Hibe

Ben burada ödeyecez dediğim halde neden halen herkes bu şekilde yazıyor ama şuanda durumumuz yok oradan önce bankaya toplu odemelerimiz var bu sene o kadar çok paramız olsa hergün huzursuz etmeyiz kendimizi
Çünkü 1. Konu başlığınız hibe 2. Biz istemediğimiz halde parayı verdi diye ısrar etmeniz 3. Onlar borçlarını istediğinde eşinizin siz o parayı bana borç olarak vermediniz ödemem dediğini yazmanız
Yani açıkça o parayı size hibe ettiğini düşünmeniz.

Sizi Anlıyorum ama keşke hiç kabul etmeseydiniz parayı.
Bunu bu şekilde anlatsanız zor durumda oldupunuzu falan
Anlatıyorsun ama karşındaki bunu anlamıyor şimdi bunun adı iyilik oldu gecen sene bizi zorluktan kurtardı bu sene zora soktu bunda ben iyilik göremiyorum zaten bizim işimiz gereği borcumuz hiç bitmez bir yerden kazanıyorsak diğer tarafa harcıyoruz keyfimize de harcamıyoz

Zaten şuanda bizden gelecek paraya ihtiyaçları yok ihtiyaçları bir şekilde ödemeye çalışırdık elimizde olan ürünü satar para ederse zaten bu sene en azından yarısı kadarını öderiz
İşte şu an ekonomik kriz var ve 30bin tl iki sene sonra şu anki 10bin tl gibi olacak belki de. Ki size parayı geçen yol vermiş. Geçen yıl dolar 3.5tl idi şimdi 6.5 tl, iki sene sonra 10tl olacak belki(inş olmaz da).
Allah işinizi rast getirsin. Hem sizin için hem de size destek olan halanın parasına kavuşabilmesi için.

İnsanlar zenginse kendine zengin. 30 binden bahsediyorsunuz, siz iyi misiniz? Oldu, insanlar zengin diye 10binlerce lirayı küçük görsün, parasını istemesin mi diyorsunuz yani? Öyle boğazınıza da çökmemişler, bari azar azar ödeyin demiş insanlar. Anlayışlılar. Kocanız " siz hibe etmediniz mi yani onu, bir de size mi borç ödeyeceğiz" diye üste çıkınca insanların asabının bozulması ve üstelemesi çok normal. Senin de birinden 30 bin lira alacağın olsa ve bu kişi seni bastırmaya kalksa sen de çıldırırsın. Ben de çıldırırım.

30 bin lirayı aldınız da borç diye mi hibe diye mi aldınız hiç mi sormadınız, orası da ayrı konu.

Olsun , sonuçta başkasına o kadar para ödeyecektiniz borç varsa.

Peki para verildiğinde hiç mi demediniz biz bu kadar parayı odeyemeyiz v.s diye ?

Direkt hibe olarak mi düşünüp aldınız ?
Eşim demedi çünkü basta veriyim dediğinde istemem gerek yok falan dedi amcası üsteledi ne kadar istersen veriyim vallahi istemem diye eşim 25 dedi onlar 30 bin vermiş

Evet biz öyle düşündük çünkü istemem diyerek verdi ama daha sonra parayı ödeyin deyince ortaya 30 bin tl borç çıktı kimsenin alın terinde gözümüz yok ama bunu verirken keşke söyleselerdi 5 6 ay sonra isteriz diye almazdık hiç bu yükün altına girmezdik

Keşke hiç kabul etmeseydiniz.

Karı-koca sizde saflık mı var?
Olacak iş mi 30 bin lira'nın borç olmadığını düşünmek? ?

Ozaman yardım ettiyse geri biriktirip adamın parasını ödeyecektiniz. Hibe nedir ayrıca ya.
Siz baya adamın parasının üstüne yatmaya çalışıyorsunuz ve karı koca kendinizi hakkı mı görüyprsunuz.
Vay anasını ya şu olayı 100 kişiye anlatsan bir tanesi bile sizi haklı bulmazz.
Ayrıca ihtiyacımız yoktu zorla aldık nedir ya çocuk mu kandırıyorsunuz.
Birde bunu konu yapıp destek mi alacaktınız . El insaf . Yazık adama kaç ay geçmiş birde parasını istedi diye kötü oluyor . Neler yazayım daha bilemedim valla .

Her neyse olan olmuş biten bitmiş, bak burdada 100 kişinin 100 ü sizi hatalı buldu. Eşine çok gaz verme, alacak verecek meselesinden 3. Sayfslarda cinayet haberleri okuyoruz sürekli. Biz de de hata var ödeyelim ilk fırsatta falan de. Çocuklarında var, sıkıntı yaşamayın Allah korusun

Burda okuduğum değişik konularda zirveyi oynar.Bakis aciniza hayran kaldim. Insanlar nezaketen borç olduğunu söylememiştir. Borç olduğunu söylemeyince hibe olarak düşünmeniz çok çok saçma. Bu devirde kim kime hibe eder ki anne baba belki ama amca, hala hayatta hibe etmez.

O kişi gelse kendisi benden borç istese sana şu zaman öderim dese günü geldi mi isterim biz istemez derken amcası ne kadar istersen söyle veriyim vallahi istemem diyerek verdi biz bankadan para çekiyoruz bir sene sonra ödüyoruz faiziyle bile ödesek o parayı onlar verene kadar bankaya ödesek daha iyiydi bu duruma düşmektense birde o zaman bu parayı verdiklerinde biz etrafımızda kimseye bahsetmedik para verdiler diye aradan bir ay falan geçti herkesin dilinde bize para verdikleri 30 bin tl para verdik diye

Sünneti biz bir ay önce yaptık bu parayı kışın istemeye başladılar sünneti yapmamızın sebebi de keyfimizden değil takılan takılarla borçlarımızı hafifletmek

Annem su yazacağım cümleyi hep kullanırdı da ben hiç kullanmazdım .Gecen burada bi arkadaşta kullanmış .Tam yeri ve zamanı sanırım ; bir kez de ben kullanayım .

“Bi yaşıma daha girdim “

“Takılan takılarla borç hafifletmek için sünnet yapmanız “a en doğal tepkiyi ancak böyle bir cümle kurtarır:)

Sizi biraz safça temizce gördüm.İnşallah borçlarınızı çarçabuk öder feraha erersiniz

Amin

Faizsiz para almışsınız işte. .Siz düşünmemişsiniz onların suçu yok.Bence işinizi gördükleri için bir teşekkürü hakediyorlar.

Neden böyle düşündünüz takılara gelince eşimin çevresi çok birçok düğüne gittik sünnete yaptığımız masrafı takılacaklarla fazlasıyla karşıladık çünkü

Hangi sürede biriktirecez bu parayı hanfendi 4 5 ay içinde mi biraz birikim yaptık bu sene içinde iki tane bankaya toplu ödememiz var hangisine biriktirelim birde aylık yazın sulama yapıyoruz 500 ün üstünde elektrik faturası bağkur bunun gibi birçok ödememiz oluyor

Şuan bu sorunu yaşıyorsunuz çünkü hiç ödemeyeceğinizi düşünmüşsünüz. Bunu nasıl düşünebildiniz, nasıl bir yakınlığınız var bilemiyorum ama yetişkin insanlarsınız bunun borç olduğunu bilmeniz gerekirdi. Bu saatten sonra yapılacak tek şey, geri ödemenin zamanı konusunda anlaşmaya varmak olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…