- 9 Aralık 2014
- 4.215
- 7.876
- 158
- Konu Sahibi Meyveliturta19
Millet kliselere gore yorum yapar.. "Kpss'ye gir, devlete gir, şunu yap bunu yap" vs vs vs.. Onlarin dogru gordugu islerin disindakiler hep eksiktir.. O nedenle elaleme aldirma..
İş yerine devam edip kendi isini kurmak icin para biriktirme sansin yok mu? Evde calistiginda bu parayi kazanma ve biriktirme sansin nedir?
Küçük yaştan beri çalışıyorum öğrencilik hayatımdan beri.. ilk bu mesleğe başladığımda çok fazla çalışıyordum ailem hep bana keşke öğretmen olsaydın 3 ay dinlenir sonra maaşını alırdın bir bayan için en ideal meslek dediler hep. Sonra kendimi çok ilerletip ciddi paralar kazandığımda teyzemin oğluna bilgisayar mühendisliği okuması için baskı yaptığını duymuştum. Ben işimi para için yapsaydım başarılı olamazdım, mesleğimle aramda çok büyük bir bağ var çok severek yaptığım için iyiyim. Hatta hala kendimi geliştiriyorum dersler çalışıyorum. Dediğiniz şey o kadar doğru ki devlete sırtını daya mantığı toplumumuza öyle bir yerleşmiş ki diğer meslekler meslekten sayılmaz olmuş. Çok iyi tanıdığım bir aşçı var şuan bir avukattan daha iyi kazanıyor.
Şuan için evden kazandığım iş yerinden kazandığımla aynı değil tabi.. işten dolayı evdeki işe de çok fazla odaklanamıyorum. Kendi yerimi açmam için ticari bir tecrübede kazanmam lazım onuda evden kazanmak istiyorum ilk etapta. Hızlı koşup birden düşmek istemiyorum.. maddi yönden kişisel olarak biraz birikimim var ama yeterli olmaz biraz daha eklemem gerekecek ( Allahtan o birikimden kimsenin haberi yok bekarken kenara koyardım hep öyle onun harici tüm kazandıklarımı aileme verdim) Onları bu uğurda harcayacağımı duyarlarsa iyice aptal muamelesi yaparlar.. :)
Kendimi bildim bileli çalışıyorum hemde öyle böyle değil kendim için şu hayatta bir arabam bar başka hiç bir şeyim yok. Kendim için hiç bir şey yapmadım düşündüm de şimdi