Hibe

Kim kime bu zamanda karsiliksiz iyilik yapmis Allah askina tabiki odemek zorundasiniz almamaniz gerekirdi millet birbirini 5 tl icin olduruyor babaniz vermez o parayi size karsiliksiz sizn isinize gelmis maalesef onu odemelosiniz bence

Bu devirde anne baba çocuğuna para vermiyo yeğenine niye versin istediği kadr zengin de olabilirler o sizi ilgilendirmez ayrıca zengini fakiri yok belki sıkışmış da olabilirler

Bu gün kk da bi tuhaf aldatan komşu konusu bir bu iki :)
Kadin demis amcasi vereyim vallahi istemem demis yani adamin durumu da iyi olunca bunlar kabul etmis yine hayrina aldik vermeyecegiz demiyor şu an veremeyiz diyor yani burda amcalar bi bana mi garip geldi isteyecektiniz neden zorla borcu olan adama para vermekte ısrar ediyorsunuz hadi rahatlasin bziim zaten paramız var dusuncesi ile veriyorsaniz neden adamları darliosunuz. Kadin odeyecegiz zaten ama şu an durumumuz yok dedigi halde israr ediolar yani ben burda konu saibini haksiz ya da suclu bulmadim amcalar verirken tamam borc sonra odeyin deseydi adamlar da almazdi belki hic

Yemin ederim şaka gibiler karı koca.
Size sormuşlar borcunuz ne kadar diye siz de 25 bin dediginiz halde adamlar iyilik edip 30 yollamislar.
Borçlari kapattiginizi düşünüp size 6 ay da mühlet vermişler kısım kısım ödemeye başlamanız için ve netekim de hepsini değil ama bir kısmını istemişler.
Kimsenin parasının üstüne yatmadik diyorsunuz ama kocanız bunu borç olarak saymamis, bir de ne parası istiyorsunuz diye resmen karşı tarafa çıkışmis.
Siz de aynı kafadasiniz ki hibe diye başlık açıp, etikete de yardım parası borç oldu diye eklemişsiniz.
Size kim ne diye 30 bin hibe etsin ?
Isterse Ali Ağaoğlu olsun karşınizdaki malının mulkunun coklugundan sizene ki ?
Resmen zenginler bari hibe etsinler kafasındaniz.
Borcunuzun miktarini doğru soylemiyorsaniz adamlar ne yapsın ?
Bitmiş diye biliyorlar farkında misiniz ?
Adamlar iyilik edip 6 ay boyunca da aramamislar.
Bu parayı alırken sormayı da akıl edemediniz mi ?
Bu para ne olarak veriliyor, odemesi nasıl olacak diye ?
Ayrıca ödemeyi düşünen insan gelip kk'ya siz olsaydınız oder miydiniz demez.
Oder !!
Ayrıca sizin bu parayı yediginizi, borç felan kapatmadiginizi düşünüyorum.
Konu içinde resmen bir 30 bin daha borçlandık borcun üstüne gibi bir tabiriniz var.
Bari ben sizi düzelteyim.
Hanımefendi borcunuz aynı ! Ne azaldı ne de çoğaldı, tabi borcu ödeyip car cur etmediyseniz.

Son düzenleme:
walla alemsiniz, 30 bini almissiniz geri de odemeniz icap eder. tabi cirkeflik edip paranin uzerine yatmiycaksaniz. kaldi ki pek bir veresiniz yok gibi. siz karsi tarafi ayiplamaya calismissiniz ama asil sorun siz ve esinizde

Akrabaların da garip siz de garipsiniz.Yavaştan ödemeye başlayın ki ödeme niyetinizi anlayıp sizi her gün aramasınlar ödeyin diye.

Neden aldığınız bu parayla borcunuzu kapatmadınız ve bu altı ayda neden ödeme için bir plan yapmadınız?oldukça garip geldi yazdıklarınız.

Herkes yazmış birde ben yazayım.bu devirde kimse kimseye 100 l hibe etmez.adamlar 6 ay önce o parayla altın döviz alsalardı şimdiye kaça katlamıştı.iyilik yapmışlar hepsini de istememişler.sizde o parayla borcunuzun bir kısmını kapatmış olmanız lazımdı.şu an aynı şekilde halaylara ödeyin işte.bi tuhafsınız valla kim kime 30 bin lira hibe eder.

şaka gibi
3000 mi diye baktım OTUZ BİNmiş
isterlerse karun kadar zengin olsunlar paralarını saçıp savuracak ardına düşmeyecek halleri yok değil mi?
aydan aya biner lira falan neden ödemediniz?

Bizim de bi ara kredi kartlarına kredilere borcumuz vardı. Bazen ödeyemiyorduk üzerine faiz biniyordu. Şuan çok şükür öyle bir şey kalmadı ama o zamanlarda elimize böyle toplu para geçse ilaç gibi gelirdi valla. Borçları kapatır faiz ödemekten kurtulur artıya geçer geçmez de geri öderdik. Ne güzel faiz bişey istememişler. Size nasıl bir iyilik yaptıklarını görmüyorsunuz da geri istiyorlar diye laf söylüyorsunuz. Bu yaptığınız nankörlük resmen.

Arkadasım sen kendi yazdıklarını mı okumuyorsun bizi mi krkliyorsun anlamadım.
Esin telefonda borc berdiğinizi bilseydik demiş mi demiş. Ne yani bedava mı verdi. Ne beleşçisiniz ya. Sizi mahcup etmenek için şu zamsn ödeyin dememişler siz de hibe sanmışsınız. Ya çok skıllısınız ya da çok saf.
Başlığı bile hibe olarak açmışsın sonra tani borc diyorsun.
Adamlar size 30.000 vermiş ki borcunuzu ödeyin diye. O parayla borclarınızı kapatmadınız mı? O borclar dururken bu parayı yediniz mi?
Böyle parayı hibe kabul edip ödemeyene dolandırıcı diyorlar belki biliyorsunuzdur. Acayip sinitlenfim konunu okuyunca.bir de haklı görüyorsunuz kendinizi.pes.

Eski konunuzda sünnet düğünü yapma planınızdan bahsetmişsiniz. Bence hala ve eşi sizin borcunuz varken düğün yapmanızı garipsemiş, düğün takıları gelmesine rağmen de borç ödemesi gelmeyince telaşlanmış.
Başta sizi sıkıştırmak istediklerini sanmıyorum ama siz bu borç değildi hibeydi dedikçe haklı olarak üstünüze gelmişler.
Yazılanlardan sonra düşünceniz değişti mi acaba? Eşinizle paylaştınız mı düşüncelerinizi?

Hibe yapmamış yardım etmiş borcunuzu ödeyin diye. Ama siz hibe olarak görüp başka yerlere harcamışsınız belli ki. O sebepten ‘zaten borcumuz vardı, daha da borçlandık’ düşüncesine girdiniz. Siz tatil yapın diye ödemediler o parayı di mi ? Üstelik ‘durumları iyi diye o paraya ihtiyaçları Yok , düşüncesine girmeniz sizin gayet güzel paranın üstüne yattığınızı gösteriyor. 6 ay boyunca ‘ şu zaman öderim ‘ demediysenız onlarda üzerine yattığınızı düşündü.
Size neden hibe yapsınlar 30bin tl? Siz ne yaptınız bu insanlara? Zor zamanda siZe faizsiz para vermişler aylar sonra istenince kötü olmuşlar. Bankadan alsaydın hacizle evini alırlardı elinden . Halen parayı istiyorlar diye söyleniyorsunuz.

Kimsenin parasının üstüne yatmak gibi niyetimiz yok öyle bir karakterde değiliz çok şükür kimseye de burada bunu kanıtlamak zorunda değilim isteyen istediğini düşünür dediğim gibi bu parayı ödeyecez ama şu anda durumumuz yok çiftçilik yapıyoruz ve gideri çok keyfimize para harcamıyoz bir tarafın borcunu kapatırken başka bir yerden borç yapmak zorunda kalıyoruz o parayla borcumuzun birazını kapattık ama daha fazla borcumuz vardı kaldıki bahar ayında ekim dikim yapmak için tekrar kredi çekmek zorunda kaldık bir üye yazmış kurbanda kazanmışsınızdır odeseydınız diye biz hayvancılıkla uğraşmıyoruz sebze işi yapıyoruz parayı kazansak yazın kazanıyoruz kışın elimizde bir şey kalmıyor toplu ödemeli kredilerimiz var kenara biraz para koyuyoruz günü geldi mi o parayı bankaya ödemek için bize bu parayı vallahi istemeyiz diyerek yazın verdiler kışın elimizde bir şey yokken paramızı ödeyin diye sürekli baskı yaptılar biz şuan ödeyemeyiz dedikçe sürekli tlfn ettiler oğlu istedi eşim o zaman ona demiş 2020 de dolacak 10 senelik bireysel emeklilik sigortası var 2020 de bitiyor o zaman veriyim demiş belki şuan ektiğimiz mahsul para ederse o zamana bırakmadan bu sene hepsini veremesekde bir kısmını odeyecez şu an önümüzde zaten iki tane toplu bankaya ödenecek taksitimiz var bu halde sürekli sıkıştırıyorlar bizi madem böyle 5 6 aylık kısa sürede bizi sıkıştıracaklardı o zaman hiç vermese daha iyiydi böyle yapacaklarını bilsek hiç almazdık bu parayı verirken vallahi istemem diyene kadar borcun bitince rahatlayınca öde diye deseydi hiç almazdık kaldıki biz onlardan borç para istemedik

Tatil yaptığımızı kımdedi ne tatili yapamam ben bahçedki işimden evime gelemiyorum ki ne tatili yapamam

‘Amaaan boşver, zorla vermiş zaten , sen mi istedin. İstememişsin ama fiyat belirterek yan cebime koy demişsin ya neyse. Vermeseymiş , sen haklısın bacım. Canın isterse ödesin, vermek istemezsen keyfini bozma. Zorla vermişler ki. Sizde zorla almışsınız , zorla harcamışsınız. Neyse Zaten zenginlermiş de. Ne kadar cimriler, verdikleri 2 kuruşun lafını etmişler. Ne kadar varoş bir aileymiş bide zorla verdikleri paralarını istiyorlar aylar sonra utanmadan . Ay çok tuhaflarmış, sen haklısın. Bir gün ödersin bacım. Sıkma canını. ‘

Adam oğlunun birine 30000 verse diğer oğlu olay çıkarır, siZe mi razı olacaklardı

Sünneti biz bir ay önce yaptık bu parayı kışın istemeye başladılar sünneti yapmamızın sebebi de keyfimizden değil takılan takılarla borçlarımızı hafifletmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…