Hibe

Bireysel emekliliğinizi neden bozmuyorsunuz? Birikim için uygun bir zaman mı?

Neden böyle düşündünüz takılara gelince eşimin çevresi çok birçok düğüne gittik sünnete yaptığımız masrafı takılacaklarla fazlasıyla karşıladık çünkü
Yani karı koca oturdunuz ,”Bu borcları nasıl ödeseek nasıl ödesek ...?”diye düşünürken bi anda kafanız da bi ampul yandı “Hah !Buldum bey!Buldum.Sünnet !Kalk oğlanı sünnet ettiriyoruz “mu dediniz :))

İlk defa duydum takı almak için sünnet yapıldığını kus bakmayın :)

Tamamda 2 bin 3 bin degil 30 bin . Bunu kabul etmeniz hata. Kimse kimseye hibe etmez o kadar ?

Eşim demedi çünkü basta veriyim dediğinde istemem gerek yok falan dedi amcası üsteledi ne kadar istersen veriyim vallahi istemem diye eşim 25 dedi onlar 30 bin vermiş

Tamam işte usulen bile olsa insan derki ben bu parayı geri ödeyemem, ya da ne zaman odeyeyeyim v.s der. En azından ağız arar.

Bayram değil seyran değil bu para neden verilmek isteniyor diye insan bir düşünür.

Sizi hatalı buldum. Böyle bir dönemde de herkes herkesten borcunu istemekte haklı.

Zor bir dönemdeyiz.

Yeğenimin zor zamanında destek olacağım. Utandırmamak ve sıkboğaz etmemek adına gün zaman belirtmeyeceğim geri ödeme konusunda. Aradan yarım yıl geçecek ufaktan çıtlatacağım azar azar verin diye. O da bana o para borç mu bi de size mi ödeyeceğiz diyecek ha?
Kendimi atacak köprü arardım ya..
Harbiden bu nasıl bir iştir. Hibe etse dahi kabul etmem elim bollanınca zor bela veririm. Almazsa zorla veririm yine veririm..

Kimseye bunun cevabı vermediniz.

30 bin zaten borclara verilmedi mi ?olan bir borç vardı zaten. Ha halaya ha başka bir adama borclusunuz.

Üstelik bir sene ertelemiş gibi oldunuz borcu.

Fasizsiz kredi gibi.

Yoksa parayı borca değilde başka bir yere mi yatirdiniz ?

Aldığınız 30 bin lirayı borç kapatmakta kullanmayıp harcadınız mı? Hemen istemeseler de gün gelip isteyeceklerdi. Hadi onlar istemedi siz vermek istemeyecek miydiniz?

Dolara bakarsak bayağı hibe etmişler zaten

6 ay parayı kullanmışsınız bu hayır değil de nedir?

Eşim demedi çünkü basta veriyim dediğinde istemem gerek yok falan dedi amcası üsteledi ne kadar istersen veriyim vallahi istemem diye eşim 25 dedi onlar 30 bin vermiş
Vallahi istemem..demesi...ben istemem sen istedigin zaman odersin..demektir.

Bunu anlamadiniz mi?
Istemem yani isteyemem siz nasil olsa birgun oderdiniz demis.

Bunu nasil hibe olarak anlarsiniz cok komik..

Onlarin hatalari sadece borcunuzu odeyim diye sıkıstırmak.

İyi de neden size hibe etsinler ki. Borç olduğunu bilseydik almazdık diyosunuz da. Kim kime hibe eder 30 000 lirayı. Ayrıca size verdikleri parayla borcunuzu kapattıysanız hala nasıl sıkıntıda Oluyosunuz ? Baba oğula vermiyo bu devirde o kadar parayı. Allah razı olsun diyeceğinize bide tutmuş hibe etmediler diye kızıyosunuz. O parayı onlarla birlikte mi kazandınız , durumları iyi olabilir, zengin olabilirler , çok çok çok paraları olabilir. Ama bu akrabalarına hibe edecekleri anlamına gelmez. İstedikleri gibi kullanabilirler.

Haklısın şekerim
Hatta siz borcunuzun tamamını söyleyip de hepsini enişteyle halaya itelemediğiniz için çok ama çok anlayışlı davranmışsınız
Onların size teşekkür etmesi lazım

Sürekli istemelerinin sebebi siz hibe etmiştiniz neden istiyorsunuz sözü olabilir mi?

Resmen paranın üstüne yatma dersindesiniz. Bir de adamları suçluyorsunuz biz pira istimidik. Eee istememişsiniz de niye aldınız?? Aldıysanız vermeniz de gerekir, milletin zenginliğinden size ne. 30 bin pesin verip aylar sonra taksit taksit yone 30 bin alacaklar daha ne istiyorsunuz. Eşiniz de çok ayıp etmiş.
Hasım edinmek için dostuna borç ver!

Sürekli istemelerinin sebebi siz hibe etmiştiniz neden istiyorsunuz sözü olabilir mi?
Simdi burda sorun amcalardan kaynaklanıyor konu sahnesinin anlattigina göre vallahi istemiyorum dese biri uzerine de almak icin israr etse bastan böyle söylemediniz ama die insan söyler yani.. sonrasinda onlarin istemiyorum lafinin aslinda gercek olmadigi ortaya cikiyor konu sahibesi de verecegini soyluyor. Yani bastan dese bir süre verse insanlar da kendisini ona göre ayarlardi heralde ben burda adamlarin darlamasini anlamadim..

Aynen.
Karsi tarafa..ne parasi istiyorsunuz siz o parayi bize hediye etmediniz mi?..dersen onlar da zirt pirt ararlar.

Valla hayretluk bir konu .
Bu devirde ne kadar zengin olursa olsum birisinin paralarini saga sola dagitacagini dusunmek kadar komik birsey olamaz

Dar zamandan kurtulun kendinizi toparlayın bankalardan kredi çekip çektiğiniz ana para kadar faiz ödemeyin başka kapılardan borç aramayın diye vermişler. Bu laflarıyla kafa kıran öcü insanlar ama yaranamamışlar siz bu parayla borçlarınızın bi kısmından kurtulmadınızmı ozamandan beri birikim yapmadınız mı

Kimse 30000 lirayı durup dururken vermez.borc olur o tabiki de.ama o gün ki konuşmalardan anlamanız gerekirdi zaten .ne dediler size bu borç değil odemenize gerek yok falan dedilerse haklısınız.boyle konuşmalar oldu mu.gerci olduysa da yine de kabul etmemeliydiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…