayınca ödersin diyor, bahane mi ediyor ciddi mi pek emin değilim ama. :44:

tabii ki kadın da ödemeli, çoğu zaman erkek ödesin ara sıra kadın ödesin diye de bir şey yok bence. herkesin parası kıymetli, herkes emek vererek parasını kazanıyor kadın ya da erkek. bir buluşmada sevgilim ödediyse diğerinde ben öderim, ben yemek parasını ödediysem o çay kahve parasını öder. herkes ister yiyeyim içeyim param cebimde kalsın, ama karşıdakine de yazık değil mi, hayat müşterekti ya hani. yakın bir kız arkadaşım vardı, hesabı hep sevgilisi öderdi. neden sen de ödemiyorsun derdim, ödetmiyor derdi. bir zaman sonra ayrıldılar ve çocuk hem kıza hem arkadaşlarına sana bir sürü para yedirdim diye anlatmıştı. tabii bu erkeğin terbiyesizliği ama demek ki kız gerçekten ödemek isteseydi, ödeyebilirdi. kız öğrenci, erkek çalışıyorsa tabii ki durum farklı.

Son düzenleme:
iliskinin boyutuna gore calisip calismama durumuna gore degisir.

esimle konusurken de yemeklere ciktik cafelere gittik genelde teklif ettim ama terrs bakislarinin ustune bir sure sonra teklif de etmez oldum..

bence de kadinin teklif etmesi en azindan nezaketen gerekli, erkegin de odetmemesi gerekli diye dusunuyorum..

(ben de napim arada yemeklerden sonra sakasina adisyon yaziyorum altina da paha bicilemez -odendi yaziyorum yariliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…