- 10 Ekim 2018
- 1.048
- 1.435
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Hayır bakmam ama annem öyle bi konuştu ki bir an önce kendine iş bak burası böyle. Açılış sürecinde fazla çalışacağımızı zaten söylediler diyorum yok benim söylediğimin bir anlamı yokHevesiniz niye geçiyor anlamadım. Hep başkalarının gözüyle mi bakarsınız hayatınıza?
Öyle yapacağım umarım kısa sürede iş bulur ve annemde bu konuyu açmaz diye umuyorum sadece...Ay çok sinir bozucubir durum. Eşime benzettim sizi o da sizin gibi iyi niyetiyle bir işe aracı olur. Sonunda iki taraftan birinin densizlikleri ile iş bozulunca arada kötü olan kendi olur. Boşverin sizlik bir durum yok ağabeyiniz işyeri ile anlaşamamış ve çıkmış. Kendi tercihleri.. annenizi dikkate almayın, duymayın görmeyin.. kendi durumunuzu kendiniz biliyorsunuz işe ihtiyacınız da varmış madem kapatıverin azıcık kulaklarınızı
Abinin kuyruk acısı var sen işten çıkarıldın diye senin de çıkmanı istiyor. Asla umursama zaten işinden memnunsun. Neden hevesini kaçırmasına sebep oluyorsun sırf toksik abin yüzünden.1 ay önce işimi değiştirdim düne kadar da işimden çok memnundum. Çalıştığım iş yerine eleman arıyorlardı abimde yeni işten çıkmıştı söylemiş bulundum. Keşke söylemeseydim diyorum çünkü en başından beri dert oldu maalesef. Abim haklı mı evet haklı ama bu durum beni de etkiledi sinirlerim bozuldu.
Çalıştığım firma henüz açılmadığı için (açılışa hazırlıyoruz) bu yüzden fazladan mesai yapıyoruz bazen. Mesela cumartesi saat 2ye kadardı şimdi 6ya kadar çalışalım 3 4 hafta idare edelim dediler bizde tamam dedik ama bu mesai yerine geçmiyor. Aynı şeyi abime de söylemişler ve kabul etmedi mesai yoksa saatimde gelir saatimde giderim dedi ki sonuna kadar haklı. Böyle dediği için çıkarmaya karar verdiler bana da söylediler biz abinle yapamıyoruz ama senden çok memnunuz sakın çıkmayı düşünme vs. diye.
Bu durumu öğrenen annem abimi çıkarınca önce öve öve bitiremiyordu çalıştığımm yeri şimdi ise kötü yere girdin çık oradan bir an önce diye iki saat konuştu. Bende şuan çıkamayacağımı eşimin zaten yeni iş kurduğunu geçinmekte zorlandığımızı söyledim. Ee çalışırken başka iş bak vs. demeye başladı bu kezde durup dururken kendi tadımı kaçırdım şimdi işe olan hevesimde geçti bugün zor çalışıyorum maalesef.
Bize en başında söylendi bu bu şekilde kabul ettik. Belki doğru değil evet ama bu işe girerken söylendi maalesefİşyerinize takıldım ben, adamlar açılış yapacak diye sizi neden karşılıksız çalıştırıyorlar yaaa?
Onlar işyeri siz çalışansınız,onlardan zengin değilsiniz. Yetmiyormuş gibi bu haksızlığı yaptıkları afam kabullenmiyor durumu diye de işten çıkarıyorlar
Allah böyle firmalara iş rastlığı vermesin dilerim.
Keşke mesai ücretleri verilse, elbette abiniz haklı ve keşke hepiniz hakkınızı savunsanız.1 ay önce işimi değiştirdim düne kadar da işimden çok memnundum. Çalıştığım iş yerine eleman arıyorlardı abimde yeni işten çıkmıştı söylemiş bulundum. Keşke söylemeseydim diyorum çünkü en başından beri dert oldu maalesef. Abim haklı mı evet haklı ama bu durum beni de etkiledi sinirlerim bozuldu.
Çalıştığım firma henüz açılmadığı için (açılışa hazırlıyoruz) bu yüzden fazladan mesai yapıyoruz bazen. Mesela cumartesi saat 2ye kadardı şimdi 6ya kadar çalışalım 3 4 hafta idare edelim dediler bizde tamam dedik ama bu mesai yerine geçmiyor. Aynı şeyi abime de söylemişler ve kabul etmedi mesai yoksa saatimde gelir saatimde giderim dedi ki sonuna kadar haklı. Böyle dediği için çıkarmaya karar verdiler bana da söylediler biz abinle yapamıyoruz ama senden çok memnunuz sakın çıkmayı düşünme vs. diye.
Bu durumu öğrenen annem abimi çıkarınca önce öve öve bitiremiyordu çalıştığımm yeri şimdi ise kötü yere girdin çık oradan bir an önce diye iki saat konuştu. Bende şuan çıkamayacağımı eşimin zaten yeni iş kurduğunu geçinmekte zorlandığımızı söyledim. Ee çalışırken başka iş bak vs. demeye başladı bu kezde durup dururken kendi tadımı kaçırdım şimdi işe olan hevesimde geçti bugün zor çalışıyorum maalesef.
Kelimesi kelimesine aynı şeyi düşündüm. Neden karşılıksız çalışıyorsunuz? Hakkınızı aramıyorsunuz?İşyerinize takıldım ben, adamlar açılış yapacak diye sizi neden karşılıksız çalıştırıyorlar yaaa?
Onlar işyeri siz çalışansınız,onlardan zengin değilsiniz. Yetmiyormuş gibi bu haksızlığı yaptıkları afam kabullenmiyor durumu diye de işten çıkarıyorlar
İşte hep kabul eden birilerini buldukları için emek sömürmeye devam ediyorlar. Ondan sonra da bu durum kalıcı oluyor, onların açılış yapması sizin probleminiz değil. Ben temizlik yapan ablaya çay dağıtmasını ve ortalığa paspas yapmasını söylüyorum ama bunun için ekstra para ödüyorum. Yoksa nerde kaldı benim insanlığım?Bize en başında söylendi bu bu şekilde kabul ettik. Belki doğru değil evet ama bu işe girerken söylendi maalesef
Kesinlikle öyle katılıyorum fakat ben farklı bir deneyim olduğu için burayı tercih ettim maaşı da standartların üzerinde başka bi yerde şuan bu maaşı alamamKelimesi kelimesine aynı şeyi düşündüm. Neden karşılıksız çalışıyorsunuz? Hakkınızı aramıyorsunuz?
Siz özveride bulunuyorsunuz fakat çok büyük ihtimalle işvereniniz zorda kalır kalmaz gözünüzün yaşına bakmaz.
Bir de böyle gelip yıllarca çalıştıkları adamdan memnun olmadıklarını söylemişler ya. Konu sahibi de ileride nasıl muameleyle karşılaşacağını görmüş. Umarım anlamıştır. Herkesi sırtında taşı,bir kere bırakırsan senden kötüsü olmaz işte işyerindeKelimesi kelimesine aynı şeyi düşündüm. Neden karşılıksız çalışıyorsunuz? Hakkınızı aramıyorsunuz?
Siz özveride bulunuyorsunuz fakat çok büyük ihtimalle işvereniniz zorda kalır kalmaz gözünüzün yaşına bakmaz.
Anlıyorum; fakat bence yine de hakkınızı böyle yedirmeyin. Standart üzeri ödeme yapabilecek bir işyeri pekala çalışanlarının mesailerini de ödeyebilir diye düşünüyorum. Bilmediğim durumlar olabilir; fakat şimdiye kadar (acı yoldan) edindiğim birçok tecrübe sonucu diyebilirim ki her zaman önceliğiniz kendiniz olmalı işverenden çok. Ve emin olun özveride bulundukça değeriniz düşer.Kesinlikle öyle katılıyorum fakat ben farklı bir deneyim olduğu için burayı tercih ettim maaşı da standartların üzerinde başka bi yerde şuan bu maaşı alamam
Kesinlikle. En kötüsü de sırtında taşıdıkça değerinin daha çok düşmesi, aska bilinmemesi. Yarın öbür gün dişli biri gelince de direkt yol görünür.Bir de böyle gelip yıllarca çalıştıkları adamdan memnun olmadıklarını söylemişler ya. Konu sahibi de ileride nasıl muameleyle karşılaşacağını görmüş. Umarım anlamıştır. Herkesi sırtında taşı,bir kere bırakırsan senden kötüsü olmaz işte işyerinde
Aynısını yazacaktım. Birebir katılıyorum.İşyerinize takıldım ben, adamlar açılış yapacak diye sizi neden karşılıksız çalıştırıyorlar yaaa?
Abiniz hakkını savunmuş doğru olanı yapmış. İşyerinin işine gelir tabi ki sizden memnun olurlar mesai istemiyorsunuz gelmem demiyorsunuz. Anneniz isten çık baskısı yapamaz önce bekar sandım sizi ama evliymissiniz. Ayrı bı sorumluluğunuz var tabi ki çalışmak durumundasınız. İşi seviyorsanız puruzlere takılmayın çalışma hevesiniz kaçarsa çalışmak eziyet gibi gelir size1 ay önce işimi değiştirdim düne kadar da işimden çok memnundum. Çalıştığım iş yerine eleman arıyorlardı abimde yeni işten çıkmıştı söylemiş bulundum. Keşke söylemeseydim diyorum çünkü en başından beri dert oldu maalesef. Abim haklı mı evet haklı ama bu durum beni de etkiledi sinirlerim bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?