Hiç arkadaşım yok..

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
İyi akşamlar.
Bu kez kayınvalide ve eşten farklı bir konuyla geldim.
Evet başlıktaki gibi hiç arkadaşım yok. Sosyal biriyim. Çalışıyorum. Dönem dönem kurslara, etkinliklere katılıyorum ama yalnızım.
Bir kaç örnek vermek istiyorum.

Mesela işyerinde yan dükkanda bir komşum vardı. Benden yaşça büyük. Bu kadınla yedik içtik gezdik dertleştik derken işten ayrılmam gerekti ve çok kısa süre içinde bu kadının vesilesi ile başka bir yere geçtim hiç boşluk vermeden.
Daha sonra bu kadın, sana iş buldum bana ayakkabı al, sayemde oldu bak şu ayakkabı çok güzelmiş diye bir sürü resim ata ata ısrarla kendine ayakkabı almamı istedi.
(Halbuki herşey kısmet dediğim gibi o sadece vesile idi. Patron benden veya ben patrondan ve işten memnun olmasam yine olmazdı. Ben teşekkürümü ettim bu kadına bu konuda. Ama dediğim gibi kişi ile alakalı olduğunu da düşünüyorum)

Bu ayakkabı mevzusu uzun süre uzadı. Hatta o ara ihtiyaçtan kendime bir çift almıştım maaş zamanı. Ee benimki nerde ne zaman alıcan bu ay mı öbür ay mı diye diye ıssssrarla devam etti. Ve benim midemi kaldırdı bu durum.

Daha sonra kavga tartışma olmadan sohbetlerimiz azalmaya başladı. Derken taşındı gitti. Bir daha da görüşmedik.

İkinci mevzu kalabalık bir aileyiz ancak samimi sevdiğim saydığım 1 akrabam vardı. Onunla sık sık görüşürdük. Kendisi taşınmaya karar verdi.
Nakliye firması ayarlandı. Anneleri teyzeleri herkes gitti. Ben gidemedim. Çünkü o ara kvdem akrabasına gitmişti ve eşimle uzun süreden beri yalnız kalmamıştık. Gitmeme sebebim bu ve nakliyesi vs herşeyinin tam olmasıydı.
Sonuç olarak gitmedim diye oda konuşmuyor benimle. 1-2 kez konuşmaya çalıştım asla cevap vermedi. Bende yazmadım bir daha.

Daha sonraları annem beni zorlamaya başladı. X’i ara onu kıskanıyosun sanmasın!? (Neden kıskanabileceğim konusunda bir fikrim yok. Ki pek haset fesat bir insan da değilim. En fazla imrenirim. Maşallah banada nasip olsun der geçerim)

Yani demem o ki yalnız vakit geçirmeyi çok seviyorum. Kendi başıma kahve de içerim, alışverişte yaparım. Sıkılmam kendimden.
Ama zaman zamanda dertleşebileceğim, fikir alışverişi yapabileceğim bir arkadaş istiyorum yok.

Yukarıda anlattıklarıma istinaden sizce ben mi kusurluyum? Arkadaş edinme özürlüsü müyüm?
26 yaş ömürlük dost bulmak için geç bir yaş mı sizce?

Vesile derken şunu kastediyorum; beni önerdi evet ama işi almak ve devamını getirmek benim iş ahlakım ile ve çalışkanlığım ile alakalı. Bir de işveren ile uyuşmakta var. Ayrıca dediğim gibi teşekkür ettim, yemek yedik birşeyler içtik. Hediye de verdim dönem dönem sadece içimden geldiği için. İstediği ayakkabı fiyatlı bir ayakkabıydı. Alamazdım.

iyi olöus ikisiylede bittiği. hele ilk anlattıgın tam menfaat dostuymus.

benimde lise arkadaslarım ve üni arkadaslarım uzakralar .dimdi iş yerinde bir kac kişi var kafamın uydugu ancak onlarlada iş dısı görüsmem benim tercihim gazla samimiyet ayrılık getirir gibi. esimin arkadaslarının karısı var aileck görüsürürüz. komsum var annm yasımda.

seninde illaki böyle paylasımda bulundukların vardır .

inanki bir ara bende yanlızım diyordum cünkü herkese herseyi anlatamıyorsun ama öyle arkadaslık bu yasta bulamadım zatn heraeyini paylasmakta dogru degil esin en büyük arkdasın olsun .

Sizin davranışlarınız karşı taraftan nasıl algılanıyor bilemiyorum fakat 26 yaş arkadaş edinmek için çok geç bir yaş değil.
Aksine yaş ilerledikçe dost seçiminde daha isabetli karar alabiliyor insan.
Hayır demesini öğreniyorsun, gereksiz insanları hayatına almamayı.
Gerektiğinde mesafe koyabilmeyi.

Bilemiyorum ayakkabı isteyen neyse de sürekli görüştüğüm akrabam ona kafam takılıyor. Benim de eşimin arkadaşları var ailecek ve birebir de görüşüyorum hanımları ile ama çocukları var ğek vakitleri olmuyor dışarı programı için ve dediğiniz gibi herkesle herşeyi konuşamıyorsunuz.

Ilk araci arkadaşınız icin kendi istedigi pahalıysa , istediginiz ve gücünüzun yettigi bir ayakkabi alabilirdiniz. Evet isverenle uyusmaniz vs is devami icin cok onemli ancak ise girmeden bunlar olmuyor o da buna vesile olmus.

Karşı taraftan bencil ve kıskanç algılanıyor sanırım. Biraz bencilim doğru ancak bu tamamen kendi menfaatlerim doğrultusunda hareket ettiğim anlamına gelmiyor.
Kıskançlık deseniz onu çözebilmiş değilim. Annem sürekli x ile konuş şunu almış hayırlı olsun de kıskandın sanmasın şunu söyle kıskandın sanmasın deyip duruyor. Anlamıyorum

Ilk araci arkadaşınız icin kendi istedigi pahalıysa , istediginiz ve gücünüzun yettigi bir ayakkabi alabilirdiniz. Evet isverenle uyusmaniz vs is devami icin cok onemli ancak ise girmeden bunlar olmuyor o da buna vesile olmus.
Sizin düşüncenize de saygı duyuyorum ancak kendim açıklamaya çalıştığım şekilde düşünüyorum. Sonuçta referans olan bu kadın üst düzey bir yönetici yada holding sahibi kodaman biri değil. Oda şuanki patronumun komşusuydu. Eleman gerekirse nyks var istersen görüş dedi hepsi bu. Ki adamın eleman aradığını bilsem bizzat gider bende başvururdum.
Ayakkabı konusunda ise o kadar ısrarkeş olmasaydı evet belki alabilirdim ama malesef aşırı bunalttı beni.

İlki ayakkabı konusunda çok ısrarcı olup saçmalamış ben olsam alirdım heralde sussun diye..2.sine de eğer siz düzgün bir biçimde taşinmadan önce anlattiysaniz sizde sıkıntı yok ama anlatmadıysaniz sizde sikinti var..

Kendi akrabalarini falan da önerebilirdi bence hafife almayin ciddi bi sey bu devirde yaptiği..

Durumumu paylaştım. Taşınmaya olmazsa ütüye gel o olmazsa şuna gel buna gel deyip durdu. Onun için de bunaldım. Israr sevmiyorum hemde hiç. Biri ısrar etmeye başladığında başım dönüyor gözüm kararıyor.

Sanırım akrabanız ev falan aldı ve anneniz de hayırlı olsun demeniz için sürekli ısrar ediyor.
Aynısını ablam ve annem de bana yapmıştı. Amcam araba aldığında ısrarla arayıp hayırlı olsun demem gerektiğini söylediler.
Aradım söyledim ben de. Ama ben araba aldığımda onun çocukları beni arayıp birşey dememişti. Orası da ayrı mesele
Bence sizin kafanıza o akrabanız takılmış. Bence arayın ya da mesaj atın ve neden gelemediğinizi, telafi etmek istediğinizi ifade edin. Böylece içinizdeki huzursuzluğu telafi edebilirsiniz. Ve aslında bunun gibi ufacık adımlarla insan ilişkilerini düzeltmek de çok zor değil

Hayır ev alınmadı, kiraya başka yere taşındı. Annemin öyle deme sebebi evinin büyük olması ve içinin yeni yapılmış olması sanırım. Başlarda yazdım birşey olmamış gibi baktım cevap vermiyor bende bıraktım

Isaretledigim yerde aslında cevabi. Zaten buna vesile diyoruz ya))) Sizin bilmediginiz bir yere gdip basvurmaniza vesile olmus. Hani bu kadr israrla isteyen birine onun istediği pahalıymis , orta karar birsey alinabilirdi , ben olsam böyle yapardim sizde böyle yapmayi tercih etmissiniz.

Çok da gerekli değil o zaman hayırlı olsun demek.
Bir de demişsiniz ütüye falan çağırdı sürekli diye.
Ben de sizin gibiyim. Kullanmaya çalışıldığım yerden kaçıyorum.
Boşverin çok takmayın kafanıza. Görüştüğünüz insanlar varmış zaten.

Az evvel de yazdım sanırım ısrara karşı alerjim var. Bir insan al, getir, yap demeye başlayınca yapacağım varsa da olmuyor içimden gelmiyor. Ve hayır dediğimde de yalnız kalıyorum böyle

Bi an bu konuyu ben açtım sandım. Benim de arkadaşım yok. Bendeki problem insanlara aşırı dwğer verip karşılığında önemsenmeyince direkt silip atıyorum. Bu İyi ki o ayakkabıyı almamışsınız maddiyatla değil maneviyatla arkadaş sırdaş olunur. zaten sizin başarınıza da güvenmese aracı olmazdı. Akrabanıza gelince bende ne olursa olsun normal de yanımda olan kişiyi ihtiyaç duyduğumda da isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…