Hiç anne olamayacakmışım gibi..

kimseye bişe anlatmak zorunda değilsin zaten. senin yatak odan bir başkasını ilgilendirmez. umutsuzluğa kapılma ama umutlu ol inan olacağına.

Canim en büyük sebep STRES...
5 yıl olmadı bizimde sebepsiz infertilite çok yoğun stres içindeydik hormon sperm tahlilleriniz rahim filmin filan cekildi mi?
Yaşadıklarının hepsini yaşadım canim sabır ve dua...
Sakın ümitsiz olma herşeyin vakti ve zamanı var inan bana bak benim rahmimde darlık varmış hsgde filan bilmediler ta ki vakti zamanı gelene kadar şimdi 11 aylık bebegim var rabbim sanada tez zamanda bu duyguyu taddirsin kafana takmamaya çalış bak o zaman olacak insallah

Seni o kadar iyi anlıyorum ki tahmin edemezsin. Ben ilk evlendiğimde borç falan var diye sadece geri çekilmeyle korunduk, hani korunmadık aslında olursa olur olmazsa borç bitsin tamamen bırakırız korunmayı dedik. 3 yılın sonunda artık herşey rayına oturdu, tamam bir bebeğin ailemize katılma vakti gelmişti.

1 yıl kadar denedik olmadı sonra dr gittik her şey normal tüm testler temiz sadece kafanı rahatlat falan dediler, bir dr bana tatile çıkmayı tavsiye etti, boşuna kendini kasıyorsun. Olmaması için hiç neden yok dedi. Neyse öyle böyle derken ben sürekli dr değiştiriyorum, çünkü hepsinden aynı cevabı alıyorum. Benim en büyük hatam en başından beri kadın doğuma gidiyor olmaktı. Çünkü onların geneli gebelik takibinde uzman, direk tüp bebek merkezine başvurmamakla çok vakit kaybettik. Gerçi kısmet böyleymiş, vakti şimdiymiş demek ki.

Öyle böyle derken iğneli tedaviler oldum, aşılama yaptırdım sonuç hep hüsran. Asla çocuğum olmayacak benim hissine çoktan kapılmıştım bile. Neyse artık tüp bebeğin vakti gelmiş hatta geçmişti bile. İğneleri kullandığımda falan hiç umudum yoktu, göbeğim mos mor olmuştu ama sanki tüp bebek tedavisinde değilde, grip olmuşum onun tedavisini görüyor gibiydim. Hiç inanmadım olumlu sonuca. Ama çok şükür ki Rabbim çabalarımızın karşılığını boş bırakmadı. Şimdi o muhteşem günü bekliyoruz inşallah.

Bu süreçte en çok yıpratan çevre faktörü oldu, biz tam kendimizi rahatlatıyoruz. Densizin teki çıkıp haddi olmayan laflar ediyordu. 9 yılın sonunda hamile kalabildim ben o yüzden artık insanları susturacak bahanem kalmamıştı, aslında bahaneye de gerek yok, seni ilgilendirmez deyip işin içinden çıkmak lazımdı, onlara kulak tıkamak lazımdı. Ben beceremedim kulak tıkamayı kendimi çok üzdüm, ama yapabiliyorsan eğer ilk işin etrafındaki hadsizleri uzaklaştırmak olsun.

Çok uzun yazdım kusura bakma, ama seni ne kadar iyi anladığımı izah etmek için bu kadar uzadı. Rabbim tez zaman da hayırlısı ile versin. Günü geldiğinde olacaktır, kendini üzme.

Şimdi sana saçma gelecek ama gerçekten kafaya takmadığın Zaman'da oluyor . Bana da böyle söylenince saçma geliyordu Nasıl kafaya takmayayım diyordum . Bizim de 1 yıl olmadı . Sonra doktora gittik . Ben de kist vardı ama engel değilmiş . Ne olur olmaz diye aldırdım . Sonra eşim de varikosel çıktı . Düzgün sperm sayısı 0 dı . Düşün . Doktor tüp bebek bile olmaz dedi . Sonra eşim ameliyat olmaya karar verdi . Oldu , ilaçlar kullandı ben de kürler yaptım . 3. Ayda kontrol vardı . Değerleri çok güzel yükseldi ama daha yükselmesi gerekiyor yeterli değil dedi doktor . Ve ben 4. Ayda hamile kaldım . Şu an 2.5 yaşımda Allah bağışlasın bi oğlum var . O ameliyattan sonra bu kadar kısa sürede olacağını hiç düşünmemiştim ve aklımda yoktu . Olduğunda inanamadık . Evde test yaptım eşim inanmadı heveslenmeyelim dedi . Ama oldu . Dediğim gibi umudunu yitirme. Allah inşallah en kısa zamanda sana da nasip etsin

o his bendede var, yaşananlar hep olumsuz sonuçlar yüzünden. rüyalarımda bile hep başkaları hamile, başkalarının çocuklarını seviyorum. yani rüyalarım bile hissetmiyo, benim anne olabileceğimi. o yorgunluk bıkkınlık hissi çok kötü sen inşallah tedavinden olumlu sonuçlar alırsın.

Benim ilk çocuğum korunmayı bırakınca oldu. 7 sene ara verdik. Korunmayı bıraktım o ay hamile kalırım kesin diye düşündüm. Olmadı.. o kadar stres oldum ki. Bir daha çocuğum olmayacak kesin diyordum. 1 sene içinde 2 kere doktora gittim. Testler falan hiç bişi çıkmadı. Sonra eşimle kaplıcaya gittik. Kaplıca suyu ve tatilde kafa rahatlaması.. o ay çok şükür tekrar hamile kaldım.

Seni en iyi ben anlarım 6yıldır deniyoruz 2aşılama 4 tüp denemesi günlerce aylarca hatta yıllarca ağlama krizleri bozulan psikoloji sebepsiz infertilite elini masaya vurup Nasıl olmaz ya diye deliren doktorum oldu şimdi bir yıldır bekliyorum neyi beklediğimi bilmeden seni çoookkk iyi anlıyorum nemde çookk

Rabbim her şeyin hayırlsını hayırlı vakitte versin lütfen hep böyle dua et olur mu ?

1,5 senelik evliydik.
Bebek istedikten sonra 12. ay hamile kaldım.

Bi gün durup dururken annem aradı 4 ay önce evlenen kuzenimin hamile olduğunu, 5 ay önce evlenen kuzenimin eşinin de hamile olduğunu söyledi.

Anne bana neden söylüyorsun bunları dediğimde de " Ay ne biliyim ya kusur sende ya söylememem lazımdı" gibisinden şeyler söyledi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. ( Polikistik over var )

O gece arabeskin dibine vurdum . Müslüm Gürses'den -İtirazim var dinleyi alkölün dibine vurup ağlamıştım :)

Ve Allah o ay nasip etti.. Şubat 2015 hamile olduğumu öğrendim. Şükür namazları sadaka adak aklına ne gelirse.

Ama ne oldu biliyor musun bence o kadar isyan ettiğim için Allah evlat verdi doğurdum sevdim ama geri aldı.

Bak şu an yine hamileyim kendiliğinden oldu. Hemde senin çocuğun olmaz diyen doktorlara rağmen.

O yüzden her şeyin hayırlısını hayırlı vakitte versin. Daha vakti değildir, bir şeyler oturmamıştır. Her şey vaktine esirdir.

Sana tavsiyem, çalışıyorsan işine odaklan. Evdeysen spora git, yürüyüşe çık , örgü ör. Kendine yeni hobiler edin.

Eşinle bebek odaklı birliktelik yaşama akışına bırak. Biliyorum zor ama en azından bir dene.

Aklından böyle böyle çıkar. Sağlıcakla, Allah gönlündekini hakkında hayırlı kılsın..

Valla ben evli bile değilim . Ama nedense bendede o his var zaman zaman ya çocuğum olmazsa diyorum hep a. Bence bunun sebebi çocuklari çok sevmek ve dışardan gördüklerimiz . İyi düşünün iyi olsun .İnsanlar kendi isteğiyle ertelerken zamana birakin hersey olacagina varir . Kuzenim 25 yasinda evlendi 5 sene sonra oldu cocuklari bir saglik peoblemi varmiydi bilmiyoruz ama sorana dalgayla karisik daha ben cocugum ya diyodu .Sizde oyle birseyler uydurun . Çünkü insanlarla birseyler paylastikca sanki çözüm uretmiyolarda ya dedikodu yapip yayiyolar stresi ikiye katliyolar yada sanki yipratmak icin bi laflar bi hareketler kötü ornekler .

Evet gerçektende öyle hissediyor insan Allah verdiği. Zaman'da bu beklediğin günler hiç yaşanmamış gibi unutuyorsun en kısa zamanda bu duyguyu yaşanan dileğiyle

Canım cok zor .. Allahım sabır versın..

Seni şuan okadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri bende yaşadım. Aglamadgm tek gün geçmezdi. Allahım ne zor günlerdi. Hiç çocuğum olmayacak diye düşünürdüm. Ama umudum da hiç tükenmezdi.
Allah yardımcın olsun bilirim çok zor . Dilinden dua eksik olmasın. Hem rahatlatacaksn. Hemde teslim olacaksın

Allah tez zamanda yüzünüze gülsün
Sizi yavrunuzla kavuştursun

Bakın şu kafa dağıtma ve kafa rahatlatma işi gerçekten doğru. Bir hastam vardı son sınıfta ben stajını tüp bebek bölümünde devam ediyordum. Kadın 45 yaşında hiç hamile Bilr kalmamış o zaman kadar ama inatla devam etmiş yıllarca tedaviye. Yumurta takibi için ultrasona geldi. Tam masaya oturacak "hocam geldim ama yine olmayacak eminim umrumda da değil bu saatten sonra olsa nolur bu son denemem" dedi. Hoca da gülümsedi sadece bende neden pes ediyor acaba diyr kendi kendime düşünürken usg ekranında minnak bir kese ve minnak bir kalp atıyor öyle garip bir an ki beni susturuyor hocam. "....Hanım gözün aydın hamilesin"diyor kadın inanmadı. Hadi hocam dalga geçme benle diyor. Hoca da doğru bak doktor hanımda mı yalan söyleyecek diye bana teyit ettiriyor. O anki mutluluk ağlama ve hıçkırıklar bunca yıl oldu kulaklarımdan gitmez. Ağlamaya başladı kadıncağız inanamadı uzun süre bizimde Gözlerimiz doldu ama mutluluktan. Kadıncağız Allah sizden razı olsun diye diye gitti. Biz işimize geri döndük aynı hasta yarım saat sonra geri geldi"hocam şunun bir fotoğrafını verin bana kimse inanmaz evde kocama göstereyim"dedi. Verdik usg fotosunu gönderdik. Sonra ben hastayı unutmadım takip ettim sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Rabbimiz hikmetinden sual olunmaz gönlünüz ferah olsun gelecektir miniğiniz yanınıza sevgiler.

Evet cok cok zor .. Hamıle gorunce gozlerımı kacırdıgım için utanıyorum kendımden . Ben hamıleyım dıyen arkadasıma sahte sahte gulup içten içe agladıgım için utanıyorum.. Ama umut hep var..

Tek tesellim mucızeler. Okudukca umut hep var dıyorum.. Ama karamsarlığa dusuyor ınsan ..

Klomen, iğneler, aşılama filan denediniz mi? Aynı hislere sahibim. Eylülde de olmazsa Ekimde tedaviye başlamayı düşünüyorum.

Bir sorun var mi sizde ya da esinizde ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…