- 24 Eylül 2010
- 6.216
- 20.328
- 548
Bireysel emekliliğinizi neden bozmuyorsunuz? Birikim için uygun bir zaman mı?Hangi sürede biriktirecez bu parayı hanfendi 4 5 ay içinde mi biraz birikim yaptık bu sene içinde iki tane bankaya toplu ödememiz var hangisine biriktirelim birde aylık yazın sulama yapıyoruz 500 ün üstünde elektrik faturası bağkur bunun gibi birçok ödememiz oluyor
Yani karı koca oturdunuz ,”Bu borcları nasıl ödeseek nasıl ödesek ...?”diye düşünürken bi anda kafanız da bi ampul yandı “Hah !Buldum bey!Buldum.Sünnet !Kalk oğlanı sünnet ettiriyoruz “mu dediniz :))Neden böyle düşündünüz takılara gelince eşimin çevresi çok birçok düğüne gittik sünnete yaptığımız masrafı takılacaklarla fazlasıyla karşıladık çünkü
Tamamda 2 bin 3 bin degil 30 bin . Bunu kabul etmeniz hata. Kimse kimseye hibe etmez o kadar ?Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
Eşim demedi çünkü basta veriyim dediğinde istemem gerek yok falan dedi amcası üsteledi ne kadar istersen veriyim vallahi istemem diye eşim 25 dedi onlar 30 bin vermiş
Evet biz öyle düşündük çünkü istemem diyerek verdi ama daha sonra parayı ödeyin deyince ortaya 30 bin tl borç çıktı kimsenin alın terinde gözümüz yok ama bunu verirken keşke söyleselerdi 5 6 ay sonra isteriz diye almazdık hiç bu yükün altına girmezdik
Aldığınız 30 bin lirayı borç kapatmakta kullanmayıp harcadınız mı? Hemen istemeseler de gün gelip isteyeceklerdi. Hadi onlar istemedi siz vermek istemeyecek miydiniz?Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
Dolara bakarsak bayağı hibe etmişler zatenBu devirde kim kime 30.000 veriyor hibe ediyor? Hata etmişler o zaman borç olarak verdiklerini vurgulayıp ısrar etmeyeceklerdi.
Bir sürü gelirleri evleri olmaları da sizden parayı geri istemelerine de engel değil
Üstelik ben birisine borç versem tl olarak değil de döviz ve altın olarak veririm. O zaman 30.000 le yapabilecekleri ile şu an çok farklı. Zarar etmişler
6 ay parayı kullanmışsınız bu hayır değil de nedir?Ne hayrı bunun neresinde hayır o parayı biz istemezken verip 5 6 ay sonra paramızı verin verin diye yakamıza yapışmakmı böyle isteyecektıniz en başında söyleseydi. Kimsenin bugüne kadar Allah a çok şükür beş kuruşunu yemedik yemeyiz de bu parayı da geri ödeyecez
Vallahi istemem..demesi...ben istemem sen istedigin zaman odersin..demektir.Eşim demedi çünkü basta veriyim dediğinde istemem gerek yok falan dedi amcası üsteledi ne kadar istersen veriyim vallahi istemem diye eşim 25 dedi onlar 30 bin vermiş
İyi de neden size hibe etsinler ki. Borç olduğunu bilseydik almazdık diyosunuz da. Kim kime hibe eder 30 000 lirayı. Ayrıca size verdikleri parayla borcunuzu kapattıysanız hala nasıl sıkıntıda Oluyosunuz ? Baba oğula vermiyo bu devirde o kadar parayı. Allah razı olsun diyeceğinize bide tutmuş hibe etmediler diye kızıyosunuz. O parayı onlarla birlikte mi kazandınız , durumları iyi olabilir, zengin olabilirler , çok çok çok paraları olabilir. Ama bu akrabalarına hibe edecekleri anlamına gelmez. İstedikleri gibi kullanabilirler.Cümleyi yanlış kurmuş olabilirim demek istediğim biz bunun borç olarak verildiğini bilseydik zaten almazdık bu parayı çünkü bu kadar sıkıntının içinde birde böyle bir yükün altına girmezdik. Şuan biz zaten bu parayı ödemeyecez demiyoz verecez kimsenin hakkını yemedik çok şükür bugüne kadar şuan durumumuz yok diyoruz anlamıyorlar bir iyilik yaptılarsa bunu da kaç aydır burnunuzdan getirdiler
Haklısın şekerimNe hayrı bunun neresinde hayır o parayı biz istemezken verip 5 6 ay sonra paramızı verin verin diye yakamıza yapışmakmı böyle isteyecektıniz en başında söyleseydi. Kimsenin bugüne kadar Allah a çok şükür beş kuruşunu yemedik yemeyiz de bu parayı da geri ödeyecez
Sürekli istemelerinin sebebi siz hibe etmiştiniz neden istiyorsunuz sözü olabilir mi?Bu gün kk da bi tuhaf aldatan komşu konusu bir bu iki :)
Kadin demis amcasi vereyim vallahi istemem demis yani adamin durumu da iyi olunca bunlar kabul etmis yine hayrina aldik vermeyecegiz demiyor şu an veremeyiz diyor yani burda amcalar bi bana mi garip geldi isteyecektiniz neden zorla borcu olan adama para vermekte ısrar ediyorsunuz hadi rahatlasin bziim zaten paramız var dusuncesi ile veriyorsaniz neden adamları darliosunuz. Kadin odeyecegiz zaten ama şu an durumumuz yok dedigi halde israr ediolar yani ben burda konu saibini haksiz ya da suclu bulmadim amcalar verirken tamam borc sonra odeyin deseydi adamlar da almazdi belki hic
Vallahi istemem..demesi...ben istemem sen istedigin zaman odersin..demektir.
Bunu anlamadiniz mi?
Istemem yani isteyemem siz nasil olsa birgun oderdiniz demis.
Bunu nasil hibe olarak anlarsiniz cok komik..
Onlarin hatalari sadece borcunuzu odeyim diye sıkıstırmak.[/QUOTE
Ne bilsinler karşılarındakiler borcu hibe diye kaydetmiş kafalarına...
Simdi burda sorun amcalardan kaynaklanıyor konu sahnesinin anlattigina göre vallahi istemiyorum dese biri uzerine de almak icin israr etse bastan böyle söylemediniz ama die insan söyler yani.. sonrasinda onlarin istemiyorum lafinin aslinda gercek olmadigi ortaya cikiyor konu sahibesi de verecegini soyluyor. Yani bastan dese bir süre verse insanlar da kendisini ona göre ayarlardi heralde ben burda adamlarin darlamasini anlamadim..Sürekli istemelerinin sebebi siz hibe etmiştiniz neden istiyorsunuz sözü olabilir mi?
Aynen.Sürekli istemelerinin sebebi siz hibe etmiştiniz neden istiyorsunuz sözü olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?