Hibe

Bu devirde kim kime 30.000 veriyor hibe ediyor? Hata etmişler o zaman borç olarak verdiklerini vurgulayıp ısrar etmeyeceklerdi.

Bir sürü gelirleri evleri olmaları da sizden parayı geri istemelerine de engel değil
Zaten zenginler ne parası istiyorlar düşüncesinde değiliz ama bizden şuraya verecez buraya verecez diye sürekli sıkıştırıyorlar ama bizden gelecek 30 bin tlyede muhtaç degiller. Paralarının üstüne yatmıyoz böyle yapacaklardı madem verirken diyeceklerdi şu zamanda parayı öde geri istiyoruz diye söyleyeceklerdi bunu deselerdi zaten hiç almazdık o parayı

Size yardimci olmak adina borc vermisler. Bunu dile getirmelerine gerek var mi?

Siz 6 ay boyunca hic dusunmediniz mi?

Ben olsam yemem icmem once borcumu oderim.suan bireysel kimseye borcum yok . Cok sikisikda degilim ama borcum var diye ne yapayim diye dusunup duruyorum.

Sizde esinizle hesap yapin. Taksit taksit vermeye baslayin. Zaten siz odeyene kadar o paranin degeri 50, 60000 i bulur. Yani adam basini dertten kurtarmaya calismis. Uzerine bir de soylediginiz seylere bak.

O borçların üstüne bir de 30 bin daha borcumuz oldu diyorsunuz. Burayı anlamadım ben. O parayı alıp zaten var olan borcunuzun 30 binini ödemediniz mi?
Ödedik ama konuda da yazdım biz tüm borcumuzu söylemedik acil olan kısmı dedik 25 bin tl dedik 30 bin tl verdiler hatta bu paranın dışında başka borclarımızda vardı birde mesleğimiz çiftçilik olduğu için giderimiz çok oluyor geçidinden çok gideri oluyor o yüzden de borcumuz hiç bitmiyor

Yahu saf mısınız ınsan evlenince anne babasından almaz o parayı borç olmayacaksa kim kime neden hibe versin ki durumları ne olursa olsun. Niye geri odemesiz versinler demelerine gerek yok ki tabi ki odemelisiniz.

O parayı borcunuzu kapatmak için vermişler. Borcu kapatmış olmanız su an sıkışık olmamaniz ve parayı biriktirmeye başlamış olmanız lazımdı diye düşünüyorlar haklı olarak.

Adamlar size iyilik yapmış siz ise su istimal yapmıssiniz.. resmen paranin ustune yatmissiniz.
Kim kime devirde 30 bin para versin..
Adam size sormuş 25 bin demissiniz borcunuzu..
Şöyle dusunmustur ben 30 vereyim borclarini kapatirlar bize yavas yavas oderler..
Ama siz borcunuzun miktarini yalan soylemissiniz.. istemem yan cebime yapmissiniz.
Adam da dusunmustur ya ben borclarindan falza verdim hala ses seda yok bunlardan insan biraz da olsa öder sizi aramak zorunda kalmıstir.

Size gelince o kadar borcunuz varsa gelen 30 binle muhtemelen bir bolumunu kapatmissinizdir. Kapattiginiz borcun yerine sayıp amcaya odemek zorundasiniz..
Yani fazladan kimse sizi borca sokmadi.
Ama söyle siz amcanin verdigi parayi yediyseniz bi guzel borc odemek yerine o zaman baska

Almasaydın o zaman.

Onların maddi durumunun konu ile ilgisi yok ki. Yani bahsettiğiniz konuşma zaten gerçekçi değil ya neyse. Madem o gelen parayla borcunuzu kapatsaydınız.
Oturdum işim yok burada size yalan bir konuşma hazırladım. Bu konuda hatalı olsam buraya gelipte konu açmazdıö

Iyi de millet niye size hayir yapar gibi 30bin versin? Siz de bi alemsiniz. Parayi alirken iyiydi de verirken mi kotu oldular? Zenginse zengin adam size mi zengin? Tabiki hak olan borcunuzu odemektir.
Ne hayrı bunun neresinde hayır o parayı biz istemezken verip 5 6 ay sonra paramızı verin verin diye yakamıza yapışmakmı böyle isteyecektıniz en başında söyleseydi. Kimsenin bugüne kadar Allah a çok şükür beş kuruşunu yemedik yemeyiz de bu parayı da geri ödeyecez

Cumle gayet dogru kurulmus. O para borc. Ne olursa olsun adam size kendi agziyla hic odemeseniz de olur dedi mi? Demedi. Kimse kimseye demez. Ustelik su an ulke ne halde.. fakirinden zenginine herkesin ekonomisi zarar gordu. Belki gercekten sıkıştı? Yada sıkışmadı ne farkeder? Size dusen aylarca beklettiginiz borcu insanlar agziyla istedikten sonra artik zahmet edip odemek. Bence bulun bulusturun odeyin cunku ben sizi hatali goruyorm bu konuda.

Bu kadar yüksek bir meblağın hibe olabileceğini size düşündüren şey nedir?
Çok hoşsunuz. Erken istemeleri kötü olmuş tabi ama altı ayda kısmi ödeme yapabileceğinizi düşünmüşler demek ki.

Ayrıca bunu neden ekstra borç gördüğünüzü sormuşlar ama yanıtlamamışsınız. Siz bu parayı borçları kapatmak için kullanmadınız mı?

Oturdum işim yok burada size yalan bir konuşma hazırladım. Bu konuda hatalı olsam buraya gelipte konu açmazdıö
Valla benim çevremde zorla cebime 30 bin sıkıştıran olmadığı için gerçekçi gelmemiştir. O kadar iyi dostlar biriktiremedik.

Eniştenin parasını 6 ay ödemediğiniz halde hatasız buluyorsanız kendinizi ne diyeyim? Herkese sizin kafa rahatlığından lazım.

Odeyeceksen burda niye soruyosun bacım o zaman? Siz oder miydiniz bilmem ne diye? Karsiliksiz verilen para hayir isidir. Ama adam size zaten karsiliksiz vermemis bunu. Ben anlatamiyorum adam nasil anlatsin derdini?.. o da haklı. Neyse.

30 bin lira kim size hibe edecek ayol, hayır kurumu mu bu insanlar? Kimse size para verirken "Bak bu borç hee borç olarak veriyorum bak" demez ki. Birinden para alıyorsanız onu geri ödersiniz, karşı taraf alır ya da almaz o karşı tarafa kalmış. Bizim zaten borcumuz var deyip o parayı almamanız lazımdı ödeyemeyecekseniz, bu devirde kim kime beleşten para verir yav şaka gibisiniz cidden. Gayet de borç olduğunun farkındasınız onun, öde(ye)meyince nasıl üste çıkabiliriz diye yol arıyorsunuz gibime geldi.

Uyanıklık yapmaya calismislar da eniste yememis kendini de yedirmemis bence insanlar da bi tuhaf. Kimseden karsiliksiz 30bin lira alamam ben yani su devirde. Ne munasebet

Anlamadim bu 30 bini alip da borçlarinizi vernediniz mi bence size iyilik yapip borç vermişler kim verir bu devirde tabi ki ödemeniz lazim..

Uyanıklık yapmaya calismislar da eniste yememis kendini de yedirmemis bence insanlar da bi tuhaf. Kimseden karsiliksiz 30bin lira alamam ben yani su devirde. Ne munasebet

Ya isterse 30 lira versin, yani siz birine borç para verirken "Bunu borç olarak veriyorum bak haberin olsun" der misiniz yani bunu karşı taraf bilir, bak bu insan bana bu parayı ödünç olarak verdi en yakın zamanda geri vereyim der, demesi lazım yani. 30 bin gibi yüklü sayılabilecek bir paranın üzerine yatmak akla mantığa sığar mı, ayıp yahu.

Adamları uyarmışlar size yardım etmeleri için.
Onlar da zor durumda kalmayın diye 30bin lira vermiş. Bir kişiye bu kadar büyük meblağ verirken ona "Bak bu parayı borç olarak veriyorum. Şu zamanda geri ödeyeceksin." denmez. Aradan 6 ay geçmesine rağmen bir geri ödeme yapmadığınız için telaşlanmışlardır. Üstüne karşı tarafa söylediğiniz laflara karşılık onların sık sık aramasına da şaşırmadım.
Ayrıca "borç üstüne borç" derken? Aldığınız parayla borcunuzun 30bin liralık kısmını zaten kapatmış olmanız gerekiyor. Tabii başka şeylere harcamadıysanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…