- 4 Mayıs 2022
- 1.711
- 2.247
- 83
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
Hayır evlenmeden bunları bir insan nasıl bilebilir o da ayrı muammaZenginin ekmeği kanlı olur derler zengin diye rahat olacağım diye alırsın lokmalarini sayar
Kendi düşüncemi yorumumu yaptim kendi fikirlerimi söyledim yanlış veya doğruAy kimse böyle bir şey demiyor abartmayın ama değil 2 1 3 4 5 sayı fark etmez insan hayat standartlarını yükseltecek evlilik yapmalı hele geliri yolsa çalışmıyorsa kendine bakabilecek parası olan adamla evlenmeli ne anlamı var. Ben mesela hayat standartımı düşürecek bi evlilik yapmam aşkımdan ölsem dahi. Annem çalışıyor 50 yaşını geçkin oldukça bakımlı mutlu evinde de dört dörtlük bi kadın kimse köle gözüyle de bakmıyor
Evlenirken iyi sonradan kötüleşmiş de olabilir ?Ben zenginle evlensin demedim. Geliri yoksa ikinci evliliğini daha mantıklı düşünerek yapması gerekiyordu dedim. Ekonomik şiddet uygulayan bi adamla evlenmemesi lazımdı dedim. İkisi çok farklı şeyler. Para vermiyormuş
Çok haklisin valla.ayni duyguları paylaşıyorum.benim anne, teyze, hala tayfası da çalışmıyor.ayda bir defa para biriktire biriktire bir kafede çay, kahve içerler.hatta onu yaparken bile aman bir daha mı dünyaya geleceğiz cart curt diye kendilerini gazlaya gazlaya yapabiliyorlar.ama en ucuz halk kafesinde falan.o kadarcık parayı bile gözden çıkaramıyorlar yani.insan da gıcık oluyor bazen.onlarla gezmek, tozmak istesen sürekli paraları var mı yok mu? onu düşünmen gerekiyor.zaten tek aktivite de kafede çay içmek oluyor.sinemaymiş tatilmiş hayal zaten.çarşıda onu yiyelim bunu yiyelim diyorsun aman ev 10 dakika evde yaparız diyorlar.bir şey beğeniyorsun ne gerek var diyorlar. evet rahatsız edici.Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Bence söylenmek istenileni başka yere çekiliyorsunuz. Atalarımız ne demiş sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer, yoğurdu neden üflememiş diyor kısaca. 2. Evliliklerde tabiki mantık daha ön planda olmalı, kadın çalışmayı düşünmüyorsa karşıdaki adamın evi var mı bana bakabilir mi diye düşünmeli, çalışıyorsada bi gün çalışamasam yine yettirebilcek mi diye bakmalı.2. Evlilikte zengin olmalı hiç sevmesine vs gerek yok zengin ve paralı olsun yeter
Hiç sevmediği aralarında bir duygu olmadığı halde sırf parası için o adamın yatağına girmeli o adamla aynı çatı altında kalmalı duygu da neymiş ?!
Sevmediği insanla aynı sofrada aynı yerde yaşayabilmeli
İkinci evliliğini yaptı ise duygulari yok saymali
Ama erkek öyle değil gidip beğendigi kadınla olabilir
Çocuğa da bakmak zorunda değil annesi var sonuçta kadın çocuğuna hayatını adarken
Adam bekar gibi her şeyi yaşayabilir
Kadin dediğin ne ki zaten
Sabah işe gidip akşam gelip yemek yapıp evi toplayıp çocuklara bakıp ayakta duran parasını kazanan olmalı
Ama fitraten buna uygun mu değil mi hiç önemi yok
Kadın hep çalışıp hem bakımlı güzel olup hem temiz olup hem çocuk doğurup hem 3 çeşit yemek çıkarabilmeli
Bir kadın ev hanımı ve anne ise tembel işsiz hantal ve birşey yapmayan kadındir
Sonra evladına veya yakınına yakinmak gibi bir lüksü de yoktur canım dert anlatmak yerine gitsin kazansın çalışsın güçlü kadın olsun değil mi ?!
Ne o öyle evde temizlikçi yemek vs hizmetçi gibi yaşamak ?
Git ise çalış maaşını al eve gel hizmetçi yine ol ama çalış önce
Ayni evin içine girmeden aynı çatı altında yaşamadan kimse kimseyi bilemez kiHayır evlenmeden bunları bir insan nasıl bilebilir o da ayrı muamma
Zenginin ekmeği kanlı olur derler zengin diye rahat olacağım diye alırsın lokmalarini sayar
Size özel yönelik yazmadım genel bir yorumdu sizi alintiladimsa da kusura bakmayın kişisel algılamayınBen zenginle evlensin demedim. Geliri yoksa ikinci evliliğini daha mantıklı düşünerek yapması gerekiyordu dedim. Ekonomik şiddet uygulayan bi adamla evlenmemesi lazımdı dedim. İkisi çok farklı şeyler. Para vermiyormuş
Annem 48 yaşında parttime çalışmaya başladın, öncesinde fırsatı olmamıştı. Isteyen çalışır, üzülmeyin.Yaşı genç, sağlığı çalışmaya elveren bir kadının çalışmaması tamamen onun sorumsuzluğudur. Bir adamın ya da kızının-oğlunun vereceği paraya muhtaç olmayı seçerler. Kendi annem içinde konuşuyorum bu arada. Çalışmaya üşenirler ama ay sonu geldiğinde kocalarından fazladan harcadıkları üç kuruşun hesabının sorulmasına içerlemezler. Bir yere kadar üzülüyordum ama artık bu durumun kendi tercihleri olduğunu kabullendim ve üzülmüyorum
Neyse kusura bakmayın ben genel bir yorum yaptım bu kadar mevzu olacağını düşünemedim aslında demek istediğim şey açık ama neyseBütün zenginler çalışmayan fakir kadınların kapısında bekliyor sanıyor bazıları. Zengin adam yine kendi standartlarına yakın birini bulup evleniyor. Ve bu hiç bir zaman değişmeyen bir kuraldır.
Yoksa paraları ne yapsınlar neyle ödeyecekler yemeği alışverişi, çay kahve için para biriktiren insanlardan bahsediyosun. Cimrilikten yapıyolarsa o ayrı tabi cimri insandan nefret asdhagagÇok haklisin valla.ayni duyguları paylaşıyorum.benim anne, teyze, hala tayfası da çalışmıyor.ayda bir defa para biriktire biriktire bir kafede çay, kahve içerler.hatta onu yaparken bile aman bir daha mı dünyaya geleceğiz cart curt diye kendilerini gazlaya gazlaya yapabiliyorlar.ama en ucuz halk kafesinde falan.o kadarcık parayı bile gözden çıkaramıyorlar yani.insan da gıcık oluyor bazen.onlarla gezmek, tozmak istesen sürekli paraları var mı yok mu? onu düşünmen gerekiyor.zaten tek aktivite de kafede çay içmek oluyor.sinemaymiş tatilmiş hayal zaten.çarşıda onu yiyelim bunu yiyelim diyorsun aman ev 10 dakika evde yaparız diyorlar.bir şey beğeniyorsun ne gerek var diyorlar. evet rahatsız edici.
Ben sadece ama sadece kendi düşüncemi yazdım inanın başka bir amaç ve niyetim yok doğru yada yanlış bu benim fikrimBence söylenmek istenileni başka yere çekiliyorsunuz. Atalarımız ne demiş sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer, yoğurdu neden üflememiş diyor kısaca. 2. Evliliklerde tabiki mantık daha ön planda olmalı, kadın çalışmayı düşünmüyorsa karşıdaki adamın evi var mı bana bakabilir mi diye düşünmeli, çalışıyorsada bi gün çalışamasam yine yettirebilcek mi diye bakmalı.
Duygular falan diye drama yapmaya hiç gerek yok, hayatın gerçekleri var.
Bu söylediğin çok nadirdir bence çevremdeki zengin eşleri fütursuzca harcıyorlarZenginin ekmeği kanlı olur derler zengin diye rahat olacağım diye alırsın lokmalarini sayar
Öyle derler ya bilmiyorum şimdi zengin fakir herkes yarınlar yokmuş gibi harcıyor en azından benim çevremde öyleBu söylediğin çok nadirdir bence çevremdeki zengin eşleri fütursuzca harcıyorlar
Yani öyle görünüyorEsim hic bir zamn maddi yönden sorun cikarmadi sagolsun evliligimiz iyidir su an net uzerinden urun satisi yapıyor bende satis yapmaya basladim kendi parani kazaninca farklı oluyor gerçekten isteyen kadin her yerde basarir bence biraz da kendi tercihleri boyle bi hayat
Çok haklısınız. Ama bu hayatı kendileri tercih ettiyse ne yakınmalarını dinleyin, ne de onlar için üzülün. Kocası yıllarca baskı yapıp çalıştırılmayan kadınları tenzih ederek konuşuyorum, kendi isteğiyle kocaya çok güvenip yıllarca evde oturan yaşlandıktan sonra kocası tarafından dımdızlak bırakılan çok insan tanıyorum. %100 kimseye güvenilmeyen bir dünyada ömür boyu erkeğe sırtını dayayıp yaşamak bana göre değil. Bulgaristan göçmeni bir ailenin ferdi olarak anneannemin anneannesine kadar herkes çalışmış yapılabilecek bütün işlerde. Çok şükür hiç kimseden de kuruş beklemeden kendi kendilerine yaşamışlar. Bizim sülalede çalışmayan kadına ayıp bir şey yapmış gibi bakılır. Çalışmamayı anlayamam bu yüzden...Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Bu güzellemeye hiç gerek yok ya bence,valla ne 5 kuruş parası olmayanların ne kötü huyları çıktı..Bu kafayla hatalar yaptık o iş öyle değilmiş, parası olmayan erkeklerin daha çok kötü huyu çıktıAyni evin içine girmeden aynı çatı altında yaşamadan kimse kimseyi bilemez ki
Adamın parası olur ama pis huyları da vardır vs vs bunu diyorum hiç bir duygu olmadan yola çıkılmasını doğru bulmuyorum bu benim fikrim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?