🌺Niloya'nın Günlüğü🌺

Günlük yapmanız gereken işlerinizi aksattığınız oluyor mu yoksa her gün belli bir rutinim vardır?

• Evet, arada aksatırım.

OY: 100 86,2%
  • Hayır, rutinlerimi düzenli yaparım.

OY: 16 13,8%

• Ankete Katılan
    116
  • Anket Kapalı .
Kaç gündür Türk Telekomun interneti yok bir dediler kabloyu kedi ısırmış dün bakmak için geldiler evde modeme baktılar sonra aşağı indiler sorun burada dediler evin içinden kablo çektiler kablo delikleri olan yerden değil de camdan fırlattılar kabloyu artı peni bozdular cam kablodan dolayı kapanmıyor hadi dedim olsun internet de biz düzeltiriz sonra aşağıda bir şeyler yaptılar oldu dediler kablo kopmuş burada dediler ben de dedim yahu orada kablo nasıl kopacak dedim kopmuş işte dediler benim de evden çıkmam gerekiyordu internet var mı diye bakamadım eve geldim internet yok kablo b*k gibi her yerden sarkıyor eşim gördü sinir küpüne döndü ki eşim işi gereği bu tarz şeylerde çok titizdir iyi ki ben evde yokmuşum yoksa kovardım bunları evden dedi böyle rezil bir işçilik olabilir mi artı sorun da çözülmedi günlerdir internet yok başka firmalara başvuru yaptı taahhüt ücreti neyse vericem yeter ki böyle rezillikle karşılaşmayalım dedi yalnız şunu iyi anladık piyasada ciddi anlamda bir kalite düşmesi var gerek teknik elemanlarda gerek hizmet de b-e-r-b-a-t

Dün sular kesikti bugün şükür suyumuz var hazır su gelmişken duş alalım yağmur veriyor bu hafta bugün biraz yağdı hâlâ suların kesilmesi ile sayın başkanımız Bozbeye kulp bulanlar var Bursa'da 19 tane su firması var yakında suları da parayla satın alacağız yazacak çok şey var ama yazamam yani

Emarım vardı çekinmek için gittim 10 km'lik yolu 50 dakikada gittim geç kalırsam diye de erken çıktım evden ama 10 dk geç kaldım aldılar emara biraz uzun mu sürdü bilmiyorum bir ara dedim beni unuttular mı naptılar zaten panik panik girdim makineye bol bol İhlas süresi okudum neyse çekindim şükürler olsun

Bu akşam trafikte düşündüm şehir yaşamının tam olarak nesi güzel diye;

Bu kadar insan gıdım gıdım ilerleyen trafikte evlerine gidecekler saat olacak 7 8 yemek ye az dinlen yat sabah yine bu yoğun trafik ne ara dinlenecek bu insanlar ne ara ailesine vakit ayıracak insan doğasına o kadar aykırı ki şehir hayatı şu kocaman dikilen apartmanlara bakıyorum ne bahçe var ne doğru dürüst yeşillik var üstelik bir ton para öde çocuklar binaların içinde doğayla temas etmeden bir koşturmaca içindeler okullarda eğitim sistemi yarış içinde gün geçtikçe şehir yaşamından çok soğuyorum yani yaşadığım şehir benim çocukluğumdaki Bursa değil hele babamın çocukluğundaki gibi hiç değil babam da bu mahallede büyümüş bir zamanlar burası dutluktu derler ya bir zamanlar burası şeftali bahçeleriymiş şimdi her yer beton Mandıra Filozofu ve Entelköy Efeköye karşı filmleri beni çok etkilemişti ama iddia ediyorum Entelköy filmi ileride gerçek olacak insanlar bu şehirlerin keşmekeşinden uzaklaşıp köylere geri göç edecek kim istemez sabah uyandığında bahçeye gidip domatesler kızarmış mı çilekler kızarmış mı diye baksın köyde yediveren çileklerimiz vardı her sabah bir kase toplardık yahu tavuk bir tane yumurtlayınca onu gördüğündeki mutluluk bambaşka ama köye gidince 3 gün kalıyorsun 4.gün şu alışmış olduğun şikayet ettiğin şehiri özlüyorsun derler ya alışmış kudurmuştan beterdir diye heh işte aynen öyle eşeklerin de nesli tükeniyor yerini Teslalar aldı hadi bakalım ben de bir sürü zırvaladım yine sen değil miydin balayında faytonda arkada otururken üf buram buram tezek kokuyor diye şehir hayatından sıkılmış mış

Kaç gündür Türk Telekom interneti yok birkaç kez aradık teknik arıza nedeniyle çalışmalar devam etmektedir diyor müşteri hizmetlerine bağlanılmıyor sen arızayla uğraş dur Türk Telekom biz D-Smart ile anlaşmamızı yaptık bile

Kızımla okula giriyoruz bir araba gördü okulun önünde şu yeni Pejolar petrol mavisi olan arabayı göstererek :

"Anne belki bundan da alabilirim ama Ford kocaman yazıyla yazan var ya ondan alırsam arkada eşya koyma yeri de var ama benim onu alabilmem için önce para kazanmam lazım ne okusam ben büyüyünce öğretmen mi olsam?"

"Annecim öğretmen maaşıyla o araba alınamıyor maalesef pahalı bir araba" dedim.

"O zaman şarkıcı olayım"

Tabii ben bir kahkaha attım.

"Yok annecim sen şarkıcı olma"

"Tamam o zaman resim öğretmeni olayım"

"Tamam ol yavrucum"

Bu çocuklar nereden buluyorlar böyle cümleleri şaşırıyorum.

Güzel bir şarkıyı açıp güzel bir kahvaltı yapalım hava kapalı, yağmurlu bu havanın da tadı başka su lazım ama sanki şöyle bahar gelmiş hava ılık canlanmış doğa varmış bir kahvaltı

Bugün D Smarttan geldiler aşağıda kablolara baktılar arızanın ne olduğuna baktılar dediler ki

"Burada 10 tane hat var 6'sı arızalı 4 tanesi çalışıyor sizin bu internet daha gelmez 15 gün bir kere beklemeyin biz onların alt yapısını kullanıyoruz kablo çekmek lazım ayrıca size gelen teknik elemanlar gerçekten Türk Telekom elemanı bizim müdür bu işlemi görse bunları kapı önüne koyardı" velhasıl kelam bir haftadır internet yok Türk Telekom müşteri hizmetleri arızanız devam ediyor diyor bağlanmıyor böyle b*ktan hizmet görmedim.

Bu teknik elemanlar geldiğinde ben hiç bilmez hâlimle yaptıklarının yanlış olduğunu anladım ki hatta dedim bunlar dolandırıcı olabilir mi diye bile düşündüm bu kadar mı iş bilmez insanlar çalışıyor.

Bugün arkadaşımı aradım eşi Türk Telekomda çalışıyor eleman yolladı gelip baktılar arıza varmış buranın hattında öğleden sonra evden çıktım Türk Telekom arabası görevliler uzuuunca bir kablo çekiyorlar kablo oldukça yukarıdan geliyor hadi bakalım bekliyoruz.

Dün E.C.A. servisini aradım kaydımızı aldılar bugün Bursa yetkili servisi aradı en geç 4 iş günü içerisinde geleceğiz dediler ben de bugün dışarı çıktım telefon geldi uygunsanız yarım saat içinde geleceğiz tamam dedim olur tam caddeden sokağa giriyorum önümde araç gidiyor birini durdurup adresi sordular kafamı camdan uzattım "adres burada" taktılar şükürler olsun.

Sporu bırakalı uzun bir zaman oldu neredeyse 70 kiloya vardım (69.65) evde de spor yapmaya üşeniyorum en iyisi salona gitmek deyip başladım eski fit hâlimden eser yok yahu

Eklentiler

• 1000086774.webp
    63 KB · Görüntüleme: 20
Bugün yine sularımız kesik 5'te kesildi sabah 5'e kadar ne ilginç geçen sene Uludağ'a o kadar çok kar yağdı ki insanın inanası gelmiyor suların kuraklıktan bittiğine bugün su ile ilgili toplantı düzenlediler ve çıkan karar su kesintilerine devam edileceği Bursa'nın 3 günlük suyu kalmış

Evettt belediyenin su ile ilgili toplantısı sonucu su kesintilerine devam edileceği sonucu çıktı listeler yayınlandı Allah'tan bize 3 günde bir sıra geliyor 2 gün kesilmiyor 3.gün kesiliyor sonra 2 gün yine ara şu sıralar kızımın derslerin sayma örüntüleri var çarpım tablosu kalkmış böyle sayma işlemleri demek ki bu su kesintilerini hesaplayabilmek için şimdiden temel eğitim veriliyor

Kocam da bu ara vertigosu yetmiyormuş gibi denize açıldıklimanın elektriğini ne zaman bağlayacaksın heyy diyorum bi ara diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…