• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Düşüncelerini çok iyi anlıyorum ama ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. Her kadın çalışamaz ya da çalışmak zorunda değil, çünkü herkesin hayat şartı, imkânı, sağlığı ya da aile düzeni aynı değil. Kimisi ister ama fırsat bulamaz, kimisi çocuk ya da yaşlı bakımıyla ilgilenmek zorunda kalır, kimisi de bulunduğu çevre yüzünden cesaret edemez.
Ama diğer yandan, çalışmayan kadınların sürekli paradan, geçim sıkıntısından ya da imkânsızlıklardan şikâyet etmesi de doğru değil bence. Eğer bir şeyleri değiştirme şansı varken hiçbir adım atmıyorsak, o zaman bu durumdan sürekli yakınmak da adil olmuyor.
Ayrıca çalışan kadınları örnek gösterip çalışmayanları aciz gibi görmek de yanlış. Herkesin hayat yükü, gücü, şartı farklı. Önemli olan, kimsenin tercihini küçümsememek ama aynı zamanda kendi yaşamından da sorumluluk alabilmek💐

Koca bugün para verir üstüne bir de kredi kartı verir evet ama yarın size es kaza gelin getirmeyeceğinin bir garantisi yok. Sevgisinin bitmeyeceğinin, sıkılmayacağının, karakterinin 180 derece değişmeyeceğinin ya da direkt sizin ona karşı sevginizin bitmeyeceğinin bir garantisi yok. Böyle bir durumda ne olacak? Ya sizi aldatan, sizden sıkılan ya da sizin artık sevmediğiniz bir adamın parasına muhtaç şekilde yaşayacaksınız ya da kendi paranızı kazanıyorsanız kendisine saygısı olan bir insan gibi boşanacaksınız. Elde meslek yok, iş yok ise tek tabanca dahi olsanız bir yere sığamazsınız bu dünyada ne koca yanına bir yerden sonra ne de aile yanına. Evet herkesin koşulları, yaşam şartları bir değil ancak içinde bulunduğu durumdan hoşnut olanlara bu sözüm, benim keyfim niye sizi bozuyor diyenlere :) yarını düşünmeden bugünün sefasını toz pembe gözlüklerle sürenlere
Yok yok biz onları kıskanıyormuşuz 😂 nesini kıskancaksam.

Bence siz kendi hayatını gözünde yukseltebilmek için başkalarının hayatını kucumseyenlerdensiniz. Durumunuzun iyi olması yetmiyor, baskalarının kötü olması lazım mutlu olmanız için. Ama şunu hatırlatmak isterim iyinin iyisi her zaman vardır, başka kadınları çalışmamakla eleştiriyorsunuz ama sizden çok daha zengin ve çok daha kariyerli kadınlarda var. Ben her zaman kadınların eğitimli olmasını, çalışmasını ve işini bırakmamasını savunan biriyim. Fakat çevrenizdeki kadınların hayatını onları hiç tanımayan ve yaşam şartlarını bilmeyen insanların önüne eleştirmeleri için ortaya atıyorsunuz bu ne kadar doğru? Çalışan bir kadın olarak ayın sonunda maaşınızı alırsınız, zamanı geldiğinde emekli olursunuz ki bu zaten en büyük kazanımdır.

Benım bu olaylarda tek takıldığım olay yine şu 🤣
Yıne fakır ruhum para ortada isteyen istediği kadar harcıyor olayını bır türlü anlayamıyorum çünkü ortaya konacak çok ciddi para var demek😀
Ben tek maasla şuan gecınemem.
Haliyle ortaya da para konamaz 😀
Ne maaşlar var da adamların bu sıtede eşlerine al kredı kartını doyasıya harca diyorlar 😉
Ve isteyen istediğini alıyor.
Kalbur üstü meslekler var .
Buradakı kadınların kocaları ya yüksek memur ya da kalbur üstü esnaf.
Herkesin parası ortada maaşallah ☺

Ya sizi aldatan, sizden sıkılan ya da sizin artık sevmediğiniz bir adamın parasına muhtaç şekilde yaşayacaksınız ya da kendi paranızı kazanıyorsanız kendisine saygısı olan bir insan gibi boşanacaksınız.
Şu duruma sadece kendi çevremden bir sürü örnek sayabilirim. Annem, eltim, 4 teyzem, daha niceleri. Şu hayatta garanti olarak baktığım tek şey kendi alın terimle kazandığım paramdır, ondan asla vazgeçemem.

Bence siz kendi hayatını gözünde yukseltebilmek için başkalarının hayatını kucumseyenlerdensiniz. Durumunuzun iyi olması yetmiyor, baskalarının kötü olması lazım mutlu olmanız için. Ama şunu hatırlatmak isterim iyinin iyisi her zaman vardır, başka kadınları çalışmamakla eleştiriyorsunuz ama sizden çok daha zengin ve çok daha kariyerli kadınlarda var. Ben her zaman kadınların eğitimli olmasını, çalışmasını ve işini bırakmamasını savunan biriyim. Fakat çevrenizdeki kadınların hayatını onları hiç tanımayan ve yaşam şartlarını bilmeyen insanların önüne eleştirmeleri için ortaya atıyorsunuz bu ne kadar doğru? Çalışan bir kadın olarak ayın sonunda maaşınızı alırsınız, zamanı geldiğinde emekli olursunuz ki bu zaten en büyük kazanımdır.
Böyle bir kanıya neye dayanarak vardınız bilemiyorum ama buraya heralde annemin dedikodusunu yapmaya yazmadım. Burası bir kadın platformu ve burada herkes konuşmak istediği dertleşmek istediği şeyleri yazıyor farklı fikirler alıyor. Bir çeşit münazara gibi görüyorum ben burayı. Farklı fikirler okuyarak ufkumu genişletiyorum. Yani bence şöyle bence böyle demeniz sizin yorumunuz sizin yansımanız

Yıne fakır ruhum para ortada isteyen istediği kadar harcıyor olayını bır türlü anlayamıyorum çünkü ortaya konacak çok ciddi para var demek😀
Ne maaşlar var da adamların bu sıtede eşlerine al kredı kartını doyasıya harca diyorlar 😉
Burda kendini yarıştıran kadınlar var sırf sizin söylediğinizin zıttını iddia etmek için bişeyler yazıyorlar doğru mu değil mi Allah bilir. Belki hayallerini yazıyorlar belki doğru belli değil. Ama Allah’a güvenir gibi kocaya güvenenleri ben cidden hiç bir zaman anlamayacağım.

Alıntılayıp cevap verdiğim Kısımı okuyun. Yazdığınızın sadece ilk iki cümlesini okuyup cevap yazıyorum şuan.

Otuz yaşında kızlar evde oturuyor ev kızı oldular vs vs vs
Basbayağı dert edinmiş o evde oturanlari
ki oturmuyorum da ben hiç, diğerlerinin de miclarinin yer gördüğünü dusunmuyorum
evdeki işleri kim yapıyor cocuga kim bakıyor
artı basbayağı da geziyoruz hani.para istemeye çekinmek fılan
Sanki evrimlesen ilk maymun Kolonisiyle evlendik.
Memnunuz mutluyuz
Çileler içindeymişiz gbı dert edinmiş kendine yav sen kendine bakıyor musun derler adama sabah sekizde kalk işe Git
her gün her gün
Asıl bunu dert etsin kendine bu hayat mı be dıye. Benim rahatım onun niye huzurunu bozuyor mesela
Sizin rahatınız herhangi birinin huzurunu bozuyorsa huzuru bozulan kişide sıkıntı vardır, konu sahibinin bunu kastettiğini sanmıyorum benim son yazdığım kısımdaki gibi olanları kastediyor bence.
30 yaşında ev kızı olmakta saçma senelerce kazık kadar insana hala ailesi harçlık vericek normal mi bu? Evlenir işten çıkar, bebeği vardır onu büyütür bu başka. 30-35yaşında ev hanımı olmak ile 30-35 yaşında ev kızı/erkeği olmak bambaşka seviye benim için.

Aynen katılıyorum, sadece çalışmayan kadınları aşağılama amaçlı açılmış olduğunu düşündüm okurken de.

Tanıdığım bir cerrah beyefendi çalışmayan biriyle evlenmek istemem hayat şartları bir kişinin maaşıyla geçinmek için zor demişti bir sohbet esnasında , arkadaşımın asgari ücretle çalışan eşide arkadaşımı çalışmana gerek yok ben herşeye yeterim diyerek işten çıkardı 5 yıldırda çalıştırmıyor ilginç bir şekilde yetiyorda hayret ediyoruz 😄

Tanıdığım bir cerrah beyefendi çalışmayan biriyle evlenmek istemem hayat şartları bir kişinin maaşıyla geçinmek için zor demişti bir sohbet esnasında , arkadaşımın asgari ücretle çalışan eşide arkadaşımı çalışmana gerek yok ben herşeye yeterim diyerek işten çıkardı 5 yıldırda çalıştırmıyor ilginç bir şekilde yetiyorda hayret ediyoruz 😄
İsteyen calısır istemeyen çalışmaz ben orasında değilim.
Ama yanı kredı kartı ortada kafama göre takılıyorum diyorlar.
Demek cıddı para var.
Bız ıkı memuruz.
Ben kafama gore takılamıyorum çünkü her şey çok pahalı.
Kı ben harcamayı çok seven biriyim.
Dısarda yeme içme gezme.
Evden ise işten eve bır hayatım yok.
Temızlıkcı cagırırım sipariş gelır eve.
Ama bunlar şuan çok luks benım için bıle.
Markete gitmeye insan artık korkar oldu.
Aşırı pahalı herşey.
Bu sıtede herkes çok zenginle evlenmiş demek.
Doyasıya harcanıyor.

Sizin rahatınız herhangi birinin huzurunu bozuyorsa huzuru bozulan kişide sıkıntı vardır, konu sahibinin bunu kastettiğini sanmıyorum benim son yazdığım kısımdaki gibi olanları kastediyor bence.
30 yaşında ev kızı olmakta saçma senelerce kazık kadar insana hala ailesi harçlık vericek normal mi bu? Evlenir işten çıkar, bebeği vardır onu büyütür bu başka. 30-35yaşında ev hanımı olmak ile 30-35 yaşında ev kızı/erkeği olmak bambaşka seviye benim için.
Tembelliği işe yaramazlığı normalleştirmeyelim , aileleri bile diyor ne olacak bu oğlanın kızın hali diye.

Aynen katılıyorum, sadece çalışmayan kadınları aşağılama amaçlı açılmış olduğunu düşündüm okurken de.
Valla sizin içiniz kötüyse ben bişey yapamam , alakası yok yani annemden örnek verdim zaten. Annemi herkesin önüne atmak gibi bir amacım niye olsun? Valla güzel fikir paylaşmak istiyorum nedense sürekli bi aşağılanma anlamı çıkarıyorsunuz? Ben para kazansın bile demedim yaş aralığı bile vermedim , 50-55 yaş nasıl çalışsın falan diye kendileri bişeyler çıkarıp duruyorlar. Benim söylediğim konunun dışına siz çıkarıyorsunuz

Demek cıddı para var.
Bız ıkı memuruz.
Dısarda yeme içme gezme.
Aşırı pahalı herşey.
Doyasıya harcanıyor.
Ellerinde çay kahve hep burdalar herşeye bi söyleyecek şeyleri var 😂

Herkesin hayat kalitesi bir değil ki , kimine 50 bin yeter kimine 200 yetmez.

Demek cıddı para var.
Bız ıkı memuruz.
Dısarda yeme içme gezme.
Aşırı pahalı herşey.
Doyasıya harcanıyor.
Eşim çok zengin bir adam değil ama güzel bir işi ve geliri var , mesleğim ve eğitimim olduğu halde 11 yıllık evliliğimde uzun bir süre çalışmadım tabi araya çocuk falan girdi o süreç uzadı hiç ihtiyaçta duymadık sonra evden online çalışmaya başladım son 3 senedir. Bu zamana kadar neden çalışmamışım diye kendime kızıyorum kendi paranı kazanmanın tadı hiç bir şeyde yok gerçekten. Herkes çok zenginle evlenmişten ziyade kendi işini yapmak , online çalışmak , yada yüksek gelirli işlerin verdiği bir rahatlık bence bu. Çünkü sabit gelirle örneğin memur , polis , asker veya standart bir doktor maaşıyla mümkün değil doyasıya harcamak gelir kadar gider oluyor. Öyle kredi kartlarında sonsuz limitler bana hiç inandırıcı gelmiyor

Babam da öyle diyormuş anneme zamanında. Asla çalıştırmamış. Şimdi 100 tl verirken elleri titriyor.

Demek cıddı para var.
Bız ıkı memuruz.
Dısarda yeme içme gezme.
Aşırı pahalı herşey.
Doyasıya harcanıyor.
Abim ve yengem mühendis ve çok iyi şirketlerde ikiside. Eve giren paranın haddi hesabı yok ama bir gün olsun yengemden şu cebimde harçlığım var, kocam kredi kartını da veriyor rahatlığını görmedim. Bir şey alınacaksa üç defa düşünülüyor tam aksine, dışarda yemek pahalı evde aynısını yaparız deniliyor. Bilmiyorum ya buradaki hanımların eşleri holding sahibi ya da biz fazla cimriyiz :) aynı rahatlık mentalitesine hiçbir zaman ulaşamayacağım ne yazık ki

Ben karsı komşumu zor ikna ettım yalvara yalvara.
Bebegıme bakması için.küçük çocuğu yok.
Birde günde üç saat dört gün.sabah 8 öğlen 11.
Cuma cumartesi Pazar tatıl.
Nasıl gazladım nasıl🤣
Tek maaş esı memur.
Üç çocuğu var büyükler hepsi.
Bak dedım işte çocuklarına daha rahat harcarsın vs dıye dıye.
Ögleden sonra senın dedım.
İstediğini yap dedım.
Sabah evdesın öyle böyle dıye dıye bakıyor🤣
Ama yanı şuan alsam gerek yok desem sallamaz.
Eskılerın durumu farklı onlaeı geçiyorum.
Bu dediğim kısı daha 40 yaşında bıle yok.

Back
X