Hiç evlenmeyip/geç evlenip pişman olmamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İstiyen inanır istiyen inanmaz, basiret kapalılığı diye bir şey var... Bendeki kördüğüm gibi ,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Annenize çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. Yazdıklarınıza katılıyorum. Gerçekten doğru düzgün bir insanla olmadıktan sonra anlamı olmaz yapılan evliliğin. Allah hepimizi düzgün insanlarla karşılaştırsın.

Ben de sizin gibiyim.
Karşıma budur dediğim biri çıkarsa evlenirim. Yoksa sırf evlenmek için evlenmem. Zaten çevremde baskı yapan da yok şükür.
Bence mantıklı düşünüyorsun. Ben evlendiğine mutlu olan kimse görmedim daha. Millet kavga dövüş giden, b.k gibi evlilik hayatı yaşıyor afedersiniz, bir de utanmadan çevresindeki bekarlara evlen baskısı yapıyor. :)

Boşverin, yaşamanıza bakın.

Ben boşandım evli iken cehennem hayatı gibiymis hayatım.
Bu konu kişiye göre değişir.
Insan kendini tanıdığında neler olabileceği az çok öngörebilir.
Ilerde tekrar evlenebilirim. Tüm evlilikler berbat gözüyle bakmıyorum ama olmayabilir de evlilik. Sonuçta bu riski göze alarak boşandım.
Hayat evlilik değil ama ilişki ya da karşı cins gerekli diyorum paylaşım açısından.
Takmayın bu kadar sağlığınız ile ilgili sorunu. Çoğu kisi saklıyor sağlık sorunlarını ve evlenince sürpriz yumurta gibu çıkıyor ortaya. Siz en azından dürüstsünüz.
Mutluluk dışarda değil icerdedir. Emin olabilirsiniz.
Bol bol gülümsemeli bir ömür diliyorum.

Geç evlendim 31 yaşında.. bi sorunum yok evlilikle ama herkes evlenip mutlu olacak diye bi şey Yok tabiki hiç evlenmedende mutlu olunabilir.. hayattan ne istediğine ve sevdiğin biriyle karşılaşmaya bağlı.. sevmeden evlenmek bence sıkıntı...

:)) Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Umarım hepimiz arkadaşın da, eşin de iyisiyle karşılaşırız :)

Yorumunuz ve güzel dileğiniz için teşekkür ediyorum öncelikle. Yaşadığımız olumlu/olumsuz her şey bizler için birer tecrübe oluyor ve ilerleyen zamanlarda daha mantıklı kararlar almamızı sağlıyor. Umarım siz de bundan sonra çok mutlu olursunuz. Her şey gönlünüzce olsun.

Video cok iyimis aslinda yapilmamasi gerrkrn herseyi saymis adam. Şu yrrli yersiz aglama konusuna gelince şimariklik ruhumuzda yoksa nasil yapicaz ki. Ergen miyim ki aglama numarasi cekcem 32 yasinda insanim
Aslında dalga geçiyor o video günümüz ilişkileriyle :)

25 yaşında evlendim evet zor insan pişman oluyor bir şekilde yürütmeye bakıyorsun. Evlenmeseydim annemle yaşardım ona bir şey olduktan sonra yalnız kalırdım şuanki aklımla asla pişman olmazdım.
Bir başka örnekte ablamın komşusu hiç evlenmemiş.
birine aşık olmuş takılmış kalmış adam başkasıyla evlenince de hepten silmiş evliliği.
48 yaşında emekli maaşı ve evinin kirasını ablasına yeğenlerine veriyor. Kendine ait bir yaşam alanı yok. Ablası hep hesap soruyor 48 yaşındaki kadına. Maddi özgürlüğü olmasına rağmen yok. Babasından kalan maaşı ve evi olmasına rağmen böyle bir hayat yaşıyor ve evlenmediğine çok pişman çünkü ablası yalnız yaşamasına izin vermiyor. Öyle bir hayatım olsaydı pişman olurdum.

Bence tek cocuk yapmak icin evlen yasin gectikten sonra neden cocugum olmadi diye pisman olabilirsin

neden pisman olacakmışsın mesela bekarken guzel yasanmiyormuymus valla ben yasiyordum evliyim mutluyum tabiki ama evlenmeseydimde kimse hayatimi bu sekilde sorgulamama sebep olmazdi
tercih senin sen nasil mutluysan hayat oyle guzel herkes evlenecek diyede bir kaide yok banada evlen evlen diyorlardi yasin geviyor diyorlardi bana evlen diyenlerin cogu bosandi bekarlik sultanlik haci diyorlar simdide insanlar kendi iclerinde bulundugu durumu yuceltip baskalarinin icinde bulundugu duruma mudahale etmeye bayilir herzaman

Bence tek cocuk yapmak icin evlen yasin gectikten sonra neden cocugum olmadi diye pisman olabilirsin
Çocukları çok severim ancak yaşadığım sağlık problemimden ötürü çocuk yapmaya cesaret edemem. Her ne kadar şu an bir sıkıntım olmasa da bana her an bir şey olabilir, çocuğum yalnız kalabilir korkusuyla yaşayacağımı bildiğim için zaten bu fikir bana fazlasıyla uzak geliyor. Bu konuda da asla demiyorum ancak çocuğum olmayacak ya da geç kaldım korkusu/pişmanlığı yaşamıyorum bu yüzden. Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

Bahsettiğiniz kişi adına üzüldüm. Nasip sanırım herkes bir şeyler yaşıyor bu hayatta. Her anımız mükemmel olmuyor hayatımız inişli çıkışlı. Önemli olan yanımızda gerçekten iyi insanların olması ve sabır. Dilerim bir ömür çok mutlu olursunuz.

Çok haklısınız gerçekten. Bunu ben de fark ettim. İster mutlu olsunlar, ister mutsuz olsunlar bekarlara evliliği zaruriyet, olmazsa olmaz gibi gösteren bazı evliler var. Bu tarz insanlar için ne istediğinin bilincinde olmanın önemi yok. Onlara göre hiçkimseyi beğenmiyoruz, armudun sapı, üzümün çöpü diyoruz, sonra çok pişman olacağız vs.
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin. Dilerim bir ömür mutlu olursunuz.

Aslında dalga geçiyor o video günümüz ilişkileriyle :)
Haa evet ya dogru anlamisim yani ciddi ama şakaya vurur gibi anlattigi icinde tam anlamamişim ama guzelmiş. Bu arada bir arkadas demis ya hakkaten kismet bagliligi denen şey e bende inaniyorum. Karsima cok iyi ve evet ya bunla olur dedigim adamlar cikti ama hic biri ile bir yere varamadi işler. Elaleme gelince peynir ekmek bize gelince gokten koca yağsa başina taş dusecekler var başta ben

Yahu daha yasiniz 27,
Ben 32 yim. Daha bi 5 sene gider bence bu durum.
Evlilikten de köpruden onceki son cikistan kactim bundan 3 yil önce, akillandim hala şukrediyorum vazgectigim icin

Son cümleniz beni güldürdü :)) Allah kalbinize göre hayırlı bir kişiyle karşılaştırsın sizi.

Ben teşekür ederim. Allah razı olsun cümlemize diyorum

Yahu daha yasiniz 27,
Ben 32 yim. Daha bi 5 sene gider bence bu durum.
Evlilikten de köpruden onceki son cikistan kactim bundan 3 yil önce, akillandim hala şukrediyorum vazgectigim icin
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Umarım bundan sonra iyilerle karşılaşırsınız ve bir ömür mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…