- 28 Ağustos 2018
- 66
- 20
- 3
Bu devirde anne baba çocuğuna para vermiyo yeğenine niye versin istediği kadr zengin de olabilirler o sizi ilgilendirmez ayrıca zengini fakiri yok belki sıkışmış da olabilirlerMerhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
300 olaa bile zor arkadAşım kim verecekşaka gibi
3000 mi diye baktım OTUZ BİNmiş
isterlerse karun kadar zengin olsunlar paralarını saçıp savuracak ardına düşmeyecek halleri yok değil mi?
aydan aya biner lira falan neden ödemediniz?
Tatil yaptığımızı kımdedi ne tatili yapamam ben bahçedki işimden evime gelemiyorum ki ne tatili yapamamHibe yapmamış yardım etmiş borcunuzu ödeyin diye. Ama siz hibe olarak görüp başka yerlere harcamışsınız belli ki. O sebepten ‘zaten borcumuz vardı, daha da borçlandık’ düşüncesine girdiniz. Siz tatil yapın diye ödemediler o parayı di mi ? Üstelik ‘durumları iyi diye o paraya ihtiyaçları Yok , düşüncesine girmeniz sizin gayet güzel paranın üstüne yattığınızı gösteriyor. 6 ay boyunca ‘ şu zaman öderim ‘ demediysenız onlarda üzerine yattığınızı düşündü.
Size neden hibe yapsınlar 30bin tl? Siz ne yaptınız bu insanlara? Zor zamanda siZe faizsiz para vermişler aylar sonra istenince kötü olmuşlar. Bankadan alsaydın hacizle evini alırlardı elinden . Halen parayı istiyorlar diye söyleniyorsunuz.
Sünneti biz bir ay önce yaptık bu parayı kışın istemeye başladılar sünneti yapmamızın sebebi de keyfimizden değil takılan takılarla borçlarımızı hafifletmekEski konunuzda sünnet düğünü yapma planınızdan bahsetmişsiniz. Bence hala ve eşi sizin borcunuz varken düğün yapmanızı garipsemiş, düğün takıları gelmesine rağmen de borç ödemesi gelmeyince telaşlanmış.
Başta sizi sıkıştırmak istediklerini sanmıyorum ama siz bu borç değildi hibeydi dedikçe haklı olarak üstünüze gelmişler.
Yazılanlardan sonra düşünceniz değişti mi acaba? Eşinizle paylaştınız mı düşüncelerinizi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?