- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
2020de ödeme çok uzun bir süre. Şöyle yapın verdikleri paraya ihtiyaçları yoksa, bu parayı dolar ya da altın kuru üzerinden 2020 yılında ödeyeceğinizi söyleyin. Örneğin 30bin tl 150g altın ediyorsa onlara altın olarak ödeyin. Çünkü şu an tl de kimse kalmadı herkes piyasaya göre şekil aldı.Kimsenin parasının üstüne yatmak gibi niyetimiz yok öyle bir karakterde değiliz çok şükür kimseye de burada bunu kanıtlamak zorunda değilim isteyen istediğini düşünür dediğim gibi bu parayı ödeyecez ama şu anda durumumuz yok çiftçilik yapıyoruz ve gideri çok keyfimize para harcamıyoz bir tarafın borcunu kapatırken başka bir yerden borç yapmak zorunda kalıyoruz o parayla borcumuzun birazını kapattık ama daha fazla borcumuz vardı kaldıki bahar ayında ekim dikim yapmak için tekrar kredi çekmek zorunda kaldık bir üye yazmış kurbanda kazanmışsınızdır odeseydınız diye biz hayvancılıkla uğraşmıyoruz sebze işi yapıyoruz parayı kazansak yazın kazanıyoruz kışın elimizde bir şey kalmıyor toplu ödemeli kredilerimiz var kenara biraz para koyuyoruz günü geldi mi o parayı bankaya ödemek için bize bu parayı vallahi istemeyiz diyerek yazın verdiler kışın elimizde bir şey yokken paramızı ödeyin diye sürekli baskı yaptılar biz şuan ödeyemeyiz dedikçe sürekli tlfn ettiler oğlu istedi eşim o zaman ona demiş 2020 de dolacak 10 senelik bireysel emeklilik sigortası var 2020 de bitiyor o zaman veriyim demiş belki şuan ektiğimiz mahsul para ederse o zamana bırakmadan bu sene hepsini veremesekde bir kısmını odeyecez şu an önümüzde zaten iki tane toplu bankaya ödenecek taksitimiz var bu halde sürekli sıkıştırıyorlar bizi madem böyle 5 6 aylık kısa sürede bizi sıkıştıracaklardı o zaman hiç vermese daha iyiydi böyle yapacaklarını bilsek hiç almazdık bu parayı verirken vallahi istemem diyene kadar borcun bitince rahatlayınca öde diye deseydi hiç almazdık kaldıki biz onlardan borç para istemedik
İşte bankaya gelince ödeniyor bize niye ödeyen yok diye düşünüyor olabilirler. Biraz da olsa vermelisiniz.Sünneti biz bir ay önce yaptık bu parayı kışın istemeye başladılar sünneti yapmamızın sebebi de keyfimizden değil takılan takılarla borçlarımızı hafifletmek
Baba çocuga hibe etmez o kadar para,enişte niye etsin? Demek ki enişte borcu hatırlatmasaymış safa yatıp ödemeyi de düşünmeyecektiniz.eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi.
O kadar borcun içinde 30 bin daha borcumuz oldu derken siz parayı diğer acil borçlarınizı ödemek yerine yediniz mi?
Ben burada ödeyecez dediğim halde neden halen herkes bu şekilde yazıyor ama şuanda durumumuz yok oradan önce bankaya toplu odemelerimiz var bu sene o kadar çok paramız olsa hergün huzursuz etmeyiz kendimiziHibe etmez kimse o kadar parayı zenginde olsa.
Bence onlara zaman verin ödeyin parayı bir şekilde.
Gerçek mi bu inanamiyorum okuduğuma... yazdıklarınızı bence bi okuyun....Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
Son yorumumda da yazdım eşim demiş bireysel emekliliğim var günü bitsin o parayı çekiyim veriyim diye bugün yine aramış oğlu çekmedinmi parayı öde diye 6 ay bizi rahatlattılar ama şimdide bunu burnumuzdan getirdiler biz para istemediğimiz halde kendileri verelim dedi bizi şimdi zor durumda bırakıyorlarEğer hibe ediyoruz demedilerse o verilen para borçtur.
Zaten borcunuz varmış, o parayla toplu Ödemiş oldunuz. Aslında 6 ayda olsa iyilik yapmışlar.
Sizde belli bir zaman söyleyin o zaman ödeyin.
Sizi Anlıyorum ama keşke hiç kabul etmeseydiniz parayı.Ben burada ödeyecez dediğim halde neden halen herkes bu şekilde yazıyor ama şuanda durumumuz yok oradan önce bankaya toplu odemelerimiz var bu sene o kadar çok paramız olsa hergün huzursuz etmeyiz kendimizi
Eşime dedim birazını ver diye şuan mahsul kaldıracaz satabilirsek verecezİşte bankaya gelince ödeniyor bize niye ödeyen yok diye düşünüyor olabilirler. Biraz da olsa vermelisiniz.
Ee biz napalim?Biz zaten hibe meselesini geçtik ödeyecez ama şuan durumumuz yok ödeyemeyiz çünkü bankaya borcumuz var elimizdekini buraya verirsek onu ödeyemeyiz
Valla saka gibi.Günün şakası mı?
Aynen.Ben bile o paranin size verilirken borc verildigini anladim siz nasil anlamadiniz.
Son yorumumda da yazdım eşim demiş bireysel emekliliğim var günü bitsin o parayı çekiyim veriyim diye bugün yine aramış oğlu çekmedinmi parayı öde diye 6 ay bizi rahatlattılar ama şimdide bunu burnumuzdan getirdiler biz para istemediğimiz halde kendileri verelim dedi bizi şimdi zor durumda bırakıyorlar
Ee şimdi bozun. Mahçup olduğunuza değer mi?Son yorumumda da yazdım eşim demiş bireysel emekliliğim var günü bitsin o parayı çekiyim veriyim diye bugün yine aramış oğlu çekmedinmi parayı öde diye 6 ay bizi rahatlattılar ama şimdide bunu burnumuzdan getirdiler biz para istemediğimiz halde kendileri verelim dedi bizi şimdi zor durumda bırakıyorlar
Zaten şuanda bizden gelecek paraya ihtiyaçları yok ihtiyaçları bir şekilde ödemeye çalışırdık elimizde olan ürünü satar para ederse zaten bu sene en azından yarısı kadarını öderiz2020de ödeme çok uzun bir süre. Şöyle yapın verdikleri paraya ihtiyaçları yoksa, bu parayı dolar ya da altın kuru üzerinden 2020 yılında ödeyeceğinizi söyleyin. Örneğin 30bin tl 150g altın ediyorsa onlara altın olarak ödeyin. Çünkü şu an tl de kimse kalmadı herkes piyasaya göre şekil aldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?