Hibe

Kendiniz yazmışsınız eşiniz amcası parayı geri isteyince "siz bize o parayı borç olarak vermediniz,istemediniz şimdi ne parası istiyorsun "dedi diye..
Şimdide zaten vericez biliyoruz borç olduğunu diyorsunuz.
Bal gibi de vermeye niyetiniz yoktu..Yok ödeyecek durumumuz yok şimdi olmaz vs bahaneler başlamış..
Uyanık geçinmeye çalıştınız ama olmadı dimi?
Ne kadar ayıp,insanlara teşekkür edeceğinize birde verdikleri parayı geri istiyorlar diye yerden yere vuruyorsunuz

Gün geçmiyor ki kk da birbirinden ilginç konulara rastlamayalım.
Hayatımda duyduğum değil burada okuduğum en ilginç para meselesi bu. Bir yaşıma daha girdim resmen.
Kimse kimseye bin lira dahi vermezken sizin sıkışık olduğunuzu duyup yardım etmişler. Allah onlardan razı olsun demek lazım.
Sizin borcunuz çok fazla sanırım para döndürüyorsunuz ama sizin 3-5bin taksit şeklinde öderiz diye teklif etmeniz lazımdı.
Bankalara borçlanmak ne zor şey... siz de iyice tecrübe etmiş olursunuz.

Bu devirde kim kime 30 bin gibi bir meblağı hibe eder Allah aşkına hiç mi düşünemediniz. Üç beş kuruş almışsınız gibi anlatmışsınız zor zamanınızda destek olmuşlar kabul etmişsiniz şimdide geri istiyorlar doğal olarak o kadar parayı geri ödemesiz kardeş kardeşe vermiyo.

Konunun başlığı bile çok komik ve herşeyi açıklıyor hibe para yani paranın üstüne yatacaktınız haklı yanınız yok.. bari adama deyin ki taksite bağla ödeyelim.. hep borç var demişsiniz ee hiç mi gelir yok hayvancılıkta iyi para vardır ayrıca kurbandan yeni çıktık mutlaka az çok vardır elinizde.

Nasil? 30.000 durup dururken size hediye ettiklerini mi dusundunuz cidden??? Valla ne komiksiniz kari koca. Ha daha 6 ay olmadan surekli aramskta hos degil ama bu kadar parayi olesine verildigini dusunmek icin cok saf olmak gerekir

Neyseki bole dusunen tek degilmidim. Yaw bu devirde iyi olmak gercekten kabahat sizin gibiler yuzunden.

30 bin verilen parayida borcunuzu kapatmadiniz onuda yediniz.. ee afiyet olsun ne diyelim biz

Trilyoner olsalar aldığınız parayı ödemek zorundasınız
Sizi ekstra 30000 tl borca sokmamışlar o anki sıkışıklıkta sağa sola olan borcu toparlamanız için olanak tanımışlar
6 ayda aylık belirli miktarda ödemelerle elinizi rahatlatırdınız
Kimse sizi geçindirmek parasını size hibe etmek zorunda değil aldığınız parayı ödemeniz lazım

Elbette öderim zaten borcunuzu kapatmışsınız
Sizin durumunuz bozuk olduğunu dünya aleme duyurmuşsunuz ki onlarda gelip el atmış bilmeseler niye gelsinler siz demeliydiniz şu zaman öderiz diye O zaman deselerdi hayır ödemeyin olurdu
Madem istiyorlar aranızda da bir miras vs yoksa ona sayılacak 3-5 yavaş yavaş öderdiniz

Zor zamaninizda size kredisiz 30 bin vermiş bence sukretmeniz gerek. Belki borç dememistir ama aldiysaniz sizin geri vermeniz gerekir
. Bir kafeye arkadaşım la gittiyse mi ve hesabı arkadaşım odediyse diğer sefere ben öderim. İlla borç demesine gerek yok. Adamlar haklı borç demediniz veremeyiz dediyseniz adamlar paramı vermicek diye üste çıkıp kırıcı konuşmuş olabalir. Artık bu devir de kimse bırak 30 TL borç 30 bin bile vermez. Adamlar iyilik yapmış. Güzel bir dille yavaş yavaş odeyeceginizi belirtin. 30 bın az para değil. Benim eşimin ailesinde 5 TL di kalsın 5 ay sonra utanmadan isterler. Elin adamı size yardım yapmış TEPKİNİZ ayıp olmuş bence

Sonuç olarak siz onlardan aldığınız 30 binle diğer borcunuzu kapattınız. Sizi ekstradan bir borca sokmuş değiller. Sadece eliniz rahatlasın diye kendilerince iyilik yapmak istemişler.

Zengin olmaları sizi ilgilendirmez.
Bu paraya ihtiyaçlarının olmaması sizi ilgilendirmez.
Kaç tane evleri dükkanları olduğu sizi ilgilendirmez.
Parayı ödemek zorundasınız.

sız dalga mı gecıyorsunuz yahu
ınsanlar sızın borcunuz oldugunu ogrenmıs borcunuzu baskasından borc alarak kapatmak yerıne bız verelım yabancı degılız sıkıstırmayız demısler bankaya falan bulasmasınlar demısler

ıyılık yapmıslar

ellerını uzatıp kollarını kaptırmıslar

hıbe verıyoruz alın para sızın olsun ıstemıyoruz dememısler kı
borc o borc

allahtan korkunuz varsa odersınız

ayıp yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…