Ne yazmışımYazdıklarınızı bir kendiniz okuyun bence.
Ya isterse 30 lira versin, yani siz birine borç para verirken "Bunu borç olarak veriyorum bak haberin olsun" der misiniz yani bunu karşı taraf bilir, bak bu insan bana bu parayı ödünç olarak verdi en yakın zamanda geri vereyim der, demesi lazım yani. 30 bin gibi yüklü sayılabilecek bir paranın üzerine yatmak akla mantığa sığar mı, ayıp yahu.
Iyi de o aldiginiz parayi borclariniza yatirmadiniz mi zaten o borclar bitti amcanizdan aldiginiz kaldi onlarin yerine ayri bir borc daha ek bir para daha ödemeniz anlamina gelmiyor ki buCümleyi yanlış kurmuş olabilirim demek istediğim biz bunun borç olarak verildiğini bilseydik zaten almazdık bu parayı çünkü bu kadar sıkıntının içinde birde böyle bir yükün altına girmezdik. Şuan biz zaten bu parayı ödemeyecez demiyoz verecez kimsenin hakkını yemedik çok şükür bugüne kadar şuan durumumuz yok diyoruz anlamıyorlar bir iyilik yaptılarsa bunu da kaç aydır burnunuzdan getirdiler
Valla ayıp kavramı da göreceliymis demek ki :) Ben su an bunu anladim. Hanimefendi gayet rahat adam parasini istedi diye adami resmen gömdü burda baksana
Biz zaten hibe meselesini geçtik ödeyecez ama şuan durumumuz yok ödeyemeyiz çünkü bankaya borcumuz var elimizdekini buraya verirsek onu ödeyemeyizSiz de borcu kapattıktan sonra , size verilen parayı biriktirseydiniz , gün gelip istediklerinde iade ederdiniz . Bu zamanda kimse kimseye hibe etmez .
Üstte etiket yapmış şimdi gördüm, "Yardım olarak verilen para borç oldu" diye. Ne yardımı ayol, bu devirde Sabancı ailesinden alsan geri ister insanlar. Sırf adamlar "Borç olarak veriyoruz" demedi diye ohh ne güzel beleş para demişler. Komedi.
Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
Kimsenin parasının üstüne yatmıyoruz birkaç ay önce yardım etti elimizi rahatlattı simdi o parayla bizi geri zor duruma sokuyorYa isterse 30 lira versin, yani siz birine borç para verirken "Bunu borç olarak veriyorum bak haberin olsun" der misiniz yani bunu karşı taraf bilir, bak bu insan bana bu parayı ödünç olarak verdi en yakın zamanda geri vereyim der, demesi lazım yani. 30 bin gibi yüklü sayılabilecek bir paranın üzerine yatmak akla mantığa sığar mı, ayıp yahu.
Borc vermedilerse ne olarak vermis olabilirler ki? Ne dusundunuz yani alirken?Cümleyi yanlış kurmuş olabilirim demek istediğim biz bunun borç olarak verildiğini bilseydik zaten almazdık bu parayı çünkü bu kadar sıkıntının içinde birde böyle bir yükün altına girmezdik. Şuan biz zaten bu parayı ödemeyecez demiyoz verecez kimsenin hakkını yemedik çok şükür bugüne kadar şuan durumumuz yok diyoruz anlamıyorlar bir iyilik yaptılarsa bunu da kaç aydır burnunuzdan getirdiler
Kimsenin parasının üstüne yatmıyoruz birkaç ay önce yardım etti elimizi rahatlattı simdi o parayla bizi geri zor duruma sokuyor
Kimsenin parasının üstüne yatmıyoruz birkaç ay önce yardım etti elimizi rahatlattı simdi o parayla bizi geri zor duruma sokuyor
Şuan kendimi suçlu hissetmiyorum kimsenin parasının üstüne yatmadık bugüne kadar hakkında yemedik birkaç ay önce iyilik yaptı şimdi paramı getirin şuan durumumuz yok elimiz rahatlayınca verelim diyoruz anlamıyorlar o zaman bize yardım etti şuan tekrar bizi sıkıntıyı soktularValla sizin düşünceniz açık ve net 30 bini aldık ohhh ne güzel yardım ettiler ne iyi eniştemiz varmış dediniz ama kim kime bu devirde 30.000 tl verir. Hee bize diyorsunuz ki ödeyeceğiz ama şimdi değil onu bize değil enişteyle konuşacaksınız işte şu tarihte saatte vereceğiz diye.. adam size yardım olsun diye borç para vermiş nasılda üste çıkıyorsunuz sanki o suçlu..
Ne hayrı bunun neresinde hayır o parayı biz istemezken verip 5 6 ay sonra paramızı verin verin diye yakamıza yapışmakmı böyle isteyecektıniz en başında söyleseydi. Kimsenin bugüne kadar Allah a çok şükür beş kuruşunu yemedik yemeyiz de bu parayı da geri ödeyecez
Konuştuğunuz kelimeye dikkat edin bilmediğiniz şeyler hakkında düzgün konuşun şuan bulunduğumuz durumları bilmediğiniz hakkında da konuşmayınay istersem banlanayim.yazacagim. arsizsiniz. arsiiizzz.. ohh bagira bagira soyleyeyim arsizsiniz.
konu basligi hibe. etiketi yardim olan para borc oldu. içeriğinde adamalra demissiniz ödemiyoruz siz olsaniz oder misiniz diye.
insanlar normal insanlar borclarini 6 ay oteletmek icin kredi bile cekiyor ekstra faiz binmesine ragmen.
hani adamlari suclu cikariyorsunuz ya. ama onlar size 6 aylik bir ferahlama saglamis. ve paranin hepsini lank diye istemiyor. iyi niyet gostergesi olarak 500-1000 neyse her ay taksit taksit odeseniz bile millettin agzi kapanir.
ama siz arsizsiniz uste cikiyorsunuz. bir onceki konunuzda sunnet dugunu. sanirim har vurup harman savurdunuz parayi simdi tutusup arsizlastiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?