- 6 Kasım 2024
- 134
- 39
- 13
- 20
- Konu Sahibi Aykadarguzel
Düşüncelerini çok iyi anlıyorum ama ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. Her kadın çalışamaz ya da çalışmak zorunda değil, çünkü herkesin hayat şartı, imkânı, sağlığı ya da aile düzeni aynı değil. Kimisi ister ama fırsat bulamaz, kimisi çocuk ya da yaşlı bakımıyla ilgilenmek zorunda kalır, kimisi de bulunduğu çevre yüzünden cesaret edemez.Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Ama diğer yandan, çalışmayan kadınların sürekli paradan, geçim sıkıntısından ya da imkânsızlıklardan şikâyet etmesi de doğru değil bence. Eğer bir şeyleri değiştirme şansı varken hiçbir adım atmıyorsak, o zaman bu durumdan sürekli yakınmak da adil olmuyor.
Ayrıca çalışan kadınları örnek gösterip çalışmayanları aciz gibi görmek de yanlış. Herkesin hayat yükü, gücü, şartı farklı. Önemli olan, kimsenin tercihini küçümsememek ama aynı zamanda kendi yaşamından da sorumluluk alabilmek