hiç bir hata yüzünden insan sevdiğinden vazgeçer mi kızlar...

merak ediyorum o erkek sana ne kadar yakındı ne kadar yakınındı ne bilim amcam eniştemse bende şüphelenmez giderdim doğrusu ama o kişinin yakınlığı önemli tabi..yaşamadan anlaşılmaz böyle şeyler ama şuda varki bu nedenle ilişkinizi sonlandırıp sana inanmadıysa zaten seni sevmemiştir bırak gitsin istediği yere kadar yolu var derim ben... hayırlısı olsun sıkma canını.. sengözlerimebaksanab

mucize eger iki kız o arabadan inip onca ailenin içinde araç beklemeye cıksaydık tepenin başına işin açığı kötü kadın sanılabilirdik...,inan insan içinde olmayınca bi sn bile durmazdım demek o kadar dogal geliyo ki..malesef bulundugum ortam gereği cocuguyla sürekli yanyana olacağız,adam acıkca birşey demedi ne kadar iğrenç bişey olsa da yalan söylemesi...bizi indirin biz döneriz desek ne oldu hayırdır deyip inkar edebilirdi ki bu insanla malesef yine iş gereği muhattap olacağım iki iki dört kesin...

bi hata yapmışın ve herkes sana yaptığının yanlış olduğunu belirmiş
sende bunu kabul edip haklısınız yanlış yaptım diyosun çok taktir ettim seni canım
bazen burda benzer olaylar oluyo hepimiz yanlış olduğunu belirtikçe ya mesajlara cevap vermezler yada sizene dercesine savunmaya geçerler..
hatayı kabul etmek yanlışını gösterene saygı duymak bence çok büyük bir erdemdir..
bundan sonra uyanık ol .
bak yanlızmışın orda heralde okul için ordasın..
bu devirde kimse kimseye güvenmiyo
minicik çocuklara bile neler yapıyolar
gözünü aç uyanık ol kimseye güvenme bundan sonra
özellikle o adam ve ailesinden uzak dur..
sevgili olayına gelince bi bakıma haklı oda
zamana bırak onuda ..
olmazsa git özür dile hatanı anladığını bir daha böğle bişi olmucanı anlat..

Çok iğrenç niyetli biriymiş tanıdığın ve iyiki yanında arkadaşın varmış...
Erkek arkadaşın da dinlemeden etmeden sinirlenmiş , kendi haline bırakmalısın bence.
Böyle bir durumda sana güveniyorsa en azından seni ayrıntılı dinleyebilirdi , sana kızabilirdi ve sonra yaşadığın kötü tecrübe için yanında olabilirdi..
Bu tanıdıktan mümkün olduğunca uzak dur lütfen ve artık ne iş ne özel hayatında sana yardım amaçlı yaklaşan hiçbir erkeği sorgulamadan senin özeline girmesine müsaade etme..
Sanırım sen erkek arkadaşının sana tepkisinden çok bu tanıdığın niyetinden etkilendin ve kendini kötü hissettin.. Baksana hatalı olduğunu bile düşünmeye başlamışsın..
Hatalı değilsin canım , sadece karşındakinin kendin gibi olduğunu düşünecek kadar tanıyorsun insanları.
Bu sana çok güzel bir ders oldu..
Önüne bak ve hiç üzülme , suratına hatası yapıştıralacak biri varsa o da o tanıdık dediğin art niyetli insan.

anlamadığım şey adam sizi davet ediyor pikniğe ailesiyle gideceğinizi sanıyorsunuz..bunu adamın eşiyle yada ailesiyle konuşmuyormusunuz..sormuyorsmusunuz..ne bilim genelde aranır kadınlar ve sorulur hani atıyorum eksik bişe yapabileceğim bişe varmı manasında..hem ailenizle birlikte neden çağırılmıyorsunuz onu anlamadım yani...bu adamı ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum..ama burda zaten yeterince eleştiri almışsınız..umarım kötü ama ders çıkaracağınız bir tecrübe olmuş..
erkek arkadaşınıza gelince hiçbir erkek bu kadar saf birini istemezhadi yanlışılkla yapıyorsun bi hata senin suçun var yada yok neden herşeyi anlatıyorsun bu kadar..bence kendine saklı ait bişeleri olmalı kadının..bu olay iyi bişe değil evet ama bunu hangi erkeğe anlatırsan aynı tepkiyi verir..madem yaptınız bir yanlış ders çıkarıp içinizde tutun..yinede ne olursa olsun ayrılmanıza üzüldüm.

humas kullanıcısından alıntı
sizin hiç tanıdık ahbap ilişkiniz yok öyleyse...bizde ailece pikniğe gitme mevhumu vardır tıpkı evimizde ailece misafir ağırlamak gibi...adam yalnızdı ancak ben değildim kaldı ki geç kaldığımız için ailesini bırakıp döndü sanarak gittik piknik yerine...neyse göeüşünüzdür saygı duyarım

Piknik yerine gitmeden önce baktın adam yalnız sormaz mı insan eşinin adı neyse X ablaları bıraktın mı nerdeler falan diye? Çocuk olsa sorar Senin ki biraz saflık ötesi bişey. Erkek arkadaşın bundan kızmıştır. Onun yerinde olsam bende kızarım.

sunshine biz bi saate geliriz dedik arkadaşımla,gittik bir buçuk saat sonra ve arabaya selam verip oturduk dedik nasılsınız felan dedi sürerken arkadaşımı tanıştırdım o esnada,dedim sonra çiğdem ablalar nerde?annesigil geldi son anda kaldılar...haydaa dedik tabi hani ilk anda sanki gidelim ailecek siz de eğlenin dediğinden;biraz da bir kere öyle planlanmış olduğundan götürüyor sandık...tabii konuşacak pek birşey bulmadık ve biz diken üstünde olunca anladı...dedim keşke eşiniz olsaydı böyle hiç tadı kalmadı.. istemiyor musunuz piknik yapmak dedi,biz de dönsek iyi olacak dedik ve saat ikide cıktığımız yoldan üç bucukta dönmüştük..bilmem anlatabildim mi?

Bence oyuna gelen sensin ve o an şok olup adama tepki vermemiş de olabilirsin ama hatanı anlayıp anlatmışsın sevgiline ve o seni terke tmiş sana güvenmediğinden değil bence kendine güveni yok böyle bi şeyden terk edilir mi,saçma..

merak ediyorum o erkek sana ne kadar yakındı ne kadar yakınındı ne bilim amcam eniştemse bende şüphelenmez giderdim doğrusu ama o kişinin yakınlığı önemli tabi..yaşamadan anlaşılmaz böyle şeyler ama şuda varki bu nedenle ilişkinizi sonlandırıp sana inanmadıysa zaten seni sevmemiştir bırak gitsin istediği yere kadar yolu var derim ben... hayırlısı olsun sıkma canını.. sengözlerimebaksanab

adam akrabamız felan değil çocuğundan dolayı tanıdık birisi...babam yaşında bir adam nerdeyse benle yaşıt kızı var vs...yani bir insan art niyetli olsa 70inde de ahlaksız olabiliyormuş tabi yeni anladım...erkek arkadaşımla konustuk bana sen böyle her kötü şeyi tecrübe yoluyla mı öğreneceksin bir kere bizim doğu kültürüne ters böyle tanıdık ailecek de olsa bir yere gitmek dedi...baştan deseydin sorduğumda gitmezdim dedim meğer böyle birşeyi teklif etmeme bile bozulmuş ben nerden bilecektim?:oklava:

bi hata yapmışın ve herkes sana yaptığının yanlış olduğunu belirmiş
sende bunu kabul edip haklısınız yanlış yaptım diyosun çok taktir ettim seni canım
bazen burda benzer olaylar oluyo hepimiz yanlış olduğunu belirtikçe ya mesajlara cevap vermezler yada sizene dercesine savunmaya geçerler..
hatayı kabul etmek yanlışını gösterene saygı duymak bence çok büyük bir erdemdir..
bundan sonra uyanık ol .
bak yanlızmışın orda heralde okul için ordasın..
bu devirde kimse kimseye güvenmiyo
minicik çocuklara bile neler yapıyolar
gözünü aç uyanık ol kimseye güvenme bundan sonra
özellikle o adam ve ailesinden uzak dur..
sevgili olayına gelince bi bakıma haklı oda
zamana bırak onuda ..
olmazsa git özür dile hatanı anladığını bir daha böğle bişi olmucanı anlat..

sağol zemus...bundan böyle zaten hiç kendimle başkasını, hele hele erkekleri karıştırmayacağım...onlar için yok annem yaşında yok kızım yaşında gibi bir namus çerçevesi olmuyor,nerdeyse çoğunda...

Çok iğrenç niyetli biriymiş tanıdığın ve iyiki yanında arkadaşın varmış...
Erkek arkadaşın da dinlemeden etmeden sinirlenmiş , kendi haline bırakmalısın bence.
Böyle bir durumda sana güveniyorsa en azından seni ayrıntılı dinleyebilirdi , sana kızabilirdi ve sonra yaşadığın kötü tecrübe için yanında olabilirdi..
Bu tanıdıktan mümkün olduğunca uzak dur lütfen ve artık ne iş ne özel hayatında sana yardım amaçlı yaklaşan hiçbir erkeği sorgulamadan senin özeline girmesine müsaade etme..
Sanırım sen erkek arkadaşının sana tepkisinden çok bu tanıdığın niyetinden etkilendin ve kendini kötü hissettin.. Baksana hatalı olduğunu bile düşünmeye başlamışsın..
Hatalı değilsin canım , sadece karşındakinin kendin gibi olduğunu düşünecek kadar tanıyorsun insanları.
Bu sana çok güzel bir ders oldu..
Önüne bak ve hiç üzülme , suratına hatası yapıştıralacak biri varsa o da o tanıdık dediğin art niyetli insan.
kesinlikle çook iyi bir ders oldu,karşıma çıkarsa zaten pişman edeceğim böyle bir oyunu tezgahladığına...erkek arkadaşımla konustuk,aklıma geldikçe kızıyorum sen ailecek de olsa nasıl kalkar gidersin diyor...onların kültüründe çünkü kadınlar ancak ev gezmesine gidiyor,şimdi onun memleketinde çalışıyorum gayet tutucu bir yer...

anlamadığım şey adam sizi davet ediyor pikniğe ailesiyle gideceğinizi sanıyorsunuz..bunu adamın eşiyle yada ailesiyle konuşmuyormusunuz..sormuyorsmusunuz..ne bilim genelde aranır kadınlar ve sorulur hani atıyorum eksik bişe yapabileceğim bişe varmı manasında..hem ailenizle birlikte neden çağırılmıyorsunuz onu anlamadım yani...bu adamı ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum..ama burda zaten yeterince eleştiri almışsınız..umarım kötü ama ders çıkaracağınız bir tecrübe olmuş..
erkek arkadaşınıza gelince hiçbir erkek bu kadar saf birini istemezhadi yanlışılkla yapıyorsun bi hata senin suçun var yada yok neden herşeyi anlatıyorsun bu kadar..bence kendine saklı ait bişeleri olmalı kadının..bu olay iyi bişe değil evet ama bunu hangi erkeğe anlatırsan aynı tepkiyi verir..madem yaptınız bir yanlış ders çıkarıp içinizde tutun..yinede ne olursa olsun ayrılmanıza üzüldüm.

canım şuan kendi ailemle yaşamıyorum iş gereği farklı bir sehirdeyim..ayrıca eşiyle iki kere konuştuk bu adamla iş gereği beş altı kez aynı ortamda bulunduk; çocuğundan dolayı sözde hukukumuz var:kızgın:

kesinlikle çook iyi bir ders oldu,karşıma çıkarsa zaten pişman edeceğim böyle bir oyunu tezgahladığına...erkek arkadaşımla konustuk,aklıma geldikçe kızıyorum sen ailecek de olsa nasıl kalkar gidersin diyor...onların kültüründe çünkü kadınlar ancak ev gezmesine gidiyor,şimdi onun memleketinde çalışıyorum gayet tutucu bir yer...

Hmmm kadınlar üzerinde baskı çok fazlaymış üzüldüm..
Umarım erkek arkadaşınla beraber olmanın bedelini çok ağır ödemezsin canım.
Hayırlısı olsun , atlattınız sonunda..

Hmmm kadınlar üzerinde baskı çok fazlaymış üzüldüm..
Umarım erkek arkadaşınla beraber olmanın bedelini çok ağır ödemezsin canım.
Hayırlısı olsun , atlattınız sonunda..

açıkçası memleketine geldim geleli;yani kültürlerini gördükten sonra...onunla bakış açılarımızın çok farklı olabiliceğini anladım...tamam benim yetiştiğim aile ve sehir de muhafazakardır ancak bu şehir dini kadınlara baskı yapmak için kullanan bi kültüre sahip...

bu arada eski dialoğumuz yok yani sıradan iki arkadaş gibiyiz...kırgın iki arkadaş..

bu arada eski dialoğumuz yok yani sıradan iki arkadaş gibiyiz...kırgın iki arkadaş..

Anladım canım zamana bırak çok üstüne düşme dediğim gibi sen suç işlemedin , nereden biliceksin onların kültürlerini vs..

Bu arada sen nerelisin , erkek arkadaşın nereli acaba?

Artık olan olmuş.." Şunu yapsaydın, bunu yapsaydın..." diyemeyeceğim.

Ama bu konuda, iki cümle sarfetmek isterim:

Bu devirde bırakın erkekler, iyice tanımadığınız kadınlara bile güvenmemek gerekir..
Kimin ne olduğunu bilemiyoruz çünkü...

Ayrıca bir baha, buna benzer bir durumla karşılaşırsanız; mutlaka yanınızda bir taksi durağının ya da arabası olan bir tanıdığınızın numarasını bulundurun.
Hatta, birkaç tane bulundurun lütfen...

Siz yaban elde okuyorsunuz.
Her an, her şeyin olabileceğini, sakın unutmayın...

Nişanlınızı da, sizi de haksız görmüyorum.
Umarım aranız düzelir... :delphin:

Artık olan olmuş.." Şunu yapsaydın, bunu yapsaydın..." diyemeyeceğim.

Ama bu konuda, iki cümle sarfetmek isterim:

Bu devirde bırakın erkekler, iyice tanımadığınız kadınlara bile güvenmemek gerekir..
Kimin ne olduğunu bilemiyoruz çünkü...

Ayrıca bir baha, buna benzer bir durumla karşılaşırsanız; mutlaka yanınızda bir taksi durağının ya da arabası olan bir tanıdığınızın numarasını bulundurun.
Hatta, birkaç tane bulundurun lütfen...

Siz yaban elde okuyorsunuz.
Her an, her şeyin olabileceğini, sakın unutmayın...

Nişanlınızı da, sizi de haksız görmüyorum.
Umarım aranız düzelir... :delphin:

cok tesekkürler canım...her yönüyle bir ders oldu bana ayrıca erkekarkadaşımı da eşim gibi görmemem gerektiği sonucunu da cıkardım..kimse hayatın başlangıç sebebi değil ki sonu olsun...Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi + beni...

Anladım canım zamana bırak çok üstüne düşme dediğim gibi sen suç işlemedin , nereden biliceksin onların kültürlerini vs..

Bu arada sen nerelisin , erkek arkadaşın nereli acaba?

Şöyle söyleyim canım ben içanadoluluyum, o doğulu...üstüne düşmüyorum ve kendimi dün bir yazıyı okuduktan sonra cok daha iyi hissediyorum...tam benim durumuma yönelik deva gibi bir yazıydı..

illa birisi suçlu olacak diye bir şey yok..suçlu adam işte bal gibi ortada..kızı tezgaha getirmiş pislikherif..arkadaşımız belkide tepkileri çok sert verebilen bir yapıya sahip değildir..yani adamın davranışından hoşlanmış muamelesi yapmamıza gerek yok,tepkisini beğenmeyipte..aslında burada alınması gereken bir ders var..evlenmeden önce görülebilmesi gerekenler var..kültürel bir faklılık ortaya çıkmış..belki aynı kültürde birisi olsa idi bu tepkiyi vermeyecekti,ve arkadaşımızı anlayışla karşılayacak,daha dikkatli ol deyip konuyu kapatacaktı,çünkü bence durum istemsiz olarak gelişmiş,bir komploya maruz kalnmış,dediğim gibi bu ya bir kültürel farklılık,ya bir kişisel farklılık,yada seni tanıyamamış ..ama bakış açısı farkı dolayısıyla böyle bir ayrılık meydana gelmiş..bu tarz durumları iyi değerlendirmek,analiz etmek lazım.olayda kim haklı kim haksız ona bakmadan önce..dünyanın sonu değil,kendi düşüncelerine kültürüne daha yakın birini bulman belkide senin için hayırlı olacaktır..bu kadar keskin bir tepki,ileride olabileceklerinde bir habercisi olabilir...

sevgilerimlea.s.

illa birisi suçlu olacak diye bir şey yok..suçlu adam işte bal gibi ortada..kızı tezgaha getirmiş pislikherif..arkadaşımız belkide tepkileri çok sert verebilen bir yapıya sahip değildir..yani adamın davranışından hoşlanmış muamelesi yapmamıza gerek yok,tepkisini beğenmeyipte..aslında burada alınması gereken bir ders var..evlenmeden önce görülebilmesi gerekenler var..kültürel bir faklılık ortaya çıkmış..belki aynı kültürde birisi olsa idi bu tepkiyi vermeyecekti,ve arkadaşımızı anlayışla karşılayacak,daha dikkatli ol deyip konuyu kapatacaktı,çünkü bence durum istemsiz olarak gelişmiş,bir komploya maruz kalnmış,dediğim gibi bu ya bir kültürel farklılık,ya bir kişisel farklılık,yada seni tanıyamamış ..ama bakış açısı farkı dolayısıyla böyle bir ayrılık meydana gelmiş..bu tarz durumları iyi değerlendirmek,analiz etmek lazım.olayda kim haklı kim haksız ona bakmadan önce..dünyanın sonu değil,kendi düşüncelerine kültürüne daha yakın birini bulman belkide senin için hayırlı olacaktır..bu kadar keskin bir tepki,ileride olabileceklerinde bir habercisi olabilir...

sevgilerimlea.s.

çok farklı ve kuvvetle muhtemel bir tesbit,teşekkürler...benim de aklımda bir takım soru işaretleri zamanla belirmedi değil...Allah korusun insanların namusuna bile zarar gelebiliyor bazen safça davrandıklarında.Bu durumda benim kültürümde yatişmiş biri eşinden kızarkadaşından mı ayrılırdı? hayır...tabiiki böyle birşey yenilir yutulur cinsten değil ama böyle bir durumda öfkeden deliye dönmesi gözümü korkutmadı değil...

Durum çok tuaf tepki bvermesi normal bende aynı hatayı yaptım herşeyimi anlattım noldu çok durusluk i degil sende benm gibbi safmıssın noldu lk başlrda affetti sonra baktım kendine takıntı yapmaya başladı adam erkekler böle bende yeni yeni ögreniorum geçmişinizi ne yaşadıgınız hç anlatmayın adamların göznden direk dşüosunuz anlat derler anlatıersın aman bilsin herşeyi aman yanlış dşnmesin adam sana dahada inanmıo ben çok durust oldumkaybettim erkekler takıntılıdır kolay kolay gguvenmezler bunlar bana tecrbe oldu bdaki ilişkimde bunları yapmam inş barışırsınız nedim çok abartılcak bi durm degil ama erkek arkdaşına bahane olmuş bende böle duurmlar oldu bırakıp gider dedim gtmedi ama noldu hepsi toplandı paatladı bir anda inş döner

Back
X