- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
Çünkü 1. Konu başlığınız hibe 2. Biz istemediğimiz halde parayı verdi diye ısrar etmeniz 3. Onlar borçlarını istediğinde eşinizin siz o parayı bana borç olarak vermediniz ödemem dediğini yazmanızBen burada ödeyecez dediğim halde neden halen herkes bu şekilde yazıyor ama şuanda durumumuz yok oradan önce bankaya toplu odemelerimiz var bu sene o kadar çok paramız olsa hergün huzursuz etmeyiz kendimizi
Anlatıyorsun ama karşındaki bunu anlamıyor şimdi bunun adı iyilik oldu gecen sene bizi zorluktan kurtardı bu sene zora soktu bunda ben iyilik göremiyorum zaten bizim işimiz gereği borcumuz hiç bitmez bir yerden kazanıyorsak diğer tarafa harcıyoruz keyfimize de harcamıyozSizi Anlıyorum ama keşke hiç kabul etmeseydiniz parayı.
Bunu bu şekilde anlatsanız zor durumda oldupunuzu falan
İşte şu an ekonomik kriz var ve 30bin tl iki sene sonra şu anki 10bin tl gibi olacak belki de. Ki size parayı geçen yol vermiş. Geçen yıl dolar 3.5tl idi şimdi 6.5 tl, iki sene sonra 10tl olacak belki(inş olmaz da).Zaten şuanda bizden gelecek paraya ihtiyaçları yok ihtiyaçları bir şekilde ödemeye çalışırdık elimizde olan ürünü satar para ederse zaten bu sene en azından yarısı kadarını öderiz
Eşim demedi çünkü basta veriyim dediğinde istemem gerek yok falan dedi amcası üsteledi ne kadar istersen veriyim vallahi istemem diye eşim 25 dedi onlar 30 bin vermişOlsun , sonuçta başkasına o kadar para ödeyecektiniz borç varsa.
Peki para verildiğinde hiç mi demediniz biz bu kadar parayı odeyemeyiz v.s diye ?
Direkt hibe olarak mi düşünüp aldınız ?
Evet biz öyle düşündük çünkü istemem diyerek verdi ama daha sonra parayı ödeyin deyince ortaya 30 bin tl borç çıktı kimsenin alın terinde gözümüz yok ama bunu verirken keşke söyleselerdi 5 6 ay sonra isteriz diye almazdık hiç bu yükün altına girmezdikÇünkü 1. Konu başlığınız hibe 2. Biz istemediğimiz halde parayı verdi diye ısrar etmeniz 3. Onlar borçlarını istediğinde eşinizin siz o parayı bana borç olarak vermediniz ödemem dediğini yazmanız
Yani açıkça o parayı size hibe ettiğini düşünmeniz.
Keşke hiç kabul etmeseydiniz.Anlatıyorsun ama karşındaki bunu anlamıyor şimdi bunun adı iyilik oldu gecen sene bizi zorluktan kurtardı bu sene zora soktu bunda ben iyilik göremiyorum zaten bizim işimiz gereği borcumuz hiç bitmez bir yerden kazanıyorsak diğer tarafa harcıyoruz keyfimize de harcamıyoz
Karı-koca sizde saflık mı var?Cümleyi yanlış kurmuş olabilirim demek istediğim biz bunun borç olarak verildiğini bilseydik zaten almazdık bu parayı çünkü bu kadar sıkıntının içinde birde böyle bir yükün altına girmezdik. Şuan biz zaten bu parayı ödemeyecez demiyoz verecez kimsenin hakkını yemedik çok şükür bugüne kadar şuan durumumuz yok diyoruz anlamıyorlar bir iyilik yaptılarsa bunu da kaç aydır burnunuzdan getirdiler
Burda okuduğum değişik konularda zirveyi oynar.Merhaba arkadaşlar sizin bu konudaki düşüncelerine ihtiyacım var. Gecen sene eşimin halasıgil misafirliğe geldiler. Halasının kocası bize durup dururken paraya falan ihtiyacınız varmı veriyim dedi birileri onlara paraya sıkışgınlar yardım edin falan demişler. Eşimde yok amca sağ ol istemez falan dedi.Ama ısrarla ne kadar istersen veriyim vallahi istemem falan diye üsteledi. Eşim ısrar edince artık 25 bin lira kadar falan borcum var dedi ama daha fazlaydı eşim o kadarını dedi ve o gün 25 bin derken 30 bin lira para verdiler ama bu parayı biz onlardan istemedik borçta istemedik biraz sıkıntımız vardı onuda bir şekilde hallederdim. Kalkıpta o kadar borcumuz varken birde başkasından borç istemeye gerek yoktu. Halasıgilde sonra öderseniz şu zaman verir edersin böyle bir konuşma yapmadılar. Bu arada kendilerinin durumlarda çok iyi daireleri dükkanları var ikişer emekli maaaşları var bankada falanda paraları bulunuyor. Aradan 5 6 ay geçti ve amcası aradı parayı ne zaman ödeyeceksin birazını falan versen ödesen diye eşimde siz bana o parayı borç olarak vermediniz şimdi ne parası istiyonuz istemem diyerek verdiniz. Benim o kadar borcum vardı. Borç olarak verdiğinizi deseydiniz,hiç almazdım o parayı dedi. Karşımızdaki insanların konuşmaları çok kırıcı laf konuşmayı bilmiyorlar insanın kafasına taş vurur gibi cümleler ediyolar. Biz bu kadar sıkıntının içinde birde 30 bin tl borç sahibi olduk. Yok diyorsun şu anda ödeyemeyiz diyoruz ama anlamıyorlar birgün halası arar bir gün oğlu parayı ne zaman ödüyon birazını getir diyorlar. Şu anda bizden gelecek 30 bintlye muhtaç kalmışda değiller zenginler. Böyle bir durumda siz napardınız ödermiydiniz.biz bu parayı verecez ama şu anda verecek durumumuz yok.
O kişi gelse kendisi benden borç istese sana şu zaman öderim dese günü geldi mi isterim biz istemez derken amcası ne kadar istersen söyle veriyim vallahi istemem diyerek verdi biz bankadan para çekiyoruz bir sene sonra ödüyoruz faiziyle bile ödesek o parayı onlar verene kadar bankaya ödesek daha iyiydi bu duruma düşmektense birde o zaman bu parayı verdiklerinde biz etrafımızda kimseye bahsetmedik para verdiler diye aradan bir ay falan geçti herkesin dilinde bize para verdikleri 30 bin tl para verdik diyeİnsanlar zenginse kendine zengin. 30 binden bahsediyorsunuz, siz iyi misiniz? Oldu, insanlar zengin diye 10binlerce lirayı küçük görsün, parasını istemesin mi diyorsunuz yani? Öyle boğazınıza da çökmemişler, bari azar azar ödeyin demiş insanlar. Anlayışlılar. Kocanız " siz hibe etmediniz mi yani onu, bir de size mi borç ödeyeceğiz" diye üste çıkınca insanların asabının bozulması ve üstelemesi çok normal. Senin de birinden 30 bin lira alacağın olsa ve bu kişi seni bastırmaya kalksa sen de çıldırırsın. Ben de çıldırırım.
30 bin lirayı aldınız da borç diye mi hibe diye mi aldınız hiç mi sormadınız, orası da ayrı konu.
Sünneti biz bir ay önce yaptık bu parayı kışın istemeye başladılar sünneti yapmamızın sebebi de keyfimizden değil takılan takılarla borçlarımızı hafifletmek
Aminİşte şu an ekonomik kriz var ve 30bin tl iki sene sonra şu anki 10bin tl gibi olacak belki de. Ki size parayı geçen yol vermiş. Geçen yıl dolar 3.5tl idi şimdi 6.5 tl, iki sene sonra 10tl olacak belki(inş olmaz da).
Allah işinizi rast getirsin. Hem sizin için hem de size destek olan halanın parasına kavuşabilmesi için.
Faizsiz para almışsınız işte. .Siz düşünmemişsiniz onların suçu yok.Bence işinizi gördükleri için bir teşekkürü hakediyorlar.O kişi gelse kendisi benden borç istese sana şu zaman öderim dese günü geldi mi isterim biz istemez derken amcası ne kadar istersen söyle veriyim vallahi istemem diyerek verdi biz bankadan para çekiyoruz bir sene sonra ödüyoruz faiziyle bile ödesek o parayı onlar verene kadar bankaya ödesek daha iyiydi bu duruma düşmektense birde o zaman bu parayı verdiklerinde biz etrafımızda kimseye bahsetmedik para verdiler diye aradan bir ay falan geçti herkesin dilinde bize para verdikleri 30 bin tl para verdik diye
Neden böyle düşündünüz takılara gelince eşimin çevresi çok birçok düğüne gittik sünnete yaptığımız masrafı takılacaklarla fazlasıyla karşıladık çünküAnnem su yazacağım cümleyi hep kullanırdı da ben hiç kullanmazdım .Gecen burada bi arkadaşta kullanmış .Tam yeri ve zamanı sanırım ; bir kez de ben kullanayım .
“Bi yaşıma daha girdim “
“Takılan takılarla borç hafifletmek için sünnet yapmanız “a en doğal tepkiyi ancak böyle bir cümle kurtarır:)
Sizi biraz safça temizce gördüm.İnşallah borçlarınızı çarçabuk öder feraha erersiniz
KeşkeKeşke hiç kabul etmeseydiniz.
Hangi sürede biriktirecez bu parayı hanfendi 4 5 ay içinde mi biraz birikim yaptık bu sene içinde iki tane bankaya toplu ödememiz var hangisine biriktirelim birde aylık yazın sulama yapıyoruz 500 ün üstünde elektrik faturası bağkur bunun gibi birçok ödememiz oluyorOzaman yardım ettiyse geri biriktirip adamın parasını ödeyecektiniz. Hibe nedir ayrıca ya.
Siz baya adamın parasının üstüne yatmaya çalışıyorsunuz ve karı koca kendinizi hakkı mı görüyprsunuz.
Vay anasını ya şu olayı 100 kişiye anlatsan bir tanesi bile sizi haklı bulmazz.
Ayrıca ihtiyacımız yoktu zorla aldık nedir ya çocuk mu kandırıyorsunuz.
Birde bunu konu yapıp destek mi alacaktınız . El insaf . Yazık adama kaç ay geçmiş birde parasını istedi diye kötü oluyor . Neler yazayım daha bilemedim valla .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?