• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Heyecanımı aldılar resmen..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Millet kliselere gore yorum yapar.. "Kpss'ye gir, devlete gir, şunu yap bunu yap" vs vs vs.. Onlarin dogru gordugu islerin disindakiler hep eksiktir.. O nedenle elaleme aldirma..
İş yerine devam edip kendi isini kurmak icin para biriktirme sansin yok mu? Evde calistiginda bu parayi kazanma ve biriktirme sansin nedir?

Küçük yaştan beri çalışıyorum öğrencilik hayatımdan beri.. ilk bu mesleğe başladığımda çok fazla çalışıyordum ailem hep bana keşke öğretmen olsaydın 3 ay dinlenir sonra maaşını alırdın bir bayan için en ideal meslek dediler hep. Sonra kendimi çok ilerletip ciddi paralar kazandığımda teyzemin oğluna bilgisayar mühendisliği okuması için baskı yaptığını duymuştum. Ben işimi para için yapsaydım başarılı olamazdım, mesleğimle aramda çok büyük bir bağ var çok severek yaptığım için iyiyim. Hatta hala kendimi geliştiriyorum dersler çalışıyorum. Dediğiniz şey o kadar doğru ki devlete sırtını daya mantığı toplumumuza öyle bir yerleşmiş ki diğer meslekler meslekten sayılmaz olmuş. Çok iyi tanıdığım bir aşçı var şuan bir avukattan daha iyi kazanıyor.

Şuan için evden kazandığım iş yerinden kazandığımla aynı değil tabi.. işten dolayı evdeki işe de çok fazla odaklanamıyorum. Kendi yerimi açmam için ticari bir tecrübede kazanmam lazım onuda evden kazanmak istiyorum ilk etapta. Hızlı koşup birden düşmek istemiyorum.. maddi yönden kişisel olarak biraz birikimim var ama yeterli olmaz biraz daha eklemem gerekecek ( Allahtan o birikimden kimsenin haberi yok bekarken kenara koyardım hep öyle onun harici tüm kazandıklarımı aileme verdim) Onları bu uğurda harcayacağımı duyarlarsa iyice aptal muamelesi yaparlar.. :)
Kendimi bildim bileli çalışıyorum hemde öyle böyle değil kendim için şu hayatta bir arabam bar başka hiç bir şeyim yok. Kendim için hiç bir şey yapmadım düşündüm de şimdi

Bence onemli olan sizin ne hissettiğiniz. Hayatta hersey para demek degil. Mutluysaniz bu zaten sizin motivasyonunuza cok olumlu yansiyacak ve basariyi da ardinda getirecektir.
Kulaginizi tikayip hedefinize odaklanin derim.

Eşim dışında bir de anneannem destek veriyor o da çocuk yapmamı çok istediği için :))

Ben de grafik tasarımcıyım.
İşimi evden yapabilecekken her gün sabahın köründe küfürlerle uyanıp servisle dağ başına gelip akşam 7.30'da evde küfürlerle oluyorum.
İnanılmaz mutsuzum.
Evden çalışabilmek için herşeyimi verirdim.
Ben de bu rahatlığa ulaşmak için adım atacağım.
Belki yine bir süre çok daha fazla çalışacağım işlerimi oturtmak için ama sonunda istediğim tek şey hasta olunca rahatca hastaneye gidebilmek, adet dönemlerimde kusa kusa, ayağım uyuşuk sancı içindeyken bir gün de olsa dinlenebilmek, sıkılınca şöyle bir kahve içebilmek, bankaya gidebilmek, acil durumlarda sevdiklerime kolay ulaşabilmek, uykumu alıp evimde vakit geçirebilmek, kedimi de işe götürebilmek...
Sakın huzurunu bozma.
Bu senin elinde bir şans ve işlerin kötü gidince eski düzenine dönebilirsin.
Mesela dün tabiki acil bir şekilde iş istendi, yaptım beğenilmedi yeni bir çalışma yap denildi 1-2 saat içinde.
Ağır bir ilüstrasyon çalışmasıydı belki kasıp bişeyler yapabilirdim ama sabahtan beri çok sancı çekiyordum iş var diye ellerim titreye titreye işimin başında olmak zorundaydım.
Ama dayanamayacağım noktaya gelince beni hastaneye götürmek zorunda kaldılar.
İş kaldı, patronların suratı asıldı ve ben gecemi hastanede geçirdim.
İşimi tamamlayamadığım için iş iptal oldu.
Oysa bir gün önceden değil de bir hafta önceden söylenseydi hemen biterdi ama acil, acil, acil diye iş yükü arttırılınca bitmedi.
Mahçup olmak zorunda olmamama rağmen çok mahcupum.
Kendi işim olsa herşeyi zamanına göre sıralardım ve düzen içinde mis gibi yapabilirdim.
Strese girmeden, oh mis..
Benimki de iç dökmek oldu biraz ama gerçekten çok stresliyim bugün dün hastalandım diye.

Bir çok grafikerlerle çalıştım mesleğiniz o kadar güzel ki ama kesinlikle rahat olmanız lazım. Çünkü sizler hayal gücünüzle çalışıyorsunuz yorgun bir beyinle ne üretebilirsiniz. Çalışma ortamlarınız tamamen size özel olması lazım. Bugün yurtdışında ki web ofislerini incelediğimde eğlence merkezinden farksız olduğunu görüyorum. Ama en iyi işleri de onlar çıkarıyor. Siz de tasarımlarınızı esinlenirken yurtdışındaki sitelerden esinlenmiyor musunuz? Bunun tek sebebi aç gözlü patronlar!
Hele ki zevksiz işinizden anlamayan bir patronunuz varsa sizin yaptığınız tasarımlara olmadık yorumlar yapıp değişiklik yaptırmaya kalkarsa o zaman zaten çileli bir hal olmaya başlar.
Umarım sizin içinde her şey çok güzel olur ve evden çalışma gibi bir şansınız olur

evde çalışmak mutlaka iyidir ama işi kendin kovalaman lazım. eğer bi yere bağlı çalışırken maaşın ve koşulların iyiyse bence bırakman kötü olmuş.

Insanin kendi işi gibisi var mi ya,kendi kendine patron...daha ne olsun:)en azindan deneyin,deneyip te pişman olmak,hiç denemediginiz için pişman olmaktan daha iyidir,içinizde kalmasin

Eşim dışında bir de anneannem destek veriyor o da çocuk yapmamı çok istediği için :))
Gecenlerde bir yerde okumustum ve senin icin ozellikle arayip buldum asagidaki hikayeyi:
Bir gün kurbağalar arasında yarışma yapılacakmış. Yarışın amacı, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa yarışı seyretmek için toplanmışlar ve yarışma başlamış. Kule o kadar yüksekmiş ki seyircilerin hiçbiri yarışmacıların başarabileceğine inanmıyormuş. Destek vermek yerine başlamışlar bağırmaya:

– Zavallılar! Hiçbirinizbaşaramayacaksınız!

Yarışmaya başlayan kurbağalarümitsizliğe kapılıp, kulenin tepesine ulaşamayacaklarını düşünüp, teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar içlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya devam etmiş.

Seyirciler bağırıyorlarmış:

– Zavallılar! Hiçbiriniz başaramayacaksınız!

Sonunda, geriye kalan son bir kurbağayarışı bırakmamış ve büyük bir gayret ile kulenin tepesine çıkmayı başarmış.

Seyirciler ve diğer yarışmacılar hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş:

– Bu işi nasıl başardın.

Kuleye çıkan kurbağa cevap vermemiş, O an farkına varmışlar kurbağasağırmış!

Kurbağa olumsuz tüm haykırışları duymayıp ümitsizliğe düşmemiş ve yalnızca kulenin en tepesine çıkmayı düşündüğü için sonunda başarmış.

Bir çok grafikerlerle çalıştım mesleğiniz o kadar güzel ki ama kesinlikle rahat olmanız lazım. Çünkü sizler hayal gücünüzle çalışıyorsunuz yorgun bir beyinle ne üretebilirsiniz. Çalışma ortamlarınız tamamen size özel olması lazım. Bugün yurtdışında ki web ofislerini incelediğimde eğlence merkezinden farksız olduğunu görüyorum. Ama en iyi işleri de onlar çıkarıyor. Siz de tasarımlarınızı esinlenirken yurtdışındaki sitelerden esinlenmiyor musunuz? Bunun tek sebebi aç gözlü patronlar!
Hele ki zevksiz işinizden anlamayan bir patronunuz varsa sizin yaptığınız tasarımlara olmadık yorumlar yapıp değişiklik yaptırmaya kalkarsa o zaman zaten çileli bir hal olmaya başlar.
Umarım sizin içinde her şey çok güzel olur ve evden çalışma gibi bir şansınız olur

sağol umarım sen de huzurla çalışırsın.
anlatsan dert yansam sabaha kadar konuşurum.
sadece doğru zamanı bekliyorum.

Merhaba hanımlar,
Uzun yıllardır çalışıyorum mesleğimle aşk yaşıyorum resmen. Mesleğime olan aşkım sayesinde yaşıma rağmen iyi bir kariyerim ve güzel tecrübelerim var.
Çok güzel bir işte, iyi bir konumda çalışıyordum. Maaşımda yeterince (kendime göre) tatmin edici.

6 aydır mesleğimi evden de yapmaya başladım.. ufak tefek işlerle başlayıp şuan baya baya evden de çalışıyorum.. kendi kurallarımla kendi rahatlığımda ve daha çok mutluyum.

Fakat şuan 2 iş gibi olmaya başladı ve bünyem daha fazla kaldıramadı. İş yerime dün istifamı sundum. :)
Çünkü evde çalışmak beni daha çok mutlu etmeye başladı.. hayallerim hedeflerim çok daha başka olmaya başladı hayatıma heyecan kattım kendi kendime :)

Ama bunu duyan herkes gül gibi işin vardı bırakılır mı? Evden çalışmak çok riskli? Akan dereyi durdurdun vb. gibi yaklaştı.
Eşim herşeyi bana bırakıyor ama onun harici herkes olumsuz düşünceleriyle moralimi bozdu.
Kendimden o kadar emindim ki şimdi sersemleştim.
Hala işe devam etme gibi şansımda var iki arada bir derede kaldım.

Güncelleme: Herkes mesleğimi sormuş konu açarken yazmamışım.. Yazılım uzmanıyım :)

Ne zaman istesen özel sektörde iş bulursun
Ama kendi işini kurmak iyidir
Bence aynen devam

senin içinden nasıl geliyorsa öyle yap insanlar bazen karşısında ki başarılıysa kıskanır hele bi kadın olarak kendi ayaklarının üzerinde duruyorsan istemezler bunu ama sen başarabilirsin işini seviyorsun bu sana yeter utandır onları :KK39:

Gecenlerde bir yerde okumustum ve senin icin ozellikle arayip buldum asagidaki hikayeyi:
Bir gün kurbağalar arasında yarışma yapılacakmış. Yarışın amacı, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa yarışı seyretmek için toplanmışlar ve yarışma başlamış. Kule o kadar yüksekmiş ki seyircilerin hiçbiri yarışmacıların başarabileceğine inanmıyormuş. Destek vermek yerine başlamışlar bağırmaya:

– Zavallılar! Hiçbirinizbaşaramayacaksınız!

Yarışmaya başlayan kurbağalarümitsizliğe kapılıp, kulenin tepesine ulaşamayacaklarını düşünüp, teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar içlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya devam etmiş.

Seyirciler bağırıyorlarmış:

– Zavallılar! Hiçbiriniz başaramayacaksınız!

Sonunda, geriye kalan son bir kurbağayarışı bırakmamış ve büyük bir gayret ile kulenin tepesine çıkmayı başarmış.

Seyirciler ve diğer yarışmacılar hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş:

– Bu işi nasıl başardın.

Kuleye çıkan kurbağa cevap vermemiş, O an farkına varmışlar kurbağasağırmış!

Kurbağa olumsuz tüm haykırışları duymayıp ümitsizliğe düşmemiş ve yalnızca kulenin en tepesine çıkmayı düşündüğü için sonunda başarmış.

Çok teşekkür ederim.. bayıldım bu hikayeye ne kadar doğru. Çevremizdeki insanlara karşı bazen sağır olmakta fayda var.. gerçek hayatta da keşke bunu sağlayabilsek

Merhaba hanımlar,
Uzun yıllardır çalışıyorum mesleğimle aşk yaşıyorum resmen. Mesleğime olan aşkım sayesinde yaşıma rağmen iyi bir kariyerim ve güzel tecrübelerim var.
Çok güzel bir işte, iyi bir konumda çalışıyordum. Maaşımda yeterince (kendime göre) tatmin edici.

6 aydır mesleğimi evden de yapmaya başladım.. ufak tefek işlerle başlayıp şuan baya baya evden de çalışıyorum.. kendi kurallarımla kendi rahatlığımda ve daha çok mutluyum.

Fakat şuan 2 iş gibi olmaya başladı ve bünyem daha fazla kaldıramadı. İş yerime dün istifamı sundum. :)
Çünkü evde çalışmak beni daha çok mutlu etmeye başladı.. hayallerim hedeflerim çok daha başka olmaya başladı hayatıma heyecan kattım kendi kendime :)

Ama bunu duyan herkes gül gibi işin vardı bırakılır mı? Evden çalışmak çok riskli? Akan dereyi durdurdun vb. gibi yaklaştı.
Eşim herşeyi bana bırakıyor ama onun harici herkes olumsuz düşünceleriyle moralimi bozdu.

Güncelleme: Herkes mesleğimi sormuş konu açarken yazmamışım.. Yazılım uzmanıyım :)
bence kulak asmayın kimseden aşınız suyunuz kimseden gelmiyor Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Merhaba hanımlar,

Sen dogru olanin hangisi oldugunu fusunuyorsan onu yap cbm uzulme hayalller icin birikim lazim is buldunmu zaten evden kzncini arttrsn sonrada kndi isini ble kurbilirsin onmli oln senin hirsin yapabilceklerin.... risk ama inaniosan neden yapamyasin sefa mervnn sahini evden site ypp kiyfet satmis ilk senlr boss gecmis birde smdi bk

Merhaba hanımlar,

Sen dogru olanin hangisi oldugunu fusunuyorsan onu yap cbm uzulme hayalller icin birikim lazim is buldunmu zaten evden kzncini arttrsn sonrada kndi isini ble kurbilirsin onmli oln senin hirsin yapabilceklerin.... risk ama inaniosan neden yapamyasin sefa mervnn sahini evden site ypp kiyfet satmis ilk senlr boss gecmis birde smdi bk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X