Hiç arkadaşım yok

• Konu Sahibi Konu Sahibi whshw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizi anlıyorum ,Çoğunlukla doğru şeyler yazdıklarınız lakin ben yine de her şeyin karşılıklı olması tarafındayım.Hesap kitap değil de ,örneğin ben akrabalarımdan uzak yaşıyorum,onlar memlekette.Ufak şiddetli bi depremde bile arar sorarım ,nasılsınız güvende misiniz diye? Burda olduğunda karşı taraf beni merak etmiyorsa ,kusura bakmayın ama ben de aramamı seyreltirim .Kim bana ne şekil dönüyorsa ,aynası gibi dönme taraftarıyım.Diyorsunuz ya; yaşlı insanlar ,çok seviniyor,aramayı akıl etmiyor vs diye,bizim ailenin yaşlı kadınları hiç öyle değil Başkalarını aramayı akıl ediyor,tatlı tatlı konuşuyor mesela,ya da telefonu hiççç bir neden yokken soğuk ton açıyor,kendisi konu bile açmıyor ,sadece dinliyor beni ve neden ben bu zahmete gireyim ki? Sonra bakıyorsun o kişi 3 saat sonra gayet keyifli story atmış başkalarıyla. Bunu yapan 65 yaşında bi akrabam mesela Ben bunu çok yaşadığım için ,sizin gibi düşünemiyorum.Bu arada yemin ederim hiç sebep yok bu davranışına.Herkesin karşılaştığı insan figürleri farklı olduğundan ,farklı düşüncelerimiz mevcut olabilir.Bir gün siz de bu şekil insanlarla karşılaşırsanız beni anlarsınız diye umut ediyorum

Geçen sene evli bir çiftle tanıştık, iyi de anlaştık.
Biz çoğunlukla bir şeyler organize edebilen taraf değildik. İş yoğunluğumuz, stresimiz yüzünden sosyal aktivitelerden soyutlamıştık kendimizi bir dönem.
Karşı tarafsa bu konuda çok aktifti. Genelde onlar hep bize "sahile indik işiniz yoksa gelin, akşama yemeğe bekleriz, x yere gideceğiz siz de gelin" gibi teklifler yaptılar. Bir gün olsun bizden karşılık beklemeden iletişimi ilerlettiler. Her davetlerine katılamadık, hatta çoğunu işimiz yüzünden reddetmek zorunda da kaldık ancak alınganlık etmediler ve davetleri kesmediler. Bu durum bizde de pozitif etki yarattı ve biz de planlar yaparken bulduk kendimizi. Güzel bir dostluğumuz oldu ve onların katkıları gerçekten çoktu.

Bu da benden bir örnek olsun istedim.

Bu kişiler de dahil tüm arkadaş çevremizde kimse kimseyi ne kadar aradı, sırası neydi, kim kaç kez çağırdı, böyle şeylerin hesabı kitabı olmaz hiç. Ben samimi de bulmuyorum böyle beklentilerin olmasını.
İnsanların mesele ettiği şeylerin çoğu bana göre arkadaşlıkta en fazla espri konusu olabilir.

En yakin arkadaslarimdan biri cok yogun calistigi, ben de tam bir plan program insanı oldugum icin devamli ben durterim. "Hadi is cikisi surada bulusalim, hadi haftasonu denize gidelim, hadi sana kahveye geleyim, x festival gelmis gel gidek, canim sıkıldı kalk biralayalim" diye.
Mesaj atarim, acil degilse bazen taa ertesi gun yanit yazar. Bir olay olur, on dakikalik ses kaydi atarim. Gec de olsa döner ama döndüğünde de neredeyse cumle cumle irdeler, yorum yapar.

O genelde is cikisi evde ayaklarini uzatmak, haftasonu da ev isi, alışveriş vs yapmak ister. Ben tam tersi devamli bir seyler yaparim isterim. Uc kere farkli farkli plan oneririm, bir kismini reddeder bir kismini kabul eder. Ben onu aktif olmaya tesvik ediyorum, o beni biraz durmaya

Bu baglamda kudranin dedigi art niyet yoksa bir taraf durtebilir olayina katılıyorum. Plana iştirak etmemek, az aramak, gec yazmak vs eger isteksizlikten, hoslanmamaktan kaynaklanmiyorsa gercekten sevdigimiz insanlarla pek önemli olmuyor bence.

Esinizin arkadaslariyla hep eşli gorustuyseniz daha resmi kalmis olabilir iliskiniz. "Esimin arkadasinin esi" kontenjaninda kalip samimiyet kurmamislardir.
Elektriginizin tuttugu kadinlarla birebir veya birkaç kadin ve daha hafif, ornegin evde yemek daveti degil de disarida kahve gibi programlar yapmak icin konuşabilirsiniz.

O değilde bu arkadaşım yok konularında istisnasız konu sahipleri burada bile kendilerini ifade edemiyor, konularına yazılanlara cevap vermiyor, iletişim kurmuyor. Ya da gelirlerse millete hakaret falan edip banlanıp gidiyorlar.

Neden arkadaş edinemedikleri çok net belli oluyor böylece.

Niye durduk yere benimle ilgili gereksiz iğneleyici bir ithamda bulundunuz ? Sizin gibi alakalı alakasız laf sokan insanlara mesafe koyduğumuz için arkadaşımız olmuyor olabilir mi?

Yorumlarınızı okuyorum ve herkese katılıyorum. Açıkcası birazda sizlerin tecrübelerinizi dinlemek istediğim için açtım konuyu.

Şöyle bir örnek vereyim ben de size o zaman ; benim yakın bir arkadaşlığım oldu ,sürekli davet ederdim ,gelirdi ,güzel de zaman geçirirdik.Kendisi arardı sana gelicem evde misin vs. Sonra Bir kere de ben dedim ona ,sana müsait olduğun bir zaman kahve içmeye gelicem ,ne zaman olursa ,1 ay vs farketmez,bana dedi ki gülerek ; yaa evi toplamam lazım önce Aynı bu şekil yaptı.Çağırmadı da ,gitmedim ben de.Sonra bunun üzerine, kendisi yine aradı beni ,sana gelicem evde misin? Bu sefer ben kabul etmedim.işim var dedim.Evi de çok müsait ,biliyorum bunu.Hatta bahçeli ,gayet şık bir ev.Yani çekineceği hiç bir şey yok beni davet etmesi için.İnsan alınıyor ama ya.Ne demek evi toplamam lazım önce? Bi de ağzını bi tuhaf yapıyor.Bana on kez gelsin hiç sorun değil ama ben ona bir kez gitmek istediğimde söylediği cümle çok kalitesizdi.Ben onun dağınığına mı bakıcam? Bu şekil kullanıldığını düşünüyor insan ki mutlaka işi düşünce yine aradı.Ben gelemiyorum böyle şeylere.Ben seni ne kadar sayıyor ,sana ne kadar özen gösteriyorsam ,sen de bağri onun yarısını yap.Ben eskiden almasını bilmezdim ,hep verirdim,ta ki insan 40 lı yaşları deviriyor, bir bakmışsın ki yorulmuşsun...Hep ben ,hep ben nereye kadar diyorsun? Artık karşıdan da bekler oldum bazı şeyleri...

Arkadaş olmak veya bulmak çok kolay bence. Yani sosyal medyadan olsun, burası gibi toplu platformlar olsun, istediğiniz kişiyle bağ kurabilir sohbet edebilir ve arkadaş olabilirsiniz.

Dost bulmak zor.. Canınız sıkıldığında ‘yoldayım geliyorum’ diyebileceğiniz, size de aynı şekilde ‘sana geliyorum’ dendiğinde evinizi toplama ihtiyacı bile hissetmeyeceğiniz samimiyette insanlar bulmaktan bahsediyorum...

İkisinin ayrımını yaptığımızda ilk seçenek her zaman yorar. Sizin bahsettiğiniz durumlar yaşanır. Ben gittim o gelmedi, o geldi beni çağırmadı gibi..

Kısacası arkadaşınızın olmaması sizlik bir durum olabilir de, olmayabilir de

Ben dokuz sene önce ulke değiştirdim. Dil okulundan üniden arkadaşlarım hep dağıldı , ülke değiştirdiler şehir değiştirler. Sonra eşimle tanıştım onların arkadaş ortamına dahil oldum ama hep eşimle birlikte buluştuk ettik. Bi dönem bu konuya kafamı bayağı takmıştım , neden olmuyor diye . Kafede buluşalım evime gel bir kahve iç dediklerimden çok dönüş alamadım. Sonra bebeğim oldu , aynı yine hiç arkadaşım yok Sonra kendi kendime iyi zaman geçirmeye, durumu kabul etmeye başladım . Ne yani olmuyorsa zorlama dedim. , kabule geçtim. Kızı aldım yürüdüm parka çıktım o ara ev muhit de değiştirdik. Daha küçük bir muhite tanıştık . Şu anda sokağımızdaki mahalledeki tüm çocukları tanıyorum aileleri ile dışarda buluşuyoruz. Daha küçük bir çevre ve kendine olmuyorsa zorlama demek çok işe yarıyor bence

Niye durduk yere benimle ilgili gereksiz iğneleyici bir ithamda bulundunuz ? Sizin gibi alakalı alakasız laf sokan insanlara mesafe koyduğumuz için arkadaşımız olmuyor olabilir mi?
1. Laf sokmadım, direkt söyledim.

2. Durduk yere değil. İletişimin yazarak sağlandığı bir platformda konu açıp ölü taklidi yaptığınız için.

3. Siz mesafe koymuyorsunuz ki, insanlar size mesafe koyuyor konunuza göre.

Sizin yaptığınıza laf sokmak derler. Lafı çevirmeyin bu bir.
İkincisi yedi yirmi dört forumda değilim saniye saniye yorum okumuyorum.
Üçüncüsü gelenle geçenle arkadaş olmuyorum her merhaba diyene tuzlukla koşmuyorum benimde diyolog kurduğum başkaca tipler oluyor ama sizin gibi gereksiz yorum yapanlara hiiiç yüz vermiyorum. Sizin gibi uslubu olan akrabam çok mesela. hepsi allaha yakın ama bana yakın olamıyorlar

Zaten benim gördüğün çocuk vesilesiyle arkadaşlık kuran çok anne oluyor. Ama benim bir bebeğim yok henüZ

Yahu direkt söyledim, direkt. Laf sokmam için alttan alta söylemem gerekirdi. Ha illa soktun diyorsanız sokmuş olayım napalım.

Yooo kontrol ettim, sıklıkla forumdaydınız, başka konulara falan da baktınız. Evet işim yok, bugün pazar çünkü.

Akrabalarınız da eminim çok üzülüyorlardır size yakın olamadıkları için.

Sinirlendiğiniz mesajımda bahsettiğim tam olarak buydu. Arkadaşsızlıktan yakınan konu sahipleri genelde iletişim kurmadan konuyu izliyor, iletişim becerisi zayıf çünkü. Sonra biri damarına basan bir mesaj yazıyor ve istisnasız hepsi sizin gibi anında o mesajı alıntılayıp yardırmaya başlıyor. Tezimi desteklediğiniz için teşekkür ederim

Sizin pazar pazar canınız sıkılmış belli. Lütfen tartışmak için başka birini arayınız. Stres atın iyi gelir

Sizin pazar pazar canınız sıkılmış belli. Lütfen tartışmak için başka birini arayınız. Stres atın iyi gelir
Valla bütün gün yüzüp güneşlendim, sıfır stres. Doğruları duymak ve kabullenmek kolay değil, sizi de anlıyorum.

Hayatım sizinle çok benziyor bende 5 yıllık evliyim gebe kalamdim hep çocuk istedim suan atanmak için cabaliyorum. tayinle eşimin memleketine geldik burda hiç kimsem yoktu yapim gereği çok sıcakkanlı biriyimdir çabuk arkadaşlık kurarım sevilende biriyim. Burda arkadaş edinecem diye kendimden çok ödün verdim çok o yüzden insanlar sınırlarını aşmaya başladılar. Beni hep zayıf noktamdan vurmaya çalıştılar. Hiç biri samimi arkadaş olmadı anlayacağın. Eşli görüşmeler de cok sarmiyor ya erkekler cok iyi anlaşıyor kadınlar sıkıntı ya kadınlar çok iyi erkekler soğuk. Zamanla anlıyorsun aslında fazla insan sana yük oluyor kendi kabuğuna çekilmek en güzeli.

sanırım birazda şans işi bu arkadaşlık meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…