Hiç Bir yemek Çeşidini Sevmeyen Eş Adayı ! :(

İki seçeneğin var canım. Ya hergün pilav kuruya razı olup sen çekeceksin onu. Her gün bi ona bi kendine yemek yapacaksin. Ya da yapmak istediğin gibi yemek yapıp yemediği zaman "öylemi canım dolapta peynir var ekmek var. Onu da yemezsen zift var taş var" deyip yemeği önünden alıp çöpe döküvereceksin bi kac sefer. Tabi kişiliğini bilemem nişanlınin. Etkiye tepkisi nasıl olur sen ona göre yap yapacağını. Ya daaa hanımların gizli silahını kullanacaksın ben bu yemeği yemem dediği zaman başlayacaksin ağlamaya. Senjn için yaptım uğraştım yesen ölür müsün falan filan.

Benim eşim kahvaltıda acayip sorunludur. Evlendiğimizden beri bi kere bile kahvaltılıkla kahvaltı yapmadık. İlle de esas yemek olmali bi tane. İşte kavrulacak kızaracak bi şey. Yumurta asla tek başına olmaz. Çünkü basit kalır. Köfte varsa mutlaka patates de olmali gibi gibi bi sürü dikta kuralimiz var. Çok zor yani biliyorum o yüzden anlıyorum seni. Bu konu akşam yemeklerinde de sıkıntı oluyodu. İşi yüzünden hep dışarıda ve lüks yerlerde yemek yediği için evde ki yemeği beğenmiyodu. Ama ben pes etmedim. Hep onun dediğini nerden bulayım. Şimdi baktı ki el mahkum başka yiyecek yok mecbur yiyo :)

Ne yazık ki bende de var yemek ayırma .
Mesela peynirin hiç bir çeşidini asla yemem . Börekte falan olursa da yemem .
Pırasa yemem , yağlı et yemem , bamya yemem sebze yemeklerinin hiç birini yemem =(
Tabi şanslı olduğum konu sevgilimde benimle aynı şeyleri sevmiyor
Bizim önümüze koysunlar patates , köfte , makarna , pilav üç öğün yeriz
Nişanlınızı o yüzden anlayabiliyorum .
Bana ısrar edildiğinde hiç hoşlanmıyorum .
Annesine sorun ne tür yemekler yapıyormuş sizde öyle yaparsınız .

Neden saygı duymayı denemiyorsunuz?
Kahve sevmiyor olabilir,çayı tercih eder.

Bunlar büyütülecek meseleler değilki her insan farklıdır. Adam evlendi diye karısının önüne koyduğunu yemek zorunda değilki,damak zevki farklıdır,sevmiyordur,alışmamıştır..
Tabiki söz hakkı olacak.
Sizde zamanla orta yolu bulursunuz,elinizin lezzetine alışır,sevmediği şeylere alışabilir.

Saygı gösterin.

Kahve cay neyse nede, o nedir ya maydonoz yemem sogan yemem cikolatama yemem onun yemem bunu yemem. Oylesine zikkimin kokunu ye denir ama siz bilirsiniz yinede, millet acliktan oluyor adamin derdine bak, isiniz var valla ugrasir durusunuz bu adamin huysuzluklariyla. Cocuktada yetiskinde de yemek secen insandan hic haz etmem, yemek nimettir sukredip onune geleni yiyeceksin nimete saygindan yapana saygindan. Bence siz kafaniza gore yaparsiniz oda begendigini yer begenmezse ac kalir bu kadar basit. Adam maydonoz sevmiyor diye eve maydonuz girmeyecekmi simdi cok sacma.

olduğu gibi kabul edeceksin. o da zamanla senin ailenin içine girdikçe alışır yada sen onun damak zevkine uyum sağlayacaksın.illa ki aynı şeyleri sevmeniz gerekmiyor mesela ben etli yemeklere bayılırım eşim ağzına sürmez.ama orta yolunu buluyoruz.sen de çok büyütme belki o da senin için aynı şeyleri düşünüyordur onu olduğu gibi kabul edersen sen de daha mutlu olursun

Sevmese de yiyecek veya kendi yemeğini kendi yapacak.

Taviz vermediğim konulardan bir tanesi, eşim de yemem dediği şeyler için ezbere konuştuğunu fark etti zamanla.
sana katılıyorum benim eşimde sebze yemezdi kakaolu çikolatalı şeyler sevmezdi şimdi sebzeyi çok seviyor ezbere konuşuyorlar koy önüne bi tatdır sevmezse yemezsin de ama yine alternatif bişilerde yap beğenmezse aç kalmasın

Burnunu tıkayıp her şeyi zorla ağzına tepilesi damat adıyıdır, terlikle de kovalanabilir.

Hayatımda balik yemedim yemekhanede balik cikarsa yemekhaneye girmem. Arkadaslarim sana onden corba getirelim odana derlerse tabak canak balik kokmustur diye asla yemem. Tekli posetli ekmekler var ya o bile kokmustur diye yemem. O kadar tiksinirim ayni masada balik yenirse kusarim. Asla tahammul edemem. Maydanoz yemem, karnibahar yemem, hindi yemem. Aklima gelenler bunlar hee bu arada esime evde de tukettirmem gider dışarda yer. Ben bastan soyledim esim kabul etti sizde kabul ederseniz devam edin.yoksa cok problem cikar

hanımların gizli silahı gözyaşı ne ya,ne kadar abuk bir düşünce.

Ben sadece benim kocam bu kadar yemek secwr derdimde benden kotusude varmis.esimin yemedigi seylere yavas yavas alistiriyorum.onune ne koyarsan yiyor artik ve kilo bile aldi su an.kvlerimiz cocuk gibi pispislamislar bkendileri bi yedirememis bi de gelmis siz alistirin allahm ya allah kolaylik vwrsin biliyorum ne kadar zor oldugunu..

Zıkkımın kökünü ye de tabağı kafasından aşağıya boşalt
Şaka bir yana yemek seçen insan zor gerçekten.
Ben de yemek seçerim ama bu kadar da değil.

bu yorumlar ne cidden yok yemek seçen bencilmiş ön yargılıymış açlık görmemiş nereye saldıracagını şaşırmış insanlar nişanlınız sevmiyorsa sevmiyordur yani ailenize ayıp oolucak diye adam öğüre öğüre mi yesin . Emin ol benim kadar yemek ayırmıyordur ben bile aç kalmıyorsam kimse kalmaz zorla yedirmeye çalışmayın şahsen ben yemediğim bir yemeği asla yemem hiç bir güç bana yediremez ve buna saygı duymayan insanlardan da nefret ediyorum sürekli aç kalırsın zayıfsın şusun busun sanane kardeşim sen kendin ye afiyet olsun sanki şımarıklıktan yemiyorum sevmiyorum midem bulanıyor biraz anlayışlı olun .

Sen bu konuyu gel bana sor benim eşim de seninkinden beter patlıcan asla ve asla yemez sebzelerin bir çoğunu yemez et sevmez tavuk sevmez tatlı yemez yani kısacası hiç birşey yemez yediği sayılı şeyler var yaprak sarması ve börek anlayacağın işin çok zor hergün kara kara düşüneceksin benim gibi

Hatay yemeklerini sevmiyor mu....Peki.....

Kiz saka maka sasirdim vallahi cok secici ya

Ama bence bosver sende klasik yemek pisir surekli

dayak var yer misin de
şaka bir yana eşim de annesinin yaptığı yemeklere dayanarak bazı şeylere karşı aşırı önyargılıydı, mesela asla pırasa yemem diyordu şimdi ayıla bayıla yiyor. ot yemeklerinin hiçbirini yemem diyordu (ıspanak, pazı, semizotu v.s. ) şimdi ben yapmak istemiyorum o yaptırıyor zorla. denetme kısmında inatlaşmazsa bir iki yer damak tadı alışır.

Ben bamya yemem eşim mantar yemez, bamya hiç yapmadım mantarı da arada kendime yaparım, ama tavuk soteye koydum diyelim,eşim mantarları ayırır tavukları yer mızmızlanmaz,yemek seçen i san çok zor cidden, bizde kardeşim öyle,annem ve kardeşim 1 haftadır bizde, et tavuk balık döngüsündeyiz, kardeşim de etçil

İnsan her gün ne yapıcam diye düşünmekten çürüyo, bir de yemek seçen insanla evli olunca oyyyyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…