Hibe

Valla ayıp kavramı da göreceliymis demek ki :) Ben su an bunu anladim. Hanimefendi gayet rahat adam parasini istedi diye adami resmen gömdü burda baksana

Iyi de o aldiginiz parayi borclariniza yatirmadiniz mi zaten o borclar bitti amcanizdan aldiginiz kaldi onlarin yerine ayri bir borc daha ek bir para daha ödemeniz anlamina gelmiyor ki bu

Valla ayıp kavramı da göreceliymis demek ki :) Ben su an bunu anladim. Hanimefendi gayet rahat adam parasini istedi diye adami resmen gömdü burda baksana

Üstte etiket yapmış şimdi gördüm, "Yardım olarak verilen para borç oldu" diye. Ne yardımı ayol, bu devirde Sabancı ailesinden alsan geri ister insanlar. Sırf adamlar "Borç olarak veriyoruz" demedi diye ohh ne güzel beleş para demişler. Komedi.

Siz de borcu kapattıktan sonra , size verilen parayı biriktirseydiniz , gün gelip istediklerinde iade ederdiniz . Bu zamanda kimse kimseye hibe etmez .
Biz zaten hibe meselesini geçtik ödeyecez ama şuan durumumuz yok ödeyemeyiz çünkü bankaya borcumuz var elimizdekini buraya verirsek onu ödeyemeyiz

Zengin olmak da iyi degilmis baksana etrafin nelerle dolu oluyor biz fakir fakir takilalim Bir gün cok paramiz olursa kimseye soylemeyelim en iyisi

Tamamen haksızsınız. İyilik yapalım demişler burunlarından gelmiş. Öyle bir konu ki “kesin haksız olduğum bir konu yazayım da millet çıldırsın deyip yazdım” deseniz hiç şaşırmam.

Kimsenin parasının üstüne yatmıyoruz birkaç ay önce yardım etti elimizi rahatlattı simdi o parayla bizi geri zor duruma sokuyor

Borc vermedilerse ne olarak vermis olabilirler ki? Ne dusundunuz yani alirken?

Ayy enistede ne kadar kötüymüş ya ayol verdiği altı üstü 30.000 lira sanki trilyon bi günde kazaniyodur sonuçta herkesin günlük kazanacağı bi para
şakamızınız ya siz kim kime verir o parayı insanin ailesi vermez o parayı boş beleş kimseye

Valla sizin düşünceniz açık ve net 30 bini aldık ohhh ne güzel yardım ettiler ne iyi eniştemiz varmış dediniz ama kim kime bu devirde 30.000 tl verir. Hee bize diyorsunuz ki ödeyeceğiz ama şimdi değil onu bize değil enişteyle konuşacaksınız işte şu tarihte saatte vereceğiz diye.. adam size yardım olsun diye borç para vermiş nasılda üste çıkıyorsunuz sanki o suçlu..

Kimsenin parasının üstüne yatmıyoruz birkaç ay önce yardım etti elimizi rahatlattı simdi o parayla bizi geri zor duruma sokuyor

Hanımefendi, o sizin borcunuz. Zor durumdaysanız ve ödeyemeyeceğinizi biliyorsanız almayacaktınız. İnsanlar elbette parasını geri isteyecek, kimse size 30 bin lira vermez hayrına. Olur mu öyle şey yahu aaa şaka gibisiniz yav. Kimse size bunu borç olarak veriyorum diye para vermez o sizin bilip sorumlu olmanız gereken bir şeydir. Ayıp ediyorsunuz.

Anlamadigim birsey var size verilen para 100 lira degil 50 lira degil. Illaki bunun konusu gecmistir onlardan veya sizden. Hicmi demediler o anda olsun verirsiniz sorun degil. Yada Allah razi olsun bu uyiligi yaptinz oderiz. Ne bikim burda bir tutarsizlik var ya siz cok akillisniz ya onlar keriz

ay istersem banlanayim.yazacagim. arsizsiniz. arsiiizzz.. ohh bagira bagira soyleyeyim arsizsiniz.

konu basligi hibe. etiketi yardim olan para borc oldu. içeriğinde adamalra demissiniz ödemiyoruz siz olsaniz oder misiniz diye.

insanlar normal insanlar borclarini 6 ay oteletmek icin kredi bile cekiyor ekstra faiz binmesine ragmen.

hani adamlari suclu cikariyorsunuz ya. ama onlar size 6 aylik bir ferahlama saglamis. ve paranin hepsini lank diye istemiyor. iyi niyet gostergesi olarak 500-1000 neyse her ay taksit taksit odeseniz bile millettin agzi kapanir.

ama siz arsizsiniz uste cikiyorsunuz. bir onceki konunuzda sunnet dugunu. sanirim har vurup harman savurdunuz parayi simdi tutusup arsizlastiniz.

Şuan kendimi suçlu hissetmiyorum kimsenin parasının üstüne yatmadık bugüne kadar hakkında yemedik birkaç ay önce iyilik yaptı şimdi paramı getirin şuan durumumuz yok elimiz rahatlayınca verelim diyoruz anlamıyorlar o zaman bize yardım etti şuan tekrar bizi sıkıntıyı soktular

İşte böyle oluyor.
İnsanlara zor zamanında yardım et,sonra sen iste o parayı böyle ''ne hayrı ya bunun neresinde hayır'' oluyor işte.Üstelik verdiği para değer bile kaybetmiş.

Konuştuğunuz kelimeye dikkat edin bilmediğiniz şeyler hakkında düzgün konuşun şuan bulunduğumuz durumları bilmediğiniz hakkında da konuşmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…