Zaten zenginler ne parası istiyorlar düşüncesinde değiliz ama bizden şuraya verecez buraya verecez diye sürekli sıkıştırıyorlar ama bizden gelecek 30 bin tlyede muhtaç degiller. Paralarının üstüne yatmıyoz böyle yapacaklardı madem verirken diyeceklerdi şu zamanda parayı öde geri istiyoruz diye söyleyeceklerdi bunu deselerdi zaten hiç almazdık o parayıBu devirde kim kime 30.000 veriyor hibe ediyor? Hata etmişler o zaman borç olarak verdiklerini vurgulayıp ısrar etmeyeceklerdi.
Bir sürü gelirleri evleri olmaları da sizden parayı geri istemelerine de engel değil
Ödedik ama konuda da yazdım biz tüm borcumuzu söylemedik acil olan kısmı dedik 25 bin tl dedik 30 bin tl verdiler hatta bu paranın dışında başka borclarımızda vardı birde mesleğimiz çiftçilik olduğu için giderimiz çok oluyor geçidinden çok gideri oluyor o yüzden de borcumuz hiç bitmiyorO borçların üstüne bir de 30 bin daha borcumuz oldu diyorsunuz. Burayı anlamadım ben. O parayı alıp zaten var olan borcunuzun 30 binini ödemediniz mi?
Almasaydın o zaman.Zaten zenginler ne parası istiyorlar düşüncesinde değiliz ama bizden şuraya verecez buraya verecez diye sürekli sıkıştırıyorlar ama bizden gelecek 30 bin tlyede muhtaç degiller. Paralarının üstüne yatmıyoz böyle yapacaklardı madem verirken diyeceklerdi şu zamanda parayı öde geri istiyoruz diye söyleyeceklerdi bunu deselerdi zaten hiç almazdık o parayı
Oturdum işim yok burada size yalan bir konuşma hazırladım. Bu konuda hatalı olsam buraya gelipte konu açmazdıöOnların maddi durumunun konu ile ilgisi yok ki. Yani bahsettiğiniz konuşma zaten gerçekçi değil ya neyse. Madem o gelen parayla borcunuzu kapatsaydınız.
Ne hayrı bunun neresinde hayır o parayı biz istemezken verip 5 6 ay sonra paramızı verin verin diye yakamıza yapışmakmı böyle isteyecektıniz en başında söyleseydi. Kimsenin bugüne kadar Allah a çok şükür beş kuruşunu yemedik yemeyiz de bu parayı da geri ödeyecezIyi de millet niye size hayir yapar gibi 30bin versin? Siz de bi alemsiniz. Parayi alirken iyiydi de verirken mi kotu oldular? Zenginse zengin adam size mi zengin? Tabiki hak olan borcunuzu odemektir.
Cümleyi yanlış kurmuş olabilirim demek istediğim biz bunun borç olarak verildiğini bilseydik zaten almazdık bu parayı çünkü bu kadar sıkıntının içinde birde böyle bir yükün altına girmezdik. Şuan biz zaten bu parayı ödemeyecez demiyoz verecez kimsenin hakkını yemedik çok şükür bugüne kadar şuan durumumuz yok diyoruz anlamıyorlar bir iyilik yaptılarsa bunu da kaç aydır burnunuzdan getirdiler
Valla benim çevremde zorla cebime 30 bin sıkıştıran olmadığı için gerçekçi gelmemiştir. O kadar iyi dostlar biriktiremedik.Oturdum işim yok burada size yalan bir konuşma hazırladım. Bu konuda hatalı olsam buraya gelipte konu açmazdıö
Ne hayrı bunun neresinde hayır o parayı biz istemezken verip 5 6 ay sonra paramızı verin verin diye yakamıza yapışmakmı böyle isteyecektıniz en başında söyleseydi. Kimsenin bugüne kadar Allah a çok şükür beş kuruşunu yemedik yemeyiz de bu parayı da geri ödeyecez
30 bin lira kim size hibe edecek ayol, hayır kurumu mu bu insanlar? Kimse size para verirken "Bak bu borç hee borç olarak veriyorum bak" demez ki. Birinden para alıyorsanız onu geri ödersiniz, karşı taraf alır ya da almaz o karşı tarafa kalmış. Bizim zaten borcumuz var deyip o parayı almamanız lazımdı ödeyemeyecekseniz, bu devirde kim kime beleşten para verir yav şaka gibisiniz cidden. Gayet de borç olduğunun farkındasınız onun, öde(ye)meyince nasıl üste çıkabiliriz diye yol arıyorsunuz gibime geldi.
Anlamadim bu 30 bini alip da borçlarinizi vernediniz mi bence size iyilik yapip borç vermişler kim verir bu devirde tabi ki ödemeniz lazim..Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
Uyanıklık yapmaya calismislar da eniste yememis kendini de yedirmemis benceinsanlar da bi tuhaf. Kimseden karsiliksiz 30bin lira alamam ben yani su devirde. Ne munasebet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?